15 Δεκ 2007

Κώστας Θεμιστοκλέους: Να φύγουν οι «σιαμαίοι»

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007, το Κίνημα Ελευθέρων Δημοκρατών πραγματοποίησε διευρυμένη συνεδρία με σκοπό να αποφασίσει ποιόν υποψήφιο θα υποστηρίξει στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές. Έπειτα από ψηφοφορία, οι ΕΔΗ αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Δημήτρη Χριστόφια. Σε σύνολο 132 ψήφων, ο Δημήτρης Χριστόφιας έλαβε 87 ψήφους, ακολούθησε ο Κώστας Θεμιστοκλέους με 37 και ο Ιωάννης Κασουλίδης με 11. Η ψήφος εμπιστοσύνης προς το Δημήτρη Χριστόφια και όχι προς τον Κώστα Θεμιστοκλέους, ο οποίος προέρχεται από τα «σπλάχνα» του Κινήματος, διαφάνηκε ωστόσο πολύ νωρίτερα. Η Κεντρική Γραμματεία του Κινήματος είχε προκρίνει τον υποψήφιο πρόεδρο του ΑΚΕΛ με έξι ψήφους υπέρ και δύο εναντίον.

Η αντίδραση του Κώστα Θεμιστοκλέους στην απόφαση των συναγωνιστών του ήταν οργίλη εκφράζοντας τη θέση ότι οι δύο "σιαμαίοι", δηλαδή Παπαδόπουλος και Χριστόφιας, πρέπει να φύγουν. Ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι η πολιτική στήριξης του ΑΚΕΛ προς τον Τάσσο στις προηγούμενες εκλογές έφερε πολλές αρνητικές εξελίξεις τόσο στο Κυπριακό όσο και στο χώρο της Αριστεράς. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, κατηγόρησε τον κ. Χριστόφια για αλαζονεία και εκβιασμό. "Μας λέει ότι για το κακό που σας έκαμα, που σας έφερα στην εξουσία τον Τάσσο Παπαδόπουλο, σας ζητώ να με επιβραβεύσετε και να με βγάλετε Πρόεδρο. Λέει αν δεν με βγάλετε Πρόεδρο, εγώ θα σας ξαναβγάλω τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Δηλαδή δεν υπάρχει καμιά μεταμέλεια", παρατήρησε ο κ. Θεμιστοκλέους. Στα περί αποκατάστασης των δεσμών με το ΑΚΕΛ, ο κ. Θεμιστοκλέους αντέταξε την αναφορά του κ. Χριστόφια προς τον κ. Λιλλήκα ότι ο κόσμος του ΑΚΕΛ θα λειτουργήσει ως οδοστρωτήρας προς τους αποστάτες. "Εγώ θα μείνω κάτω από τον οδοστρωτήρα είτε βάλει πισινή είτε βάλει μπροστινή. Εμένα θα με ''τσιλήσει'' αλλά εκείνο που με απασχολεί είναι το κύρος του Κινήματος'', παρατήρησε. Άφησε, μάλιστα, να νοηθεί ότι θα ήταν προτιμότερο οι ΕΔΗ να υποστηρίξουν τον Ιωάννη Κασουλίδη, διότι ο κ. Κασουλίδης είπε "ναι" στο δημοψήφισμα". Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, με την απόφασή τους οι ΕΔΗ στέλνουν στο δεύτερο γύρο τον κυβερνήτη Πρόεδρο και τον συγκυβερνήτη Χριστόφια.

Όλες οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι φαβορί για την πρόκριση στο 2ο γύρο των εκλογών είναι ο Τάσσος και ο Χριστόφιας, ενώ ο Κασουλίδης βρίσκεται στην 3η θέση, 2 περίπου εκατοστιαίες μονάδες πίσω από το Χριστόφια. Ο Κώστας Θεμιστοκλέους καταφέρνει να συγκεντρώσει μόνο 1% της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Εάν ο στόχος του κ. Θεμιστοκλέους είναι πραγματικά "να φύγουν οι σιαμαίοι", τότε επιτρέψετε μου να αμφβάλλω για το επίπεδο της νοημοσύνης του. Εάν οι απόψεις του Θεμιστοκλέους πραγματικά συγκλίνουν με αυτές του Κασουλίδη, τότε είναι λογικό και οι δύο υποψήφιοι να ελκύουν ψηφοφόρους με κοινές (ή έστω παρόμοιες) προτιμήσεις / θέσεις / ιδεολογίες. Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Θεμιστοκλέους στερεί, με την υποψηφιότητα του, από τον κ. Κασουλίδη κάποιο αριθμό ψήφων (ίσως κοντά στο 1%). Σκέφτηκε ποτέ ο κ. Θεμιστοκλέους ότι αυτές οι ψήφοι ίσως να είναι η αιτία καθήλωσης του Κασουλίδη στην 3η θέση; Σκέφτηκε ποτέ ο κ. Θεμιστοκέους ότι με την επιμονή του να θέσει υποψηφιότητα επισφραγίζει την αποτυχία του Κασουλίδη στον 1ο γύρο; Σκέφτηκε ποτέ ο κ. Θεμιστοκλέους ότι ίσως τελικά να είναι ο ίδιος που στέλνει τους σιαμαίους στο 2ο γύρο (και όχι οι ΕΔΗ με την απόφαση που πήραν);
Σημείωση:
Οι επεμβάσεις διαχωρισμού σιαμαίων είναι ιδιαίτερα δύσκολες και τα ποσοστά επιτυχίας τους είναι χαμηλά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

UFS mining shelters include
the Rapid-Span, Supa-Span, and Alu-Span range of products, these structures
are all easily disassembled and cartable making them excellent for
interim facilities with resale options. Now repeat the process by mining and dropping
simultaneously. If you choose an activity that the
both of you enjoyed together, this will aid remind your ex of
how pleasurable it was spending time with you, bring back the good days.

Ανώνυμος είπε...

There are so many ways to use brick, block, slabs, rocks, gravel and other stone formations.

If you have lower defence you can survive as well, but it won't be as easy. One particular of the primary regions within the mining market in Australia which has observed the fantastic boost in the employment of ladies is dump trucking.

Ανώνυμος είπε...

” The stepmother went over to the young “Jessie James,” placed her hand under his chin, tilted his head
upward, looked him squarely in the eyes for a moment, and then turned
to her husband and said, “You are wrong. If
so, taking steps like trying to prevent further injury or loss
of blood are the most important thing you can do. licitations with regards to making ones cachet that is most certainly Talbots at present.
The following year, at the age of thirty-eight, he matriculated at the Louisville
Dental College in Kentucky, where he remained until he was
graduated. There is use of only the best of natural vegetarian ingredients like rehydrated textured soya,
wheat flour and wheat protein, vegetable oil that has salt and some fatty acid emulsifier namely
mono-glycerides and di-glycerides.

Feel free to surf to my web page interesting english dictionary