29 Φεβ 2008

Η Κούβα γιορτάζει μαζί μας

Την περασμένη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008 εκτός από την εκλογική νίκη του Χριστόφια στην Κύπρο ακόμη ένα γεγονός, μικρότερης βέβαια σημασίας, σημάδεψε την παγκόσμια ειδησεογραφία. Στην Κούβα, ο Φιντέλ Κάστρο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και μετά από 49 χρόνια παρέδωσε τη σκυτάλη της εξουσίας στον αδερφό του Ραούλ Κάστρο.

Σήμερα, ο Φιντέλ ο οποίος αναρρώνει στην εξοχική του βίλλα στην Αβάνα, παρέλαβε το διπλωματικό σάκο από την πρεσβεία της Κούβας στη Λευκωσία στον οποίο υπήρχε η εφημερίδα "ΧΑΡΑΥΓΗ" ημερομηνίας 25/02/08, δηλαδή της επόμενης των εκλογών. Ο φωτογραφικός φακός του συνεργάτη της Φουκούς στην Κούβα "συνέλαβε" τον Φιντέλ την ώρα που διάβαζε την ΧΑΡΑΥΓΗ με τη συνοδεία Κολομβιανού καφέ (ο γιατρός του απαγόρευσε να καπνίζει πούρα).

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στη Φουκού, ο Φιντέλ δήλωσε ότι η νίκη Χριστόφια του έδωσε τόσο τη ψυχική όσο και τη σωματική δύναμη που χρειαζόνταν για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν. Ανέφερε επίσης ότι έχει ήδη συγχαρεί το σύντροφο Δημήτρη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο του έργο. Ο Φιντέλ δήλωσε ότι προτίθεται να καδρώσει το εξώφυλλο της εφημερίδας "ΧΑΡΑΥΓΗ" και να το τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου στην Αβάνα ως ένδειξη της εκτίμησης προς το ΑΚΕΛ για την μεγάλη νίκη της αριστεράς σε μία χώρα της καπιταλιστικής Ευρώπης.

28 Φεβ 2008

Φάντης μπαστούνι

Υπάρχει ένας πολιτικός που (σχεδόν) ανελλιπώς είναι νεκατωμένος σε κάθε κυβέρνηση που εκλέγηκε σε αυτό τον τόπο. Από τον καιρό που θυμούμε, ο Γιώργος Ιακώβου υπηρέτησε Υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Κυπριανού, Βασιλείου και Παπαδόπουλου. Επίσης είχε αποπειραθεί να αναλάβει και την προεδρία της δημοκρατίας με τη στηρίξη του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ αλλά ηττήθηκε από τον Γλαύκο Κληρίδη.

Στη νέα κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, ο Γιώργος Ιακώβου κάνει ξανά την εμφάνιση του σαν Φάντης-μπαστούνι υπό την ιδιότητα του "Επίτροπου Προεδρίας". Σύμφωνα δε με σημερινά δημοσιεύματα ο Ιακώβου θα έχει έντονη παρουσία στη νέα κυβέρνηση και θά έχει ενεργό εμπλοκή στη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό.

Κανένας δεν αμφιβάλλει για την πείρα και τις γνώσεις του κ. Ιακώβου, όμως είχα την κρυφή ελπίδα ότι η "αλλαγή" στην προεδρία θα έφερνε την ανανέωση και θα προέβαλλε ένα φρέσκο πρόσωπο για την Κύπρο που δεν θα είχε μυρωδιά ναφθαλίνης...

Poll: Ποιούς δεν θέλετε για Υπουργούς

Με την ανακοίνωση των Υπουργών της νέας κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, έκλεισε και το poll της Φουκούς. Τα τελικά αποτελέσματα στο ερώτημα: "Ποιούς δεν θέλετε για Υπουργούς;" εδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα σε 2 πρόσωπα (από τα 12 που είχατε να επιλέξετε).

Συγκεριμένα, από τα 154 άτομα που ψήφισαν, 74% δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να δουν τον "πολύχρωμο" Γιώργο Λιλλήκα στη νέα κυβέρνηση, και 55% ψήφισαν κατά του "ζωντανού - μπούλουκκου" Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Στις επόμενες θέσεις (3 μέχρι 9) έγινε μεγάλη μάχη. Τελικά η μασσή Αντιγόνη Παπαδοπούλου πήρε την 3η θέση με 48%, ο μέχρι χθες κυβερνητικός εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας την 4η θέση με ποσοστό 47% και η κυρία Πραξούλλα με το άφρο μαλλί ήρθε 5η με 46%.

Στην 6η θέση, πολύ κοντά με την Πραξούλλα, τερμάτισε ο Δώρος Θεοδώρου και λίγο πιο πίσω ήταν ο αδερφός της Κενεβέζου, η σύζυγος του Βασιλείου Αντρούλλα και ο Mr Έπαλξης Cyprus Chrysostomides.

Στον πάτο του poll ξεχώρισαν 3 πρόσωπα (με διαφορά από τους υπόλοιπους), ως οι λιγότεροι αντιπαθείς προς τους επισκέπτες του blog. Συγκεκριμένα, τη νέα Υπουργό Εργασίας Σωτηρούλλα Χαραλάμπους καταψήφισαν μόλις το 37%, τον Άντρο Κυπριανού το 33%, ενώ ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναδείχθηκε ως ο πλέον δημοφιλής από τους 12 υποψήφιους που είχαμε προτείνει με ποσοστό μόλις 20% εναντίον του.

Συμπερασματικά αναφέρουμε ότι ο Χριστόφιας φαίνεται να συμφωνεί μαζί σας, αφού από τους 12 υποψήφιους της Φουκούς, κανένας από τους 7 πρώτους (πιο αντιπαθείς) δεν θα καταλάβει αξίωμα, ενώ αντιθέτως από τους 5 πλέον δημοφιλείς οι 3 γίνονται υπουργοί και 1 (η Ανδρούλλα) γίνετε Επίτροπος Ε.Ε.

Ρε, μπας και διαβάζει Φουκού ο Χριστόφιας?

27 Φεβ 2008

Πόσοι θα χωρέσουν στην κυβέρνηση ?


Από το βράδυ της Κυριακής που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών είμαστε μάρτυρες ενός άνευ προηγουμένου παρασκηνίου για σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Πέρα από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, οι ΕΔΗ, οι Οικολόγοι και η Έπαλξη επιζητούν τώρα την ανταμοιβή τους για τη στήριξη Χριστόφια και το μερίδιο εξουσίας που τους αναλογεί. Έξι κόμματα από έξι διαφορετικούς πολιτικούς χώρους πρέπει να χωρέσουν σε μία κυβέρνηση.

Για παράδειγμα, το ΔΗΚΟ θέλει το Υπουργείο Παιδείας και το Άμυνας το οποίο όμως θέλει και η ΕΔΕΚ η οποία ως αντάλλαγμα μπορεί να παραχωρήσει το Δικαιοσύνης αλλά το ΑΚΕΛ θέλει να το δώσει στους ΕΔΗ. Χτες ακούστηκε ότι τελικά το ΔΗΚΟ ίσως πάρει λιγότερα υπουργεία από αυτά που είχαν συμφωνηθεί αρχικά, για να ικανοποιηθεί και η Έπαλξη του Κύπρου, ενώ για την Προεδρία της Βουλής τώρα ερίζει και η ΕΔΕΚ. Εμείς δεν θα μπούμε στην διαδικασία της "ονοματολογίας" αφού με τα ονόματα που ακούσαμε μέχρι στιγμής σχηματίζονται είκοσι κυβερνήσεις.

Το μόνο που θα σχολιάσουμε είναι την εμμονή κάποιων για υπουργοποίηση ατόμων που ήταν Υπουργοί σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ειδικά ατόμων προχωρημένης ηλικίας. Δεν υπάρχουν νέα άτομα που μπορούν να προσφέρουν ? Τι αλλαγή και τι νέα κυβέρνηση θα υπάρχει εάν διοριστούν τα ίδια πρόσωπα ? Θα μου πείτε, εδώ ξανά συστάθηκε η τριμερής (με τους μικρούς) που μέχρι πριν 2 εβδομάδες διαφωνούσαν, στους Υπουργούς θα κολλήσουμε ? Φυσικά όλα αυτά γίνονται πάνω από όλα για το καλό της Κύπρου και της Σωτηρίας της.

Να δούμε για πόσο καιρό θα συμφωνούν σε όλα οι ετερόκλητοι κυβερνητικοί εταίροι και πόσοι θα καταφέρουν να βολέψουν τους δικούς τους. Το ΑΚΕΛ περίμενε 50 χρόνια να ανεβεί στην εξουσία με δικό του υποψήφιο και τα αιτήματα του Λαού αναπόφευκτα θα είναι πολλά.

Το άλλο βασανιστικό ερώτημα είναι όταν αναλάβουν επίσημα οι νέοι Υπουργοί και διαπιστώσουν λάθη και παραλείψεις θα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση ή η προ-προηγούμενη ?

Η Φουκού τους εύχεται καλά ξεμπερδέματα.


Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε στο νέο Poll της Φουκούς "Ποίους ΔΕΝ θέλετε για Υπουργούς."

25 Φεβ 2008

Μεζεδάκια 2ου Γύρου

- Πάνε και οι εκλογές
- Νέος πρόεδρος ο Χριστόφιας
- Το ΑΚΕΛ είναι κυβέρνηση
- Το ΔΗΚΟ είναι κυβέρνηση
- Η ΕΔΕΚ είναι κυβέρνηση
- Οι ΕΔΗ είναι κυβέρνηση
- Οι Οικολόγοι είναι κυβέρνηση
- Η Έπαλξη είναι κυβέρνηση
- Ο ΔΗΣΥ είναι πρώτο κόμμα
- Ολοι τους βγήκαν νικητές, και χάσαν όλοι οι άλλοι
- Οι μόνοι που δεν πουλήθηκαν για υπουργεία τελικά ήταν οι ΕΥΡΩΚΟ και ΑΔΗΚ (wow!)
- Πόσοι θα γίνουν υπουργοί;
- Ας δημιουργήσουν και θέσεις υφυπουργών για να βολέψουν πιο πολλούς
- Καλά ξεμπερδέματα
- Έχω την εντύπωση ότι σύντομα θα αρχίσουν να λαλούν πάρα πολλοί κοκόροι...
- Ήδη ο Μίχος άρχισε να κοντράρεται με την Αντιγόνη για το ποιός ανακάλυψε πρώτος τον Χριστόφια...
- Ποιός θα μείνει χωρίς υπουργείο ?
- Ένα πράμα θέλω μόνο...
- Ο Σοφοκλέους να πάει στο σπίτι του στα Λεύκαρα
- Ας βάλουν τον Μαυρονικόλα υπουργό, ή την Ρούλλα, ή την Βασιλειάδου
- Δεν έχει άλλους να προτείνει η ΕΔΕΚ σιόρ;
- Λένε ότι ο Χάρης θα επιστρέψει στο Υγειάς
- Λέτε να αφήσει τη νέα του δουλειά στη Λεμεσό;
- Ο Μάρκος θα βαδίσει στα χνάρια του Σπύρου;
- Ακούστηκε ότι ο Συλικιώτης θα επιστρέψει στο Εσωτερικών
- Άραγε θα πάρει και τους αλλοδαπούς μαζί του;
- Αλλαγή ηγέτη στην Κούβα μετά απο 49 χρόνια
- Αλλαγή ηγέτη και στην Κύπρο
- 5 χρόνια με τον Τάσσο ήταν αρκετά
- Τελικά ανέμισαν και οι κόκκινες σημαίες του ΑΚΕΛ, της ΕΣΣΔ, της Κίνας, της Κούβας, της ΠΕΟ, του Τσε, της Ομόνοιας, της Θύρας 9, κλπ
- Υπερίσχυσαν όμως οι Κυπριακές
- Υπήρχαν και λίγες του ΔΗΚΟ, ελάχιστες της ΕΔΕΚ και οι 1-2 Ελληνικές ήταν μάλλον παραφωνία
- Αλήθεια, που πήγαν τα λάβαρα του Βυζαντίου με τους δικέφαλους αετούς ;
- Ας ελπίσουμε ότι θα περάσουν τα σωστά μηνύματα
- Δεν λέω για τα μηνύματα της Τζοάννας
- Ότι και αν έλεγαν αυτά, δεν της βγήκαν σε καλό
- Βγήκε ζουρτουλούα η "κορού" του Γιαννάκη
- Το έχει στα γονίδια της
- Ο Γιαννάκης τελικά δεν θα παέι για καφέ στην Κερύνεια
- Θα πιεί το τσάϊ του στη Λευκωσία
- Κατά προτίμηση κουρτουνιά
- Βοηθά και στη χώνεψη
- Ο Αναστασιάδης θα χρειαστεί αφρόζα για να χωνέψει το αποτέλεσμα
- Αλλά όχι αφρόζα του Λαϊκού
- Ο Χριστόφιας αδειάζει 3 καρέκλες!
- Νέος βουλευτής του ΑΚΕΛ μπαίνει ο κ. Κλαύδιος Μαυροχάννας
- Που τα βρίσκουν τούντα ονόματα οι Μαρωνίτες, δεν μπορώ να καταλάβω...
- Νέος Γ.Γ. του ΑΚΕΛ προορίζεται (ποιός άλλος?) ο Νικολάϊ Κατσουρίδης
- Ποιόν θα βάλει το ΔΗΚΟ Πρόεδρο της Βουλής?
- Καμάτς - καμάτς... σύντομα θα το μάθουμε και αυτό
- Ο Στεφάνου του επιτελείου Χριστόφια "παίζει" για κυβερνητικός εκπρόσωπος
- O Σοφοκλέους του επιτελείου Κασουλίδη "παίζει" με την Αιμιλία που πριν έπαιζε με τον Άτσιουτσιου

24 Φεβ 2008

Μίλησε η κάλπη



Η Φουκού συγχαίρει τον Δημήτρη Χριστόφια για την εκλογή του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα ξένα ειδησιογραφικά sites τονίζουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένας κουμμουνιστής είναι ο νέος πρόεδρος στην Κύπρο. Στο χέρι του είναι να διαψεύσει τις διάφορες ανησυχίες τόσο εντός αλλά και εκτός Κύπρου. Εμείς πάντως εδώ θα είμαστε να κρίνουμε το έργο του.

CNN: Communist on course for Cyprus poll win
BBC:
Leftist leader wins Cyprus vote
Euronews:
Communist Demetris Christofias has been elected president of Cyprus
Reuters / Yahoo News:
Communist wins Cyprus presidential vote
Al Jazeera News:
Communist wins Cyprus vote

Δικαίωση Φουκούς

Μόνο το Exit Poll της Φουκούς κατάφερε να προβλέψει τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών. Τα υπόλοιπα Exit Polls ούτε με το στατιστικό λάθος δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Φουκού
Χριστόφιας 38%
Κασουλίδης 61%
Περιθώριο σφάλματος +/- 15.5%

ΑΝΤ1
Δημήτρης Χριστόφιας 48,7 - 51,7%
Ιωάννης Κασουλίδης 48,3 - 51,3%

ΣΙΓΜΑ
Δημήτρης Χριστόφιας 51.9%
Ιωάννης Κασουλίδης 48,1 %

ΜΕGΑ
Δημήτρης Χριστόφιας 50-53 %
Ιωάννης Κασουλίδης 47-50 %

ΡΙΚ
Δημήτρης Χριστόφιας 51,0 % +=1.2%
Ιωάννης Κασουλίδης 49,0 % +-1.2%

PLUS
Δημήτρης Χριστόφιας 50,9 - 52,5 %
Ιωάννης Κασουλίδης 47,5 - 49,1 %

Τελικά Αποτελέσματα
Χριστόφιας 53.37%
Κασουλίδης 46.63%

Μπλε ή Κόκκινο;


Το 33% του εκλογικού σώματος που στον πρώτο γύρο είχε ψηφίσει Τάσσο, Ματσάκη, Ούτοπο, Ευστρατίου, Νεοφύτου ή Μιχαήλ, σήμερα θα επιλέξει μεταξύ Χριστόφια και Κασουλίδη. Σήμερα όπως φαίνεται τα κριτήρια είναι κομματικά...
ΚΟΚΚΙΝΟ ή ΜΠΛΕ ;
ΜΠΛΕ ή ΚΟΚΚΙΝΟ ;

23 Φεβ 2008

Στηρίζουν Κασουλίδη

Οι ακόλουθες προσωπικότητες και οργανωμένα συνόλα ανακοίνωσαν την στήριξη τους προς την υποψηφιότητα Κασουλίδη:

Σύνδεσμος Παραγωγών Καττιμερκού, Αθλητικός Σύλλογος Εθνικός Τραχυπέδουλας, Σύνδεσμος Αγωνιστών Παρολίγον Φυλακισμένων, Κόκος Μαχαλεπάρης (επιστάτης στα Δημόσια Έργα), Σύνδεσμος Προστασίας Κυπριακού Αγρινού, Αντρίκκος Γιούχου (τρίτος αντιπρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής ΑΔΗΚ Κάτω Πύργου), Καφενές το Δίπατο, Μαρικκού που τα Λεύκαρα, Κώστας Τρεμμοσιέρης (χειρούργος), Κούλλης Μαξιούτης (πρώην δικηγόρος), Σωματείο Κυνηγών Τρασιήλας, Λέσχη του Σαρρή, Ατμοκαθαρηστήριον ΑΑ, Σύνδεσμος πρώην Καπνιστών Αγίων Ομολογητών, Προεδρική Φρουρά Γλαύκου Κληρίδη, Μίκης Κωνσταντίνου (τομεάρχης ΕΟΚΑ Β, Αμμοχώστου), Ευανθία Πουλλή (αδερφή του γαμπρού του πρώην στελέχους του ΔΗΣΥ Μαλούντας Σταμάτη Σταματημένου), Σύνδεσμος Συζήγων Εθελοντών Α' Παγκοσμίου Πολέμου, εφημερίδα το Ποντικάκι, ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Εθνικού Άχνας και Δεξιά Πτέρυγα Φιλάθλων ΑΕΛ Λεμεσού.


Το επιτελείο Κασουλίδη ευχαριστεί όλους τους πιό πάνω και δηλώνει έτοιμο για την μεγάλη ανατροπή.

Εβιάστηκες λίον Δημήτρη μου (updated)



Επίδειξη αλαζονείας από τον υποψήφιο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος αποφάσισε να αυτό-ανακυρηχθεί ως ο νέος πρόεδρος της δημοκρατίας από τις 21 Φεβρουαρίου στο studio του Μega.

Πριν να καβαλιτζιέψει σούζει τα πόδκια του ο Δημήτρης. Τελεία !!!

Update: Βρήκαμε στο Youtube τα 9 λεπτά που προηγήθηκαν της ατάκας Χριστόφια. Πράγματι φαίνεται ότι η σκηνή αυτή ήταν η κλιμάκωση ενός καταιγισμού ερωτήσεων για Ευρωπαϊκά θέματα τα οποία δυσκόλεψαν και ενόχλησαν τον Χριστόφια, αυτό όμως του δίνει το δικαίωμα να αυτο-ανακυρήσσεται πρόεδρος;


Chamaeleo politicantius lilliskullus

Μέσα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια λόγω των κλιματολογικών αλλαγών και της οικολογικής καταστροφής του πλανήτη, μια επιστημονική είδηση ήρθε για να ρίξει μια ακτίδα ελπίδας για την πανίδα του τόπου μας. Ένα είδος ερπετού που δεν είχε καταγραφεί προηγουμένως πουθενά στον κόσμο, έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του στην Κύπρο και οι επιστήμονες ερπετολόγοι παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον τον τρόπο ζωής και τη συμπεριφορά του.

Ο Chamaeleo politicantius lilliskullus ανήκει στην οικογένεια ερπετών του Χαμαιλέοντα. Το μέγεθος του είναι αρκετά μεγαλύτερο από τους συνηθισμένους χαμολιούς, ενώ το κεφάλι του θυμίζει ανθρώπινη μορφή (χωρίς όμως το αντίστοιχο περιεχόμενο). Το παράδοξο με την εμφάνιση του είδους αυτού, είναι η έντονη παρουσία του σε αστικές περιοχές (π.χ. Λευκωσία). Όμως επιστήμονες που μελέτησαν με ενδελέχεια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του (όπως τη γλώσσα και το σαγηνευτικό βλέμμα του) εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η καταγωγή του είδους προέρχεται απο την περιοχή και επαρχία της Πάφου. Το πως βρέθηκε στην πρωτεύουσα ακόμα ερευνάται, αλλά το πιο πιθανό είναι να έπεσε από το εξώστ μοτοσικλέτας που οδηγούσε παλαιότερα η κα. Ανδρούλλα.


Η γλοιώδης παφίτικη γλώσσα του είναι το μεγαλύτερο του προσόν, αφού όταν ξεδιπλωθεί τον βοηθά να στοχεύσει τη λεία του και να συλλέξει την τροφή του. Πολλές φορές συνηθίζει να φτύνει πρώτα, και ακολούθως να γλείφει.

Όπως και τα άλλα είδη χαμαιλέοντα έτσι και ο lilliskullus έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του το δέρμα του, το οποίο έχει τη ιδιότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Τους τελευταίους μήνες, οι μελετητές παρατήρησαν μια τάση εναλλαγής μεταξύ κόκκινου και ανοικτού γαλάζιου χρώματος χωρίς όμως να μπορέσουν να εξηγήσουν τους λόγους και τη συχνότητα στην αλλαγή των χρωμάτων. Πιθανολογείται ότι το ερπετό βρίσκεται προσωρινά σε σύγχυση πράγμα που περιπλέκει την προσαρμογή του με το περιβάλλον.

Μετά απο επικοινωνία με διεθνείς περιβαλλοντικές οργανωσεις έχει επιβεβαιωθεί ότι το είδος αυτό είναι πράγματι το μοναδικό στον κόσμο και πρέπει να προστατευθεί. Γίνονται σκέψεις για περιορισμό του σε κλειστό χώρο ώστε να διασφαλιστεί η διαιώνιση του είδους.

22 Φεβ 2008

Ήρεμα

Όπως είναι γνωστό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ΙΙ ανακοίνωσε την υποστήριξη του προς τον Κασουλίδη στον 2ο γύρο των εκλογών με αποτέλεσμα να ενοχληθεί το επιτελείο Χριστόφια και τα κόμματα που τον υποστηρίζουν. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η εκκλησία δεν πρέπει επιλέγει προέδρους και να συνάπτει προεκλογικές συμφωνίες με υποψήφιους προέδρους. Ο ρόλος της εκκλησίας είναι να διακονεί τον λαό, όπως πολύ σωστά υποστήριξε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος.

Το ευτράπρελο είναι ότι στον 1ο γύρο ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε δημόσια την προτίμηση του στον Τάσσο Παπαδόπουλο χωρίς όμως να αντιδράσει ούτε το ΔΗΚΟ ούτε η ΕΔΕΚ που σήμερα είναι ενοχλημένοι διότι τότε βολεύονταν.

Με την ευκαιρία νιώθουμε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι η Κοινωνική Συμμαχία Κύπρος 21 που υποστηρίζει τον Κασουλίδη έχει ξεπεράσει τα "επιτρεπτά" όρια στην προσπάθεια της να συσπειρώσει τον κόσμο του ΔΗΣΥ και όχι μόνο. Ο Κασουλίδης υποστηρίζει ότι πρεσβεύει το μέλλον, την ενότητα και την Ευρωπαϊκή νοοτροπία αλλά δυστυχώς οι πιό κάτω διαφημίσεις καλλιεργούν την πόλωση και τη διχόνοια του λαού.


Από την άλλη, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του blog CNC Minus TV το κρατικό ΡΙΚ αποφάσιε να μην μεταδόσει το επεισόδιο του Αλ Τσαντίρι Νιούζ αυτής της βδομάδας λόγω ενός σχολίου που έκανε ο Λαζόπουλος για τον Τάσσο. Tο ΡΙΚ εκτελώντας διαταγές του Προεδρικού φίμωσε τον Λαζόπουλο με σκοπό να μην αλλοιώσει την εικόνα του Προέδρου. Ύστερα και από αυτό περιμένουν να τους πιστέψουμε ότι ο Τάσσος δεν πήρε θέση για την επιλογή του υποψηφίου προέδρου. Βλέποντας το απόσπασμα της εκπομπής που ανέβασε ο MinusTv μπορούμε να συμπεράνουμε τι εικόνα που βγάζει προς τα έξω ο Πρόεδρος μας.

21 Φεβ 2008

Συλλεκτικό CD: Χριστόφιας


Η εταιρεία Foukou Music Productions ανακοινώνει την κυκλοφορία του Συλλεκτικού Album "Ρίξε Κόκκινο στη Νύχτα" του ανερχόμενου ενωτικού καλλιτέχνη Χριστόφια.

Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης είχε σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και προπαγάνδα για 2 χρόνια στη Μόσχα και υπηρέτησε για χρόνια στην ΕΔΟΝ, ΠΕΟ και άλλα ακρωτηριασμένα όργανα του ΑΚΕΛ. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής και Συμπρόεδρος της Κυβέρνησης Παπαδόπουλου για 4.5 χρόνια. Για περίοδο 6 μηνών ανακάλυψε ότι διαφωνεί με τον Πρόεδρο αλλά μετά του πέρασε. Λόγω της ξαφνικής δημοτικότητας του αποφάσισε να στραφεί στη μεγάλη του αγάπη το τραγούδι.

Στο CD αυτό, ο Χριστόφιας ερμηνεύει γνωστά τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Στα φωνητικά οι καταξιωμένοι τραγουδιστές: Νικολάϊ Κατσουριδέσκου (ΑΚΑ CCCP), DJ Armenis, Κεβενέζος και MC Andros K. Στα ηχητικά εφέ οι Papapetros, George Vass., Johnny be Good Omirou και Perdikos. Στο δίσκο περιλαμβάνεται και Bonus Track έκπληξη ντουέτο με τη σέξι φωνή του τενόρου Tassos.

Την κυκλοφορία του CD χορηγούν οι εταιρείες "Λαϊκό Καφεπολείο", "Ζιβάνα ΠΟΕΛ", "Old Marathon Tours". Χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα "Xαραυγούλα", τα τηλεοπτικά κανάλια RICK 1, MENGA, ANT3, CMC PLass TV και ο ραδιοσταθμός "Άσπρα FM". Το CD περιλαμβάνει τα ακόλουθα τραγούδια:

1. Ρίξε κόκκινο στη νύχτα
2, Spaciba baby (Rumba Version)
3. Για πάντα μαζί
4. опвяервлаго льробянса дыенл вия
5. Κόκκινο γαρύφαλλο
6. Αυτός ο άλλος
7. 家宗教局 叶小文透 中国与梵蒂冈
8. (Οι δυο καρδιές μας σαν δυο) Συγκοινωνούντα δοχεία
9. Δεν θα χωρίσουμε ποτέ
10. Ταιριάζουμε
11. Βάλε το κόκκινο φουστάνι
12. Için lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz
13. Ζήτα μου ότι θες - πάρε μου ότι θές (ντουέτο με Τάσσο)

Τιμή πώλησης: 3 Υπουργεία, 1.5 Προεδρία βουλής, 5 Ημικρατικοί Οργανισμοί, Επίτροπο Ε.Ε. και δωρεάν κουπόνια της Αεροφλότ. Σημειώνεται ότι αριθμός CD θα διατίθεται δωρεάν με κάθε season ticket της Ομόνοιας, της ΑΕΛ, της Νέας Σαλαμίνας, της Αλκής, της ΑΥΜΑ ve Çetin Kaya.

Όσοι επιθυμούν να ακούσουν τον Χριστόφια να τραγουδά live μαζί με την ορχήστρα "Єζεκίας", μπορούν να τον επισκεφθούν στον κέντρο "Κοκκινού" στην Αγία Άννα. Από την ερχόμενη Δευτέρα ο Χριστόφιας θα αρχίσει περιοδεία σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, την Κίνα, την Κούβα και τη Β. Κορέα.

Συλλεκτικό CD: Κασουλίδης

Η εταιρεία Foukou Music Productions ανακοινώνει την κυκλοφορία του Συλλεκτικού Album "Μοναξιά μου Όλα" του νέου ανερχόμενου ευρωπαίου καλλιτέχνη Ιωάννη Κασουλίδη. Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης είχε εργαστεί στο παρελθόν ως ιατρός και υπήρξε προσωπικός γεροντολόγος του πρώην προέδρου Γλ. Κληρίδη. Επίσης υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωβουλευτής, ενώ τις τελευταίες ημέρες αποφάσισε να κάνει νέα στροφή στην καριέρα του δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στο τραγούδι.

Στο CD αυτό, ο Κασουλίδης ερμηνεύει γνωστά τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Στα φωνητικά οι καταξιωμένοι τραγουδιστές: Κομπανία Αναστασιάδη, Φούλης, Cool Timmys, Golden Mouth (the 2nd), και Κacharistra. Στο δίσκο περιλαμβάνεται και Bonus Track έκπληξη με τη φωνή του βετεράνου τροβαδούρου Γλαύκου.

Την κυκλοφορία του CD χορηγούν οι εταιρείες "4Ε - Coka Cola Yorkadjis Co. Ltd", "Antonio MPM Eurocarz" & "Evresis Akis Kleanthous Call Centers". Χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα "Pολίτης" και ο ραδιοσταθμός "Soupes Spor FM". Το CD περιλαμβάνει τα ακόλουθα τραγούδια:

1. Μοναξιά μου όλα
2. Are you lonesome tonight
3. Νύκτες μοναξιάς (radio mix)
4. Τι κάνω μόνη μου μες το σαλόνι μου
5. All by myself (acapella)
6. Here I go again on my own
7. Μου είσαι πλέον περιττός
8. Αχ Ευρώπη (εσύ μας μάρανες)
9. She's gone
10. Σ' έχω επιθυμήσει
11. Τα πήρες όλα και έφυγες
12. Σε θέλω, με θέλεις, γιατί δεν παντρευόμαστε
13. I miss you like crazy
14. Bonus Track: Γιέ μου (Τραγουδά ο Γλαύκος)

Τιμή πώλησης: 5 Υπουργεία, 1 Προεδρία βουλής, 6 Ημικρατικοί Οργανισμοί και άλλα ωφελήματα.

Όσοι επιθυμούν να τον ακούσουν να τραγουδά live μαζί με την ορχήστρα του, μπορούν να τον επισκεφθούν στον κέντρο του στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή 28 στη Λευκωσία.

Από την ερχόμενη Δευτέρα ο Κασουλίδης θα αρχίσει περιοδεία στην Ευρώπη και ακολούθως θα επιστρέψει στο νησί μας και θα εμφανίζεται στο κέντρο "Υπάρχω" στα Λατσιά, όπου θα τραγουδά μόνος του.

20 Φεβ 2008

Μεζεδάκια πριν τον 2ο γύρο

- Μας προέκυψε και πάλι η Τριμερής, αυτή τη φορά υπό τον Χριστόφια
- Γιατί δεν το αποφάσιζαν από πριν για να γλυτώσουμε τα βάσανα
- Εκτός και εάν οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ δεν πειθαρχήσουν στις αποφάσεις των κομμάτων τους
- Ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί, αλλά στην θεωρία προηγείται ο Χριστόφιας
- Είναι βέβαιο ότι αρκετοί ΔΗΚΟϊκοί κυρίως της βάσης θα στηρίξουν Κασουλίδη
- Μάρκος Κυπριανού, Αντώνης Μιχαηλίδης, Άκης Κλεάνθους αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος από τους επώνυμους στηρίζουν ήδη Κασουλίδη
- Στον Μάρκο προτάθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών από τον Κασουλίδη
- Ο Τάσσος δήλωσε δημόσια ότι δεν θα πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου
- Δεν τον πιστεύουμε
- Παρασκηνιακά εισηγήθηκε τον Χριστόφια στους στενούς του συνεργάτες Κάρογιαν, Πάλμα και Κενεβέζο
- Μέχρι και οι "Κυπριανικοί" Πιττοκοπίτης και Κλεάνθους στηρίζουν Χριστόφια
- Φυσικά ο Κλεάνθους δούλευε από τον 1ο γύρο για το ΑΚΕΛ
- Ελπίζουμε τα κριτήρια να είναι πολιτικά και όχι συναισθηματικά ή στη βάση πάρε-δώσε
- Πέντε Υπουργεία ήταν διατεθειμένος να δώσει το ΔΗΚΟ ο Κασουλίδης
- Τρία συν την προεδρία της Βουλής το ΑΚΕΛ
- Ο Κατσιαρίστρας στηρίζει Γιαννάκη αλλά θέλει Υπουργείο
- Γιατί να μην θέλει και ο Ούτοπος ?
- Ο Ττίμης "ψοφά" για δημοσιότητα αφού είναι μόνιμα πίσω από τον Κασουλίδη
- Δύσκολη η απόφαση του ΕΥΡΩΚΟ
- Από την μία ο κουμμουνιστής και από την άλλη ο Αναστασιάδης
- Φανταστείτε τον Συλλούρη δίπλα στον Αναστασιάδη
- Οι Οικολόγοι "πάνε" για Χριστόφια
- Έμεινε ο Ματσάκης να τοποθετηθεί
- Σε περίπτωση εκλογής Χριστόφια λέτε να εμφανιστούν και πάλι οι κόκκινες σημαίες και τα σφυροδρέπανα που έκρυψαν το τελευταίο διάστημα οι Ακελικοί ?
- Ο ΔΗΣΥ μέχρι πριν λίγες μέρες δήλωνε έτοιμος για τη μεγάλη υπέρβαση αλλά μετά την ψεσινή απόφαση του ΔΗΚΟ θυμήθηκε τον "μπαμπούλα" του κουμμουνισμού
- Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να "τραβήσει" με τον τρόπο αυτό τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ
- Τα λέμε

Κυβέρνηση τραβεστί;

Μετά από 6 μήνες προεκλογικού αγώνα και σφοδρών αντιπαραθέσεων τάχατες (όπως συνήθιζε να λέει κάποιος συνταξιούχος πολιτικός), πλησιάζουμε επιτέλους στο τέλος της κούρσας που πιθανότατα να μας φέρει την αλλαγή! Μετά και τις αποφάσεις της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Δημήτρη Χριστόφια, η Κύπρος ετοιμάζεται να μεταπηδήσει από την τριμερή ...στην τριμερή! Τέρμα πια στην άγονη συμμαχία ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ & ΕΔΕΚ! Τώρα ετοιμαζόμαστε με φόρα για την αλλαγή που θα φέρει τα πάνω κάτω. Ετοιμαζόμαστε για τη νέα, γόνιμη, διαφορετική συμμαχία ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ & ΕΔΕΚ. Μετά τους κουμπάρους του Τάσσου οφείλουμε να βολέψουμε και τους κουμπάρους της εργατιάς.

"Άλλαξε ο Μανωλιός, κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς" ...και αυτή τη φορά ετοιμάζεται να φορέσει τα κόκκινα του (Mmmmmmm! Kinky!)

Το Ευρωπαϊκό look της Κύπρου παίρνει σάρκα και οστά. Η Κυπριακή Δημοκρατία που φέτος συμπληρώνει 49 χρόνια, ετοιμάζεται να μετατραπεί σε Κομμουνιστικό κράτος. Τι θα αλλάξει στον τρόπο διακυβέρνησης της Κύπρου; Θα συνεχίσουν να μην τα βρίσκουν οι συγκυβερνούντες; Θα μείνουν μαζί για άλλα τεσσεράμισι χρόνια για να βολέψουν κι άλλους κουμπάρους; Έξι μήνες πριν τις επόμενες εκλογές θα ανακοινώσουν και πάλι ότι ουδέποτε συμφωνούσαν;

*Quo vadis?

Αισθανόμενος τη βεβαιότητα ότι ένα νέο Κομμουνιστικό κράτος θα προστεθεί στον παγκόσμιο χάρτη, ο comandante Fidel Castro, ήσυχος πια με τη συνείδηση του, διάλεξε τη μέρα αυτή για να αποχωρήσει από την ηγεσία της Κούβας. Hasta la victoria siempre.

*Που βαδίζουμε;

Η νόσος των δημοσκοπήσεων

Ακόμη μια προεκλογική δημοσκόπηση "έπεσε έξω".
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο ερώτημα της Φουκούς "Ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει το ΔΗΚΟ στον β' γύρο".

Κασουλίδης 50%
Χριστόφιας 37%
Ψήφο κατά συνείδηση 13%

Τελικά ως γνωστόν το ΔΗΚΟ επέλεξε Χριστόφια με 120 ψήφους υπέρ, έναντι 50 του Κασουλίδη.

19 Φεβ 2008

Νέα επίσκεψη από ΡΙΚ

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Φουκούς, σήμερα το πρωί δεχθήκαμε επισκέψεις στις σελίδες του blog από IP-Address που σχετίζεται με το ΡΙΚ. Οι επισκέψεις άρχισαν από τις 9.12πμ και συνεχίστηκαν μέχρι και τις 11.25πμ περίπου. Τους ευχαριστούμε που συνεχίζουν να μας προτιμούν.

Φουκού is watching you...

Για τον Τάσσο

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην περιοχή του Προεδρικού στους Άγιους Ομολογητές ενόψει του 2ου γύρου των Προεδρικών εκλογών. Ο φακός της "Φ" κατάφερε να εξασφαλίσει αποκλειστικές εικόνες:


Ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν με SMS διάφορα ανέκδοτα (τα πιο πολλά κατά του Τάσσου και της παρέας του). Δεν φταίμε εμείς!

- Ο Χριστόφιας έχει προτείνει στον Τάσσο να αναλάβει το Υπουργείο Γεωργίας ...για να συνεχίσει να καλλιεργεί σπουδαία λάχανα
- "I am going home and I don't know why!" Γιώργος Λιλλήκας
- "Μετακομίζεται απο την οικία σας? Δεν φταίμε εμείς!" Ι.Κ.Ε.Α. (Ιωάννης Κασουλίδης Έχει Αρχ.....)
- Τερμάτισε τρίτος. Σπουδαία τα λάχανα!
- Τώρα που τερμάτισε τρίτος θα πάει Intertoto?

Αθλητισμός και Κόμματα

Με επίσημη ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, τα σωματεία Αποέλ και Απόλλων Λεμεσού καλούν τα μέλη και φίλους τους να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Ιωάννη Κασουλίδη στον 2ο γύρο των εκλογών για εθνικούς λόγους. Είναι βέβαιο ότι οι ανακοινώσεις αυτές βγήκαν με εντολές του εκλογικού επιτελείου του Κασουλίδη ή και του ΔΗΣΥ. Αναμένω και άλλα σωματεία, "δεξιά και αριστερά" να υποκύψουν στις πιέσεις ή να ενεργήσουν αυτόβουλα και να ακολουθήσουν το δρόμο του Αποέλ και του Απόλλωνα. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φαίνεται η εξάρτηση των πολιτικών / κομμάτων από τα αθλητικά σωματεία και αντίστροφα.

Σε κάθε προεδρική αναμέτρηση τουλάχιστον από το 1993 που θυμάμαι τα μεγάλα σε όγκο οπαδών σωματεία καλούν δημόσια τους φίλους τους να στηρίξουν κάποιον υποψήφιο, λες και περιμένουμε από τα σωματεία να μας υποδείξουν τι θα ψηφίσουμε.

Οι διάφορες διακυρήξεις και δηλώσεις των αθλητικών παραγόντων ότι η πολιτική δεν έχει θέση στον αθλητισμό είναι απλά για κατανάλωση. Στην πράξη φαίνεται ότι στην Κύπρο η πολιτική είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό και έχει δημιουργηθεί πελατειακή σχέση.

Οι παρεμβάσεις κομμάτων γίνονται και για πολλά άλλα θέματα του ποδοσφαίρου ως αντάλλαγμα βέβαια, όπως π.χ. ο διορισμός της Επιτροπής Διαιτησίας ΚΟΠ, ορισμός διαιτητών, "φιλικοί αγώνες" αδερφών σωματείων, κλπ.

Είναι γνωστό στους κύκλους του ποδοσφαίρου το πολιτικό παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε στην εκλογή του τότε προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Χριστόδουλου Τσιέλεπου (στέλεχος του ΔΗΣΥ) με πρωταγωνιστή τον εκ Πάφου "Φούλη" ο οποίος ενεργούσε για να προωθήσει τον Τσιέλεπο για λογαριασμό μεγάλου δεξιού σωματείου, κάτι που τελικά πέτυχε. Οι διαμαρτυρίες των υπολοίπων σωματείων (κυρίως αριστερών) και οι αποκαλύψεις για το οργιώδες παρασκήνιο ήταν πρώτο θέμα τότε στα ΜΜΕ.

update - ώρα 16.00
Ανακοίνωση υποστήριξης στον Κασουλίδη εξέδωσε και η Ανόρθωση.

18 Φεβ 2008

Μεζεδάκια του 1ου Γύρου


- Τρίτος ο Τάσσος
- Πρώτος ο Κασουλίδης
- Πάμε για νέο Πρόεδρο
- Κομμουνιστή ή Φλωρο-Ευρωπαίο
- Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα
- Ο Κρεμμός ήταν σίγουρος για την νίκη
- Ούτε μια δημοσκόπηση δεν έπεσε μέσα
- Φταίει η βροχή μας είπαν
- Φταίνε και οι φοιτητές που αλλίωσαν το αποτέλεσμα λένε άλλοι...
- Για τα Exit Polls ποιός φταίει? Δεν συμμετείχαν σε αυτά οι φοιτητές?
- Περίπου 2000 ψηφοφόροι δεν κατάφεραν να έρθουν έγκαιρα στην Κύπρο λογω κακοκαιρίας στην Ευρώπη
- Τόσος χρόνος και χρήμα πήγαν χαμένα
- Κερδισμένα τα ΜΜΕ, τα διαφημηστικά γραφεία, τα τυπογραφεία, οι επιχειρήσεις δημοσκοπήσεων, και οι ΕΠΥ που πήραν επιτέλους τές προαγωγές τους...
- Χαμένος ο Τάσσος ?
- Μπορεί και όχι...
- Μέχρι το 2ο γύρο το ΔΗΚΟ μπορεί να κερδίσει πολλά
- Θα τους ψήσει το ψάρι στα χείλη
- Τώρα αρχίζουν τα Ανατολίτικα παζάρια
- Οι δύο κερδισμένοι ήδη γλείφουν εκεί που έφτυναν
- Έπιασαν εργολαβία από την Κυριακή το βράδυ
- Οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα...
- Ένας από τους δύο κερδισμένους θα τα χάσει όλα
- Ο Ούτοπος πέρασε τον Θεμιστοκλέους (θύμαστε τι σας είχαμε πει?)
- Ο Ματσάκης τελικά πήρε μόνο 0.77%
- Ευτυχώς δεν θα ρυθμίσει την τύχη μας !
- Πολύ θα ήθελα να δω τα μούτρα του Πιττοκοπίτη και του υιού Παπαδόπουλου
- Ο Ευαγγελάτος ήρθε, είδε και απήλθε
- Όμως ακόμα δεν κατάλαβε που είχε έρθει
- Εντελώς άστοχα τα σχόλια του
- Άσε που συμπεριφερόταν και με τρόπο υποτιμητικό προς τους Κύπριους ρεπόρτερ
- Ευτυχώς που υπήρχε και ο Τσουρούλης για να τα μπαλώνει κάπως
- Έβγαλε αποκλειστική είδηση η Σκορδέλη, αφού ανακοίνωσε τη συνάντηση ΔΗΚΟ - ΑΚΕΛ
- Σπουδαία τα λάχανα
- Εμείς νομίζαμε ότι θα συναντηθεί ο Εζεκίας με τον Σπύρο Κυπριανού
- Η Κενεβέζου ήταν συναισθηματικά φορτισμένη
- Φρόντισε όμως να διασφαλίσει το μέλλον της στο ΡΙΚ αφού ανανέωσε το συμβόλαιο της πολύ πριν τις εκλογές
- Ο Δημήτρης Ανδρέου έκανε ότι μπορούσε στο Plus, αλλά...
- Στον Αντ1 ο Χατζήκυριακός έχτιζε και ο Τσαλακός χαλούσε (παλιά του τέχνη κόσκινο)
- Είχαμε τελικό αποτέλεσμα από τις 7.00μμ
- Οι εκπομπές τέλειωσαν νωρίς και οι δημοσιογράφοι άραξαν στις καφετέριες (π.χ. Πραλίνα)
- Πάνε οι καιροί που ξενυχτούσαμε και ξυπνούσαμε το άλλο πρωί για να μάθουμε το αποτέλεσμα από το Ραδιόφωνο του ΡΙΚ
- Τη ερχόμενη Κυριακή στις 7.00μμ ίσως έχουμε ανακήρυξη προέδρου στο Ελευθερία
- Η ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι διασπάστηκαν από τον πρώτο γύρο
- Στο δεύτερο γύρο κινδυνεύουν με αφανισμό
- Ο Λιλλήκας δεν άλλαξε κλάτσες την Κυριακή το βράδυ
- Μήπως θα αλλάξει κόμμα πάλι αύριο ?
- Ο Τάσσος θα αποσυρθεί στην Στράκκα ?
- Ο Συλλούρης και Σια πρώην Συναγερμικοί θα υποστηρίξουν ΔΗΣΥ ?
- Τέλος στην γενιά του 60: Μακάριος, Εζεκίας, Κυπριανού, Γλαύκος, Τάσσος
- Θα αναλάβει τώρα η νέα γενιά μας λένε των 60ρηδων
- Σιγά να μην φορούν και pambers
- Ποιόν να ψηφίσουμε τώρα ?
- Το μη χείρον βέλτιστον
- Τα ξένα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι μετά την απομάκρυνση Παπαπαδόπουλου, αναμένεται να επαναρχήσουν οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού.
- Καλώς ή κακώς αυτή η εντύπωση επικρατεί στην Ευρώπη για τον Τάσσο
- Ψηφίστε νούσιμα

Exit Polls και Τελικά Αποτελέσματα

Δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των Exit Polls των τηλεοπτικών σταθμών όπως αυτά παρουσιάστηκαν χθές η ώρα 17.00 καθώς και τα τελικά αποτελέσματα για σκοπούς σύγκρισης.
Τα σχόλια δικά σας.

ΑΝΤ1
1ος. Τάσσος Παπαδόπουλος: 32,2 - 35,4%
2ος. Δημήτρης Χριστόφιας: 31,7 - 34,9%
3ος. Ιωάννης Κασουλίδης: 30,2 - 33,4%

ΣΙΓΜΑ
3ος. Τάσσος Παπαδόπουλος: 31,0 - 33,0%
1ος. Δημήτρης Χριστόφιας: 32,4 - 34,4%
2ος. Ιωάννης Κασουλίδης: 31,5 - 33,5%

ΜΕΓΑ
1ος. Τάσσος Παπαδόπουλος: 32,0 - 35,0%
2ος. Δημήτρης Χριστόφιας: 31,0 - 34,0%
3ος. Ιωάννης Κασουλίδης: 30,5 - 33,5%

ΡΙΚ
2ος. Τάσσος Παπαδόπουλος: 31,0 - 34,0%
1ος. Δημήτρης Χριστόφιας: 32,0 - 35,0%
2ος. Ιωάννης Κασουλίδης: 31,0 - 34,0%

PLUS
2ος. Τάσσος Παπαδόπουλος: 31,9 - 33,7%
1ος. Δημήτρης Χριστόφιας: 32,2 - 34,0%
3ος. Ιωάννης Κασουλίδης: 31,1 - 32,4%

Tελικά αποτελέσματα
1ος. Ιωάννης Κασουλίδης 33,51%
2ος. Δημήτρης Χριστόφιας 33,29%
3ος. Τάσσος Παπαδόπουλος 31,79%.

Πηγή: http://www.nomisma.com.cy/

17 Φεβ 2008

Την κάνανε...


Την έκανε από νωρίς ο Τάσσος. Οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και των exit polls διαψεύσθηκαν (για ακόμα μια φορά) και τελικά ο πρόεδρος ...από πρώτος μας βγήκε τρίτος. Τα τελικά αποτελέσματα βγήκαν σε χρόνο ρεκόρ και από τις 7.00μμ ξέραμε ήδη τους νικητές και τους ηττημένους.

Θα ακολουθήσουν μεγάλα παζάρια. Ε ρε γλέντια!


ENTRY POLL

Το ENTRY POLL της Φουκούς για το ποιός θα αποκλειστεί από τον 2ο γύρο ήταν απόλυτα λανθαμένο όπως όλες οι δημοσκοπήσεις και τα Exit Poll των ΜΜΕ, κάτι που σημαίνει ότι έγινε με τον ορθό τρόπο και μεθοδολογία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο ερώτημα "Ποιός θα αποκλειστεί από τον 2ο γύρο".

Κασουλίδης 40%
Τάσσος 39%
Χριστόφιας 21%

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το νεό Poll της Φουκούς, για την επίσημη απόφαση του ΔΗΚΟ για τον 2ο γύρο. Ψηφίστε τώρα.

Αν θα ψηφίσετε...

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ


Η Φουκού σας εύχεται ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ.
Ψηφίστε αυτό που πραγματικά εσείς θέλετε μακρυά από συναισθηματισμούς, προκαταλήψεις, πάθη και φανατισμό.

16 Φεβ 2008

Ευχαριστούμε που μας αντιγράφετε

"...Φίλε και βέβαια γνωρίζουμε τι θα πει δεοντολογία και την χρησιμοποιούμε καθημερινά στη δουλειά μας. Ειλικρινά εάν ξέραμε ότι οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία άλλου να είσαι σίγουρος ότι δεν θα φτάναμε να πρέπει τώρα να δικαιολογούμαστε. Δεν είμαστε άνθρωποι που κλέβουμε και δεν αναγνωρίζουμε (Ουτε εγώ ούτε ο Άκης - οι παραγωγοί)..."

Αυτά μεταξύ άλλων ήταν η απάντηση-απολογία των συντελεστών της εκπομπής του ΡΙΚ 1 "Πατάτες Αντινακτές" στο παράπονο μας για την κλοπή συγκεκριμένου άρθρου από την Φουκού και την προβολή του στις Πατάτες (1/2/2008) χωρίς να αναφερθεί τουλάχιστον η πηγή. Την ικανοποίηση μας για την απολογία αυτή ανέφερε ακόμη και ο Μαρίνος Νομικός στη στήλη Blog Mania του σημερινού περιοδικού TV-Mania (με το Φιλελεύθερο του Σαββάτου).

Δυστυχώς η ικανοποίηση μας δεν κράτησε για πολύ. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι τις ψεσινές Πατάτες επαναλήφθηκε το ίδιο φαινόμενο, αφού αυτή το φορά οι Πατατάριες έκλεψαν μεγάλο μέρος του κειμένου μας με τίτλο Πρόγραμμα Υποψηφίων Προέδρων που είχαμε δημοσιεύσει στις 14/1/2008.

Η αλλαγή κάποιων λέξεων ή προτάσεων από δικά μας κείμενα δεν τους καθιστά ούτε δημιουργούς, ούτε πνευματικούς ιδιοκτήτες του κειμένου. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Είναι ξεκάθερο πλέον ότι οι Πατατάριες δεν ξέρουν να αναγνωρίζουν, δεν ξέρουν τι σημαίνει δεοντολογία και είναι ανακόλουθοι των λεγόμενων τους. Το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ.




Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον φίλο minustv για την ετοιμασία του βίντεο.

Update 16/2 ώρα 22.15:
Αισθάνομαι την ανάγκη να προσθέσω ότι, γνωστός εκδότης εφημερίδας είχε ζητήσει την άδεια μας για να δημοσιοποιήσει το θέμα της αυθαίρετης χρήσης υλικού του blog μας από το ΡΙΚ και τον ΠΟΛΙΤΗ, αλλά εμείς είχαμε αρνηθεί με σκοπό να μην δοθούν διαστάσεις στο θέμα. Ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουμε τη στάση μας.

Θωμά είσαι σπίτι;

Αν είσαι σπίτι, μείνε εκεί γιατί φέτος δεν αξίζει τον κόπο να ψηφίσεις. It's such a pity!

By the way, σας αρέσει το πιο κάτω τραγουδάκι; Εμένα κάτι μου θυμίζει...


Tanya Stephens - It's a pity

15 Φεβ 2008

Σιγά να μην είναι μαύρος ο Ομπάμα !


Σιγά μην είναι μαύρος ο Μπάρακ Ομπάμα.
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών είναι Πουά όπως αποφάσισαν οι αναγνώστες της Φουκούς με ποσοστό 36%, έναντι 32% που υποστήριξαν ότι είναι μαύρος-άσπρος. Μόλις το 26% ψήφισε ότι είναι μαύρος ενώ 6% υποστηρίζει ότι είναι άσπρος.
Η φωτογραφία μιλά από μόνη της.

Ομάδες Ψηφοφόρων

Τέλειωσε και η 2η διακαναλική συνάντηση (αρνούμαι να την αποκαλέσω debate) των τριών. Από αύριο oι εφημερίδες και τα κανάλια θα κάνουν επιτέλους διάλειμμα από τις συζητήσεις και τις δημοσκοπήσεις -μπας και ξεπρηστούν λίγο οι αδένες μας. Παρόλο που οι ενδείξεις φέρνουν τον Τάσσο και τον Χριστόφια αντιμέτωπους στον τελικό της 24ης Φεβρουαρίου, τα περιθώρια λάθους και οι εισαγώμενες ψήφοι αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Στην προσπάθεια μου να αναλύσω με το φτωχό μου μυαλό τις συμπεριφορές που συλλέγω από τους γύρω μου, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι (όχι όλοι φυσικά) ψηφοφόροι είναι χωρισμένοι σε 3 κυρίως Ομάδες:

Ομάδα Α: Υπέρ της λύσης. Αυτοί που θέλουν διευθέτηση / λύση του πολιτικού μας προβλήματος το συντομότερο. Τα άτομα αυτά είναι κυρίως Βαρωσιώτες ή πρόσφυγες που έχασαν μεγάλη περιουσία στα κατεχόμενα και άτομα που θα επωφεληθούν από τυχόν λύση του κυπριακού - είτε με επιστροφή των περιουσιών τους, έιτε με κάποιου είδους αποζημίωση. Πολλά από τα άτομα αυτά ψήφισαν "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν. Κάποιοι ίσως να ψήφισαν και "ΟΧΙ" αλλά αμφιταλαντεύονταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Μερικοί από αυτούς πιστεύουν ότι ο λόγος που δεν κατάφεραν να κτίσουν τίποτε στη ζωή τους είναι η κατοχή και ελπίζουν ότι με μια λύση (έστω και βάσει Σχεδίου Ανάν) θα ανεβεί το βιωτικό και οικονομικό τους επίπεδο. Στην ομάδα αυτή ανήκουν επίσης αυτοί που συνηθίζουμε να αποκαλούμε επαναπροσεγγιστές (ή φιλότουρκους κατά άλλους) και παν συχνά για καφέ με τον Αλί, την Εμινέ και τον Μεχμέτ. Επίσης εδώ ανήκουν και οι "Νεοκύπριοι". Στον πρώτο γύρο μπορεί να ψηφίσουν μέχρι και Θεμιστοκλέους. Στο δεύτερο γύρο, τα μέλη της ομάδας αυτής είναι ικανά να ξεχάσουν ιδεολογίες και κομματικά πιστεύω για χάρη της "λύσης" ψηφίζοντας αυτόν που είναι πιο κοντά στο “NAI” (του δημοψηφίσματος), αν δεν έχει περάσει ο δικός τους υποψήφιος.

Ομάδα Β: Τους βολεύει το status quo. Πολλοί από αυτούς είναι άτομα που δεν θα έχουν κανένα οικονομικό όφελος από πιθανή λύση, γι'αυτο σου λένε "γιατί να οφελειθούν οι άλλοι και εγώ να μείνω όπως είμαι;" Βρήκαν τα καλά της ψυχής τους μετά την εισβολή. Μπορεί να τους έκατσε και το χρηματιστήριο την προηγούμενη δεκαετία και ακόμα τρών καλά. Μερικοί μπορεί να είναι και πρόσφυγες που έχασαν περιουσία, αλλά βολευτήκαν καλά τώρα και φοβούνται ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα τους επηρεάσει αρνητικά. Κάποιοι το παίζουν και “high class” Λευκωσιάτες. Κάποιοι είναι πρώην Κληριδικοί που τώρα πήγαν με το ΔΗΚΟ (λόγω Σχεδίου Ανάν). Κάποιοι άλλοι είναι ιθαγενείς Λεμεσιανοί ή Παφίτες, ή ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις γενικότερα (π.χ. σε Αγία Νάπα, Πρωταρά, Παραλίμνι, Λάρνακα) και φοβούνται τον ανταγωνισμό από τα ξενοδοχεία σε Κερύνεια και Αμμόχωστο. Στην ομάδα αυτή βρίσκονται επίσης και αυτοί που δεν θέλουν τους Τούρκους και φοβούνται τη λύση. Μια μερίδα από αυτούς όμως, δεν ενοχλούνται καθόλου να πηγαίνουν στην Κερύνεια σαν τουρίστες σε εβδομαδιαία βάση και να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους και τους έποικους στα καζίνο, στα ξενοδοχεία και στα καταστήματα της Κερύνειας, φτάνει να μην έχουν Τουρκοκύπριο γείτονα ή συνάδελφο. Δεν θα τους ενοχλούσε καθόλου η διχοτόμηση, αλλά φοβούνται να το πουν ανοικτά. Στον πρώτο γύρο μπορεί να ψηφίσουν ακόμα και Ματσάκη (στα κρυφά όμως). Στο δεύτερο γύρο είναι ικανοί να ξεχάσουν ιδεολογίες και κομματικά πιστεύω για χάρη της μη-λύσης ψηφίζοντας αυτόν που είναι πιο κοντά στο “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος, αν δεν περάσει ο δικός τους.

Ομάδα Γ: Τα κομματόσκυλα. Πάντα πιστοί στο κόμμα τους ή στην "ιδεολογική" τους κατεύθυνση (π.χ. δεξιός, αριστερός). Είτε επειδή ο παπάς τους ξέρει τον Γλαύκο, ο παππούς τους ήταν χωρκανός του Εζεκία ή ο θείος τους είναι κουμπάρος του Τάσσου αισθάνονται μεγάλη υπερηφάνεια για το κόμμα τους και θα ψήφιζαν ακόμα και ένα μπαμπουΐνο εάν αυτόν τους υποδείκνυε το κόμμα. Στην περίπτωση δε που ο Υποψήφιος τους δεν περάσει στο δεύτερο γύρω θα στραφούν σε αυτόν που είναι αισθάνονται πιο κοντά τους (κομματικά):
π.χ. "είμαι Ακελικός / Αριστερόφρων Δηκοϊκός / Αριστερόφρων Εδεκίτης, άρα πρέπει να ψηφίσω τον Α που είναι πιο αριστερός από τον Β" ή
"είμαι Συναγερμικός/ Δεξιόφρων Δηκοϊκός / Δεξιόφρων Εδεκίτης, άρα πρέπει να ψηφίσω τον Β που είναι πιο δεξιός από τον Α" ή
"είμαι Ακελικός, άρα δεν ψηφίζω Συναγερμό με καμιά πουτάνα" ή
"είμαι Συναγερμικός, άρα δεν ψηφίζω ΑΚΕΛ με καμιά πουτάνα".

ΔΕΝ ισχυρίζομαι ότι η πιο πάνω ανάλυση είναι ορθή. Κατ' ακρίβειαν είμαι βέβαιος ότι σίγουρα υπάρχουν κιάλλες ομάδες τις οποίες όμως είναι πιο δύσκολο να ξεχωρίσω, να καθορίσω ή να περιγράψω ...αλλιώς δεν εξηγείται το φαινόμενο Ματσάκη που φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει πάνω από 2%.

Επίσης δεν αγνοώ την ύπαρξη ατόμων που υποστηρίζουν την "Ευρωπαϊκή Λύση", όμως έχω την εντύπωση ότι προς το παρών τα άτομα αυτά είναι διαχωρισμένα στις 3 ομάδες που ανέφερα πιο πάνω επειδή ο όρος "Ευρωπαϊκή Λύση" δεν είναι ακόμα σαφής. Κάποιοι την ερμηνεύουν ότι: "θα έρθουν οι Ευρωπαίοι να μας λύσουν το πρόβλημα μας", κάποιοι άλλοι λένε ότι "αν μείνουμε έτσι όπως είμαστε θα λυθεί από μόνο του μέσα από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο" και κάποιοι άλλοι (π.χ. Ματσάκης) λένε ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί "με διχοτόμηση και ένταξη των 2 κυπριακών κρατών στην Ε.Ε.". Και οι 3 αυτές απόψεις είναι κατά κάποιο τρόπο Ευρωπαϊκές...

Δεν είχα σκοπό να γενικεύσω, ούτε να βάλω τους ανθρώπους σε καλούπια. Απλά μοιράζομαι κάποιους προβληματισμούς (για όσους μπήκαν στον κόπο να τους διαβάσουν). Τώρα απλά αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της κάλπης.

14 Φεβ 2008

Οι Υποψήφιοι Γαμπροί





Η Φουκού παρουσιάζει τις φωτογραφίες των υποψηφίων προέδρων όταν ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας πριν αρκετά χρόνια. Το θέμα είναι ποιός θα καταφέρει να ανέβει τα σκαλιά του προεδρικού στις 24 Φεβρουαρίου.

Ευχαριστούμε τη φίλη για την αποστολή των φωτογραφιών.

Happy Valentines Day

Η Φουκού και οι Ψήστες, εύχονται σε όλους τους ερωτευμένους μια υπέροχη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Όσοι από σας σκοπεύετε να περάσετε μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι συντροφιά με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν μεριμνήσει να σας φτιάξουν την ερωτική σας διάθεση με άκρως αισθησιακές εκπομπές. Φέτος η μέρα των ερωτευμένων θα σας μείνει αξέχαστη. Ξεχωρίζουμε τις ακόλουθες εκπομπές:

ΡΙΚ1, 21.15: Διακαναλική Διάσκεψη Υποψήφιων Προέδρων
MEGA, 21.15: Διακαναλική Διάσκεψη Υποψήφιων Προέδρων
ANT1, 21.15: Διακαναλική Διάσκεψη Υποψήφιων Προέδρων
SIGMA, 21.15: Διακαναλική Διάσκεψη Υποψήφιων Προέδρων
PLUS, 21.15: Διακαναλική Διάσκεψη Υποψήφιων Προέδρων
(Update 15/2):
ΡΙΚ2, 21.15: Διακαναλική Διάσκεψη Υποψήφιων Προέδρων με ταυτόχρονη ερμηνεία στη νοηματική γλώσσα

Όσο για τους υποψήφιους προέδρους, αυτή τη χρονιά αποφάσισαν να αναβάλουν τη μέρα του Άγιου Βαλεντίνου για την ερχόμενη βδομάδα. Από νωρίς τη Δευτέρα μάλιστα, κάποιοι θα αρχίσουν να φλερτάρουν και μεταξύ τους! Η Φουκού σας προτρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί την άλλη βδομάδα θα σας φλερτάρουν πολλοί...

12 Φεβ 2008

Μεζεδάκια (5)

- Έγινε ο Φουρλάς εκπρόσωπος τύπου
- Έγινε η Σκορδέλη δημοσιογράφος
- Έγινε ο Καρεκλάς Κεραυνός
- Έγινε ο Αναστασιάδης φιλό-κουμμουνιστής και επαναπροσεγγιστής
- Έγινε ο Γιαννάκης Ιωάννης
- Έγινε ο Χριστόφιας "ενωτικός"
- Έγινε το ΑΚΕΛ Ευρωπαϊκό κόμμα
- Έγινε ο Πουργουρίδης φαν του ΑΚΕΛ
- Έγινε ο Ματσάκης πασιαμάς
- Έγινε ο Τάσσος υπέρ της λύσης
- Έγινε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης προπονητής
- Εξανάγινε ο Τάσσος Αποελίστας
- Έγινε ο Τσόροβιτς ηγέτης
- Έγινε ο Απόλλωνας ομάδα
- Τι άλλο θα δούμε...
- Θα δούμε την Κύπρο κομμουνιστικό κράτος με ακροδεξιό Αρχιεπίσκοπο;
- Θα δούμε τον Ματσάκη Υπουργό;
- Θα δούμε συγκυβέρνηση ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ;
- Θα δούμε συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ - ΔΗΣΥ;
- Θα δούμε συγκυβέρνηση ΝΑΙνέκων - ΟΧΙάδων ?
- Θα δούμε την Ομόνοια στην Ευρώπη;
- Θα δούμε την Τουρκία στην Ευρώπη;
- Θα δούμε τον Ταλάτ στην Ευρώπη;
- Φημολογείται ότι το ΔΗΚΟ υποκινεί τους υπαλλήλους στα τμήματα εξυπηρέτησης εδάφους των Κυπριακών Αερογραμμών να προβούν σε απεργία τις μέρες πριν τις εκλογές για να αποτραπεί η κάθοδος των χιλιάδων οπαδών του ΔΗΣΥ κυρίως αλλά και του ΑΚΕΛ.
- Oι 20,000 ψηφοφόροι (περίπου) που θα έρθουν από το εξωτερικό δεν υπολογίζονταν στις δημοσκοπήσεις.
- Οι 20,000 ψηφοφόροι από το εξωτερικό αποτελούν το 4% όλων των ψηφοφόρων
- Οι διαφορές μεταξύ των τριών στις δημοσκοπήσεις είναι 1 - 2%

- Όλα παίζονται
- Ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας είναι 34 ετών.
- Στην Κύπρο μέχρι τα 40 είσαι πρόεδρος των φοιτητικών παρατάξεων
- Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σοφοκλής Σοφοκλέους κίνησε αγωγή στην εφημερίδα Ένωση
- Πεταμένα λεφτά του κράτους για έναν μαλάκα, υποστηρίζει ο εκδότης της εφημερίδας Βάσος Φτωχόπουλος.
- Δεκαπέντε προτάσεις για επίλυση του Κυπριακού απορρίψαμε εώς τώρα, σύμφωνα με άρθρο του Ν. Ρολάνδη στην εφημερίδα Σημερινή
- Το 1948 απορρίψαμε τη Διασκεπτική
- Το 55 τις Προτάσεις Χάρτινγκ
- Το 56 το Σχέδιο Ράτκλιφ
- Το 59 το Σχέδιο Μακμίλαν
- Το 63 τις Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου (προσπάθεια τροποποίησης του Συντάγματος)
- Το 64 το Σχέδιο Άτσεσον
- Το 72 τη Συμφωνία Κληρίδη - Ντενκτάς
- Το 75 τη Δικοινοτική Διευθέτηση
- Το 78 το Αγγλό-Αμερικανικό-Καναδικό Σχέδιο
- Το 81 την Αξιολόγηση Βάλντχαϊμ
- Το 83 τους Δείκτες Κουεγιάρ
- Το 86 τα Ενοποιημένα Έγγραφα Κουεγιάρ
- Το 92 τη Δέσμη Ιδεών Γκάλι
- Το 97 τις Προτάσεις Ανάν, Τράουτεκ
- Το 2004 το Σχέδιο Ανάν
- Θα υπάρξει επόμενο σχέδιο ?
- Η Κλαίρη Αγγελίδου ψηφίζει Τάσσο αλλά παραμένει Συναγερμική
- Ο Άγις Αγαπίου ψηφίζει Τάσσο αλλά παραμένει Ακελικός
- Η Χαραυγή, το Άστρα και το CNC Plus υποστηρίζουν Χριστόφια
- Η Μάχη, ο Πολίτης, το Σούπερσπορτ και η Αλήθεια τον Κασουλίδη
- Ο Δίας, ο Αντ1, το ΡΙΚ, η MiVision, το MEGA και το Energy FM τον Τάσσο
- Ο Φιλελεύθερος όλους και κάνενα
- H Primetel τον Ματσάκη
- Η Cablenet τον Ούτοπο
- H Nova Cyprus τον Θεμιστοκλέους
- Το FredTv τον Ευστρατίου
- Και μετά σου λένε ότι ο Τάσσος ελέγχει όλα τα ΜΜΕ
- Ο Τάσσος κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι θέλει συνεργασία με τον ΔΗΣΥ.
- Το ΔΗΚΟ σχεδόν πάντα καταφέρνει να βρίσκεται στην εξουσία
- ΣΕΚ: Μην ψηφίσετε Χριστόφια.
- Αγωνιστές ΕΟΚΑ Αμμοχώστου: Μην ψηφίσετε Χριστόφια.
- Έκτακτοι Δημόσιοι Υπάλληλοι: Μην ψηφίσετε Τασσο.
- Φουκου: Α-ψηφίστε τους ΟΛΟΥΣ.

Δεν φταίμε εμείς!

Τελικά ο Τάσσος είναι αυτός που τρώει το πιο πολύ περιπαίξιμο σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Φαντάζομαι ο λόγος είναι επειδή κατέχει ήδη το αξίωμα του προέδρου και οι υπόλοιποι μνηστήρες του βάλλουν ανελέητα με σκοπό να τον εκθρονίσουν. Φυσικά δεν τον βοηθά ούτε η φάτσα του (εν μούττην που έσιει σιόρ;)! Και δεν έφταναν αυτά που δημοσιεύουμε καθημερινά στο blog, τώρα έχουμε και αρκετά e-mail που μας στέλλετε εσείς:

- Ένας μεζετζιής επισκέπτης της Φουκούς ισχυρίζεται ότι το DNA του Τάσσου ταιριάζει και με το DNA του Καραγκιόζη. Η Φουκού εκφράζει τις επιφυλάξεις της μέχρι τη διενέργεια τεστ DNA από εγκεκριμένο κλινικό εργαστήριο. Με τέτοιο κόλλημα, μάλλον είναι το Κολλητήρι και όχι ο Καραγκιόζης...



- Ένας άλλος φίλος, μας ενημέρωσε για την πρόσφατη κυκλοφορία της επικής κινηματογραφικής υπερπαραγωγής "Ο Προστάτης του ΟΧΙ". Εντυπωσιακά τα 3D γραφικά (όπως και στα άλλα 2 video που ανέβασε στο Google Videos). Απολαύστε την ταινία.



Δεύτερος στο κόλλημα έρχεται ο Κασουλίδης, αλλά αυτού του κολλούν πιο πολύ οι δημοσιογράφοι στις live τηλεοπτικές εκπομπές (π.χ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, Κυριάκος Πομηλορίδης κλπ).

Αν ο Τάσσος είναι φάτσα για κόλλημα ...δεν φταίμε εμείς!

Ααα... και λίγο πιο σεμνά με τα σχόλια σας please

Avant Premiere

Η Φουκού κάνει σήμερα άνοιγμα στην 7η τέχνη παρουσιάζοντας σε επίσημη πρεμιέρα το κοινωνικό δράμα "Σπούδαια τα Λάχανα". Είναι η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή της Foukou Movie Productions Inc. και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα σας παρουσιάσουμε κι' άλλες ποιοτικές ταινίες αφού πρώτα εξασφαλίσουμε συμβόλαια και με άλλους σπουδαίους ηθοποιούς.


Μην μας πείτε πάλι ότι κολλούμε του Τάσσου. Σιγά - σιγά θα έρθει και η σειρά των υπολοίπων.

10 Φεβ 2008

Αποκατάσταση της αλήθειας

Τήρησε την υπόσχεση της η εφημερίδα "Πολίτης", και στο σημερινό της τεύχος (σελίδα 115) γίνετε αναφορά στο blog μας σαν την πηγή των εικόνων με θέμα "DNA Matching" που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο θέμα αυτό - το οποίο μας είχε αναστατώσει το περασμένο σαββατοκύριακο - αναφέρθηκε χθες και ο Μαρίνος Νομικός στη σελίδα BlogMania του περιοδικού "TV Mania" (για όσους δεν το γνωρίζουν ή ζουν στην Ουγκάντα, κυκλοφορεί με το Φιλελεύθερο του Σαββάτου).

Σαν bloggers εκφράζουμε και πάλι την ικανοποίηση μας. Μόνο και μόνο η αναφορά στην πηγή του υλικού αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης των ιδεών μας, και δίνει πρόσθετη αξία σε αυτά που δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο. Παράλληλα μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε γνωρίζοντας ότι κάποιοι ρίχνουν κάπου - κάπου μια ματιά στη σελίδα αυτή επειδή βλέπουν πράγματα που τους αρέσουν (κάποιες φορές τουλάχιστον).

Εκτός από τη σελίδα "Blog Mania" του Νομικού στο TV Mania, τόσο η εφημερίδα "Πέστα" του Δημήτρη Μάμα, όσο και η εφημερίδα "City" του Δία αφιερώνουν αρκετό χώρο στις σελίδες τους προβάλλοντας κάποιες άξιόλογες δημοσιεύσεις από blogs (αναφέροντας πάντα την πηγή προέλευσης/έμπνευσης τους). Ελπίζουμε να συνεχίσουν με αυτή την τακτική, και ευλπιστούμε ότι η City θα αρχίσει επιτέλους να προβάλλει περισσότερο τα Κυπριακά blogs (παρά τα Ελλαδικά) αφού είναι πιο κοντά στη νοοτροπία των αναγνωστών της, και πιστεύουμε ότι θίγουν, σχολιάζουν και καυστηριάζουν θέματα που αφορούν όλους μας.

8 Φεβ 2008

ΑΠΟΕΛ - ΘΡΥΛΟΣ - 2η ΘΕΣΗ

Το Αποελ θα τερματίσει στην 2η θέση του πρωταθλήματος σύμφωνα με τους αναγνώστες της Φουκους.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξηγαγε η Φουκου.

Αποελ 37%
Ομόνοια 31%
Αποπ 14%
Απόλλων 12%
Ένωση 6%

Άξιο σχολιασμού είναι το χαμηλό ποσοστό του Απόλλωνα (12%) το οποίο ερμηνεύεται λόγω της σχεδόν βέβαιης βαριά τιμωρίας που θα του επιβληθεί λόγω των πρόσφατων επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώστης της Φουκους που προτίμησε να παραμείνει ανώνυμος κατήγγειλε προσπάθεια επηρεασμού των ψηφοφόρων από τον ψήστη firestarter υπέρ συγκεκριμένης ομάδας.

H Φουκου έχει διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή με όρους εντολής τη διερεύνηση της καταγγελίας και την υποβολή πορίσματος το οποίο αφού αξιολογηθεί θα αποφασιστεί εάν προκύπτουν ποινικές η πειθαρχικές ευθύνες. Για τις εξελίξεις θα κρατείται ενήμερη η UEFA και η Επίτροπος Διοικήσεως.

7 Φεβ 2008

Οι ποδοσφαιρικές προτιμήσεις των Πολιτικών


Μετά τα γνωστά επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Απόλλων-Αποέλ και την εμπλοκή των πολιτικών, το αθλητικό επιτελείο της Φουκούς ερεύνησε και αποκαλύπτει τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις διαφόρων πρωτοκλασσάτων πολιτικών τις οποίες οφείλουν να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι πριν προσέλθουν στην κάλπη.

ΑΠΟΕΛ
Τάσσος Παπαδόπουλος (και λίον με τον Εθνικό Άσσιας)
Αβέρωφ Νεοφύτου (με πρόσβαση στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο)
Νίκος Τορναρίτης
Ουράνιος Ιωαννιδης
Αντώνης Μιχαηλίδης
Ττίμης Ευθυμίου (2004-2006)

ΟΜΟΝΟΙΑ
Δημήτρης Χριστόφιας (επίσης με Ολυμπιακό Πειραιώς και Ρόμα)
Νίκος Κατσουρίδης
Τάσσος Παπαδόπουλος (μόνο το 2003)
Γιώργος Λιλλήκας
Ττίμης Ευθυμίου (1982-2000)
Γιώργος Περδίκης (επίσης Παναθηναϊκός, Σέλτικ, Εθνική Ιρλανδιας, Boston Celtics)
Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Ζαχαρίας Κουλίας (ήταν και πριν τον αγώνα με την Τραπεζούντα)
Γιαννάκης Ομήρου (αλήθεια !!!)
Λευτέρης Χριστοφόρου
Νίκος Κουτσού (και Λάτσιο)
Ττίμης Ευθυμίου (2007 - μέχρι τον Μάιο που θα πάρει το πρωτάθημα η Ανόρθωση)

ΑΠΟΛΛΩΝ
Νίκος Αναστασιάδης
Ττίμης Ευθυμίου (1997-2000)
Χρήστος Πουργουρίδης (και με τα δέκα του)

ΑΕΛ
Μάριος Κάρογιαν (επίσης Πιούνικ Ερεβάν και Αραράτ στο futsal)
Γιάννος Λαμάρης
Δημήτρης Χριστόφιας (μόνο στο μπάσκετ)
Ττίμης Ευθυμίου (2001-2004)
Μαρία Μαλακτού - Παμπαλλή

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιαννάκης Κασουλίδης (παρόλο που η μάμα του δεν τον άφηνε να παίζει μάππα που ήταν μιτσής). Επίσης υποστηρίζει διάφορες Ευρωπαϊκές ομάδες άπως Άντερλεχτ, Άγιαξ, Παρί Σεντ Ζερμαίν, Μπάγιερν Μονάχου, Γιουβέντους, Ραπίντ Βιέννης, Ρεάλ Μαδρίτης, Βασιλεία, ΑΙΚ Στοκχόλμης, Κοπεγχάγη, Μπενφίκα, Τόττεναμ και Ρόζενμποργκ)

ΑΕΚ
Φώτης Φωτίου
Νίκος Κλεάνθους (εχάθηκε)

ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Σταύρος Ευαγόρου
Ανδρεάς Μουσκάλλης (πρώην προπονητής)

ΑΠΟΠ ΚΙΝΥΡΑΣ ΠΕΓΕΙΑΣ
Ούτοπος

ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
Μάριος Ματσάκης

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ
Πάμπης Κυρίτσης
Σταύρος Ευαγόρου

ΤΣΕΣΕΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
Τάκης Χατζηγεωργίου
Ντίνα Ακκελίδου

ΛΕΥΚΟΘΕΑ (γυναικεία ομάδα)
Ρούλλα Μαυρονικόλα
Μαρία Κυριακού

ΤΣΕΤΙΝ ΚΑΓΙΑ
Ραούφ Ντενκτάς
Φερντίς Αμπίτ Σογιέρ
Ντερβίς Έρογλου
Αλί Ερέλ
Ιζέτ Ιζτζιάν
Καίτη Κληρίδου
Κώστας Θεμιστοκλέους (επίσης Λούτον και Μπεσίκτας)

MAHINDRA UNITED (Βομβάη Ινδιας)
Νεοκλής Συλικιώτης

Πυρκαγιά στο ΡΙΚ

'Οχι. Δεν το κάψαμε εμείς το ΡΙΚ! Και η Φουκού που εμφανίστηκε στην τηλεόραση δεν είναι δική μας.

Δεν το κρύβουμε ότι κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό μας να πυρπολήσουμε κάποια από τα ΜΜΕ όμως τελικά επικράτησε το πνέυμα της λογικής. Αποφασίσαμε να μείνουμε μόνο σε καυστικά σχόλια και να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση ρίχνοντας τους τόνους.

Με αφορμή κάποια εύστοχα σχόλια που διάβασα απόψε (π.χ. MinusTv), δημοσιεύω κάποια γραφικά που είχα εμπνευστεί την Κυριακή (διαβάζοντας τον Πολίτη)... Ευτυχώς που δεν το δημοσιεύσαμε πιο νωρίς, αλλιώς τώρα ίσως να δίναμε καταθέσεις στην αστυνομία σαν κυριότεροι ύποπτοι για εμπρησμό.

Επίσης, αναφέρω ότι η παρουσία μου έξω από το ΡΙΚ την ώρα που έφταναν τα οχήματα της πυροσβεστικής ήταν εντελώς συμπτωματική.


Σημείωση: Ο κύριος με τα καμένα χέρια (ας πρόσεχε) είναι ο Δον Κιχώτης . Οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα είναι εντελώς συμπτωματική.

新年好



Η Φουκού και οι Κινέζοι
σας έυχονται ευτυχισμένο το
νέο κινέζικο έτος της ποντίκας


6 Φεβ 2008

Η χρονιά του αρουραίου - 鼠

Για όσους δεν το γνωρίζουν, αύριο 7 Φεβρουαρίου 2008, το ένα πέμπτο (1/5) σχεδόν του πλυθησμού της γής (οι Κινέζοι), θα γιορτάσουν τον ερχομό του νέου (Κινεζικού) έτους. Σύμφωνα με την Κινέζικη αστρολογία το έτος αυτό (που θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2009), θα είναι η Χρονιά του Αρουραίου (鼠)...

Η χρονιά του Αρουραίου:
Αποτελεί την αρχή ενός κύκλου από δώδεκα ζώδια που διαρκούν ένα χρόνο το κάθε ένα (δηλαδή επαναλαμβάνεται κάθε δώδεκα χρόνια). Οι Κινέζοι αστρολόγοι δήλωναν πάντα ότι είναι η κατάλληλη εποχή για να αρχίσει μια δουλειά δημοσίου προγραμματισμού στη οποία φυσικά πρέπει να παίρνουν μέρος άτομα που γεννήθηκαν σε όλα τα ζώδια. Άραγε είναι τυχαίο που θα έχουμε προεδρικές εκλογες από την πρώτη κιόλας βδομάδα; Μάλλον ναι, αλλά τέλοσπαντων.

Ακριβώς όπως ο καινούριος χρόνος φέρνει νέες ελπίδες, αποφάσεις και ανανεωμένη εμπιστοσύνη, έτσι και η χρονιά του Αρουραίου δίνει σε όλους πρόσθετες ευκαιρίες για μια επιτυχημένη αρχή.

Στην περίπτωση της Κύπρου το βρώμικο τρωκτικό (αρουραίος) έρχεται για να δώσει σε δεξιούς, αριστερούς, κεντρόους, επαναπροσεγγιστές, διχοτομιστές, φρενοβλαβείς και ονειροπαρμένους την ευκαιρία να αυτοπροβληθούν και να βγάλουν το άχτι τους πάνω μας φιλοδοξόντας να μας δελεάσουν με υποσχέσεις που όλοι ξέρουμε ότι δεν θα υλοποιηθούν (εκτός και αν έχουν οι ίδιοι προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό ή οικονομικό συμφέρον).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και τα φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα που μπορεί να συμβούν στην χρονιά του Αρουραίου ίσως μελλοντικά αποτελέσουν τον σπόρο για νέες καταστάσεις που θα συντρίψουν αργότερα τον κόσμο. Ευελπιστούμε ότι η διαδικασία αυτή δεν θα είναι τόσο επώδυνη όσο ακούγεται.

Τι μας συμβουλεύουν οι αστρολόγοι:
Εκτός αν το ζώδιό σας είναι ένα από τα λίγα που συγκρούονται με του Αρουραίου, διαλέξτε τη χρονιά του για να ξεκινήσετε μια μακρόχρονη υποχρέωση σχετική μ' εσάς και την οικογένειά σας ή ίσως και μια επιχείρηση.

Αλλαγή σπιτιού τόπου διαμονής ή οικογενειακή μετανάστευση, είναι από τα θέματα που ευνοούνται αυτή τη χρονιά. Για ζητήματα όμως που αφορούν μόνο εσάς και το σύντροφό σας επιλέξτε μια χρονιά που να είναι πιο κατάλληλη συγκεκριμένα για το δικό σας ζώδιο. Όσον αφορά το θέμα των εκλογών, οι αστρολόγοι κάνουν τους κινέζους... Ίσως η λύση (μετά τις εκλογές) να είναι τελικα η οικογενειακή μετανάστευση(?).

Τελικά ίσως να μην είναι τυχαίο που πολλοί από τους φετινούς υποψήφιους φατσάρουν λίγο ποντικομούτσουνοι. Κάτι μου λέει ότι η "νέα μακροχρόνια αρχή" που θα φέρει η χρονιά του τρωκτικού στην Κύπρο, θα μας μείνει αξέχαστη...

Οι 100 πλην 80 διά 2 (100-80/2) υποσχέσεις του Τάσσου

Η Φουκού ερεύνησε σε βάθος τις προγραμματικές δεσμεύσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου την τελευταία πενταετία και αποκαλύπτει ποίες υποσχέσεις υλοποιήθηκαν και ποίες έμειναν στα συρτάρια του προεδρικού.

1. Επιδότηση αγοράς δύο βελονιών και τριών μέτρων άσπρης κλωστής για κάθε ράφταινα που ασχολείται με Λευκαρίτικο κέντημα, στα πλαίσια προβολής και ενίσχυσης των παραδοσιακών επαγγελμάτων.
Επιδοτήθηκε μόνο ένα μέτρο κλωστής.

2. Διορισμό της κόρης του κουμπάρου του Ανδρέα Χ. στην ΑΤΗΚ.
Η κορού διορίστηκε τελικά στην ΑΗΚ.

3. Εεεε, Οοοο, Πρωτάθλημα και Κύπελλο (στην Ομόνοια) και Τάσσο πρόεδρο (για το έτος 2003).
Ο Τάσσος εκλεγηκε μεν πρόεδρος αλλά η Ομόνοια κατέκτησε μόνο το πρωτάθλημα αφού το κύπελλο πήρε η Ανόρθωση.

4. Αναβάθμιση οδικού δικτύου Αγρού-Χανδριών.
Αναβαθμίστηκε μόνο η μια λωρίδα του δρόμου.

5. Σπουδαία τα λάχανα
Όντως τα κυπριακά λάχανα είναι σπουδαία, αλλά υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από ψευδολάχανα που προέρχονται από τα κατεχόμενα. Ιδιαίτερο πρόβλημα αποτελούν τα αγγούρια και τα ρεπάνια.

6. Στήριξη στους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους.
Ακόμα δεν σκύψαμε να μας την τραβήσουν. Οι απομονωμένοι Τ/Κ συμπατριώτες μας απλά δεν πληρώνουν νοσήλια στα κρατικά νοσοκομεία, δεν καταβάλλουν φόρους, δεν πάνε στρατό στην Ε.Φ. και απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς καμία υποχρέωση ΜΟΝΟ.

7. Παρέλαβε κράτος και θα παραδώσει κράτος (διάγγελμα δημοψηφίσματος).
Παρελαβε μπανανία και θα παραδώσει κήπο με σπουδαια ζαρζαρβατικά.

8. Επίλυση του υδατικού προβλήματος.
Η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για να βρέξει. Τα τελευταία δύο χρόνια ποτίζουμε τες πατάτες με EVIAN και PERRIER.

9. Στήριξη των προσφύγων.
Τους ώθησε να προσφύγουν στα Τ/Κυπριακά "δικαστήρια" και μετά δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις τους (υπόθεση Μ. Τύμβιου).

10. Δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Έξω τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, έξω οι έποικοι, τέρμα στο σφετερισμό Ε/Κυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες. Θάνατος στο Σχέδιο Ανάν.
Βρίσκεται στο 3ο συρτάρι, κάτω από τα ρολά υγείας στην προεδρική τουαλέτα.

5 Φεβ 2008

Απολογίες απο τα ΜΜΕ


Με ικανοποίηση δεχθήκαμε - μέσω email - τις απολογίες τόσο της Εφημερίδας "Πολίτης", όσο και της εκπομπής του ΡΙΚ ΕΝΑ "Πατάτες Αντιναχτές" για τη χρήση υλικού από το blog μας χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την έγκριση μας. Και οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι έλαβαν το εν λόγω υλικό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου και δεν γνώριζαν την πραγματική προέλευση του (η εφημερίδα Πολίτης δεσμέυτηκε μάλιστα ότι θα επανορθώσει το λάθος της στο τεύχος της ερχόμενης Κυριακής με αναφορά στο blog μας).


Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί, αφού ουδέποτε είχαμε σκοπό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τα ΜΜΕ. Θα θέλαμε όμως να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η ανωνυμία που επιλέξαμε να διατηρήσουμε στον κυβερνοχώρο μέσα από το blog μας, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται και ως ανυπαρξία. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι η εδώ παρουσία μας είναι ένδειξη δημιουργικότητας και ελεύθερης έκφρασης των ιδεών μας για τις οποίες απαιτούμε σεβασμό αλλά και εκτίμηση (ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάτι πρωτότυπο).


Σημειώνουμε ότι όλες οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Πολίτη και το ΡΙΚ, οταν είχαν δημοσιευτεί αρχικά στο blog μας, έφεραν ευδιάκριτα τη διεύθυνση foukou.blogspot.com.


Ευχαριστούμε τον MinusTv καθώς επίσης και όλους τους άλλους bloggers, αναγνώστες και φίλους της Φουκούς που είτε επώνυμα είτε ανώνυμα εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους.

4 Φεβ 2008

Ο ιδανικός Πρόεδρος για την Κύπρο

Απομένουν λιγότερες από 2 βδομάδες από τις Προεδρικές Εκλογές 2008. Παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι φέτος είναι 9, με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι κανένας δεν διαθέτει τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά που να τον κατατάσσουν έστω και επιεικώς σαν ένα καλό ηγέτη που θα βγάλει το πολύπαθο νησί μας από τα πολλά αδιέξοδα που το ταλαιπωρούν. Κάποιοι από τους υποψήφιους διαθέτουν μερικά καλά χαρακτηριστικά, όμως δυστυχώς κρίνουμε ότι κανένας από αυτούς δεν είναι αρκετά καλός για να μας κυβερνήσει.

Το επιστημονικό επιτελείο της Φουκούς, μετά από μεγάλη έρευνα και μελέτη, κατάρτισε ένα μακρύ κατάλογο χαρακτηριστικών που θα πρέπει να διαθέτει ο Ιδανικός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες της παραϊατρικής, ερευνητικά κέντρα της Ασίας και Αμερικανούς γενετιστές, αναλάβαμε ένα μεγάλο project μοναδικό στο είδος του. Έτσι, με τη βοήθεια τόσο της επιστήμης όσο και της τεχνολογίας, συνδυάσαμε όλα τα χαρακτηριστικά, και κατασκευάσαμε ψηφιακά ένα Πρόεδρο που να τα συνδύαζει όλα. Σήμερα, η Φουκού είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει επίσημα στο Κυπριακό κοινό το πρώτο ψηφιακό μοντέλο του Ιδανικού Προέδρου της Κύπρου.



Ακολουθεί επεξήγηση των κυριοτέρων χαρακτηριστικών του Προέδρου (σε απλή κατανοητή γλώσσα):

1. Μαλλί Χριστόφια: Γκρίζο, κομμουνιστικό, ογκώδες. Προσδίδει κύρος. Είναι κατασκευασμένο από αντικραδασμικό υλικό για περισσότερη προστασία από χτυπήματα, καρπαζιές, κατραπατσιές και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

2. Κορδέλλα Ούτοπου: Μαύρη, σφιχτοδεμένη, σε ένδειξη της ετοιμότητας αλλά και της μαχητικότητας του λαού μας, που όσες φορές και αν χτυπήθηκε στους άνισους αγώνες του, συνεχίζει να μάχεται και να προσπαθεί για τη δικαίωση. Επίσης μπορεί να φορεθεί σε αγώνες τέννις σε ένδειξη εκτίμησης για τα επιτεύγματα του Μάρκου Παγδατή. Είναι εμπνευσμένη από τον ηρωισμό και την παλικαριά του John Rambo.

3. Αυτιά Κυπριακού Γαϊδάρου: Είδος που σπανίζει. Είναι μεγάλα για ενισχυμένη ακοή. Συλλέγουν όλους τους ήχους και υπερήχους στην ατμόσφαιρα και αναγνωρίζουν αυτόματα την ελληνική, τουρκική, αγγλική, γαλλική, ρωσσική γλώσσα καθώς επίσης και 42 διαλέκτους της Ινδίας, του Πακιστάν και της Σρι Λάνκα.

4. Βλέμμα Ματσάκη: Ερευνά σε βάθος την κάθε λεπτομέρεια με ιατροδικαστική ευλάβεια. Ενίωτε γυαλλίζει σκορπόντας πανικό σε εχθρούς και φίλους, ενώ ποτέ δεν δακρύζει στις δύσκολες στιγμές, ούτε και στα τηλεοπτικά διαγγέλματα.

5. Μύτη Παπαδόπουλου: Μεγάλη, σταθερή, επιβλητική, καλύτερη και από καθαρόαιμου λαγωνικού. Μυρίζεται τα πάντα και είναι ικανή να αντέξει όλες τις πιέσεις από τους τουρκόφιλους εχθρούς της Κύπρου, και όταν χρειαστεί θα πει ξανά το ΟΧΙ.

6. Βουκκούες Περδίκη: Πράσινες, οικολογικές, φουσκωμένες για να τις χαϊδεύουν όσοι τον συμπαθούν. Στολισμένες με μπόλικες ελιές, σύμβολο της ειρήνης στο νησί μας.

7. Μουστάκι Παπαδόπουλου: Λεπτό, λεβέντικο, καλλιτεχνικό, περιποιημένο. Έχει διπλό συμβολισμό. Συνδυάζει τον ανδρισμό που πρέπει να κατέχει ένας Ευρωπαίος ηγεμόνας με το οθωμανικό στοιχείου που εδραιώνεται σιγά σιγά στο νησί μας.

8. Στόμα Κασουλίδη: Ντελικάτο, πολύγλωσσο, Ευρωπαϊκό. Ικανό να χαμογελά ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες και να παραπλανεί τον εχθρό. Εκπέμπει θετική ενέργεια. Έχει τέλεια οδοντοστοιχεία και όταν φτάσει στα όρια του μπορεί να δαγκώσει! ΠΡΟΣΟΧΗ!

9. Γλώσσα Βασιλείου: Χειρίζεται άψογα 6 γλώσσες. Άμα λάχει τραγουδά κιόλας γιατί είναι πουλλαόφωνη. Εξοικοειωμένη σε κάθε είδους γεύση. Είναι έτοιμη να γευτεί ότι σκατά της σερβίρουν τα Ηνωμένα Έθνη. Extra long. Ξέρει να γλύφει πολύ καλά, και όταν χρειαστεί μπορεί να γλύψει και εκεί που έφτυνε.

10. Λαίμός Καμηλοπάρδαλης: Μακρής και ευέλικτος. Δίνει στον πρόεδρο τη δυνατότητα να εξερευνά το περιβάλλον του χωρίς να περιστρέφει ολόκληρο του το σώμα! Ένα χρήσιμο εργαλείο που απουσιάζει από τους πλείστους κύπριους πολιτικούς, των οποίων τα κεφάλια ξεφυτρώνουν κατευθείαν από το στήθος τους.

11. Γραβάτα υπερκομματική: Πολύχρωμη, δεν επηρεάζεται από πολιτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις. Το Gay design καταδεικνύει άνθρωπο ανοικτόμυαλο χωρίς αναστολές και ταμπού (ώρες - ώρες ηδονίζεται όταν του πιάνουν τον κώλο).

12. Ττέλλενο σώβρακο: Κατασκευασμένο από κράμα Τιτανίου με Ατσάλι. Παρέχει προστασία στα όργανα του ηγέτη και είναι ικανό να τον σώσει από βλήμματα όλμων ή άλλων πυραυλικών συστημάτων. Συγκρατεί τους όρχεις σε κανονκό μέγεθος ανεξάρτητα από τους πρήχτες συνομιλητές του. Στο πίσω μέρος, 12 ατσάλινες προστατευτικές ράβδοι προστατεύουν τον κώλο του ηγέτη από αιχμηρά εργαλεία αποτρέποντας όποιουδήποτε είδους διάτρηση και διατηρούν την παρθενιά του ανέπαφη.

13. Χέρι Θεμιστοκλέους: Επαναπροσεγγιστικό. Ο ιδανικός Πρόεδρος πρέπει να είναι σε θέση να απλώσει χείρα φιλίας τους Τουρκοκύπριους αδερφούς μας, στους στρτηγούς της Τουρκίας καθώς επίσης και στους Τουρκόφιλους άσπονδους φίλους της Κύπρου (βλέπε Άγγλους, Αμερικάνους, Γερμανούς, Ιταλούς, Cherrie Blair, Gerhard Schroeder, Silvio Berlusconi, Johnny Logan, Benazir Bhuto - θεός μακαρίσει την, κλπ). Επίσης το χέρι αυτό πρέπει να είναι σε θέση να υπογράψει τη λύση του πολιτικού μας προβλήματος που θα είναι προς το συμφέρον ολόκληρου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

14. Παντελονάκι Christian Dior: Ανάλαφρο, μέχρι το γόνατο, όπως προστάζει η τελευταία λέξη της μόδας. Φοριέται καλοκαίρι και χειμώνα (εάν βέβαια το επιτρέπει ο καιρός), με γόβες, ή και με casual σάνδαλο, με γραβάτα ή χωρίς.

15. Ουρά σκύλου: Μεγάλη, επενδυμένη με χοντρό μαλλί για να μπαίνει άνετα στα σκέλη κάθε φορά που ο πρόεδρος κάνει τη μαλακία του. Ο ηγέτης μπορεί επίσης να κυνηγά την ουρά του όταν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει.

16. Πόδια Σκλεναρίκοβας: Μακρυά και σέξυ. Ξεκινούν λίγο πιο κάτω από τις μασχάλες του. Ιδιαίτερα χρήσιμα στις διαπραγματεύσεις αφού μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή των συνομιλητών. Όταν χρειαστεί ανοίγουν διάπλατα επιτρέποντας σε Τουρκοκύπριους, Τούρκους, Αμερικάνους, Άγγλους, Ευρωπαίους, πολιτικούς πρόσφυγες και αιτητές πολιτικού ασύλου να τον πηδήξουν.

17. Ψηλά τακούνια: Ανεβάζουν τον ηγέτη μας πολλούς πόντους ψηλότερα. Τον φέρνουν σε Ευρωπαϊκά επίπεδα επιτρέποντας του να κοιτάζει τους ξένους ηγέτες στα μάτια σαν ίσος προς ίσον. Οι εποχές Κυπριανού - Κληρίδη - Παπαδόπουλου (όταν το μέτωπο του Κύπριου ηγέτη δεν ξεπερνούσε το κωλομέρι του Γερμανού, του Γάλλου ή της Δανέζας), ανήκουν πλέον στο παρελθόν.