28 Δεκ 2008

Kαζαμίας 2009 (Μέρος Β)

Ιούλιος
- Δραπετεύει ο ισοβίτης κατάδικος Ανδρέας Αριστοδήμου (άλλως Γιουρούκκης) από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 2.5 χρόνια με επιθετικής μορφής πυτιρίδα.
- Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' αυτοεξορίζεται στη Τζαμάϊκα λόγω των έντονων διαφωνιών του με αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας.
- Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου στη Λευκωσία. Για λόγους ασφάλειας το νέο θέατρο είναι θερινό χωρίς οροφή. Τα εγκαίνια τελεί η δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου-Erdogruloglu.
- Η Τράπεζα Κύπρου κατάσχει 2500 παραθαλάσσιες επαύλεις στην Πάφο και τη Λεμεσό, και 7000 απούλητα διαμερίσματα σε Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο από χρεωκοπημένες εταιρείες developers.
- Ο Ντιόγκο μεταγράφεται στην Chelsea για 150 εκ. ευρώ, ενώ ο Αντώνης Νικοπολίδης υπογράφει νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό διάρκειας 7 ετών + 7 χρόνια να κουρεύει το γρασίδι του σταδίου Καραϊσκάκη ως κηπουρός.

Αύγουστος
- Μετά από έντονες διαφωνίες τους με το ΑΚΕΛ για το θέμα κατασκευής αποχετευτικού στην κοινότητα Βάσας Κοιλανίου, παραιτούνται από τη συγκυβέρνηση το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, η Έπαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Ο Πρόεδρος παραχωρεί τα υπουργεία που εγκαταλείπονται στον ΔΗΣΥ, ο οποίος είχε στηρίξει τις θέσεις Χριστόφια στο θέμα του αποχετευτικού της Βάσας.
- Τα ψηλά καταθετικά επιτόκια από Ελβετικές τράπεζες αναγκάζουν τις ΗΠΑ να εισβάλουν στη χώρα. Η επίθεση αυτή αποτελέι μέρος της εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα "War Against Financial Terror". Αμερικάνικα βομβαρδιστικά καταστρέφουν τα εργοστάσια της Rolex, της Swatch και της Toblerone.
- Ο Ηγούμενος Εφραίμ καταδικάζεται σε 27 χρόνια φυλάκιση για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 2.5 εκτάρια γης τον χρόνο.
- Πραγματοποιεί συναυλία στο Λευκόθεο το θρυλικό ροκ συγκρότημα Led Zeppelin. Στη διάρκεια της συναυλίας, ο 97χρονος ντράμμερ του συγκροτήματος μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.
- Στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League η Ομόνοια αποκλείεται από την Γκρεβενμάγιερ Λουξεμβούργου.

Σεπτέμβριος
- Η Ραμόνα Φίλιπ ξυρίζει το κεφάλι της στα πλαίσια του Fashion Week 2009. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εκφράζουν τη διαφωνία τους για την κίνηση της Ρουμάνας.
- Με απόφαση των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ) δημιουργείται Υπουργείο Τουρκοκυπρίων. Πρώτη Υπουργός Τουρκοκυπρίων αναλαμβάνει η κα Καίτη Κληρίδου- Σιαμμά.
- Αποφυλακίζεται από την κλινική Αρεταίειον, λόγω καλής διαγωγής, ο ισοβίτης Ιερόθεος Χριστοδούλου Ρόπας.
- Η Αστυνομία Κύπρου τοποθετεί 60,000 νέες κάμερες σε ολόκληρη την Κύπρο για τον έλεγχο οδικών παραβάσεων. 2 από τις κάμερες είναι πραγματικές, ενώ οι υπόλοιπες 59,998 είναι εικονικές.
- H στρατιωτική θητεία μειώνεται στους 22 μήνες, 17 μέρες, 8 ώρες και 7 λεπτά.
- Η κυβέρνηση εξαγγέλλει νέα μέτρα για τη στήριξη των οικοδομικών βιομηχανιών Τζιοβάννη και Νεοφύτου
- Ο κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής μετακομίζει στη Νικαράγουα και βρίσκεται ξανά υπό τις οδηγίες του Γιάννου Χατζηγεωργίου.

Οκτώβριος
- Στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της ανεξαρτησίας, παρελαύνει λόχος Τουρκοκυπρίων εφέδρων μεχμετζίκ αδελφών μας. Ομάδα νεαρών ακροδεξιών που φώναζαν συνθήματα συλλαμβάνεται από την Αστυνομία για ρατσιστική συμπεριφορά.
- Μετά από καταρρακτώδεις βροχές που συνεχίζονται αδιάκοπα για 18 μέρες υπερχειλίζουν οι ποταμοί Γαρύλλης, Κατούρης και Κοτσίρκας, καθώς επίσης και τα φράγματα Κούρρη και Γερμασόγειας. Η Λεμεσός πλημμυρίζει και στον παραλιακό κυκλοφορούν μόνο ταχύπλοα.
- Λόγω της συνεχίζόμενης παγκόσμιας οικονομκής κρίσης ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου εισηγείται την επαναφορά της Κυπριακής λίρας.
- Λόγω υπερπληρότητας των Κεντρικών Φυλακών, 87 κατάδικοι μεταφέρονται στο ξενοδοχείο Anassa στον Ακάμα.
- Ο πρόεδρος Χριστόφιας συγκινημένος τοποθετεί τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του ιδιόκτητου γηπέδου "Kibris Barış ve Pezevenklik Stadiyum" της Ομόνοιας που θα κτιστεί δημοσία δαπάνη στον χώρο του παλιού ΓΣΠ.

Νοέμβριος
- Συνεχίζεται η βαριά βροχόπτωση. Ο πρόεδρος Χριστόφιας ζητά το άμεσο κλείσιμο όλων των μονάδων αφαλάτωσης. Η εταιρεία Ocean Tankers καλείτε να αντλήσει το νερό από τους δρόμους και το μεταφέρει στην Ελλάδα για εμπλουτισμό του υδροφορέα της λίμνης Ιωαννίνων.
- Η Βαλεντίνα Τσίγκη εμφανίζεται στο εξώφυλλο του Αμερικάνικου περιοδικού Sports Illustrated λανσάροντας τις νέες αθλητικές φόρμες Paraikkas.
- Αγγουροπαραγωγοί αποκλείουν το νέο αεροδρόμιο Πάφου σκορπώντας αγγούρια στο δίαυλο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή αποζημίωσης από την κυβέρνηση για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.
- Ο Αρχιεπόσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' ιδρύει την Ορθόδοξη Εκκλησία Ιαμαϊκής & Πάσης Καραϊβικής. Μοιράζει μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας (ονομαστικής αξίας €0.07 στο ΧΑΚ) και βαφτίζει χιλιάδες μαύρους με το όνομα Tommy B.
- Ομάδα χρεωκοπημένων Developers πραγματοποιεί απεργία πείνας έξω από Costa Coffee στη Λευκωσία απαιτώντας περαιτέρω στήριξη από την κυβέρνηση.
- Ο Τιμούρ Κετσπάγια αναλαμβάνει ως προπονητής την Αλ Χιλάλ Σαουδικής Αραβίας με ετήσιες απολαβές 4.5 εκ. δολλάρια, δηλώνοντας ότι όνειρο του είναι η κατάκτηση του Ασιατικού Champions League.

Δεκέμβριος
- Η Ινώ Αναστασιάδου φτάνει τους 933,753,494 friends στο Facebook
- Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ. Η 100η συνάντηση εορτάζεται σε ειδική δεξίωση με πυροτεχνήματα στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ εκφράζουν την αισιοδοξία τους για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος μέχρι το τέλος του έτους 2024.
- Επιστρέφει από τις διακοπές του στη Θαϋλάνδη ο ισοβίτης κατάδικος Παναγιώτης Καυκαρής. Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο η Αστυνομία διαπιστώνει ότι ο κατάδικος απουσίαζε από τις κεντρικές φυλακές τα τελευταία 4 χρόνια. Μετά από την εξέλιξη αυτή υποβάλλει την παραίτηση του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Χρίστος Πουργουρίδης.
- Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Μάρκο Παγδατή. Ο κύπριος πρωταθλητής του τέννις, με την καθοδήγηση της μάμμας του Άντρης, κατακτά τη δεύτερη θέση στο διεθνές τουρνουά Paramytha Open στη γειτονιά του.

23 Δεκ 2008

Καζαμίας 2009 (Μέρος Α)

Μετά την επαλήθευση των περσινών αστρολογικών προβλέψεων της Φουκούς κατά 91%, δημοσιεύουμε και φέτος τον Καζαμία για το έτος 2009:

Ιανουάριος
- Στην πρώτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για το 2009, αποφασίζεται η άμεση λειτουργία πρεσβειών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κούβα, Βόρειο Κορέα, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Τατζικιστάν, Σουρινάμ, Παπούα-Νέα Γοϋινέα, Ουγκάντα και Αρούμπα. Ταυτόχρονα κλείνουν οι πρεσβείες της Κύπρου σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο αφού η λειτουργία τους κρίνεται ως οικονομικά ασύμφορη για το κράτος.
- Η στρατιωτική θητεία μειώνεται κατά 1 βδομάδα
- Πραγματοποιείται η Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης. Ο Τιμούρ Κετσπάγια αναλαμβάνει και την προεδρία της ομάδας ενώ στο συνδυασμό του συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γιάννος Ανδρονίκου (αντιπρόεδρος), Χριστόφορος Τορναρίτης (γραμματέας), Αντώνης Φανιέρος (ταμίας), Μάκης Ψωμιάδης, Αλέξης Κούγιας και Κάχι Καχιασβίλι. Νέος Μέγας Χορηγός η "Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Τυφλίδας (Cyprus)".
- Με αστραπιαία κίνηση η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ αποκτά τον επιθετικό ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη Γιώργο Βακουφτσή. Ο Ελλαδίτης κυνηγός εκφράζει τον ενθουσιασμό του που επιστρέφει στον Αρχάγγελο και υπόσχεται στους πορτοκαλί πολλές επιτυχίες.


Φεβρουάριος
- Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει νέο σχέδιο για ριζική επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Λευκωσία. Για το σκοπό αυτό ξεκινούν άμεσα νέες εκσκαφές και οδικά έργα στις Λεωφόρους Μακαρίου, Κέννεντυ, Αθαλάσσης, Νίκης, Τσερίου, Λάρνακος, 28ης Οκτωβρίου, Σταυρού, Γρίβα Διγενή, Στασίνου, Λεμεσού, Θεμ. Δέρβη, Κυρ. Μάτση και Σπ. Κυπριανού. Τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2012 όταν η Κύπρος θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.
- Συνεχίζονται στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας τα επεισόδια και οι συγκρούσεις μεταξύ ζωόφιλων και διμοιριών των ΜΑΤ με αφορμή τον τυχαίο θανάσιμο τραυματισμό ενός αδέσποτου σκύλου στο Μαρούσι από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
- Λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της χώρας μετακομίζουν προσωρινά στο νησί Κέα στο Αιγαίο, όπου ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού είναι 77.2 ετών. Η Βουλή των Ελλήνων μεταφέρεται στη Μύκονο.
- Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent πέφτει στα $3 το βαρέλι.


BoldΜάρτιος
- Μετά την παραίτηση Χριστόφια από την ηγεσία του ΑΚΕΛ γίνονται εκλογές. Νέος Γ.Γ. του ΑΚΕΛ εκλέγεται ο Μάρκος-Ράϊνερ Ράουφμαν, Α' Αναπληρωτής Γ.Γ. ο Γιόζεφ Τζιούριακ, Β' Αναπληρωτής Γ.Γ. ο Σπας Τζεβίζωφ και Γραμματέας ο Ιόντσο Άρσοφ.
- Σε έκτακτη συνεδρία της Βουλής των Ελλήνων στο Club Super Paradise της Μυκόνου αποφασίζεται όπως δοθεί το δικαίωμα ψήφου και σε άτομα από 15 ετών και άνω, μέτα από εισήγηση του Αλέκου Αλαβάνου.
- Η έδρα της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου μεταφέρεται στο Καστελόριζο.
- Ο Κύπριος πρωταθλητής του τέννις Μάρκος Παγδατής μετακομίζει στο Λονδίνο και βρίσκεται ξανά υπό την καθοδήγηση του κύπριου προπονητή Γιάννου Χατζηγεωργίου.


Απρίλιος
- Το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει την κατάργηση των μαθημάτων της Ιστορίας, Γεωγραφίας, Θρησκευτικών, Αρχαίων και Νέων Ελληνικών.
- Εντοπίζεται και συλλαμβάνεται ο βαρυποινίτης δραπέτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας (άλλως Αλ Καπόνε). Ο σεσημασμένος εγκληματίας βρισκόταν στην κρυψώνα του στην οδό Στασικράτους, κάτω από γνωστή καφετέρια από το Δεκέμβριο του 2008.
- Η στρατιωτική θητεία μειώνεται κατά 4 μέρες ακόμα.
- Στην Ελλάδα, μετά από έντονη κριτική από κόμματα της αντιπολίτευσης διεξάγονται πρόωρες εκλογές. Νικητής των εκλογών ο συνδυασμός ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Νέος Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Η Αλέκα Παπαρήγα αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Γ. Καρατζαφέρης το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμβάνει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.
- Η ΑΕΛ Λεμεσού κατακτά το πρωτάθλημα στο λιγκρί γυναικών και με σύνολο 328 τίτλους στην ιστορία της είναι το μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο του κόσμου.
- Στη Super League, η ΑΕΚ Αθηνών κάνει ξανά νίκη μετά από 4 μήνες συνεχόμενων ισοπαλιών.


Μάϊος


- Ενόψει των Ευρωβουλευτικών εκλογών, η στρατιωτική θητεία μειώνεται στους 23 μήνες.
- Ο όμιλος ΔΙΑΣ εξαγοράζει το κυπριακό blog Foukou.blogspot.com στην τιμή των €5.3 εκ.
- Άξια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο η Ομόνοια με εντυπωσιακά στατιστικά. Πρώτη επίθεση του πρωταθλήματος με 78 γκολ, παρόλο που τα ποσοστά ευστοχίας στα πέναλτυ ήταν πολύ χαμηλά (μόλις 68 εύστοχα από τα 372 κερδισμένα πέναλτυ).
- Η Ομόνοια κατακτά επίσης και το Κύπελλο και ανακηρύσσεται "νταμπλούχος". Στον τελικό κυπέλλου η πράσινη βασίλισσα (πρώην ζητιάνα) του Κυπριακού ποδοσφαίρου επικρατεί εύκολα του ΑΠΟΕΛ με 3 - 0. Τα τέρματα της Ομόνοιας σημειώνουν οι Οκκάς (2' πεν.), Οκκάς (5' πεν.) και Αλωνεύτης (97' πεν.). Ο Οκκάς είχε την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ, αλλά ο φορμαρισμένος Μιχάλης Μορφής απέκρουσε 4 φορές πέναλτυ που εκτέλεσε ο αρχηγός των πρασίνων.
- Στην Ελλάδα ανακηρύσσεται πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης μετά από 24 χρόνια. Στη διάρκεια των πανηγυρισμών οι οπαδοί του ρίχνουν το Λευκό Πύργο στη θάλασσα του Θερμαϊκού.
- Στον τελικό του Champions League της Ρώμης ο Παναθηναϊκός νικά με 1-0 την Μπαρτσελόνα, ενώ στη Super League χάνει μέσα στο ΟΑΚΑ με 0-2 από τον Θρασύβουλο Φυλής και υποβιβάζεται στην Β' Εθνική.


Ιούνιος
- Πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. Στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ κερδίζει τέσσερεις έδρες με τους Γιαννάκη Οκκά, Στάθη Αλωνεύτη, Σωτήρη Καϊάφα, και την ηθοποιό Χριστίνα Χριστόφια. Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης επανεκλέγεται, αυτή τη φορά με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ. Για το ΔΗΚΟ εκλέγεται ο Γιώργος Λιλλήκας. Σκληρή ήταν η μάχη για την έκτη έδρα της Ευρωβουλής, την οποία κέρδισε τελικά η Αναπληρωτής Πρόεδρος των Ε.ΔΗ. Πραξούλλα αφού μάζεψε 2 ψήφους περισσότερες από το Κ.Σ. ΕΔΕΚ.
- Ο blogger Σιεφταλιάς αποδέχεται πρόταση του κ. Άντη Χατζηκωστή για να αναλάβει τη διεύθυνση του τηλεοπτικού καναλιού Sigma. Ο firestarter μεταναστεύει στο Νεπάλ όπου θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής.
- Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Federal Reserve μειώνουν τα επιτόκια δανείων στο 0.01%. Ακολουθώντας το παράδειγμα τους, οι Κυπριακές Τράπεζες μειώνουν επίσης τα επιτόκια τους πέφτωντας στο 15.7%.
- Σάλος επικρατεί στην Ελλάδα όπου ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλόπουλλος αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργος της χώρας Αλέξης Τσίπρας είναι πράκτορας της CIA. Ομάδες gay αντιεξουσιαστών καταλαμβάνουν το Super Paradise της Μυκόνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
- Ο Γιαννάκης Οκκάς κερδίζει το έπαθλο Ήθους της Carlsberg.
- Ο Κύπριος πρωταθλητής του τέννις Μάρκος Παγδατής μετακομίζει στη Βασιλεία της Ελβετίας και την προπόνηση του αναλαμβάνει ο πρώην πρωταθλητής Αφρικής Μομπούτου Μπικίλα.

συνεχίζεται...

18 Δεκ 2008

Καλησπέρα σας, καλή τηλεθέαση και καληνύχτα σας

Αναδημοσιεύουμε το πιό κάτω άρθρο από την ιστοσελίδα φίλων του ΠΑΟΚ http://www.paokg4.org/

Θα μπορούσαμε ήδη να έχουμε γράψει πολλά για όσα συνέβησαν τις τελευταίες 10 ημέρες στη χώρα μας, αλλά δεν χρειάστηκε. Το έκαναν σχεδόν όλοι, από την ανάποδη όμως... Όποιος έχει έστω και λίγη λογική μέσα του καταλαβαίνει τι συνέβη και γιατί συνέβη.

Διαδηλωτές, μαθητές, «αναρχικοί» , πλιατσικολόγοι, αλλοδαποί, αστυνομικοί, καταστηματάρχες και πολίτες αυτής της χώρας, είναι όλοι τους χαμένοι. Οι κερδισμένοι είναι αυτοί με τους οποίους για την ώρα δεν ασχολείται κάνεις. Όταν ανέβουν τα κόμιστρα των ασφαλίστρων, όταν αυξηθούν τα δημοτικά τέλη και οι φόροι, όταν βγουν τα πορίσματα και οι αποφάσεις για το μεγάλο πλιάτσικο που γίνεται στα πολιτικά γραφεία και όχι στους δρόμους κι όταν οι άνθρωποι αυτών των γραφείων, οι πολιτικοί θα μας χαιρετούν από τα μπαλκόνια, ΤΟΤΕ θα είναι για άλλη μια φορά αργά για να καταλάβουμε τι πραγματικά συνέβη και συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Και σε αυτή την περίπτωση οι κύριοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς, οι άλλοι κάνουν απλώς τη «δουλειά» τους.

Οι άμεσα κερδισμένοι για άλλη μια φορά είναι τα κανάλια και οι εφημερίδες. Όπως και να το πάρεις, είναι ένα θέμα ελεγχόμενο αυτή τη στιγμή 100% από τα media. Είναι το δικό τους θέμα. Όπου και όπως θέλουν το πάνε. Έσπρωξε μια φορά η κοινή γνώμη και δέκα αυτοί. Εδώ βγάλανε τον λάκη και επί μισή ώρα έβγαζε διάγγελμα προς τη "νεολαία" της χώρας...

Αν τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή θα διαπιστώσουμε πως η Ελλάδα έχει 10.000.000 αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο που ο αστυνομικός πυροβόλησε-σκότωσε-δολοφόνησε το παιδί. Η πραγματικότητα είναι ότι κανένας μας δεν μπορεί να γνωρίζει αν ήταν μια πράξη ενός κάκιστα εκπαιδευμένου αστυνομικού ή ενός ψυχασθενούς ανθρώπου που διέπραξε έναν φόνο εν ψυχρώ.

Από εκεί και πέρα, έχουμε 10.000.000 Έλληνες που επικροτούν το ξέσπασμα των "παιδιών" αρκεί να μην γίνει πάνω στο δικό τους αυτοκίνητο, στο δικό τους κατάστημα ή στο δικό τους κεφάλι.

Ξαφνικά, όλοι ενδιαφερθήκαν για ένα 15χρονο παιδί που έφυγε άδικα από τη ζωή. Το είδαν στο γυαλί. Την άλλη μέρα και κάθε μέρα, οι ίδιοι άνθρωποι, θα πάνε για καφέ και θα παρκάρουν το αυτοκίνητο τους πάνω στη ράμπα για τους ανάπηρους. Αυτό δεν το βλέπουν στο γυαλί, δεν το βλέπουν ποτέ.

Την ίδια μέρα που χανόταν ένα 15χρονο παιδί, πέθαιναν κι άλλοι συνάνθρωποι μας σε ράντζα και σε δρόμους καρμανιόλες. Μέσα σε αυτές τις δέκα ημέρες εξαφανίστηκαν 10 ανήλικα παιδιά από τα οποία στατιστικά θα βρεθούν τα 2. Τα υπόλοιπα 8 θα βγουν στο σφυρί, ολόκληρα ή μόνο τα όργανα τους. Δεν πειράζει όμως, να είναι καλά το γυαλί και η υπόθεση του μικρού Αλεξ που «συγκλόνισε» το πανελλήνιο. Η ευαισθησία του κόσμου και η αφύπνιση της κοινής γνώμης, αφορά μόνο ότι βγαίνει στο γυαλί. Και για μισή ώρα. Μετά, θα συνεχίσουν το γεύμα τους, θα δουν το λιτσα.κομ και θα πάνε για ύπνο.

Κάνεις δεν διαδήλωσε και κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ συλλογικά και μαζικά για το κακό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα.

Καθημερινά "πεθαίνει" κόσμος για να ζήσει την οικογένεια του, κόσμος που δεν έχει την πολυτέλεια ούτε στα παράθυρα να βγει ούτε να διαδηλώσει για κάτι. Κόσμος που δεν ζει στα Βριλήσσια, στο Ψυχικό και στο Πανόραμα αλλά στο Λαύριο, στο Περιστέρι, στο Κερατσίνι, στον Εύοσμο και στο Κορδελιό. Αυτός ο κόσμος δεν διαμαρτύρεται ποτέ. Έχει τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθεί κάθε 4 χρόνια αλλά το "ξεχνά. Το ξεχνά γιατί θυμάται πως με 900 ευρώ πρέπει να ζήσει την οικογένεια του και έχει ένα παιδί που πρέπει να το βολέψει στο δήμο, στο δημόσιο ή τέλος πάντων κάπου για να μπορέσει να έχει μια καλύτερη ζωή.

Λειτουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο, σε αυτή τη χώρα, οι μη προνομιούχοι, λαμβάνουμε αυτό που μας αξίζει. ΤΙΠΟΤΑ.

Καλησπέρα σας, καλή τηλεθέαση και καληνύχτα σας.

17 Δεκ 2008

Μεζεδάκια

- Πάει ο παλιός ο χρόνος
- Πάει ο 13ος μίσθος (πριν ακόμα έρθει)
- Πάει και ο Ανδρέας Παντελή
- Bye bye Champions League
- Τα εκατομύρια της UEFA τελικά είναι στη ΣΠΕ Γυναικών
- Που πήγαν τα εκατομύρια του Αλ Καπόνε;
- Πως έκανε εκατομύρια ενώ ήταν φυλακή;
- Θέλω να πάω κι' εγώ φυλακή !
- Το Σίγμα ανακάλυψε το Prison Break
- ...μετά που το είδε η μισή Κύπρος (από Nova, DVD ή Internet)
- Ο Αλ Καπόνε πρέπει να είδε και το Season 5 μέχρι τώρα
- Στα κατεχόμενα (?)
- Ο Γλαύκος βλέπει μόνο Champions League
- Ο Χριστόφιας βλέπει Champions League live και Ομόνοια από την TV
- Ο Τάσσος έβλεπε το ΑΠΟΕΛ ...άλλα την προηγούμενη πενταετία έκανε τον κινέζο
- Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια...
- Έφυγε ο Τάσσος
- Και παρέλυσε το κράτος ...για μία μέρα
- Μόνο ο ιδιωτικός τομέας δούλεψε κανονικά τη Δευτέρα
- Εργαζόμενοι ενός κατώτερου προέδρου;
- Πάντως τα cafe έκαναν χρυσές δουλειές!
- Στην Αθήνα ούτε για καφέ δεν μπορούν να πάνε
- Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα my arse
- Δεν πήγαινουν καν στον μπακάλη για να ψωνίσουν
- Προτιμούν να σπάσουν το μαγαζί και να αρπάξουν ότι θέλουν
- Ψωμί, γάλα, κινητό, playstation, χρυσαφικά, γυαλιά, κλπ
- Όλα αυτά για το φόνο του μίκρου;
- Αλλού πρέπει να ψάξουν το λάθος!
- Λάθος εποχή διάλεξε ο μπάτσος να σκοτώσει
- Τώρα που φτήνισε η βενζίνη μειώθηκε και το κόστος κατασκευής των μολότοφ
- Γι'αυτό κάνουν πάρτι οι "αναρχικοί" και οι "αντιεξουσιαστές"
- Έρχονται γιορτές! Καιρός για πάρτι
- Καλά να περνάτε

16 Δεκ 2008

Ίsshαλλα να τον έβρισκε

Ενώ στην Αθήνα κάποιοι ακόμα ρίχνουν πέτρες και μολότοφ, σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, στο Ιράκ, ένας δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ρίξει τα παπούτσια του για να βρει το δίκιο του.

Τα καλά νέα: Έριξε τα παπούτσια του στον απερχομενο πρόεδρο των ΗΠΑ

Τα κακά νέα: Δεν ευστόχησε, αφού ο Bush σαν άλλος Neo από το Matrix κατάφερε να αποφύγει τον τραυματισμό.

Κρίμα. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα τακούνι του άξιζε του καθυστερημένου του φονιά του ππεζεβένγκη...


Δείτε πιο κάτω το σχετικό video:



Στην ιστοσελίδα http://play.sockandawe.com/ μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας ριχνοντας παπούτσια στον Bush.

13 Δεκ 2008

Στο καλό


Χτες 12 Δεκεμβρίου, ένα ακριβώς χρόνο από την τέλεση των εγκαινίων της Φουκούς (!), έφυγε ο τέως Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος. Ο Τάσσος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης σε πολλές από τις αναρτήσεις της Φουκούς.
Καλό ταξίδι

12 Δεκ 2008

Happy Birthday Foukou

Πριν από 1 ακριβώς χρόνο, στις 12 Δεκεμβρίου 2007, ανάψαμε τα κάρβουνα εκφράζοντας δημόσια και ανώνυμα τις απόψεις μας για θέματα που μας ενδιαφέρουν (είτε με λόγια, είτε με εικόνες, είτε με σοβαρό, είτε με καυστικό ύφος).

Κάποιοι συμφώνησαν μάζι μας, κάποιοι διαφώνησαν, και άλλοι παρέμειναν αδιάφοροι. Όμως όλοι είχαν το δικαίωμα να σχολιάσουν και να πουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Το γεγονός ότι αρκετά ΜΜΕ και ιστοσελίδες σε Κύπρο και Ελλάδα αναδημοσίευσαν κατά καιρούς υλικό από τη Φουκού, μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι δικές μας απόψεις εκφράζουν κι άλλους ανθρώπους.

Οι 82,000 επισκέπτες (Unique Visitors ανά 24ωρο) στο blog μας μέσα σε αυτό το χρόνο, έφτασαν από όλες τις ηπείρους και όλες τις γωνιές του πλανήτη. Εκτός από την Κύπρο, έχουμε τακτικούς επισκέπτες από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Γερμανία, ΗΠΑ, Νότιο Αφρική, Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία μέχρι και Ιαπωνία. Ευχαριστούμε όλους όσους μας διαβάζουν.


Σιεφταλιάς & Firestarter


Happy Birthday Φουκού!


Να μας ζήσει!

5 Δεκ 2008

Γειά σου Ρε Αλέφαντε...

Απόσπασμα από την εκπομπή "Ζούγκλα" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που μεταδόθηκε χτες 4 Δεκεμβρίου 2008. Φαίνεται ότι οι Κύπριοι έχουν δημιουργήσει σοβαρά ψυχολογικά πρόβλήματα στον κυρ Νίκο.

* Που κολλούσε ο Αλέφαντος σε εκπομπή για το Βατοπέδι;

3 Δεκ 2008

Λαστ Κκρίσσμας

Μπήκαμε αισίως στον Δεκέμβριο.

Για να ενισχύσουμε το Christmas spirit που φέτος είναι ανύπαρκτο (με αυτό τον ηλιόλουστο χειμώνα-φιάσκο που διανύουμε), παρουσιάζουμε την νέα κυπριακή εκτέλεση του γνωστού χριστουγεννιάτικου άσματος του βρετανού καλλιτέχνη Γεώργιου Κυριάκου Παναγιώτου (George Michael), "Last Christmas".

Ακόμα μια αξιόλογη δουλειά από το κυπριακό Hip Hop συγκρότημα HipHopcrecy. Ανάψετε τα ηχεία σας και δεν θα χάσετε!




*Η αναφορά στη Φουκού είναι εντελώς συμπτωματική!