31 Μαΐ 2009

Britain's Got Talent - The final

Ο Δημήτρης και ο Λάκης έφτασαν μέχρι τον τελικό του Britain's Got Talent όπου και εμφανίστηκαν για τρίτη και τελευταία φορά. Μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού ήταν η 47χρονη Σκωτσέζα Susan Boyle αλλά τελικά κέρδισε το χορευτικό συγκρότημα Diversity.

Μια χαρά τα πήγαν οι δικοί μας αν υπολογίσει κανείς ότι πήγαν μόνο για τον πασιαμά, ενώ όλοι οι υπόλοιποι φιναλίστ διεκδικούν επαγγελματική καριέρα. Δείτε την τελευταία τους εμφάνιση.

25 Μαΐ 2009

Που να φάω τα λεφτά μου

Διάβασα πρόσφατα μια αναφορά του αμερικανού γκουρού των επενδύσεων Dr. Marc Faber, στον επίλογο της οποίας έκανε τα παρακάτω σχόλια :

"Αν ξοδεύουμε τα χρήματά μας στο Wal-Mart, αυτά καταλήγουν στην Κίνα.
Αν τα ξοδέψουμε σε βενζίνη, πάνε στους Αραβες.
Αν αγοράσουμε pc, πάνε στην Ινδία.
Αν αγοράσουμε φρούτα και λαχανικά, πάνε στο Μεξικό, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα.
Αν αγοράσουμε καλό αυτοκίνητο, πάνε στη Γερμανία.
Τίποτε απ' αυτά δε βοηθάει την Αμερικανική Οικονομία. Ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα λεφτά εντός συνόρων είναι να τα ξοδέψουμε σε πουτάνες και μπύρες, γιατί αυτά είναι τα μόνα προϊόντα πια, που παράγονται στις ΗΠΑ.
Εγώ κάνω ό,τι μπορώ...."


Στην Κύπρο όμως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα:

- Αν ξοδεύουμε τα χρήματά μας στο Carrefour, αυτά καταλήγουν στους Γάλλους.
- Αν τα ξοδέψουμε σε βενζίνη, πάνε στους Αγγλο-Αμερικάνους, Ρώσσους και Καλαμαράδες (Esso, Lukoil, EKO).
- Αν αγοράσουμε τεχνολογικά προϊόντα, τα ευρώ μας πάνε στους Κινέζους.
- Αν αγοράσουμε φρούτα και λαχανικά, πάνε στους ψευδοαδερφούς μας τους Τουρκοκύπριους.
- Αν αγοράσουμε καλό αυτοκίνητο (καινούργιο), πάνε στη Γερμανία, ή (μεταχειρισμένο) στην Αγγλία, Ιαπωνία, το πολύ Σιγκαπούρη.
- Μιας και εμείς δεν παράγουμε ντόπιες πουτάνες (επαγγελματίες εννοώ. Έτσι;), τα λεφτά του αγοραίου έρωτα πάνε στην Ουκρανία, Μολδαβία ή Κίνα (ανάλογα με τις φιλανθρωπικές σας προτιμίσεις).
- Τον καφέ, που είναι το εθνικό μας χόμπυ, τον πληρώνουμε στους Αμερικάνους και γενικότερα σε άλλα διεθνή franchise(Starbucks, Beanery, Costa, Gloria) .
- Τα ρούχα μας τα πληρώνουμε στους Ιταλούς, Ισπανούς και Γαλλους (και κατ'επέκταση στους Κινέζους).
- Τα ποτά μας τα πληρώνουμε στους Ρώσσους και τους Βρετανούς (vodka & whiskey).
Τίποτε απ' αυτά δε βοηθάει την Κυπριακή Οικονομία. Ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα λεφτά εντός συνόρων είναι να τα ξοδέψουμε στο φαΐ ...αλλά και αυτό θα μας το σερβίρει καμιά πολωνέζα ή ρουμάνα.

Τελικά τίποτε δεν μας σώζει.

22 Μαΐ 2009

Σκάνδαλο



ΣΚΑΝΔΑΛΟ αποτελεί η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ για μηδενισμό και επιβολή χρηματικού προστίμου σε Ομόνοια και Αποέλ για το διακοπέντα μεταξύ τους αγώνα. Διερωτούμαστε στη βάση ποίας λογικής επιβλήθηκαν αυτές οι εξοντωτικές ποινές. Όλη η Κύπρος είδε απο τις τηλεοράσεις ότι ούτε σοβαρα επεισόδια έγιναν, ούτε ρίψη και ανταλλαγή φωτοβολίδων ή άλλων αντικειμένων, ούτε συμπλοκες οπαδών στις κερκίδες και ούτε ένα υβριστικό σύνθημα δεν ακούστηκε.

Για πολλοστή φορά η Δικαστική εξάντλησε όλη της την αυστηρότητα προς τα δύο σωματεία της Λευκωσίας και απέδειξε ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ελπίζουμε όπως οι παράλογες ποινές να μην προκαλέσουν αναστάτωση και επηρεάσουν ψυχολογικά και αγωνιστικά τις ομάδες μας στους Ευρωπαϊκούς τους αγώνες.

20 Μαΐ 2009

Γιατί απέτυχε ο Σάκης;

Φανατική οπαδός του Σάκη Ρουβά δηλώνει η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κα Ντόρα Μπακογιάννη (δείτε πιο κάτω απόσπασμα από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA με τους Καμπουράκη & Οικονομέα). Παρά την ένθερμη υποστήριξη της στο Σάκη, η Ντόρα δεν του έφερε γούρι...



Η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως είναι γνωστό, είναι κόρη του Κώνσταντίνου Μητσοτάκη.
Φαίνεται ότι το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά...

19 Μαΐ 2009

Χαμαιλέων

Παρουσιάζουμε σήμερα σύντομο βίντεο με ένα χαμαιλέωντα. Είναι εντυπωσιακό το χάρισμα με το οποίο προίκισε η φύση αυτό το ερπετό έτσι ώστε να μπορεί να αλλάζει χρώματα, να προσαρμόζεται με το περιβάλλον και να ξεγελά αυτούς που βρίσκονται γύρω του. Παρόμοια χαρίσματα έχουν αναπτύξει και ορισμένοι άνθρωποι.



Ο Ττίμης Ευθυμίου (Πρόεδρος των "Ελευθέρων Πολιτών" και πρώην Υπουργός στη συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ), φέτος κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

Άραγε που να βρίσκεται ο Λιλλήκας; Είχε καιρό να δούμε προεκλογική εκστρατεία χωρίς αυτόν. Μας έλειψε.

18 Μαΐ 2009

Αμόνοια Λαός Τρόπαιο !

Μεγάλος Ρωσσικός συμβουλευτικός οίκος προγματοποίησε έρευνα για το κυπριακό ποδόσφαιρο, για λογαριασμό του ΑΚΕΛ. Συγκεκριμένα, οι Ρώσσοι ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά των ομάδων που κατέκτησαν τα τρόπαια των τελευταίων χρόνων. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Πρωταθλητές Α' Κατηγορίας Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος:
2003-04 ΑΠΟΕΛ
2004-05 Ανόρθωσις Αμμοχώστου
2005-06 Απόλλων Λεμεσού
2006-07 ΑΠΟΕΛ
2007-08 Ανόρθωσις Αμμοχώστου
2008-09 ΑΠΟΕΛ

Κυπελλούχοι Κύπρου:
2005-06 ΑΠΟΕΛ
2006-07 Ανόρθωσις Αμμοχώστου
2007-08 ΑΠΟΕΛ
2008-09 ΑΠΟΠ/Κινύρας Πέγειας

Από τα πιο πάνω στοιχεία προκύπτει ότι για να κατακτήσει τρόπαιο μια ομάδα στην Κύπρο σήμερα πρέπει οπωσδήποτε:

α. Το όνομα της να αρχίζει από Α, και

β. Στα χρώματα της να περιλαμβάνεται το Μπλε

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Φουκούς", το Δ.Σ. του σωματείου Ομόνοια Λευκωσίας, η τεχνική ηγεσία της ομάδας και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ετοιμάζονται να υποβάλουν πρόταση στην επόμενη Γενική Συνέλευση του σωματείου για αλλαγή του ονόματος και λογοτύπου της ομάδας.

17 Μαΐ 2009

Τελικός Κυπέλλου

Παρακολουθώντας τον τελικό κυπέλλου Κύπρου, επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά αυτά που πίστευα και γνώριζα ήδη:

- Ο Απόπ Κινύρας είναι ομάδα με αρχίδια που δεν φοβάται να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε ομάδα. Το απέδειξε πολλές φορές φέτος, τόσο στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα,
- Ο Πολυβίου είναι προπονητής που ξέρει καλά τις δυνατότητες και τις ικανότητες των παικτών του και ήξερε πως να στήσει την ομάδα του στο γήπεδο και να επιβάλει το παιχνίδι του μετατρέποντας τις αδυναμίες της ομάδας του σε πλεονεκτήματα,
- Η ΑΕΛ δεν έχει υπόθεση. Είναι ομάδα κομπλεξικών. Από το Διοικητικό Συμβούλιο της μέχρι και τον τελευταίο οπαδό απέδειξε πολλάκις - τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό - ότι δεν ξέρουν να χάνουν. Πολλοί από αυτούς έχουν ιδιαίτερα χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, και ο μόνος λόγος που παν στο γήπεδο είναι για να προκαλέσουν ζημιές και να χτυπήσουν αντίπαλους οπαδούς.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΠ Κινύρα για τον άθλο που πέτυχε

13 Μαΐ 2009

Περί Γιουροβίζιον

And we are back! Μετά από 1 σχεδόν μήνα αδράνειας (λόγω οικογενειακών, κοινωνικών και άλλων υποχρεώσεων) πυρκολούμεν πάλι την Φουκού (...we missed you too)!

Ψες έγινε ο πρώτος ημιτελικός της Γιουροβίζιον. Δεν τον παρακολουθούσα συνέχεια αλλά είδα ότι και φέτος είχε πολλούς καραγκιόζηδες: π.χ. ένας τύπος που έκανε μια τεράστια φράντζα το μαλλί του και νομίζει ότι μοιάζει του Έλβις, και ένας άλλος που θύμιζε Borat με στολή Incredibles. Επίσης εντύπωση μου έκανε ο πολυδιαφημισμένος Βούλγαρος που έχει τάχατες (όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Τασσος) μοναδική φωνή! Άκουσα μεθυσμένους τουρίστες που τραγουδούν karaoke στο Bedrock με πολύ καλύτερη φωνή.

Από τις 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό θυμάμαι:
- την Τουρκάλλα τσιηφτετελλο-Σιακκίρα (aka Χατιτζέ),
- το ανιαρό αραπο-εβραϊκό ντουέτο του Ισραήλ,
- μιαν typical ξανθή σουηδέζα
- την συμπαθητική μεν, XXXXL δε Μαλτέζα Κιάρα που συμμετέχει στη Γιουροβίζιον από τον καιρό που πήγαινα δημοτικό. Χαρακτηριστικά η Κιάρα ήταν η μόνη που βγήκε εντελώς μόνη της στη σκηνή ...μάλλον δεν χωρούσαν άλλοι.

Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το προσθέσω αργότερα.

Τώρα για τον δεύτερο ημιτελικό, σίγουρα θα έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μας οι συμμετοχές της Κύπρου και της Ελλάδας. Προσωπικά το τραγούδι του Σάκη δεν μου γεμίζει το μάτι για την πρώτη θέση ...αλλά αν έχει κι'άλλους καραγκιόζηδες όπως εψές, τίποτε δεν αποκλείεται.



Όσο για τη Χριστίνα Μεταξά και τον Κωλολάμπη μας ...είχα γράψει παλιότερα ότι "πάει ξεβράκωτη στα αγγούρια". Τελικά, τώρα που είδα και το βίτεο από τες πρόβες με την Χριστίνα να βγαίνει ξυπόλυτη στη σκηνή (και τες πατούσες της μαυρισμένες που την ξημαρισιάν), το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι στέλλουμεν την μιτσιά ξυπόλυτη στ' αγκάθια.