22 Απρ 2010

Συνεργασία Κύπρου - Κατάρ



Σημαντική συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν χτες στη Λευκωσία ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλιφά Αλ Θάνι, στη διάρκεια μονοήμερης επίσκεψής του στη Λευκωσία.

Με βάση τη συμφωνία, κοινοπραξία στην οποία θα συμμετέχουν εξ ίσου οι δύο χώρες, θα ανεγείρει μεγάλο πολυτελές ξενοδοχείο, στη Λευκωσία, έναντι δαπάνης, σε πρώτη φάση, 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε δεύτερη φάση θα ανεγερθούν διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα.

Η διαχείριση του έργου θα γίνεται από το Κατάρ που έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και ειδικές ομάδες συμβούλων. Ωστόσο, το κράτος διαθέτει το 50% των μετοχών της κοινοπραξίας και μέσω ενός εξαμελούς διοικητικού συμβουλίου στο οποίο θα μετέχουν τρεις Κύπριοι, θα εποπτεύει την ανέγερση και την διαχείριση του έργου. Η συνολική επένδυση δεν αποκλείεται να φτάσει και το μισό δισεκατομμύριο δολλάρια.

Η Φουκού εξασφάλισε και παρουσιάζει αποκλειστική φωτογραφία από την τελετή υπογραφής της συμφωνίας.

20 Απρ 2010

Οι νέες Διαπραγματευτικές Ομάδες του Κυπριακού


Σύμφωνα με δημοσιέυματα σε εφημερίδες, μετά την εκλογή του ο Έρογλου προτίθεται να συμπεριλάβει στη Τ/Κ διαπραγματευτική ομάδα του Κυπριακού τον Ραούφ Ντεκτάς. Μετά από διερεύνηση του θέματος το foukou.blogspot.com αποκαλύπτει όλα τα μέλη που θα στελεχώσουν τη νέα διαπραγματευτική ομάδα των Τ/Κ.

1. Ραούφ Ντεκτάς.
2. Ασίλ Ναδίρ, επιχειρηματίας.
3. Αττίλα Ολγκάτς, ηθοποιός και βετεράνος στρατιώτης της Τουρκικής εισβολής.
4. Κενάν Ακίν, πρώην Υπουργός του ψευδοκράτους.
5. Μακάριος Δρουσιώτης, δημοσιογράφος / ερευνητής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος Χριστόφιας ετοιμάζει σημαντικές κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα οι οποίες θα ενισχύσουν τις προσπάθειες λύσεις δημιουργώντας και αυτός με τη σειρά του μία δυνατή, έμπειρη και ποιοτική διαπραγματευτική ομάδα.

1. Γλαύκος Κληρίδης.
2. Τάκης Χατζηδημητρίου.
3. Γιώργος Λιλλήκας.
4. Κώστας Θεμιστοκλέους.
5. Ττίμης Ευθυμίου.

Διευκρινίζεται ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου ο Γιώργος Ιακώβου δεν περιλαμβάνεται στην Ε/Κ διαπραγματευτική ομάδα.

3 Απρ 2010

Καλό Μπαϊράμι

Μένουμε πιστοί στις πασχαλινές ευχές του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος αναφερόμενος σε μέλη του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: "προσβλέπουμε στην ώρα όπου Μπαϊράμι και Λαμπρή θα είναι αδέλφια δίδυμα".

Η Φουκού και οι ψήστες εύχονται σε ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους


ΚΑΛΟ ΜΠΑΪΡΑΜΙ

1 Απρ 2010

Το πρωταπριλιάτικο μας ψέμα

Την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών της Δημόσιας Υπηρεσίας κατά 150 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2011, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρία του!

Επειδή φέτος η Πρωταπριλιά και η Κόκκινη Πέμπτη συμπίπτουν, δεν είμαστε βέβαιοι σε ποια ακριβώς κατηγορία να συμπεριλάβουμε την είδηση αυτή...