27 Οκτ 2011

Οι Μάγοι της ΑΟΖ


Παραξενεύτηκα όταν πριν δύο εβδομάδες εμφανίστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης να συζητά για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για τα οικόπεδα της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Γιατί ξαφνικά αναμείχθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών σε θέμα που αφορά αποκλειστικά το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού; Τελικά η κυβέρνηση δεν άργησε να αποκαλύψει τις προθέσεις της.

Ο λόγος εμπλοκής του Συλικιώτη ήταν εμφανής: Να απομακρυνθεί ο Σόλων Κασίνης από την υπόθεση "Φυσικό Αέριο".

Σε κάποιο βαθμο μπορώ να κατανοήσω τις ανησυχίες της κυβέρνησης. Ο Κασίνης όντως μιλά πολύ. Πάρα πολύ! Είχε πολύ καιρό να δω κυβερνητικό υπάλληλο, έστω και ανώτερο διευθυντή τμήματος, να βγαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές και να δίνει συνεντεύξεις με τις ώρες όπως έκανε ο Κασίνης προσφάτως στο ΡΙΚ.

Όμως το να αφαιρεί η ίδια η κυβέρνηση από τον Διευθυντή ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ τα δικαιώματα και τις αρμοδιότητες που έχει σχετικά με το σημαντικότερο θέμα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ που είχαμε ποτέ στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι τουλάχιστον ύποπτο. Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο Κασίνης δεν κάνει καλά τη δουλειά του, θα έπρεπε να τον παύσει από τα καθήκοντα του άμεσα, και όχι να τον κρατήσει εκεί ευνουχισμένο.

Η κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου αφαιρεί πρώτα τις αρμοδιότητες από τον Διευθυντή Ενέργειας και άλλους πέντε λειτουργούς, και μετά δηλώνει ότι "η Υπηρεσία Ενέργειας έχει 60 ικανότατα στελέχη που μπορούν να διαχειριστούν το θέμα όπως πρέπει". Σχήμα οξύμωρο...

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
Αν δεν κάνει καλά τη δουλειά του διώξε τον ή τουλάχιστον δώστου μετάθεση για να μην είναι μες τα πόθκια σου. Αν σε ενοχλεί η συμπεριφορά του κάνε του παρατηρήσεις / συστάσεις. Εξήγα του τι δεν έπρεπε να κάνει. Στείλε του και προειδοποίηση αν το θεωρείς απαραίτητο, και αν εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο τότε κάμε τον ρεζίλι.

12 Οκτ 2011

Death by AHK

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η
Εδώ και λίγες μέρες αρχισαν να φτάνουν στα σπίτια και τις επιχειρίσεις οι λογαριασμοί της ΑΗΚ για τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο. Όσοι αναγνώστες της Φουκούς έχουν χρησιμοποιήσει τα κλιματιστικά τους σχεδόν καθημερινά προτρέπονται να επικοινωνήσουν με τον ψυχολόγο της γειτονιάς τους ΠΡΩΤΟΥ ανοίξουν τον φάκελο.


Βασισμένο στον πίνακα "Death of Marat" του Jacques-Louis David

11 Οκτ 2011

Όταν ο ηγέτης φθίνει

Τότε που έγινες ηγέτης μας τα πράματα ήταν διαφορετικά. Πίστεψα και εγώ όπως και πολλοί οπαδοί σου ότι ο πατριωτισμός σου, το πάθος σου και η αγωνιστικότητα σου θα ήταν αρκετά για μια πετυχημένη θητεία.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν μετά το μεγάλο "μπαμ" του καλοκαιριού. Δυστυχώς φάνηκες κατώτερος των προσδοκιών μας. Η συνεισφορά σου για το καλό του συνόλου έχει περιοριστεί στο ελάχιστο και εσύ αδυνατείς να το καταλαβείς! Ευτυχώς που υπάρχουν και οι συναγωνιστές σου για να καλύπτουν τες δικές σου αδυναμίες.

Τώρα πια με ενοχλεί και η φάτσα σου. Με ενοχλεί και το φουντωτό μαλλί σου. Με ενοχλεί η σιγουριά σου για την αγάπη χωρίς όρους που σου εκφράζουν οι οπαδοί. Με ενοχλεί που είσαι χώρκατος και δεν ξέρεις να μιλήσεις, και καθε φορά που μιλάς εκτείθεσε εσύ και μας εκθέτεις και εμάς που σε πιστέψαμε.

Κάνει πιον! Ήρτεν η ώρα να αποχωρήσεις από το προσκήνιο και να επιτρέψεις σε κάποιον άλλο που διαθέτει τα προσόντα να εκτελεί καθήκοντα ηγέτη! Μαρίνο Σατσιά, πιστεύω ότι πρέπει επιτέλους να βγάλεις για πάντα το περιβραχιώνιο του αρχηγού...