22 Ιουν 2009

Λωρίδα 2+: Μαλακία στο τετράγωνο


* * * U P D A T E D * * *

Όσοι έτυχε να διασχίσουν τη Λεωφόρο Λεμεσού στην είσοδο της πρωτεύουσας σίγουρα θα πρόσεξαν τις τελευταίες μέρες τα νέα παράξενα σχήματα που εμφανίστηκαν ξαφνικά στο οδόστρωμα. Όχι, δεν τα έκαναν εξωγήινοι! Όμως όποιος κι'αν βρισκόταν πίσω από αυτή την ιδέα σίγουρα δεν έχει καμια επαφή με την Κυπριακή πραγματικότητα.

Αναγνωστες της Φουκούς, ετοιμαστείτε για τη μεγαλύτερη μαλακία που γέννησε ποτέ κυπριακός νους!

Από τις 29 Ιουνίου ξεκινά η λειτουργία (?) της Λωρίδας 2+. Σύμφωνα με απόφαση των σοφών του Υπουργείου Συγκοινωνιών & Έργων: από τα φώτα του Καλησπέρα στην είσοδο της Λευκωσίας μέχρι και τα φώτα του πρώην Woolworth, στην αριστερή λωρίδα του δρόμου θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε λεωφορεία, ταξί, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, αναπηρικά οχήματα, μοτοσικλέτες και ιδιωτικά οχήματα που μεταφέρουν δύο ή περισσότερα άτομα. (Απορία: Οι ανάπηροι στον νού δικαιούνται να χρησιμοποιούν αυτή τη λωρίδα;).

Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά μέχρι τις 16 Αυγούστου, και θα ισχύει τις καθημερινές από τις 7 πμ μέχρι τις 7 μμ. "Οπως είπε ο κ. Νικολαΐδης, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του πιλοτικού μέτρου θα υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση στη λεωφόρο Λεμεσού και θα ισχύσουν οι ποινές των 23 ευρώ που ισχύουν για παράβαση σήματος τροχαίας".

Έντιμε κύριε Υπουργέ,


Η Λευκωσία έχει ήδη τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα (σε ώρες αιχμής και μη). ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ.


Είναι βέβαιο (ΔΕΝ χρειάζεται IQ 2+ για να το αντιληφθεί κάποιος), ότι στα σημεία που υπάρχει στροφή προς τα αριστερά κάθε μέρα θα γίνετε του Κουτρούλλη ο γάμος (αν έδιναν και λουκούμια να πω στ'ανάθθεμα). 70% των αυτοκινήτων θα επιχειρούν να αλλάξουν λωρίδα για να στρίψουν αριστερά, καποιοι δεν θα τους αφήνουν, κάποιοι από πίσω θα περιμένουν μέχρι να αλλάξει λωρίδα ο μπροστινός τους για να παν ίσια, θα γίνονται δυστυχήματα, θα κολλούμε στο τράφικ, και το κυκλοφοριακό μας θα πάθει έμφραγμα. Έμεις σίγουρα θα πάθουμε εγκεφαλικό, αλλά όλο και κάποιο ασθενοφόρο θα περάσει από τα αριστερά!


Αντί να βρείτε τρόπο να προσθέσετε λωρίδα κυκλοφορίας (πράγμα σχεδόν αδύνατο), εσείς αποφασίσατε να μας αφαιρέσετε τη μια από τες δύο λωρίδες που είχαμε. Συγχαρητήρια!


Λωρίδες για λεωφορεία βάζουν οι χώρες που ΕΧΟΥΝ λεωφορεία. Τουλάχιστον δώστε μας εναλλακτηκές επιλογές πρωτού εφαρμόσετε αυτό το "μέτρο". π.χ. Φέρτε μας σύγχρονα λεωφορεία με δρομολόγια της προκοπής.


Η επιλογή ενός μόνο δρόμου για την εφαρμογή του "μέτρου" αποτελεί ρατσιστική διάκριση σε βάρος μερίδας πολιτών. Δηλαδή οι Λακαταμίτες και οι Αϊ-Δεμετίτες δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται ούτε να πληρώνουν πρόστιμα;


Πάλι βρήκατε τρόπο να μας παρετε τα λεφτά μας. Το "μέτρο" σας είναι ακόμα μια έμμεση ..ή μάλλον άμεση φορολογία της φιλολαϊκής κυβέρνησης Χριστόφια. Αφού πλέον θα μοιράζετε εξώδικα αβέρτα στον εργαζόμενο λαό.


Εμείς που δεν έχουμε σιωφέρη να μας παίρνει δουλειά (άρα είμαστε 2-), είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;


Έντιμε Κύριε Υπουργέ,


Δεν είμαι σε θέση να κάμω τον γείτονα μου συνάδελφο, ούτε τον συνάδελφο μου γείτονα. Σόρρυν α!


Όχι, κύριε Υπουργέ! ΔΕΝ είμαι κατά της χρήσης μέσων δημόσιας συγκοινωνίας ...αλλά πούντα τα μαυρογέριμα; ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΟΧΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!


Με εκτίμηση,


Η Φουκού


Η Φουκού συμβουλεύει όσους επηρεάζονται από τη Λωρίδα 2+:

- Σύναψετε σχέση με συνάδελφο σας. Έτσι θα κοιμάστε μαζί, θα ξυπνάτε μαζί και πηγαίνετε δουλειά μαζί!

- Όσοι είστε παντρεμένοι, αλλάξετε δουλειά και εργαστείτε με τον/τη σύζυγο σας. Αλλιώς χωρίστε. Έχει κι' αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια (π.χ. στο χώρο εργασίας σας).

- Αν δεν πετάξατε την Chaly ή τη Landie που είχατε στο λύκειο, πάρτε την για επισκευή. Σίγουρα θα σας χρειαστεί.

- Μετακομίστε στη δουλειά σας. Έχει φτηνά κρεβάτια το ΙΚΕΑ. Με αυτό το "μέτρο" σίγουρα θα γαμιέστε στη δουλειά.

- Αγοράστε νέο σπίτι κοντά στο χώρο εργασίας σας για να πηγαίνετε με τα πόδια. Στείλτε το λογαριασμό στον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων.

- Αλλάξετε πόλη, χώρα, ήπειρο ή πλανήτη.

- Προμηθευτείτε φουσκωτή κούκλα (υπάρχουν φοβερές προσφορές στο διαδίκτυο!), φορέστε της τα ρούχα της γιαγιάς σας (η μαύρη κουρούκλα είναι must για κρύβει το πρόσωπο και το ανοικτό στόμα της κούκλας) και βάλτε την στη θέση του συνοδηγού.

- Αλλάξετε επάγγελμα. Γίνετε κατά προτίμηση: οδηγός ασθενοφόρου, οδηγός ταξί, πυροσβέστης, αστυνομικός ή Υπουργός. Καλού - κακού προτιμήστε εκτός Λευκωσίας.


Εισήγηση της Φουκούς:

Στη δεξιά λωρίδα του δρόμου να σχεδιαστεί σήμα με τη φάτσα του Υπουργού Συγκοινωνιών & Έργων για να μην ξεχνάμε ποιόν να βρίζουμε κάθε φορά που κολλούμε στο τράφικ.


* Υπογράψετε το Petition!

Όσοι διαφωνείτε με την εφαρμογή και λειτουργία της "Λωρίδας 2+" μπορείτε να υπογράψετε σχετικό ψήφισμα Ε Δ Ω. Ευχαριστούμε τον αναγνώστη που μας ενημέρωσε για το ψήφισμα αυτό. Διαδόστε το.

45 σχόλια:

Eólica είπε...

Πιιιιιιιιιι δεν έχουν υπόθεση μιλούμε. Τζιαι το καλό τους ότι, παρόλο που δεν το εκάμαν καθόλου γνωστό (εγώ γιατί έπρεπε να το μάθω που δαμαί ας πούμε;), θα απαιτούν πάραυτα τα πρόστιμα!! Υποτίθεται ότι για να κάμεις έτσι πράμα πρέπει να καλλιεργήσεις μια νοοτροπία στον πολίτη. Άτε τωρά να κάτσεις να πείσεις τον άλλο ότι πρέπει να έβρει ένα συνάδελφο που μεινίσκει κοντά του για να πηαίννουσιν μαζί δουλειά.

Okyalos είπε...

Respect. Τα ειπες όλα.

Ασυγχώρητη είπε...

Πέστα χρυσόστομε!

Σήμερα το πρωί γύρω στις 11, έκαμα περίπου 40 λεπτά να φτάσω από 200 μέτρα πριν τα φώτα του Καλησπέρα ωςτο Χίλτον. Η μεγαλύτερη ουρά ήταν τζείνη που επηενε προς το ΡΙΚ τζαι έκοφκεν την πορεία αυτοκινήτων που εστρήφκαν από απέναντι Αθαλάσσας. Σκεφτείτε όταν θα πρέπει να πιάνουμε ούλλοι σχεδόν την δεξιά λωρίδα τζαι θέλουμε το 80% σε 3 μέτρα να πάμε ούλλοι Κένεντι η Αρμενίας πόσην ώραν θα κάμνουμεν!!! Είναι πρακτικά αδύνατον να βοηθήσει το 2+, ακόμη και αν τηρείται από τον πολίτη. ΕΛΕΟΣ ΠΙΟΝ! ΕΛΕΟΣ

frou-frou είπε...

ti ennoeis? sovaromiloun ta plasmata....? nomizw tha paw na piasw tin gnosti koukla kai tha tin valw sinodigo.... eleos dld... oti malakia tous katevei kamnoun tin

ρίτσα είπε...

xa xa xa
kalo. tziai mena en h lush me thn koukla pou mou arese parapanw

dhladh enna ka8ountai na metroun tziefales mes ta autokinhta gia na sou valoun prostimo?

Πρασινη νεραιδα είπε...

γουσταρω πηξιμο!
που ξερεις,αυτο το μετρο ,μπορει να σταθει ικανό για να κανουμε νεες γνωριμιες όσο περιμενουμε στην ουρά...

Ουφ! είπε...

μέσα σε όλα τα άλλα ανέκδοτα που ακούμε, το ακούσαμε και αυτό!!!

κάτι άλλο ξενόφερτο που λέγετε "αστικές συγκοινωνίες" το ακούσανε ποτέ;

Ανώνυμος είπε...

mia xara en o nomos. na sfixete ton kolo sas na prosarmostite k o ouranos tha ginei pio galanos.

Sike είπε...

«Όχι, δεν τα έκαναν εξωγήινοι!» ΛΟΛ

ήταν να ρωτήσω «πού υπογράφουμε;» τζι επρόλαβες με.

εκτός που το ότι δεν το δημοσιοποιήσαν αρκετά (καθόλου - μόνο μισό δευτερόλεπτο στα νέα που εν θωρώ), κάτω που το "2+" εγράψαν μου τζιαι "AHEAD" οι αγγλόφωνοι.

Ίντα ξέρω, εννά ππέσει πολλύν κοσιτριάευρο...

nic είπε...

Εννάν σε δοκιμαστική βάση, ως τα μέσα Αυγούστου για να δουν τα προβλήματα που προκύπτουν στην περίπτωση που εφαρμοστεί που τ’ αλήθκεια. Τζαι να δουν τζαι τις αντιδράσεις του κόσμου. Τάχα; Έννα μας βάλουν φτιν αν πούμεν ότι εν θέλουμε;

Στο μεταξύ όμως να πληρώννουμε 23-23 άφοα.

Ανώνυμος είπε...

εγω εν εχει περιπτωση να πληρωσω ετσι προστιμο θα συνεχισω να πιεννω κανονικα στην λωριδα και ας με παρουν δικαστηριο. προτινω να μεν πληρωση κανενας προστιμο μια φορα και εμεις να αντιδρασουμε και να μεν ειμαστε ριφκια.
Υ.Γ εντωμεταξυ ή τξινος που το εσκεφτηκεν εν επερασεν ποττε που τον δρομο ή επινε ληγμενα. εν εξηγειτε αλλιως

Observer είπε...

kala ws twra episteyka oti eisaste pio protwporiakoi san blog!!

en katalavw pou vlepete to kako sto metro ayto!

en isws oti kalytero mporei na ginh sthn kypro gia na ma8oun oi kypreoi na paenoun ouloi mazi ena topo!

p.x.ena pe3eis pilota cafe city k feykoun 4 aytokinhta pou thn idia geitonia na pan cafe city gia pilota en dyskolo na mpoun ouloi mesa se ena aytokinhto???

-foukou fail.

Γιώργος Μιλής είπε...

Είναι αλήθεια ότι για να γίνουν τέτοιες αλλαγές πρέπει να δίνεται έμφαση στην ενημέρωση, στην εκπαίδευση και στη σωστή διαχείριση της αλλαγής προς όλες τις διαστάσεις (πρακτικές, κοινωνικές, κουλτούρας, κτλ). Αυτά ΔΕΝ έγιναν σε σχέση με το νέο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών στην Κύπρο, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πάλι κάνουμε κάτι απλά για να πιάσουμε τα χρονοδιαγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Από την άλλη, ξέρω ότι υπάρχει μια προσπάθεια να έρθουν καινούρια λεοφορεία, να γίνει πιο σωστή οργάνωση, κτλ. Δε ξέρω γιατί προηγήθηκε η 2+ των λεοφωρείων, αλλα θα έλεγα να δώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε αν έρθουν θετικά αποτελέσματα. Δε χρειάζεται να είμαστε πάντα αρνητικοί με κάτι καινούριο. Ναί, ίσως όχι τόσο βραχυπρόθεσμα, το να έχουμε ένα κίνητρο να πηγαίνουμε δουλειά μαζί με το γείτονα μας αν και όταν βολεύει, θα βοηθήσει την κυκλοφορία και δε θα δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα.
Αυτή η γνώμη μου.
Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω καμία υποχρέωση ή συμφέρον να υποστηρίζω οποιοδήποτε πολιτικό.
Ευχαριστώ.

Mary Savvidou είπε...

Η φουσκωτή κούκλα άρεσεν μου σαν όπσιον.

Ανώνυμος είπε...

Gia tzinous pou eida oti symfwnoun me ton nomo tziai fkalloun ton ypoloipo kosmo pello.....
DAMESA en KYPROS. oi alles xwres pou exoun sygkinwnies exoun tziai ypodomi. exoun tziai 3-4 lwrides gia kathe katefthinsi.ama EN sas areskoun oi dromoi opws eni tziai thelete etsi nomous, na sikwthite na pate stin agglia gia na piannete to lewforio na piennete douleia. DAMESA EN GINETAI etsi prama. nomizw en arketa katharo.

Γιώργος Μιλής είπε...

Ανώνυμε, πρώτον σε παρακαλώ να μιλάς για τον ευατό σου και όχι εκ μέρους άλλων.
Δεύτερον, σε παρακαλώ να ζητήσεις πρώτα να ενημερωθείς για το θέμα (δεν πρόκειται για νόμο αλλά για μια προσπάθεια βελτίωσης του συστήματος δημοσίων συγκοινωνιών που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ στην Κύπρο ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις) πριν αρχίζεις να σχολιάζεις με τόσο ανώριμο τρόπο.
Τρίτον, δεν περιμέναμε από κανένα να μας πει που πρέπει να πάμε να ζήσουμε, αλλά προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εδώ που ζούμε! Συμφωνώ, δαμέσα εν Κύπρος τζιαι αποδείξαμεν ότι έχουμε αρκετό μυαλό για να προοδεύκουμεν.
Να υποθέσω ότι εσύ ανήκεις στους "βολεμένους"? Σε κάθε περίπτωση, η προσωπική σου γνώμη σεβαστή...

Ανώνυμος είπε...

akou na sou pw leventi mou pou enna mou kameis tziai ton dikigoro,en eshei kanena damesa pou en thelei na lythei to OPOIONDIPOTE provlima kai eidika to thema tis kykloforias. An nomizeis oti egw eimai anwrimos, pe mou ena xaraktirismo gia ton egkefalo pou eskeftike touti tin lysi.
Egw panta en gia ton eafto mou pou milw apla me touto to thema fainetai eimaste polloi oi anwrimoi.
Oso gia to thema an eimai volemenos i oxi, en nomizw na en thema pou enna prepei na se apasxolei. Tziai tou volemenous enna tous grafoun an kratoun lathos lwrida apo oti fainetai.
Kai gia na kleisw, eipes oti en eperimenes pou kanena na sou pei pou enna paeis na ziseis.Touton eleipe oute enna sou pw egw tipote. Apla pramata pou leitourgoun se alles xwres yparxei YPODOMI kati pou leipei pou tin kypro. En vlepeis kati pou allou tziai apla efarmozeis to giati NOMIZEIS oti en kalo gia ton kosmo.
"when in rome, love the romans".emeis eimaste dame pou eimaste tziai oti doume potzi tziai poda theloume na to kamoume.En paizei etsi.
cheerz mate :)

Ανώνυμος είπε...

Γιατι τοση αρνητικοτητα για κατι που ηδη υπαρχει μεταξυ των 2 round about στα Λατσία προς το Μακάρειο? Υπάρχει η ίδια λωριδα που εξηπηρετεί μόνο τα ασθενοφόρα (βεβαια υπαρχουν παντα οι "έξυπνοι"). Ανοίξετε λίγο το μυαλό σας και φτάνει οτι νεο υπάρχει να το βλέπουμε (που ακόμα εν το είδαμε) ΜΟΝΟ αρνητικά! Ας αρχίσουμε λοιπόν πιο πολλοί να χρησιμοποιούμε τα λεωφορεία γιατί εγω που το καμνω εν εχω κανενα προβλημα (οι εχω αυτοκίνητο και οι εν ειμαι μαυρου!!)

Ανώνυμος είπε...

kypraioi zopovortoi gamoto, katsete na to kamoun je meta na arkepsete na kleete opos ta pouttouthkia ta klamena.

dete ta apotelesmata erevnas sto leeds pou to efarmosan sto 2002:

http://www.konsult.leeds.ac.uk/private/level2/instruments/instrument029/l2_029c.htm

Γιώργος Μιλής είπε...

Δεν πρόκειται να συνεχίσω τη "συζήτηση" με το φίλο που με αποκαλεί και λεβέντη και τον ευχαριστώ, αλλα θα ήθελα να παρακαλέσω όλους να κρίνουμε αφού πρώτα προσπαθήσουμε να ενημερωθούμε σωστά, αφού πρώτα δείξουμε θετική διάθεση και επικοδομητική κριτική σε κάτι καινούριο που προσπαθεί κάποιος που ψηφίσαμε (καλώς ή κακώς εγώ προσωπικά δεν τον ψήφισα) να εισάγει. Και επειδή είδα κάποιους να ανφέρουν τον όρο δημόσιες συγκοινωνίες, θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχει σχέδιο για αναβάθμιση των δημοσίων συγκοινωνιών με καινούρια και σύγχρονα λεοφωρεία, καθώς και με υπογραφή συμφωνιών με 6 εταιρείες που θα στελεχωθούν για τα επόμενα 10 χρόνια από τους οδηγούς λεοφωρείων που ήδη έχουμε. Σε κάθε περίπτωση, ασ ελπίσουμε ότι έγινε σωστός σχεδιασμός και θα πετύχει έστω και σε μικρό ποσοστό αρχικά.

Ανώνυμος είπε...

POIOS SAS GAMA. AS MEN E4IFIZATE XRISTOFKIA. ANORTHOSARA TRALALA RE MOUNNIA

Ανώνυμος είπε...

Re George makari na lythei gie mou, en tziai theloume na kamnoume mia wra na piennoume douleia. Zilefkw tounto positive attitude sou i alithkia :) Pou to vriskeis enna spasw :))

Oso gia ta apotelesma tou leeds pou fernei san paradeigma o pio panw, tziame lalei sou oti ennartei paradeigma to leoforeio i wra 10:48 tziai to leoforeio erketai 10:48. Damesa en xalasmena ta rologia mas.
Simera eperimena ena leoforeio pou estamatise opws epienne tziai ena trailer pou tou anado3e na mpei aristera.

Tziai gia tzino pou eipes re george oti ennen nomos alla en mia prospatheia veltiwsis, na kamoun filoui mou OSES prospathies veltiwsis theloun ALLA XWRIS NA PIERWNNOUME EMEIS!!!As dioun paratiriseis stous odigous tziai stes 2-3 tote na plirwneis prostimo. To na peis kapoiou na dwkei 23 euro epidei paei kanonika alla anti de3ia paei aristera giati en monos tou tziai to merokamato tou athrwpou na en 30 euro, nomizw paei polla

Ανώνυμος είπε...

A! e3iasa!!!

oso gia to poios mas gama re parea, ama matheis mporei na sou kakofanei :)

Γιώργος Μιλής είπε...

Φίλε μου δε διαφωνούμε στην ουσία. Μόνο στην προσέγγιση. Το ότι αυτοί που έχουμε να μας κυβερνούν συνήθως δεν τα καταφέρνουν να κάμουν κάτι σωστό, είναι γιατί τούτοι μας αξίζουν. Αλλά τί κανουμε εμείς; Αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα, γιατί δεν κάνουμε κάτι πιο ενεργά;

Ανώνυμος είπε...

Molis apopse pliroforithika gia tin nea eksipni kinisi tis TELIAS kyvernisis gia ta nea metra aposimforisis. prosopika parakalo na emplakoun se sovara distiximata atoma kai syggeneis tis kyvernisis gia na doume pos tha antidrasoun amesos. Eleos pou mas odigite? mipos emmesa mas lete na metakoimisoume apo to nisi opou gennithikame kai na ferete tous syntrofous apo tin tourkia?
Kyrie Xristofia ligos sevasmos den kanei kako. stamate na agorazete paixtes gia tin omonoia kai na ta plironi o kathe enas. an den kano lathos eiste to komma tou ftoxou laou. ti kanate mexri tora gia tous ftoxous? kairos na ginei kamia epanastasi na doume aspri mera. oso gia tin antipolitefsi ti na poume. oloi sto idio kazani vrazete.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύπριος κατάντησε να ζει σε μια σταλιά τόπο με δυό μπακίρες μισθό και να έχει τα έξοδα και την ταλαιπωρία που συνήθως συναντάται στις μεγαλουπόλεις του εξωτερικού.

Πόσον νουν θέλει για να αντιληφθούμεν ότι είμαστε λίγοι, ο τόπος εν μικρός άρα οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν συμφέρουν εκτός αν βρούμε χορηγό που να θέλει να επενδύσει στην ζημία του;

Μέτρα που εφαρμόζονται στις μεγαλουπόλεις δεν σημαίνει ότι απλά με copy – paste δουλεύουν και εδώ.

Χρειαζόμαστε
Περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας
Χρειάζονται έξυπνα φώτα τροχαίας. (τούτα που έχουμε εν πατάτες)
Χρειάζονται ίσως περισσότερα Λεωφορεία. (τα λεωφορεία από μόνα τους δεν είναι η λύση)

Ο κύπριος μάλλον εν καταδικασμένος να κινείται πάντα με το σαραβαλάκι του και καλά κάμνουν οι κυβερνόντες να κάμουν όσες λωρίδες χρειάζονται για να μας φορούν. Να μεν ξεχνούμε ότι μέρος του προβλήματος είναι και πολιτική πατάτας που εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες και γέμισαν οι στράτες και με ξένους.

Τις τέσσερεις λωρίδες κυκλοφορίας τις έχουμε εδώ και 30 χρόνια και τότε εφορούσαν μας. Τώρα επολλήναμε και χρειάζονται 6 ή και 12. Εν καιρός να αρχίσει να γίνεται κάποιος προγραμματισμός και να μην ερχόμαστε την τελευταία στιγμή που επάθαμε κυκλοφοριακό έμφραγμα να γυρέψουμε να το λύσουμε άμεσα με ημίμετρα που να μας προκαλούν και επιπρόσθετη ταλαιπωρία.

Αν θέλουν οι κυβερνόντες να βελτιώσουν το κυκλοφοριακό χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και να βάλουν κάτω τα αναγκαία κονδύλια. Ας βρουν και επιχορηγήσεις που την ΕΕ.

Σχετικά με το κυκλοφοριακό οι εκάστοτε κυβερνόντες τα τελευταία χρόνια ασχοληθήκαν μόνο με τις κάμερες και την λωρίδα 2+. Ας αφήσουμε το πάγιο γεγονός τις ανεπαρκούς αστυνόμευσης που είναι και αιτία πολλών δυστυχημάτων.

demetris είπε...

foverooooo !!! pws to skeftikan oi atimoi ? tha mas anagasoun na tin psaksoume gia kanena elikoptero !!!
mipws theloun siga siga na mas proetoimasoun gia tipota nea autokinita pou petoun ?
banania se olo tis to megaleio leme !!

Ανώνυμος είπε...

e..eukairia na piate podilato i to lewforio i ta pothkia sas opws kamnoun sto parapanw kosmo..oi dame emathete mou gia to paramikro na mou pianete to autokinito..an je egw eimai odigos autokinitou den exw provlima me tin efarmogi..opws eipa isws einai enas tropos na apallagoume ligo apo to autokinito giati idi exei ginei aidia me ta autokinita sti kipro..analogoun gia kathe kiprio 2 autokinita...kai i irwnia einai oti oi apostaseis einai poli mikres..se alles xwres kanoun diplasies apostaseis me ta podia...
twra den kserw an petixei i oxi i efarmogi alla eimai prothimos na tin akolouthisw kai an me epireazei arnitika tote tha anagastw na vrw enallaktikes liseis p.x. opws eipa pio panw...

aloupas είπε...

epidi akoustikan polla gia megaloupoleis kai eksoterika kai poso kala kai periballontistika en na pienneis me ta pothkia mikres apostaseis ktlp. sorry kopelia alla o logos pou eiparxei to autokinito kai to leoforio kai genika ta m.m.m en gia na men anaggazese na perpatas san to malaka. Ego ta teleutea 3 xronia spoudazo sto emp stin athina kai mia pou tis pio megales apolauseis pou exo aman eimai kypro einai oti exo tin eleutheria tis metakinisis me autokiniton. En me xala na baloun kai stin leukosian mesa mazikis metaforas alla na ta baloun. Na en orea programmatismena kai xoris na basanizoun to kosmo pou paei stin doulia tou. oso afora tous periballontistes na kseroun oti to autokinito stamatimeno sto parkin tis doulias ekpempei lioterous ripous para aman enei stamatimeno mes tin kinisin me tin mixanin autoumeni. gia osoun en kseroun aman eisai stamatimenos mes tin kinisin i spatali energias en tragiki pianeis 0 xiliometra to litron. Eskeutiken to kanenas periballontistis etsi? gia na ginei etsi lorida epia to kai se allo posto prepi na esxi 10 xronia leoforia kai meta oi na tin kamoun prin kan na baloun leoforia. telos gia osous theloun na thoroun ta pramata pou tin kalin pleuran kai kala kamnoun na en esiodoksin to kalon autou tou metrou einai oti aman kai an efrmostei en na pirodotisi tin orgin kai tin aganaxtisin tou politi kai tha exi terastion politikon kostos sti kybernisi pou itan arketa ilithia na to efarmosi kai isos mathoun tzikato sto akel na me balloun kathe agrammaton na fkali sxedia kai metra alla na rotoun kanena mixanikon prota

Γιώργος Μιλής είπε...

Gia to metron touton rwtisan pollous mhxanikous. To ETEK einai o prwtos symparastatis. Twra an den exoume kalous mixanikous (bazw kai ton eayton mou mesa), einai alli istoria!

Afou kseroume oti ta copy-paste de douleyoun, kai oloi theloume lyseis swstes kai praktikes, tote anti na kathomaste kai na leme malakies apla gia na peksoume tous eksypnous kai na syzitame me tous filous mas oti "ta kanane thalassa pale", as arxisoume na leme idees epikodomhtikes, basismenes stin pragmatikotita, se meletes, me epixeirhmata, wste meta na mporesoume na dwsoume mia analysis sta organa tis kybernisis gia na kamoun kati pio swsto.

Kai etsi gia tin istoria, file kai synadelfe, 1 aytokinito stamatimeno stin kinisi katanalwnei ligoteri energeia apo 2 aytokinita stamatimena stin kinisi, kai akoma ligoteri katanalwnei 1 leoforeio anti gia 30 aytokinita. Tha mou peis, pou einai ta leofwreia? Ki egw ayto perimenw na dw! To akousa, kai perimenw na to dw. alla mexri na to dw de tha eimai arnitikos, tha kanw oti mporw gia na efarmostei swsta!
Episis, i lwrida 2+ egine akribws epeidh den exoume polla leoforeia. Aliws tha onomazotan leoforeiolwrida opws se olo ton kosmo.
Kai, kala kanei o politis na aganaxtei tin wra pou prepei kai na psifizei aytous pou ontws aksizoun kai exoun tes gnwseis na kybernoun kai oxi apla kai panta na antidra gia na kamnei panayri.

Telos, einai kairos na stamatisoume na klaime synexeia san mizeroi, giati zoume para poly kala se sxesi me tis synthikes se para polles megales eyrwpaikes poleis...kai mporoume na zhsoume akoma kalytera an skeftomaste prin milame.

aloupas είπε...

file kai sinaderfe george areski mou ilikrina i prosegisi pou esxis sto theman kai blepo oti ksereis ti laleis alla exo na sou episimano 1-2 pramatouthkia oso afora tin katanalosi kausimou sioura esxis dikeo alla ta dedomena sou en lathos: pou tzinous oullous pou douleukoun tzame en zitiman an petixoun kapia dieuthetisin metaksi gitono to 10% me apoteleman na esxeis to 90% ton aftokiniton pigmeno mesa stin kinisi gia diplasia ora(anti 2 mia lorides) ara auksanete to piksimo sto 180% eno an ipirxen periptosei na to dieuthetisoun oi misi esxis 75% ton autokiniton mes ton dromon alla pou tin lorida pou ennen 2++ en allasei tipote an den ipologisoumen to apisteuto probliman na stripseis aristera. gia leoforia en iparxei logos na miloumen pou en na baloumen leoforia ipologizoumen kai tis ekpompes ripon ton leoforion. toutes tis prapskeis kamnei tes enas fititis ilextrologos mixanikos mesa se 5 lepta na pistepso oti esto kai enas mes to etek asxolithiken esto gia 5 lepta me to theman? to gegonos oti to etek en protos simparastatis en foitsarikon kai dilonei i adiaforia tou etek na asxolithei me to theman i oti i kybrenisi ipoxreosen to etek na mpei simparastatis. to oti exoumen tin kalitera pou oullous tous lalous tis ebropis einai alithkia kai sifono mazi sou 100% alla prepi na to kratisoumen etsi antistekomenoi se metra - millosfotzismata pou exoun san stoxo tin pougga mas kai einai apotelesman tis malakias sto tetragono

Γιώργος Μιλής είπε...

Loipon, file aloupa, symfwnw ki egw mazi sou. Egw tha eimai o prwtos pou tha zhthsei eksighseis an antilifthw oti gia alli mia fora ginontai millosfotzismata. kai oxi apla me logia, alla me epistoles se ola ta armodia organa. Kai etsi gia na ksereis, o logos pou trexoun twra na kanoun dhmosies sygkoinwnies, einai giati ebale i Eyrwpaiki Epitropi xronodiagrammata kai apo ena simeio kai meta tha arxisoume na plirwnoume prostimo, ktl ktl. Ara pali meinane teleytaia stigmi, to xrhsimopoioun politika anti na doun tin ousia, kai akoma den eida ousiastiki enhmerwsi mesw olwn twn thleoptikwn kai radiofwnikwn kanaliwn.
Elpizw, eilikrina, na bgei kati kai na min einai pali gia to show!
Kalhmera!

Ανώνυμος είπε...

Gia ton anonumo pou eipe:

"eukairia na piate podilato i to lewforio i ta pothkia sas opws kamnoun sto parapanw kosmo..oi dame emathete mou gia to paramikro na mou pianete to autokinito. "

File anonume na piasis esu ta pothkia sou k na paeis perpathtos sti doulia, emena h doulia mou eine sthn allh akra ths leukosias,kai den exo geitonous pou douleukoun mazi mou h esto kapou konta, kai gia na pao me to leoforio prepei na allaxo duo leoforia gia na pao doulia, en tha xipno pou i ora 5 gia na ftaso 8 sth doilia kai na kateveno pou to leoforio dromeni kai sikirtismeni.
Arketa etaleporithika 10 xronia me ta saravala leoforia, 10 milia 10 ores.
Protimo na odigo.
Otan omos eimai spiti kao thelo na pao kapou sti geitonia, fourno h katastimata pao perpatiti.
oxi san tis geitonises mou pou fkaloun to autokinito pou thn aulh gia na pan dipla sto fourno.

Ανώνυμος είπε...

Κοπελια, με μαλλωνετε. Το πολυ πολυ να βρεθειτε διπλα διπλα στην πηχτρα τζαι να τα συζητησετε μανο α μανο.
Σημ: 2+ τσιοφτες και αντιγραφες = μαλακιες στο τετραγωνο και 23 23 ευρω στο ταμειο. Εμμεσος φορος ΦΠΒΛΑ αλλως Φορος Προστιθεμενης Βλακειας -- τζαι η ερωτηση εν αν η βλακεια εν δικη τους για τη μαλακια που εσκεφτηκαν οξα δικη μας που εννα πιερωννουμε το προστιμο.

Ο Χ στο τετραγωνο

Ανώνυμος είπε...

It's actually a great and useful piece of info. I'm
satisfied that you simply shared this helpful information with us.
Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.
Also visit my site - meta-world.com

Ανώνυμος είπε...

Hey very nice blog!
my site > Www.lebanon-Vc.de

Ανώνυμος είπε...

May I just say what a relief to uncover someone who
truly knows what they are talking about on the net. You definitely realize how to bring an issue to light and
make it important. More and more people have to check this out and understand this side of
your story. I was surprised you're not more popular because you surely possess the gift.
Also visit my website : Sams Instant Cash Loan

Ανώνυμος είπε...

Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for?

you made blogging look easy. The overall look of your web site
is great, as well as the content!
Also see my web site: quick Loan

Ανώνυμος είπε...

Its not my first time to pay a visit this web site, i am browsing this website dailly and take fastidious
data from here all the time.
Review my blog ; http://www.Parcobarro.lombardia.it/

Ανώνυμος είπε...

Generally I do not read article on blogs, but I wish to say that this
write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been surprised me.
Thanks, quite nice post.
Look into my site : http://kampusagi.com

Ανώνυμος είπε...

Hey there I am so happy I found your webpage, I really found you by accident, while I was looking on
Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and
would just like to say thanks for a tremendous post and a all round entertaining
blog (I also love the theme/design), I don't have time to read it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the superb work.
My website: www.job-web-adds.fr

Ανώνυμος είπε...

I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as
nobody else know such detailed about my trouble. You are wonderful!
Thanks!
My blog ... http://isse.org.uk/

Ανώνυμος είπε...

Hi, I do think this is an excellent web site.
I stumbledupon it ;) I am going to come back once again since I book-marked it.
Money and freedom is the best way to change, may you be rich
and continue to help others.
Here is my web-site fast cash loans

Ανώνυμος είπε...

This is my first time visit at here and i am genuinely pleassant
to read everthing at single place.

Check out my web page; tao of badass

Ανώνυμος είπε...

I was curious if you ever considered changing the structure of your site?
Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of content
so people could connect with it better. Youve got an awful lot
of text for only having one or 2 images. Maybe you could space it out better?


Feel free to visit my blog ... iphone 5 keyboard