5 Ιουν 2008

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μακάκες*...


Για πέντε σχεδόν μήνες η οδός Διαγόρου (δρόμος μπρόστα από το TGI Fridays και το Επί Τόπου) στο κέντρο της Λευκωσίας, είναι διαλυμένη λόγω οδικών έργων. Από τις τρείς λωρίδες κυκλοφορίας, οι οδηγοί έχουν στη διάθεση τους μόνο τη μία, ενώ οι πεζοί πρέπει να περάσουν από "στίβο μάχης" γεμάτο εμπόδια, λαγκούβες, κιγκλιδώματα, τρύπες, σκόνη, λάσπη και άλλες παγίδες εάν θέλουν να διασχίσουν το δρόμο. Η τροχαία κίνηση στην οδό Διαγόρου - ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής - είναι ανυπόφορη και όσοι θέλουν να κατευθυνθούν προς την Πλατεία Ελευθερίας ή τον Άγιο Δομέτιο αναγκάζονται να βρουν άλλη διαδρομή, αφού κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ότι θα φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους.

Πέρα από την οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν τα συνεργία κόβοντας κάποια από τα μεγαλύτερα και γηραιότερα δέντρα στο κέντρο της πρωτεύουσας, τώρα προσπαθούν να καταστρέψουν και τις επιχειρήσεις της περιοχής αφού έχουν εξαφανίσει κάθε είδους πρόσβαση στα καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, γραφεία και άλλες επιχειρήσεις. Δικαιολογημένα οι καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και οι πολίτες που διασχίζουν καθημερινά τη Διαγόρου διαμαρτύρονται ...αλλά τελικά κινδυνεύουν να τιμωρηθούν για αυτό!


Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτης καταστήματος στο δρόμο αυτό, τοποθέτησε στη βιτρίνα του μαγαζιού του ένα πανό στο οποίο αναγράφεται η φράση «Κύπρος 2008: 4 + μήνες για 1 λωρίδα δρόμο 250μ», ενώ δίπλα υπάρχει μια φωτογραφία που σατιρίζει τους υπαλλήλους των δημοσίων έργων, και ένα απόσπασμα από την ιστοσελίδα του Τμήματος Δημοσίων Έργων (ΤΔΕ). Όπως διαβάσαμε σήμερα στην "Αλήθεια" το ΤΔΕ σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον του καταστηματάρχή, επειδή η φωτογραφία που τοποθετήθηκε στο πανό ΔΕΝ είναι από το συγκεκριμένο εργοτάξιο... Με άλλα λόγια, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Η ουσία είναι ότι πολίτες ταλαιπωρούνται και επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων κάποιων κρατικών υπηρεσιών. Αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο του 2008.

Προσωπικά ελπίζω μέχρι το τέλος του μήνα να τελειώσουν επιτέλους τα έργα για να μπορούμε άνετα να πάμε μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας και να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του Euro 2008.

*Macaca - Είδος πιθήκου που ζει σε δάση της Αφρικής και της Ασίας

9 σχόλια:

Sike είπε...

να ήταν μόνο η Διαγόρου...;

τζιαι οι γειτονιές μας εμάς εν ξηχαρβαλωμένες εδώ και μήνες (μπορεί τζιαι που τα Χριστούγεννα). Λούκκοι, χωματσιές, ττόζιν, στραοτιμονιάσματα, ζαοαξονίσματα - τα αυτοκίνητα μας εφκάλαν πόνημα.

κάθε πρωί που διώ μες τους λούκκους θυμούμαι ένα σχόλιο στο Φιλ τότε που άννοιεν η Λήδρας, που ελάλεν ότι για τη Λήδρας μες σε 2 μέρες ανοίξαν τζι εκλείσαν δρόμους, ασφαλτοστρώσαν, εφυτέψαν, εποτίσαν, εκαθαρίσαν που τες ποντίτζιες τζιαι τες κουφάες, ενώ αλλού κάμνουν 5 μήνες τζιαι παττίζουν τα καταστήματα.

Ανώνυμος είπε...

oi aderfoi mas oi t/k exun parapano protereotita.
asi ktir kivernitikoi kifines.
opios den gamai ine kivernitikos

Ανώνυμος είπε...

re anomyme, esi prepei na eisai o apoelismos fantazome...

ta erga sti diagorou ta kanei idiotiki etairia alla prepei na einai me simvolaio me tin kivernisi.

to megaland prepei na pattisen. pale kala pou eixamen anomvria fetos, diaforetika skeftite ti skata tha ginotan se ekeino to dromo!

Ανώνυμος είπε...

elate akropoli na deite akoma... a kai na min ksexname tin tseriou kathe savato kai kiriaki....eleos

BlaCk piTt είπε...

upomoni....

Ανώνυμος είπε...

IPOMONI PU KAMNUN OI SHIRATES

Ανώνυμος είπε...

lol αιντεεε!! παρακαλω ο φουκουβιος ή καποιος αλλος της φουκους να επιβεβαιωσει και να καθυσηχασει τον magic οτι δεν ειμαι ανωνυμος!

magic μετα τα οραματα ερχεται το τρελαδικο...

Ανώνυμος είπε...

e san pite ne sto sxedio annan gia na mhn exoun protereotita oi tk..

na paei o ka8enas sti dikh tou politia na telionoume..

Sike είπε...

...τι λέγαμε; α ναι, για τους δρόμους μας δαμέ στη γειτονιά.

Μόλις άκουσα ότι επουκουππίστηκεν ένα αυτοκίνητο μες σ'ένα που τους πολλούς λάκκους που ανοίξαν... εννα μάθουμε αύριο στα νέα αν ζουν τα πλάζματα.