10 Ιουν 2008

Φραπέ

Σύμφωνα με το ελληνικό blog Press-Gr, ένας καφές φραπέ σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις δεν κοστίζει περισσότερο από €2. Κάποιοι λένε ότι αυτό είναι λογικό αφού δεν είναι τόσο δημοφιλές είδος σε αυτές τις χώρες, ενώ άλλοι λένε ότι θα έπρεπε να είναι πιο ακριβός από την Ελλάδα αφού πρέπει να θεωρείται "είδος πολυτελείας" στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα η τιμή του φραπέ κυμαίνεται από €2.50 μέχρι €4 σε κάποιες περιοχές, και συνοδεύεται πάντα από ένα ποτήρι νερό.

Στη Λευκωσία για να πιείς ένα φραπέ χρειάζεσαι τουλάχιστον €4.70. Αν θέλεις και νερό μαζί με τον καφέ σου πρέπει να πληρώσεις €1 - €2 επιπλέον.

Το Press-Gr παροτρύνει τους αναγνώστες του να μποϋκοτάρουν τις καφετέριες που χρεώνουν το φραπέ πάνω από €2. Εμείς οι καημένοι τι να πούμε?

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

h katastasi stin kupro einai geloia kai den dikaiologeitai apo tous mis8ous

makari na eixe frape dame pou eimai k 8a ton exrusoplirona np

Ανώνυμος είπε...

kamnoume spiti mas frape ke kostizei mas 0.50 ... ennen anaggi na pinoume ke sta cafe frappe, pinoume kati allo iced cafe mocca px ;) dias ta 5 euroulakia ke en xalali

MARINOS είπε...

Μαθαμε να μην αντιδρούμε. Λέμε απλώς μια ατάκα του τύπου "ακριβώσαν ούλλα" και συνεχίζουμε την ζωή μας.

Δε νομίζω ποτέ να υπάρξει μαζική αντίδραση σε θέματα όπως η ακρίβεια κλπ (εδώ για το εθνικό θέμα και οι αντιδράσεις μας μειώθηκαν... για τον καφέ θα αντιδράσουμε?!)

Ανώνυμος είπε...

Ma kai stin ellada pou antidroun, kai fonazoun, kai bgainoun sta kanalia, klp klp klp.... allakse kati?

H akrivia eksontose ton meso ellina oikonomika alla den mporoun na kanoun tipote gia na allaksei i katastasi

Chillax είπε...

filoi m kala na mas kamoun. pou ti stigmi pou kapioi pan opos ta "rifkia" kai pinoun to kafe tous ti nomizoun oti tha xamilosoun tis times? oi kai malista mporei na tis psilosoun opote na min paraponiounte kapioi.


ego prosopika edo kai arketo kairo den pao gia to logo oti den ime k oute tha gino peripai3imo tou kathe kerdoskopou.

the bastard; unshaved. είπε...

Όπως είπε κάποιος πιο πάνω, φραππέ να πιείς μόνο τζαμέ που αξίζει το κόπο, τζαι κάπου που έν σου τρυπούν τες τζιέπες σου.

Αλλά εν γενικό φαινόμενο τα cafe στη Κύπρο να εν πολλά ακριβά, ακόμη τζαι που τα πιο δημοφιλή καφέ σε Αθήνα-Παρίσι

BlaCk piTt είπε...

'Οντος, η κατάσταση με το φραπέ παραπάει... Η τελευταία φορά που έπιασα φραπέ, πριν λίγες μέρες, μου στοίχησε 3.80 ευρώ... Ένα ποτήρι νερό και 2 κουταλάκια νέσκαφε στοιχίζουν 3.80. Αν το έκαμα σπίτι μου θα στοίχιζε λιγότερα από 20 σεντ. Καλά πες ότι πληρώνεις τον τόπο, τα έξοδα της καφετέριας και τα λοιπά. Τουλάχιστόν ας το 10πλασιάζουν (2 ευρώ) και όχι να το 20πλασιάζουν!
Άσε που τις περισσότερες φορές είναι ψιλοχάλια!

Φθηνότερο φραπέ απ' την καντίνα του σχολείου (1,2) ή ακόμα και απ' τον καφενέ (νμζ 1 ευρώ)!

Ανώνυμος είπε...

Στο Four Seasons στο καφφέ έξω το φραπέ στοιχίζει 5.70!Αλλά το ποτήρι μοιάζει παραπάνω με βάζο!

Sike είπε...

όταν σας σερβίρουν οτιδήποτε με καφεΐνη να απαιτείται να συνοδεύεται από δωρεάν νερό - αν σας κάνουν νούμερα, να ζητάτε τον manager και με ύφος "ξέρω-τι-μου-γίνεται" να του λέτε ότι ο ΚΟΤ θέτει το πιο πάνω ως κανονισμό.

κανεί περιπαίξιμο