3 Ιουν 2008

Blue Tree Consultants: How to lose an election in 10 Days

Μετά την τεράστια συμβολή τους στην μη επανεκλογή του Τάσσου Παπαδόπουλου στις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές, τρία φιλαράκια (από τους κυριώτερους συνεργάτες του τέως Προέδρου) ίδρυσαν πρόσφατα (16/5/08) τη Συμβουλευτική εταιρεία Blue Tree Consultants Ltd. Όπως μάθαμε από τον Πολίτη, ιδρυτές και μέτοχοι της εταιρείας είναι οι:

- Γιώργος Λιλλήκας (πρώην Υπουργός Εμπορίου και τέως Υπουργός Εξωτερικών),
- Φώτης Φωτίου (τέως Υπουργός Γεωργίας και πρώην πρόεδρος του ΚΟΤ), και
- Χρύσης Παντελίδης (τέως Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και νυν Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Τάσσου Παπαδόπουλου).

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και μια βδομάδα πριν τις Προεδρικές Εκλογές όλες οι δημοσκοπήσεις από τους μεγαλύτερους οίκους δημοσκοπήσεων της Κύπρου, έδειχναν ότι ο Τάσσος θα τερμάτιζε σίγουρα πρώτος στον 1ο γύρο των Προεδρικών εκλογών και πιθανότατα θα κέρδιζε και στο 2ο γύρο όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος του.

Με τους τρεις επιφανείς συνεργάτες του (και ιδρυτές της Blue Tree) να ηγούνται της προεκλογικής του εκστρατείας, ο τέως Πρόεδρος κατόρθωσε να ανατρέψει πανηγυρικά κάθε πρόβλεψη και να τερματίσει στην τρίτη θέση πίσω από το Γιαννάκη Κασουλίδη και το Δημήτρη Χριστόφια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επαναδιεκδικήσει την προεδρία στο δεύτερο γύρο, αποχωρώντας από την ενεργό πολιτική νωρίτερα απ' ότι ανέμενε και πιο ο απαισιόδοξος οπαδός του.

Η τεράστια αυτή ανατροπή αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και αντικείμενο μελέτης (case study) στον τομέα των δημοσκοπήσεων ! Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη Πανεπιστήμια του εξωτερικού σκοπεύουν να προβούν σε μελέτες με στόχο την επιστημονική ανάλυση των λόγων που οδήγησαν στην ολική ανατροπή των προβλέψεων και ο κ. Λιλλήκας αναμένεται να έχει ρόλο κλειδί στην ολοκλήρωση της μελέτης αυτής.

Με τέτοια προσόντα και τέτοιου βεληνεκούς κατορθώματα στο βιογραφικό τους οι τρεις "τέως" αξιωματούχοι αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις καθώς και τις εμπειρίες που απεκόμισαν από τα αξιώματα που κατείχαν, και να τις μοιραστούν με άλλους φιλόδοξους συμπολίτες μας. Με το αζημίωτο φυσικά.

H νέα εταιρεία που έχουν ιδρύσει θα παρέχει μεταξύ άλλων:

- υπηρεσίες lobbying
- συμβουλετικές υπηρεσίες πολιτικού marketing,
- επικοινωνιακές συμβουλές σε περιόδους εκλογών,
- επενδυτικές, εμπορικές συμβουλές και άλλα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του foukou.blogspot.com (που στάληκαν ανώνυμα), αναφέρουν ότι η εταιρεία θα έχει στενή συνεργασία με μεγάλο οίκο Marketing, καθώς επίσης και με γνωστό Δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν επίσης ότι η εταιρεία θα ασχολείται με:

- την εξασφάλιση θέσεων εργασίας στο δημόσιο και ημικρατικό τομέα,
- το τουμπάρισμα οποιασδήποτε προσπάθειας για επίλυση του κυπριακού,
- την ανάληψη εκστρατείας υπέρ του ΟΧΙ σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα,
- διαχείριση του ΟΧΙ στην Ε.Ε.,
- συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη διεκδίκηση δημοσίων προσφορών,
- συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εξασφάλιση αδειών για γήπεδα Golf,
- εμπορικές συμφωνίες που σχετίζονται με πετρέλαια, φυσικό αέριο (πλωτές μονάδες),
- διαχείριση νερού και μονάδων αφαλάτωσης,
- εξασφάλιση χορηγιών από το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας & Τουρισμού, το Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού κ.α.




Η "πιασάρική" σουρρεαλιστική ονομασία της εταιρείας "Blue Tree" (κυανό δένδρο), αναμένεται ότι θα έχει μεγάλη απήχηση στην κυπριακή αγορά αφού θυμίζει έντονα τις γνωστές εκφράσεις "πράσινα άλογα" και "πούτσες μπλε". Το foukou.blogspot.com έχει εξασφαλίσει ένα draft του λογοτύπου της εταιρείας το οποίο και εξετάζεται αν είναι αυθεντικό. Διευκρινίζουμε ότι ΔΕΝ έχουμε πληρωθεί για το κείμενο αυτό και ΔΕΝ αποτελεί διαφήμιση για την εν λόγω εταιρεία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

LIGO SEBASMO STO MEGALO TASSO PAPADOPOULLO,,,,tou xrwstame polla,,,,nenekides 8a mas poulisete

Ανώνυμος είπε...

H parousia tou lillika sto epitelio tou tassou itan oti xeirotero gia ton tasssso

Ανώνυμος είπε...

MOUTTA WHERE ARE YOU ?
ANTE GEIA

Ανώνυμος είπε...

lol arkos sarkastiko
file gia sevasmo i ipiresies pou profrerei einai ta la9oi tou(diaxirisi nerou fisiko aerio ani4oudkia kai lipou siggeneis tou sto dimosio(kai tou kenevezou) ana 3iokratia kai den prosvale pedi mou knn
oxi eimoun alla oxi kai oxi se otidipote opos o tassos

Ανώνυμος είπε...

to diafimmistiko marketway by the way poy en tis gynaikas tou lillika doulefkei oylous toys imikyvernitikous organizmous En akoma o tassos pou kyverna!!!!! kai oi parees toy