17 Ιουν 2008

For Sale

Φτωχοί άνθρωποι
Άκουσα προχτές στα νέα για ένα γάαρο - "πατέρα" στην Ελλάδα που προσπάθησε να πουλήσει τα παιδιά του για να μπορέσει δήθεν να ζήσει επειδή ήταν φτωχός. Στο παρελθόν είχα ακούσει παρόμοιες ιστορίες για φτωχούς ανθρώπους που πώλησαν νεφρά, πώλησαν το σπίτι τους, το αυτοκίνητο τους, τη μάνα τους κ.ο.κ. για οικομικούς λόγους.

Φτωχές επιχειρήσεις
Στην περίπτωση των επιχειρήσεων, όταν μια εταιρεία δεν καταφέρνει να πωλήσει τα προϊόντα που παράγει ή τις υπηρεσίες που προσφέρει, τότε πάσχει και αυτή από έλλειψη ρευστού. Για να καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες και να αποφύγει τη χρεωκοπία, καταφεύγει και αυτή σε ανάλογα ακραίες μεθόδους απόκτησης χρημάτων όπως π.χ. την εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Φτωχά κράτη
Πριν από μερικούς μήνες ο Τάσσος υπερηφανευόταν ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια κατάφερε η κυβέρνηση να έχει πλεόνασμα. Τώρα ο Χριστόφιας και ο Σταυράκης μας λένε ότι δεν βρίσκουν τα απαραίτητα λεφτά για κάλυψη των βασικών μας αναγκών και γι'αυτό επιβάλλεται η εκποίηση των κρατικών αποθεμάτων χρυσού (δηλαδή των περιουσιακών μας στοιχείων) για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία.



- Αφού λοιπόν καταστρέψαμε την Κυπριακή βιομηχανία, δεν αφήσαμε σχεδόν καμια βιοτεχνία να επιβιώσει, και δεν πουλούμε προϊόντα μεταποίησης στο εξωτερικό,

- Αφού παρατήσαμε τη γεωργία για να κτίσουμε ξενοδοχεία και βίλες, και σταματήσαμε να εξάγουμε γεωργικά προϊόντα στην Ευρώπη,

- Αφού γαλέψαμε αρκετούς εγγλέζους συνταξιούχους και ρώσσους εκατομυριούχους πουλώντας τους σπίτια με πισίνες και θέα προς τη θάλασσα,

- Αφού η "κότα" (βλ. τουρισμός) σταμάτησε να γεννά χρυσά αυγά και βγάζει μόνο "τσιλλάρες",

- Αφού ξεπλύναμε όλο το βρώμικο χρήμα του Μιλόσεβιτς και της ρωσσικής μαφίας,

Φαίνεται ότι ΔΕΝ μας έμεινε πλέον κανένας άλλος ξένος για να "γαλέψουμε", ούτε κάτι άλλο για να πουλήσουμε στο εξωτερικό και να φέρουμε χρήμα στην Κύπρο. Γι' αυτό λοιπόν είμαστε αναγκασμένοι σαν κράτος να πουλήσουμε μέρος από τα αποθέματα χρυσού (κατί που δεν κάναμε ούτε το 1974) για να επιβιώσουμε. Πόσο απέχουμε από τον γάαρο που πούλησε τα παιδιά του;

29 σχόλια:

PB-CyFans είπε...

Για ακόμα μια φορά κάνατε μια φοβερή ανάρτηση με πολλές ΑΛΗΘΕΙΕΣ της κυπριακής κοινωνίας..Δυστυχώς είμαστεν πολλά κοντά στο γάααρο που πούλησε τα παιδιά του για να ζήσει. Θα φκάλουμεν στην πούληση ότι έχουμε και δεν έχουμε για να τα βγάλουμε εις πέρας. Και νευριάζω γιατί μας έταζαν 'θα θα θα θα θα' βαρέθηκα να μετρώ τα 'θα'. "ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ, ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ". Πούντα????????? Εγώ βλέπω μια στασιμότητα σε όλα και μια οπισθοδρόμηση που δεν έχει προηγούμενο. Αν συνεχίσει έτσι αυτή η κατάσταση θα Π Ε Ι Ν Α Σ Ο Υ Μ Ε! Ούτε γάλα δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε. Αλλά και να αγοράσουμε αφού και αυτό μολυσμένο από αφλατοξίνες είναι. Θα διορίσουν ερευνητική επιτροπή για απόδοση ευθυνών. Καλόοο εν θα το κάμουν? 2 φορές! Με το Δημοτικό Θέατρο? Έππεσεν η στέγη και ευτυχώς που ένιχε κανέναν μέσα γιατί εν θα ελάλεν μανά.! Και αυτά θα τα κουκκουλώσουν όπως έγινε και με το Helios που σκοτώθηκαν 121 άτομα και ακόμα περιμένουν δικαίωση. Στο περίμενε όμως θα μείνουν, γιατί έτσι είμαστε εμείς. Πρώτα γίνετε το κακό, βγαίνουν κυβερνητικοί εκπρόσωποι να λένε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ότι θα διαλευκανθεί και θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Το ένα ψέμα πάνω στο άλλο. Περιμένουν λίγο καιρό να "ηρεμήσει" η κατάσταση και μετά...μην τον είδατε τον Παναγή. Ούτε ξέρουν ούτε μιλούν ξανά για το ίδιο θέμα. Η απλή μέθοδος του κουκκουλώματος!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο θα μας πουλήσουν και εμάς

BlaCk piTt είπε...

Ακούω πολλά και πιστεύκω λίγα...
Ο κόσμος παραπονιέται για την ακρίβεια, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κτλ. Λένε θα πεθάνουμε της πείνας και κλαίονται.
Το τριήμερο του κατακλυσμού όμως τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα!

firfiris είπε...

ΠΕ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!

Quiz προς κυβερνώντες: Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, είναι ή δεν είναι ανεξάρτητη;

Ανώνυμος είπε...

Sas parapempw sti dilosi toy proedroy to KEBE oti to pleonasma poy parousiaze o K.Tassos Papadopoylos den itan para xrimata ta opoia ta daneistike apo to KEBE.

P.S. O proedros toy KEBE dn einai aristeros alla anike apo sti dexia parataxi

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ FOYKOU sto

http://karvouno-news.blogspot.com/

ΦΟΥΚΟΥΒΙΟΣ είπε...

@ dimitris

- "Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, μου το' κλεισες, το σπίτι μου"

- Έκαμες Blog ειδικά για να μας κάνεις κριτική? Για όνομα του Θεού! Γράψε, ρε κουμπάρε, τη δική σου γνώμη και άφηστην δική μου ήσυχη.

- Έγραψες στο "blog" σου:
"όσο για τη foukou : Είστε για λύπηση, και ίσως το χειρότερο blog που υπάρχει..."
Αν είμαστε τόσο χάλια μην μας διαβάζεις και σταμάτα να ασχολείσε μαζί μας.

- Κάνουμε κριτική σε όποιους θέλουμε, όποτε θέλουμε, και δεν μας υποκινεί ΚΑΝΕΝΑΣ. Εσένα ποιός σε κούρτισε?

"Μάζι μου ασχολείσε
ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ"

Going Through

BlaCk piTt είπε...

αυτό μας έλειπε τωρα! Ένα blog να σχολιάζει τα άλλα.
Μια συμβουλή προς Δημήτρη
Κάτι που είναι αρεστό σε πολύ κόσμο, μην το προσβάλλεις δημόσια! Βλέπε Λαζόπουλο. Από αυτούς που τον κατηγορούν, ποιος βγήκε κερδισμένος? Κανείς!
Αν έχεις κάποιες διαφωνίες με τα όσα γράφονται στη φουκού, μπορείς να το συζητάς στα σχόλια...

tevkros είπε...

Η κυβέρνηση της αριστεροδεξιας του σοσιαλιστικού κέντρου αφού μέτρησε τα κουτσιά της, είδε και αποείδε, ανακάλυψε την τασινόπιτα ότι το ταμείον είναι μείον, τα πλεονάσματα του μουττά ήταν από τα μπαμ και μπουμ της δήθεν οικιστικής ανάπτυξης των "developers" άλλως κτιστάων που την είδαν ξαφνικά ως Κόκκαληδες τσαι βαρδινογιάνιδες, τσαι εν τους χωρούν οι τόποι που εν μπορούν να υλοποιήσουν δήθεν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Λες τσαι εν τα ξεραν όταν ετάσσαν του κόσμου φούρνους ποξαμάθκια.

ΥΓ. (ΆΣΧΕΤΟ): Ρε Κετσπάγια πότε εννα κάμεις καμμιά μεταγραφή γιατί ακόμα λίο ενα κατεβείς εσούνυ να παίζεις για να φκει 11-αδα

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχαχα εμπηκα στο μπλοκ σου ρε δημητρακη τζαι εγελασα πολλα ρε κουμπαρε να'σε καλα!!!

"εμεις το κομμα του λαου, της νοικοκυρας..."
το νοικοκυρας εν μονος σου που το εσκεφτηκες??

λοιπον τζιμι σου προτεινω να στειλεις ενα γραμμα διαμαρτυριας στον συντροφο να τους το κλεισει το μπλοκ! εξαλλου ξερουμε ποσο δημοκρατικοι εισαστε εσεις οι "κομμουνιστες" του ακελ!

ctrl-alt-backspace είπε...

ΛΟΛ!! Το παιδί εν το μεταξύ σπαμάρει και στο δικό μου blog. Έχουν πλάκα τα Εδονόπουλα, αφήστε τον να γράφει ό,τι θέλει.

aloupas είπε...

pros to dimitrin: e koumpare exo mia aporia. pragmatika re file en mporo na katalabo an ekaman sou plisi eggefalou i pragmatika pisteukis ta touta pou laleis? an en monos sou pou ta pisteukis pragmatika lipoume se en exis oute allothin. Aman to komman sou kanei lathi en oi essokomatikoi pou prepi prota na ta thorousin
kai na na prospathoun na ta diorthonousin. Aman esou pisteukis oti en oulla kala kai egia zise stis paresthisis sou. alla emas aismas isixous

BlaCk piTt είπε...

Minus, λίγα για τα Εδονόπουλα.

ctrl-alt-backspace είπε...

Φασίστα!

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΥΚΟΥ!"

Ανώνυμος είπε...

Η ιδέα για το ξεπούλημα μέρους των αποθεμάτων χρυσού είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο σκέφτονται κάποιοι στην παρούσα κυβέρνηση η οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα του τόπου. Εκτός του ότι οι κυβερνώντες πάσχουν από άκρατο λαικισμό, τελικά φαίνεται ότι δεν είναι ούτε σε θέση να σχεδιάσουν ή να εφαρμόσουν σοβαρή πολιτική σε οτιδήποτε. Τελικά είναι πίο εύκολο να αμολάς συθνήματα από τα μπαλκόνια ή να κρύβεσαι πίσω από άλλους ως "συγκυβέρνηση".

BlaCk piTt είπε...

Na rotiso kt p eimai asxetos. Auto me to xryso den to piasa. Exume xryso?

Ανώνυμος είπε...

RE AMPA KAI EN O DIMITRAKIS XRISTOFIAS POU EKAME TO ALLO BLOG HEHEHE LOL EN exeis ipo8esi opios k an ise re dimitraki,,,FOUKOU NTOU,,,,ANE3ARTHTH H FOUKOU ,,,TA KOMMATA DIXAZOUN H PATRIS ENWNEI,,,re probatooo mpeee,,,

haha είπε...

@ black pitt

Ναι, έχουμε χρυσό.
Υπάρχει το εθνικό μας θησαυροφυλάκιο στην Κεντρική Τράπεζα (όπως και σε όλες τις Κεντρικές Τράπεζες του κόσμου), όπου φυλάγονται τα συναλλαγματικά αποθέματα του κράτους.
Δηλαδή, εκεί είναι φυλαγμένοι "θησαυροί" που αξίζουν όσο και τα λεφτά που εκδίδουμε σαν κράτος. (Παρακαλώ διορθώστε με όποιος τα ξέρει καλύτερα!)

Η πώληση του χρυσού της Κεντρικής Τράπεζας δεν είναι κάτι που "απαγορεύεται" να γίνει. Το έχουν κάνει αρκετά Ευρωπαϊκά κράτη τα τελευταία χρόνια. Όμως θα έπρεπε να αποτελεί την έσχατη λύση, και αφού εξαντλήσουμε όλες τις άλλες προσπάθειες εξεύρεσης οικονομικών πόρων.

Τα αποθέματα χρυσού που έχει η Κέντρική Τράπεζα της Κύπρου αποτελούν το 29% των συναλλαγματικών της αποθεμάτων, ενώ ο μέσος όρος των άλλων χωρών της Ευρωζώνης είναι 59%.

dokisisofi είπε...

OK. en tha xreiastoumen idietera gia tis kivernitikes eksetaseis fetos.

BlaCk piTt είπε...

ααα, έτσι πάει το παιχνίδι...
και γω έλεγα, αφού χρειάζονται λεφτά γιατί δεν τυπώνουν λίγα? Διερωτούμουν ποιος ελέγχει το όριο για τα λεφτα.

Ευχαριστώ, firestarter!

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
haha είπε...

CD: Κάτι να γυαλίζει
Track: 5 (νομίζω?)

Ανώνυμος είπε...

You are being manipulated.

Communists always cry and whimper about money, and the lack thereof, right before they increase your taxes.

I don't know how you guys are able to make a living on that island.

The way you are being taxed (and will be taxed), the cost of cars, houses and clothes, is disgusting.

How do you manage?! Credit cards? If so, wrong move, you will end up like 50% of the Americans.

Our salaries are 4 times higher than yours, but our cost of living as a country is much lower.

Eg:

Food for a family of four, per week:
$150

Shopping for a man, 'marka' shirts : $50-75 each.

jeans: $25-80

pair of shoes: $50-$100 max.

average car, like Honda or Chrysler: $15,000-20,000.

Average house: $200,000.

Average salary per year $75,000.

You can live comfortably.


THEY ARE ROBBING YOU BLIND!!!!!!!!

dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dokisisofi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Pantelis είπε...

...k afou paromoiazete san asset tou kratous ton xryso pete mas k thn xrhsh. dioti an mou peite oti exoumen stibasmeno ton xryso gia wra anagkhs en pellares touta. tziame pou enna rtoun oula poukouppa me o xrysos enna mas swsi me kanenas, blepe EURO. Ara na refstopisis ena asset to opoion ousiastika en sou prosferei tpt enne katholou kako. Ftanei to cash na xrisimopiithi se makroprothesma koinwnika projects (kati pou anekathen ysteroume). p.x. to agalma ths afroditis sthn petra tou romiou, 'h diorganwsi kallisteiwn...

Ανώνυμος είπε...

alla den sete kala ena pano fao