9 Ιουλ 2008

Πάλι Δικαιλογίες


Όπως είναι γνωστό ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Κρίστης Θεοφίλου τιμωρήθηκε με τέσσερις μήνες αποκλεισμό για χρήση αναβολικών ουσιών (εφεδρίνη). Δεν είμαστε ούτε νομικοί ούτε ειδήμονες και ούτε μας ενδιαφέρει το όνομα του αθλητή, αλλά πιστεύουμε ότι το ύψος της τιμωρίας αποτελεί πρόκληση για την νοημοσύνη του μέσου φιλάθλου αφού εκτός του ότι έπεσε στα πολύ μαλακά, οι δύο εκ των τεσσάρων μηνών της ποινής έχουν ήδη παρέλθει διότι η τιμωρία ισχύει αναδρομικά από τις 7 Μαϊου 2008 (ημερομηνία του αγώνα στον οποίο λήφθηκε το δείγμα ούρων). Ουσιαστικά ο ποδοσφαιριστής θα απουσιάσει μόνο το Σεπτέμβρη από τέσσερις αγώνες. Σπουδαία τα λάχανα που θα έλεγε και ο Τάσσος!

Στη επιβολή της ποινής λήφθηκε ως ελαφρυντικό ότι ήταν η πρώτη φορά που ο παίκτης πιάστηκε με απαγορευμένη ουσία. Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Για πολλούς η πρώτη είναι και η τελευταία. Ο ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε (εκ των υστέρων και μετά που βρέθηκε θετικός και στο 2ο δείγμα) ότι όντως είχε λάβει κάποιο φάρμακο (που έπαιρνε και η σύζυγος του όταν είχε ασθενήσει) χωρίς προηγουμένως να συμβουλευθεί γιατρό ή να ενημερώσεη την ομάδα του.

Ο κύριος Θεοφίλου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που παίρνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ όφειλε να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του. Εξάλλου η άγνοια του νόμου (κανονισμού) δεν αποτελεί ελαφρυντικό. Εάν δεν ήταν ενήμερος για το πως έπρεπε να ενεργήσει τότε προκύπτουν ευθύνες της ομάδας του, της ΚΟΠ, του ΚΟΑ και της Εθνικής Επιτροπής Αντι-ντόπιγκ. Σημασία έχει ότι ανιχνεύθηκε απαγορευμένη ουσία και όχι το πως βρέθηκε στον οργανισμό του. Ο αθλητής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το τι τρώει και τι πίνει. Πάντως αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε εάν θα του επιβληθεί εσωτερική ποινή από τον Απόλλωνα.

Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις ανίχνευσης απαγορευμένων ουσιών, οι κατηγορούμενοι αθλητές προέβαλαν πολλές διάφορες δικαιολογίες. Σας θυμίζουμε μερικές από αυτές, καθώς και την ποινή που τους επιβλήθηκε:

-Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου: επικαλέστηκαν ατύχημα με μοτοσικλέτα και δεν παρουσιάστηκαν για τον έλεγχο (δεν ανιχνεύτηκε καν ουσία στον οργανισμό τους) - τιμωρήθηκαν με δύο χρόνια αποκλεισμό,
- Μπεν Τζονσον: παρουσίασε βίντεο πριν από την κούρσα όπου έπινε νερό από μπουκαλάκι που είχε τοποθετήσει δίπλα του κάποιος άγνωστος - τιμωρήθηκε με 4 χρόνια αποκλεισμό
- 11 αθλητές άρσης βαρών της Εθνικής Ελλάδος: ισχυρίστηκαν ότι τους στάληκαν λανθασμένα συμπληρώματα διατροφής από την Κίνα και υπέβαλαν ως δικαιολογητικό e-mail που στάληκε από την εταιρεία παραγωγής των συμπληρωμάτων στην Κίνα - αποκλείστηκαν για 2 χρόνια (και φυσικά από την Ολυμπιάδα του Πεκίνου)
- Ρίο Φέρνιναντ: επίσης δεν παρουσιάστηκε για έλεγχο επειδή ήταν κλειστό το κινητό του - τιμωρήθηκε με 8 μήνες αποκλεισμό.


Στο εξωτερικό δεν λήφθηκαν υπόψη οι δικαιολογίες των αθλητών. Εμείς όμως στην Κύπρο πρωτοτυπήσαμε! Η περίπτωση Θεοφίλου ήταν μια "πρόκληση" για τη Δικαστική για παραδειγματική τιμωρία και για εφαρμογή επιτέλους στην πράξη όλων αυτών που ακούμε για τα αναβολικά. Δυστυχώς για άλλη μια ακόμη φορά φάνηκαν τα σάπια θεμέλια στα οποία είναι οικοδομημένο το αθλητικό σύστημα του τόπου και η κοινωνία γενικότερα. Μία κοινωνία της ανοχής, του ξεπεσμού, της μίζας, του βολέματος, της κουμπαριάς και του κρύψε να περάσουμε.

Υπενθυμίζουμε και την παλαιότερη υπόθεση κλοπής δειγμάτων ούρων ποδοσφαιριστών από τα γραφεία της Eθνικής Eπιτροπής Αντί-Ντόπινγκ. Οι κακές γλώσσες έλεγαν τότε ότι τα δείγματα ανήκαν σε γνωστούς ποδοσφαιριστές μεγάλων σωματείων (κυριώς της Λευκωσίας). Η υπόθεση αυτή τελικά κουκουλώθηκε και ουδείς πλήρωσε. What a surpise !

(το προϊόν στην πιο πάνω διαφήμιση δεν είναι πραγματικό)

Κάποιοι στο forum του Απόλλωνα - Gate 1 πειράχτηκαν με το κείμενο αυτό και παροτρύνουν τους αναγνώστες του forum να επισκεφτούν τη "Φουκού" και να γράψουν αρνητικά σχόλια.

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ αρρωστος ο ανθρωπος ρε παιδια,,,

Ανώνυμος είπε...

και ο κεντέρης εττούμπαρεν
χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

KAI O BEN JOSHSOM ENOMIZE EPINE NERO MUTULLA.

athkeiaseros είπε...

Kala ta paradeigmata sou. Giati den anafereis omos tipote kai gia tin periptosi ton deigmaton ton ouron pou klapikan? Giati den anafereis tipote gia tin periptosi tou podosfairisti stin Ellada (Balogiannis) pou athoothike giati apedeikse oti pire siropi gia tin iosi (idia periptosi me Kristi). Giati den anafereis oti simfona me tin WADA an "piasteis" gia efedrini provlepetai os elachisti poini PROFORIKI EPIPLIKSI kai os megisti 1 chronos apokleismos. Giati den anafereis tipota gia tin anakoinosi tis Epitropis Antitoping pou leei: "Μετά την περάτωση της διαδικασίας διερεύνησης, όπως προνοείται από τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές της WADA, δεν προκύπτει παράβαση του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόμπιγκ σε σχέση με απαγορευμένες ουσίες. Το δε εύρημα του διαπιστευμένου εργαστηρίου της WADA ήταν μέσα στα όρια της στατιστικής απόκλισης". Giati den anafereis oti panta stis poines apokleismou athliton perilamvanontai kai oi diakopes (gia onoma tou Theou!) kai ipertonizeis eironevomenos afto to gegonos. Ara lipamai kirie Sheftalia alla gia to singekrimeno thema eite isoun anenimerotos, eite den isoun antikeimenikos eite kai ta dio mazi!

Ανώνυμος είπε...

POU INE TA OURA OEO? KAME JE GIA TUTO ARTHRO NA SE DO

athkeiaseros είπε...

Μετά την περάτωση της διαδικασίας διερεύνησης, όπως προνοείται από τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές της WADA, δεν προκύπτει παράβαση του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόμπιγκ σε σχέση με απαγορευμένες ουσίες. Το δε εύρημα του διαπιστευμένου εργαστηρίου της WADA ήταν μέσα στα όρια της στατιστικής απόκλισης". Me apla logia o Kristis etimorithike giati en paizei se Apoel kai Omonoia. Giati en ascholeisai me to pragmatiko skandalo tis "eksafanisis" ton ouron, kirie Sheftalia?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

afou egrapse gia ta klemmena deigmata ourwn stin teleftaia paragrafo reeeeeeeeeeeeeeee!

athimithikan tora oulloi oi fasisto-apollonistes na valoun comment!

Ανώνυμος είπε...

παλε εκαμε τη δουλεια του το "κατεστημενο της λευκωσιας". Ο προεδρος της δικαστικης εν απολωνιστας η "τιμωρια" ηταν αναμενομενη.
Ο Κωστακης Καιαφας επιαστηκε με κοκαινη...ΠΑΛΕ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ!! αυτα γινονται στην νησον Κυπρον...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και 5-6 μπλογκς να γράφουν αλήθειες, γιατί όλοι οι αθλητικογράφοι και οι δημοσιογράφοι είναι τηλεκατευθυνόμενοι.

Εσείς που παραπονιέστε ότι δεν φταίει ο παίχτης, βγάλτε τες παρωπίδες! Το κείμενο δεν υποστήριζει κάποια συγκεκριμένη πλευρά. Λέει απλά ότι στην κύπρο όλα κουκουλώνονται (κλοπές δειγμάτων, ανιχνεύσεις ουσιών σε ούρα αθλητών, ΟΛΑ).

Ανώνυμος είπε...

i timoria tu kristi ine i idia pu epivlithike ston niko nikolaou tis ano prin 3 xronia pu esproxe ton dietiti andrea demetriu sto omo-ano 2-2 stin fasi tu penalty tu konstanti. diladi gama ta.
as min mas xanapun gia anavolika kai istories. mono logia.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα σοβαρομιλουμε ρε?

10ml που βρεθηκαν δεν μπορουν να σε ντομπαρουν.Αν ηθελε να ντομπαριστη δεν θα επερνε 10ml και αυτο επαιξε ρολο στην δικαστικη.Ηταν καθαρα ποσοτητα απο το φαρμακο που πηρε για την γριππη.

Ρωτατε να μαθετε τι ποσοτητες βρεθηκαν σε αθλητες που πραγματικα ηταν ντομπαρισμενοι.

Ναι εκανε λαθος που δεν το δηλωσε αλλα εσεις (και οχι μονο) θαψατε τον ανθρωπο.

ΚΡΙΣΤΗ ΓΕΡΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΞΑΝΑ

Ανήρ Πάφιος είπε...

Γενικότερα πάντως, στον πρωταθλητισμό, λίγες είναι οι περιπτώσεις που οι πρώτοι δεν παίρνουν κάτι. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μετά από κάθε μεγάλο meeting ο κατάλογος με τα απαγορευμένα αυξάνεται. Δηλαδή, οι πρώτοι είναι και ένα είδος πρωτοπόρων στο ντοπάρισμα! Πίνουν από νέα πράματα τα οποία ακόμα δεν είναι απαγορευμένα, ή δέν είναι ανιχεύσιμα.

Όσο για το θέμα, δεν ξέρω τί ισχύει στους κανονισμούς του ΚΟΑ για τικς απαγορευμένες ουσιες, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν πρόκειται, ότι και να προβλέπεται, να εφαρμοστεί. Είμαστε κάπως λάτρεις της θέσπισης καονισμών και νόμων, απλά για να τους έχουμε... Άτε και μέσα μέσα για να τους εφαρμόζουμε σε κανένα κακομοίρη που έν έχει μέσο για να γλυτώσει... Και δυστυχώς όλοι είναι ευχαριστημένοι με αυτή την κατάσταση. Όπως σε μεγάλο βαθμό και στην Ελλάδα. Παρακολουθώντας το θέμα των 11 της άρσης βαρών θυμούμαι σαν πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών κουβέντες του τύπου "να ψηφίσουμε αυστηρους κανονισμούς" (κλισέ!). Μετά που κάθε σκάνδαλο κάμνουν πιο αυστηρούς τους κανονισμούς, αλλά τελικά πάλε δεν τους εφαρμόζουν. Μετά που ελέγξαν το τί προβλέπεται εδιαπιστώσαν ότι σχεδόν οι ποινές που προβλέπουνται εφτάσαν τιμωρία για κακούργημα! Αλλά εν εφαρμόσουνται.

Ανώνυμος είπε...

kala se mia xwra opou
1) Mas afisan xwris nero
2) To gala exei aflatoksines
3) To nero irthe agiastike alla akoma den kseparkare
4) To teleutaio politistiko xtirio tou topou kremistike gia xari tis Italikhs Finetsas
5) Aiolika parka den mporoume na kanoume giati oloi nomixoume oti tha poulisoume to xwrafi mas 500,000 EUR
6) kai to teleutaio ( kai ontos xwrkatiko) oi Taksitzides andidroun sto na valoun leofwria gia to Aerodromio Larnacas - ZHTW ta MONOPOLIA

TI allo na perimenoume apo tous diorosmenous tis ADEA?

Ανώνυμος είπε...

re kupraiei manokikiri eutuxos evrethike enas anthropos kai eipe kati pou oute sta oneira tous kapioi dithen dimosiografoi pou to pezoun kai antikeimeniki kai eseis prospathite na peite tou anthropou oti den einai enimeromenos. kala re pe mou enan pou einai enimeromenos stin kupro giati os tora 37 xronia pou eime edo kato mono panairka vlepo kai pou ton kathe xorkaton analavanei ena posto kai kamnei ton paragonta. eutixos na peite pou evrethike kai enas anthropos na sxoliasei kati kai kapioi dithen exupnoi evgale ton kai pello. perastika sas kai eis anotera.

ΣΙΕΦΤΑΛΙΑΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΕΣ

ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΣΤΗ.

ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΙΣΤΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ, Ο ΣΑΤΣΙΑΣ, Ο ΚΑΙΑΦΑΣ, Ο ΦΙΛΆΝΙΩΤΗΣ, Ο ΚΟΥΛΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΓΡΑΦΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΗ Π.Χ. ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

Albedo_Zero είπε...

Ρε εσύ σιεφταλιά, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εκεί που διαφωνώ και θεωρώ ότι κάνεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ φάουλ είναι που δεν παραμβαίνεις εκεί που τα posts είναι προσβλητικά εώς και λιβελλογραφήματα. "Ο ΚΑΙΑΦΑΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΟΚΑΙΝΗ" εγραψε ο seismos seismos apoelismos (imishi mou). Το αφήνουμε έτσι αβίαστα? Είναι η άποψη του αποελισμού δηλάδή και δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση? Όσο για τα χαμένα ούρα εγώ προκαλώ (όχι τον σιεφταλιά) μα γράψουμε όλοι απο 2-3 ονόματα. Είμαι σίγουρος ότι στο ένα θα συμφωνήσουμε όλοι. Ε ρε κρύο που κάνει στις στέππες της σιβηρίας ....

Ανώνυμος είπε...

eto o proi ipurgos igias frixos savides ekanonise na exasfalisi to xarti me sintagi tu giatru gia farmako stin sizigo tu kristi gia na ta mpalosun.

opos ekane kai prin 3 xronia me ton softoni avgusti kai tin krotida. an thimaste o apolonas tote den dektike na exetasti o pektis apo ton giatro tu stadiu papadopulos ute sto nosokomio larnakas kai ton epiran KUVALITO sto nosokomio lemesu kai tu efkalan xarti oti mishimu itan travmatias.

palia tu texni koskino tu frixu.
ute me tis dopes ekataferete na derete tin ano. sas dialisame 4-1 me deka pektes re kobarsoi.

MAXHTEC

haha είπε...

@ michael
Προσπαθούμε να σβήνουμε όσο λιγότερα σχόλια μπορούμε, και όταν τα σβήνουμε μας κατηγοράτε ότι είμαστε φασίστες και δεν αφήνουμε να ακουστούν άλλες απόψεις (νομίζω μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο "σεισμός αποελισμός" του οποίου σβήσαμε ΔΕΚΑΔΕΣ υβριστκά σχόλια).

Λίβελος = Δυσφημιστικό δημοσίευμα. Εσύ πρώτα λες ότι συγκεκριμένο σχόλιο ήταν λίβελος, και μετά καλείς τους αναγνώστες να γράψουν από 2-3 ονόματα στους οποίου ανήκαν τα χαμένα ούρα. Τέτοια σχόλια ΔΕΝ θα αποτελούν λίβελο?

Ανώνυμος είπε...

TA URA PU KLAPIKAN INE APO TUS AKOLUTHUS.

ΣΒΑΛΟΦΣΚΙ, ΜΠΑΡΟΥΝ, ΓΑΡΠΟΖΗΣ, ΣΟΛΩΜΟΥ, ΜΕΡΚΗΣ, ΣΟΛΩΜΟΥ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ, ΣΑΓΚΟΥ, ΠΑΠΑΚΙΤΑ, ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ, ΠΙΤΤΑΣ, ΑΝΤΡΕΛΛΗΣ, ΠΕΣΙΡΟΒΙΤΣ, ΠΤΑΓΚ, ΣΠΟΛΙΑΡΙΤΣ, ΜΙΣΙΑΡΟΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΤΣΕΠΟΒΙΤΣ.

ΑΤΕ

Ανώνυμος είπε...

eksixases ton gioliti tzai ton pakko

Ανώνυμος είπε...

1. "Σχολιάστε ελεύθερα αλλά σεμνά! Δεν λογοκρίνουμε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ύβρεις και προσβολές. Προσβλητικά σχόλια θα σβήνονται από τους διαχειριστές του blog. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΡΙΣΕΤΕ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΑΛΛΟΥ."
To scholio pou graftike apo tis 4:32 m.m. chtes akoma kartero na svistei!
2."Κάποιοι στο forum του Απόλλωνα - Gate 1 πειράχτηκαν με το κείμενο αυτό και παροτρύνουν τους αναγνώστες του forum να επισκεφτούν τη "Φουκού" και να γράψουν αρνητικά σχόλια."
An to na kaleis kapoion na apantisei se ena arthro pou to theoreis toulachiston geloio, ME EPICHEIRIMATA, einai katakriteon tzai tonizeis to, tote alimono mas! Ego prokalo se na mou peis pote ekalesame kapoion na kamei arnitiko scholio. Ektos an i antitheti apopsi en arnitiko scholio, opote pao paso! Krima giati eicha sas polla psila!

P.S. O Athkeiaseros eimai!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιν ο κωστακης επιαστηκε με κοκα, ρωτα να μαθεις.

ναι, το επιβεβαιωνω οτι μου εσβησαν χιλιαδες εκατονταδες μηνυματα τα οποια ουτε τα μισα δεν ηταν υβριστικα, αλλα δικο τους μπλοκ ενει ο,τι θελουν καμνουν.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

SE OLOUS TOUS APOLONISTE. Apantiste se afto...
1) 3erete se pio match piasti dope?
To match me tin Ano sto kipello
2) 3erete pia itan i simasis ekeinou tou match gia ton apollona?
Match tis xronias, i teleftaia elpida gia na sosoun tin xronia. (Sto proto match o apollonas nikise ano me 1-0)
3) Prokite aplos gia mia terastia simptosi pou sto krisimotero match tis xronias o pextis apofasise na pie farmako tis ginekas tou...
ANI3E TA MATIA SAS RE KOMPARSOI

Ανώνυμος είπε...

Ma inta pou laleis re? O Apollonas ekame tin sheirotteri tou emfanisi se tzeino to mats tzai o Kristis (o allote pathiasnenos kai psichomenos) itan... nekros, giati poli apla o anthropos itan arrostos. Oulla eprosekses ta, touto ediafige sou?

Ανώνυμος είπε...

MATHE NA DIAVASIS. O APOLLONAS ITAN NEKROS ALLA DEN PAVI NA ITAN TO PIO SIMANTIKO MATCH TIS XRONIAS. I ANORTHOSI TOU EKAMEN REZILI EKEINO TO MATCH! ETSI GIA NA MATHIS TA ANAVOLIKA DEN SOU DINOUN 3IXI :)

Ανώνυμος είπε...

Opos tzai o Apollonas ekamen tin Anorthosi na fainetai omadoula tis seiras sto proto mats. Eno gia to deftero pou laleis oti epetousete eichamen 8 corner enanti 1 to proto imichrono!

Ανώνυμος είπε...

i megali diafora itan i 3ixi kai i pextarades tis ano. Na 3ekina to match kai na trexis to score... na pernis KOKKINI! me pexti ligotero kai me piso sto score kai telika sas kananme rezili me ena megalo score kai apollonas me pexti parapano na min mpori na kami 2 pases .....

Ανώνυμος είπε...

Emeis epaizame sas mappa tzai sto deftero match. Aplos efanikete kolofardoi tzai ekamete 4 efkairies tzai evalete 4 goal. Eno enas oute to penalti en empaine. Sto proto mats isastan tampouromenoi epi 90 lepta sti megali sas periochi tzai an den itan o Bekiai itan na trote akoma!

Ανώνυμος είπε...

Akoma poni se

Ανώνυμος είπε...

1. Οποιος ασχολείται σοβαρά με τον αθλητισμό γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε φορά που παίρνει φαρμακευτική αγωγή είναι υποχρεωμένος να το αναφέρει στους γιατρούς της ομάδας/σωματείου του και αυτοί με τη σειρά τους αν περιέχει κάτι το απαγορευμένο στα αρμόδια σώματα που είναι υπεύθυνα για το αντιντόπινγκ κοντρόλ. Αυτά αποφασίζουν αν θα επιτραπεί στον αθλητή να αγωνιστεί ή όχι (αν βέβαια ο ίδιος έχει τέτοια επιθυμία). Συνήθως δεν επιτρέπεται. Κάτι τέτοιο έγινε πολύ πρόσφατα με το Χρύση του ΑΠΟΕΛ ο οποίος πριν 2 μήνες είχε δεχτεί κλωτσια, έπαθε αιμάτωμα και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή που περιείχε κάποια απαγορευμένη ουσία (νόμίζω κορτιζόνη). Το ΑΠΟΕΛ ενημέρωσε την επιτροπή αντιντόπινγκ αλλά αυτή δεν έδωσε άδεια να αγωνιστεί ο ποδοσφαιριστής ενόσω λάμβανε το συγκεκριμένο φάρμακο.
2. Ακόμα και αν δεν ίσχυε το πιο πάνω ο Κρίστης ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που είναι οφείλει να συμπεριφέρεται υπεύθυνα. Δεν νομίζω να είναι υπεύθυνη στάση το να λάβει φαρμακευτική αγωγή από μόνος του, χωρίς συνταγογράφηση από γιατρό και χωρίς έστω να ελέγξει ότι δεν περιλαμβάνει εφεδρίνη (που ακόμα και τα παιδιά του δημοτικού γνωρίζοιυν ότι είναι απαγορευμένο αναβολικό).
3. Το άρθρο από τον Πολίτη που επικαλέστηκαν κάποιοι για να υποστηρίξουν τον Κρίστη είχε και συνέχεια την οποια σκοπίμως παραβλέπουν. Η εν λόγω εφημερίδα στην επόμενη απο το επικαλούμενο δημοσίευμα έκδοση της έκανε σαφές ότι ο αθλητής στον οποίο αναφερόταν την προηγούμενη μέρα δεν ήταν ο Χρύσης αλλά άλλος αθλητής. Ως εκ τούτου το επιχείρημα αυτό των συνηγόρων του Κρίστη πίπτει στο κενό. Ιδού ο σύνδεσμος προς ενίσχυση των ανωτέρω: http://www.politis-sports.com/cgibin/hweb?-A=805756&-V=archivegipedo&-p
4. O Κρίστης δεν είναι μαθητούδι ούτε πρωτάρης ούτε αγιος, όπως επικαλέστηκαν κάποιοι στη Δικαστική ως ελαφρυντικό του. Τα επεισόδια για τα οποία τιμωρήθηκε η ομάδα του Απόλλωνα είναι νωπά ακόμα στη μνήμη μας. Αδιαψευστος μάρτυς οι κάμερες της LTV.
5. Η άγνοια του νόμου πουθενά δεν θεωρείται ελαφρυντικό.
6. Οσοι λένε ότι τα 20mg που βρέθηκαν στο δείγμα του Κρίστη είναι λίγα, απλά αναφέρω ότι 10mg είναι το ανώτατο όριο. Το όριο αυτό καθορίστηκε από τους αρμόδιους επιστήμονες της WADA λαμβάνοντας υπόψη προφανώς περιπτώσεις αθλητών που το παίζουν ηλίθιοι, όπως πχ. ο Κρίστης ή είναι πράγματι βλάκες ώστε να πειραματίζονται με τα φάρμακα χωρίς να ενημερώνουν κανένα. Τα 20mg, αν δεν έχω ξεχάσει τα μαθηματικά μου, είναι η διπλάσια ποσότητα από την επιτρεπτή. Πόση ποσότητα δηλ. έπρεπε να βρεθεί για να πουν κάποιοι ότι ο παίκτης έκαμε χοντρομακακία. Κανένα λίτρο; Ε, μα τότε κύριοι ο super dooper Κρίστης δεν θα ήταν ποδοσφαιριστής. Θα ήταν άλογο ιπποδρόμου!

Ανώνυμος είπε...

Gi aftous tous logous, file mou, o Kristis (o Chrisis en allos!) etimorithike me 5 mines (tzai men mou peis oti oi 4 en diakopes, giati etsi ginetai se oullo tin kosmo!). I elachisti timoria pou provlepetai apo tin WADA einai proforiki epipliksi gia tin proti fora kai 12 mines i megisti. Den katalavaino olo afto to sousouro. Ti ethelete diladi, na tou kopsete tin mappa epeidi ipie ena farmako giati itan arrostos? Den vlepete to oti epeidi o Kristis etiche na min proerchetai apo ta dio megala somateia tis Lefkosias ethimatopoiithike apo olous (MME kai koinonia), eno kseroume (opos efanike apo tin ipothesi me ta klemmena deigmata ton ouron) oti ekeinoi pou ntoparontai ME PROTHESI einai oi podosfairistes ton somateion tis Lefkosias. As stamatisoume epitelous na eimaste ipokrites!

Athkeiaseros

Albedo_Zero είπε...

Αγαπητέ Firestarter, δεν μιλάω για λογοκρισία βρισιών ή κάτι τέτοιο. Αλλά όταν αποδίδεται σε κάποιον μια εγκληματική ή παράνομη πράξη τότε νομίζω πρέπει να παρέμβεις και να διασφαλίζεις την προστασία του τάδε ανώνυμου ή επώνυμου. Και όποιος σε αποκαλέσει φασίστα για αυτό τον λόγο, ας κοιτάξει πρώτα τον καθρέφτη ο ίδιος.

Και για να εξηγούμε, όταν λες "σας αποκαλούμε φασίστες" εννοείς και εμένα? Εγώ σαν μέρος του ευρύτερου συνόλου του "σας" ΔΕΝ σας έχω αποκαλέσει φασίστες ποτέ. Αρά μην γενικοποιείς και μου αποδίδεις πράγματα που ούτε έχω πει και ούτε έχω σκεφτεί.

Όσο για αυτό που λες ότι κάνω, που καλώ τους αναγνώστες να γράψουν ονόματα ένα έχω να πω. ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ. Ήταν περισσότερο ρητορικό αυτό που έγραψα. Αλλά αντιλαμβανόμενος ότι κανένας δεν είναι υπόχρεος να αντιληφθεί και να κατανοήσει την σκέψη μου την ώρα που το έγραφα, απολογούμαι και το αποσύτω ως λανθασμένο.

Εγώ δεν ζήτησα, επαναλαμβάνω, να λογοκριθεί η άποψη κανενός. Αλλά άλλο η άποψη (ο τάδε είναι άσχετος σαν παίκτης) και άλλο ή "είδηση" (Ο Καϊάφας πιάστηκε με Κοκαϊνη). Νομίζω αντιλαμβάνεσαι την ειδοποιό διαφορά.
Απολογούμε για τα ελληνικά μου. Αυτά ξέρω ως μη ελληνοχριστιανικά ανατραφής.

Albedo_Zero είπε...

Προς Σεισμό Αποελισμό.
Φίλε μου τώρα είδα το δεύτερο σου POST. Αν όντως έτσι έχουν τα πράματα γιατί το ξέρεις εσύ και δεν το ξέρει η αστυνομία? Γιατί το ξέρεις εσύ και δεν το ξέρουν οι δημοσιογράφοι? Φυσικά σε αυτό τον κωλότοπο που ζούμε δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο αρά μάλλον έσιει παραπάνω chance να το ξέρεις εσύ παρά οι παραπάνω ευγενείς ομάδες πληθυσμού.
Τώρα αν σου έσβησαν posts ή άλλα who gives a rat's ass. Συμφωνώ μαζί σου. Δικό τους είναι το blog και "φιλοξενούμενοι" είμαστε. Δικαίωμα τους να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να γίνονται δέκτες χαρακτηρισμών όπως "φασίστες" και άλλα. Αλλά έχω και εγώ δικαίωμα σαν φιλοξενούμενος να μη μου αποδίδονται πράγματα που δεν είπα :
"Προσπαθούμε να σβήνουμε όσο λιγότερα σχόλια μπορούμε, και όταν τα σβήνουμε μας κατηγοράτε ότι είμαστε φασίστες..."

Ζητώ να μου υποδειχθεί που και πότε σας έχω αποκαλέσει φασίστες?

Ανώνυμος είπε...

o kristis me tin aprosekti siberifora tu edose dikeoma na ton katigorume. san prosexe to palikari.

thimaste pu pire kokkini me to apoel kai timorithike extra apo tin dikastiki pu epitethike tu dietiti. afta ta xehase i dikastiki.