21 Ιουλ 2008

Συζήτηση με Μούσα Μγκούνι

Πριν λίγες μέρες έτυχε να συναντήσουμε τον πρώην ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Μούσα Μγκούνι στο facebook και η κουβέντα εκτυλίχθηκε σε μίνι συνέντευξη την οποία δημοσιεύουμε.

Που βρίσκεσαι τώρα Μούσα ?
Στο Ντουμπάϊ.

Πως είναι εκεί ?
Μια χαρά. Είναι πιο ωραία από την Κύπρο αλλά κάνει πολύ ζέστη.

Η νέα σου ομάδα η AL SHABAB πως σου φάνηκε ?
Υπάρχουν πολλά λεφτά εδώ και δουλεύουν πολύ επαγγελματικά. Πρόσφατα έχει αποκτηθεί ο γνωστό Βραζιλιάνος Σισίνιο ενώ προσπαθούν να φέρουν και άλλους γνωστούς παίκτες από Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ και τη Βραζιλία.

Τα λεφτά ?
Ο μισθός μου είναι αρκετά καλός.

Ενημερώνεσαι για τα νέα της Ομόνοιας ?
Ναι, από ότι έμαθα το νέο Συμβούλιο απόκτησε πολλούς νέους παίκτες. Εύχομαι στην Ομόνοια ότι καλύτερο.

Ποιούς παίκτες ξεχώρισες στην Κύπρο ?
Κασέκε, Κώστα Ηλία, Σαγκόϊ, Μπαμπακίτα και μερικούς από την Ανόρθωση. Επίσης ο Καϊάφας παρόλο που είναι μεγάλος σε ηλικία είναι ηγέτης και ένας από τους καλύτερους.

Είχες καθόλου προβλήματα στην Ομόνοια με τους συμπαίκτες σου, τον προπονητή ή το Συμβούλιο ?
Μόνο μια φορά σε κάποιο αγώνα με το Αποέλ ενώ ήμουν τραυματίας με πίεσαν να αγωνιστώ. Εγώ αρνήθηκα αλλά με ανάγκασαν να αγωνιστώ χωρίς να είμαι έτοιμος. Στον αγώνα εκείνο ηττηθήκαμε και στα αποδυτήρια ο προπονητής (Τούτιτς), ο Ράουφμαν και ο Σωτήρης Καϊάφας μου έκαναν προσωπική επίθεση. Με κατηγόρησαν ότι δεν με ενδιαφέρει η Ομόνοια διότι θα μεταγραφώ στο εξωτερικό. Παρόλο που με πρόσβαλαν δεν αντέδρασα και ποτέ δεν ανέφερα αυτό το περιστατικό σε κανένα. Είμαι σίγουρος ότι παρόλο που η AL SHABAB πρόσφερε στην Ομόνοια πολλά λεφτά για να με αποκτήσει, πολλά άτομα δεν με ήθελαν να συνεχίσω στην Ομόνοια όπως Σαββίδης, αλλά εμένα δεν με ενδιέφερε. Επίσης ο Σωτήρης Καϊάφας παρόλο που υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής δεν ξέρει πώς να συμπεριφέρεται στους παίκτες.

Τι συνέβηκε και δεν πήγες στην ομάδα στην Βασλούϊ Ρουμανίας που σε κατέθεσε πρόταση στην Ομόνοια ?
Κανένας από την Ομόνοια δεν με ρώτησε αν θέλω να πάω στην Ρουμανία. Μου είπαν "Μούσα θα πας στη Ρουμανία, υπέγραψε". Με τον τρόπο που με χειρίστηκαν έδειχναν ότι δεν με σέβονταν και ούτε ενδιαφέρονταν για μένα, απλά ήθελαν να με πουλήσουν σε οποιαδήποτε ομάδα. Όταν αρνήθηκα να υπογράψω στην Βασλούϊ ο προπονητής της Ομόνοιας με πήρε τηλέφωνο η ώρα 9.00 τη νύκτα και μου ανέφερε ότι ήδη βρήκε τον αντικαταστάτη μου και ότι πρέπει να υπογράψω στη Βασλούϊ για να πάρει η Ομόνοια λεφτά. Εγώ του έκλεισα το τηλέφωνο. Στη συνέχεια η ομάδα από το Ντουμπάϊ επανήλθε και αποδέχτηκα την πρόταση. Είχα κακές εμπειρίες στην Ομόνοια. Τώρα δουλεύω πολύ σκληρά και θέλω να γίνω ο καλύτερος όπως προηγουμένως.

Οι εφημερίδες έγραφαν ότι το τελευταίο διάστημα ήσουν συνεχώς τραυματίας ή παρίστανες τον τραυματία.
Ποίος έκανε έτσι δηλώσεις στις εφημερίδες ? Ο Τζιοβάνης ?

Η Ομόνοια ξόδεψε 6-7 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές.
Ναι, εκ των οποίων το 1.2 εκ. ήρθε από έναν παίκτη που υποστήριζαν ότι παρίστανε τον τραυματία. Είναι κρίμα διότι έχω ιατρικές αναφορές και εκθέσεις που δείχνουν ότι όντως ήμουν τραυματίας. Υπέφερα πολύ διότι έβαλα την Ομόνοια πάνω από τον εαυτό μου αλλά στο τέλος με δεν μου συμπεριφέρθηκαν καλά.

Ο Κύπριοι φίλαθλοι πως σου συμπεριφέρθηκαν, ένιωσες καθόλου μειονεκτικά λόγω του χρώματος σου ?
Ο ρατσισμός είναι παντού. Οι οπαδοί απλά σε βρίζουν την ώρα του αγώνα για να σε εκνευρίσουν και να χάσεις τη αυτοσυγκέντρωση σου.

Σε ενοχλούν οι διάφοροι ήχοι πιθήκου που έκαναν οι αντίπαλοι οπαδοί ?
Όχι. Εξάλλου, ο άνθρωπος Χόμο Σάπιενς είναι η μετεξέλιξη του πιθήκου. Αυτό που με ενοχλούσε είναι που μερικοί ήταν άδικοι απέναντι μου. Πολλοί αντίπαλοι παίκτες έκαναν θέατρο ότι τους κτύπησα και κάποτε θα το πληρώσουν.

Δηλαδή έκαναν θέατρο ότι τους κτύπησες ? Μερικές όμως φορές αντιδρούσες όταν σε προκαλούσαν.
Ακριβώς, έκαναν θέατρο αλλά ποτέ δεν κτύπησα κανένα. Έφταιγαν και τα ΜΜΕ.

Το φάουλ στον Σατσιά ήταν σκληρό παρόλο που δεν ήταν σκόπιμο.
Δεν έκανα τίποτα, ούτε καν τον άγγιξα. Ο Σατσιάς δεν πρόλαβε την μπάλα με αποτέλεσμα να χάσει τον βηματισμό του και να πέσει πάνω στο πόδι του. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος όταν τον επισκέφθηκα στο νοσοκομείο. Τα ΜΜΕ όμως με κατηγορούσαν μετά το περιστατικό αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει. Είναι και ο λόγος που δεν έμαθα Ελληνικά. Υπάρχουν πολλοί ψεύτες στην Κύπρο που δεν αντέχουν την αλήθεια.

Ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι ήταν κατά λάθος όμως.
Δεν εξαναγκάζω κανένα να με αγαπά ή να με πιστεύει. Η αλήθεια είναι στον παράδεισο.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι οπαδοί στην Κύπρο ?
Οι Ομονοιάτες φυσικά. Η Θύρα 9 είναι η καλύτερη. Ποτέ δεν τα παρατούν. Πάντα θα τους εκτιμώ διότι ποτέ δεν ντρέπονταν για την ομάδα τους ακόμα και όταν δεν είναι στα καλύτερα της.

Λένε ότι το ΑΚΕΛ εξασκεί έλεγχο στην Ομόνοια. Αληθεύει ?
Δεν γνωρίζω αλλά είναι πιθανόν. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο είναι πολιτικοποιημένο. Ηλίθιες καταστάσεις. Αυτά καταστρέφουν το ποδόσφαιρο. Οι δημοσιογράφοι επίσης προκαλούν ζημιά στο ποδόσφαιρο, όπως και οι διαιτητές. Παρόλο που πολλοί διαιτητές μου συμπεριφέρθηκαν άδικα δεν τους κρατώ κακία. Είμαστε όλοι άνθρωποι και κάνουμε λάθη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

siga na men ekatse o mgkouni na sas pei gia to akel kai to politikopoiimeno podosfairo. en sas eipe kai gia ta epomena vimata tou proedrou pia tha einai? kamia provlepsi??

kai o skopos tou post toutou ti einai?? i kaki metaxirisi tis omonoias stous ksenous paixtes??

ate re paithkia.

Ανώνυμος είπε...

re omonoiates ta provlimata sas en piso akoma. an nomizete oti me ta lefta tou forologoumenou oti tha kamete omada kai na parete titlo eisaste gelasmeni. oson gia ton kaifa pou epiase to sike xruso paputsi einai fanero oti kai oi idioi oi pextes lene pos palio xaraktiras einai. tha patisete giati exete mesa sas to DNA tou arniou kai oti sas pdei to komma to kanete.

Ανώνυμος είπε...

omonoiates arnia mpeee,,,o che epe8ane o dolofonos

Albedo_Zero είπε...

Ίσως να έχει δίκιο ο Mguni. Εγώ δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι μίλησε με τον γράφοντα το σχετικό post. Αλλά η αλήθεια καμιά φορά έχει πολλές ερμηνείες και δυστηχώς για τον Μούσα η όλη προσφορά του δεν τον δικαιώνει. Εμένα σαν ομονοιάτη με ενοχλούσε η συμπεριφορά του, και οι πολλές κάρτες. Αυτά περί ρατσισμού και θεάτρου ισχύουν μεν αλλά δεν είναι δικαιολογία. Δεν είναι ο πρώτος αφρικανός που παίζει στη Κύπρο και σίγουρα δεν είναι ο πρώτος που είναι θύμα θεατρινισμού. Όταν όμως εσύ τσιμπάς και ανταποδίδεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ, τότε το πρόβλημα το έχεις εσύ. Στο καλό να πας αγαπητέ Μούσα. Δυστηχώς για σένα και για μας θα σε θυμόμαστε μόνο για το εκατομμύριο που εισπράξαμε από το ξεφόρτωμα σου και όχι για οποιοδήποτε αγωνιστικό λόγο γιατί απλά πέρασες και δεν άγγιξες.
Και όσο για τους χαρακτηρισμούς προς διάφορους (Τούτιτς, Καιάφας, Σαββίδης, Ράουφμαν)ένα έχω να πω. ΤΙΜΟΥΡ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ....γιατί τέτοιους παίκτες μόνο ο Τιμούρ μπορεί να τους "κάμει ζάφτιν". Άντε γειά, και αν διερωτάσαι για την μέλλουσα πορεία σου ρώτα τον Οφορίκουε. Από την λίστα με τους Top 5 νέους ποδοσφαιριστές στο κόσμο κατάντησε ένας περιπλανητής. Ελπίζω να αναστηθεί στη ΑΕΛ.

Και φίλε ανώνυμε..τα αρνιά αρχίσαν και δαγκώνουν...και εσύ που είσαι "λύκος" έχε λίγη ένοια...μην σε δανκώσει κανά Αρνί.

Και όσο για τα λεφτά του φορολογούμενου.....Ε τζαι που είσαι ρε....

Ανώνυμος είπε...

Sto kalo Mousa, kales epitixies. Euxaristoume gia ta petrodollara sou pou mas eferan ton Xristofi... O manager sou mporei na poulisei psygeio stous eskimoous.

Oi allothriskoi kala kamoun na asxolithoun me tes omades tous prwta.