11 Ιουλ 2008

ΑΠΟΕΛ: Old habits, die hard


Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έμεινε τελικά μόνο στις υποσχέσεις όσον αφορά τον προγραμματισμό για ενίσχυση της ομάδας. Παρόλο που επιβεβαίωνε τον κόσμο της ότι δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, εντούτοις λιγες μόνο μέρες πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα του ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο UEFA, η ομάδα ψάχνει ακόμα για παίκτες!

Και ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες οι διοικούντες της ομάδας δήλωναν απερίφραστα ότι χρειάζονται δύο ποδοσφραιστές που θα αγωνίζονται στο κέντρο και στην επιθετική γραμμή, τώρα άρχισαν μεθοδικά να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των οπαδών τους και κοροϊδεύοντας τους εαυτόυς τους, δηλώνουν από τα ΜΜΕ ότι "το ρόστερ είναι ήδη πλήρες" και ότι οι τελευταίες προσθήκες θα γίνουν απλά για βελτίωση των εναλλακτικών λύσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ονόματα των παικτών που έφυγαν τους τελευταίους μήνες από την ομάδα: Ζε Κάρλος, Καψής, Τσόροβιτς, Δασκαλάκης, Λουκά, Μαχλάς, Μακρίδης και Φερναντεζ, καθώς επίσης και τους τραμαυτίες Σατσιά, Νικολόσκι (και τώρα Πίντο), είναι φανερό ότι οι αλλαγές στην ενδεκάδα θα είναι πολλές (τουλάχιστον 5 ή 6).

Είναι φυσικά πολύ νωρίς για να κρίνουμε την αξία των παικτών που ήρθαν τώρα στην ομάδα (Παπαθανασίου, Ζεβλάκοφ, Πουρσαϊτίδης, Χρίστου, Χιώτης, Παουλίστα, Κοσόφσκι, Ηλία), όμως οι πορτοκαλί οπαδοί έχουν πικρή πείρα από τις προηγούμενες προσπάθειες ενίσχυσης της ομάδας τους. Ας θυμηθούμε μερικά από τα περσινά αποκτήματα της ομάδας και την συνολική προσφορά τους σε ολόκληρη τη σεζόν: Ταβάρες, Ντα Κόστα, Τόρες, Έμερσον, Μοραίς, Τσόροβιτς, Καψή και Ζε Κάρλος. Οι μισοί από αυτούς δεν πρόσφεραν τίποτε, ενώ οι άλλοι μισοί πρόσφεραν λίγο (σε όσους αγώνες κατάφεραν να παίξουν).

Το χειρότερο για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ είναι η επαναλαμβανόμενη υπεροψία για τους αντίπαλους του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φαίνεται ότι οι γαλαζοκίτρινοι δεν έμαθαν από το περσινό Εθνικό ρεζίλεμα που μας προκάλεσαν στο 3-0 με την Bate Borisov (αλλά ούτε και από αυτό του Απόλλωνα με την Cork City), έτσι αποφάσισαν ότι φέτος μπορούν να αγωνιστούν στον πρώτο ευρωπαϊκό τους αγώνα χωρίς ούτε ένα φιλικό επί κυπριακού εδάφους (πέρα από τα 3 φιλικά κατά την προετοιμασία στην Αυστρία)!

Ακόμα και αν οι νέες μεταγραφές του ΑΠΟΕΛ είναι "παικταράδες κλάσης", είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα αποδόσουν στον πρώτο τους επίσημο αγώνα, όταν θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί (σε κανονικό αγώνα και όχι σε φιλικό δίτερμα του Αρχαγγέλου) απέναντι σε ένα αντίπαλο δεν θα έχει τίποτε να χάσει. Οι ομάδες των Σκοπίων είναι (θεωρητικά) πιο αδύναμες από τις κυπριακές και (θεωρητικά) οι κυπελλούχοι Κύπρου δεν θα έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες να τους αντιμετωπίσουν. Τα ίδια δεν μας έλεγαν και για τις Λευκορώσσικες ομάδες πέρσι;

Καλή επιτυχία στην Ανόρθωση, τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκαμε μεταγραφες το ΑΠΟΕΛ απλως οι αθλιογραφοι που ασχολουνται συνεχεια με την "αρσεναλ" Χομονοια εκαμαν τες να φαινονται μηδαμινες. Οπως παντα εμεις μιλουμε στο γηπεδο...

Ανώνυμος είπε...

enna ta kamei shionin pale to apoel!
shirottera pou persi! grapse to opou theleis

Ανώνυμος είπε...

Oloi miloun sto gipedo, den einai mono to apoel... Persi i Ano to ekame peripato. Fetos na doume pios tha to kami.

Ανώνυμος είπε...

APOLLON FYGAS EDO EINAI ELLAS,,,NA MEN TO PIAEI I TOURKOMONOIA KAI STA @@ MAS

Ανώνυμος είπε...

o kapsis irte prin 2 xronia

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι πάλε θα πιάσουμεν το πρωτάθλημα περπατώντας... Αμάν βρε παιθκιά, έλεος! Θέλουμεν λίον ανταγωνισμό! Εβαρεθήκαμεν να παίζουμεν χωρίς αντίπαλο!

Ανώνυμος είπε...

Ως γεγονος που τα πολλα πρωταθληματα που επιατε τα τελευταια χρονια εβαρεθηκετε

Ανώνυμος είπε...

ws gegonos epiame parapano pou esas :)

Ανώνυμος είπε...

ως γεγονος τζαι υστερα εξυπνησες!

Ανώνυμος είπε...

os gegonos eisaste krima..zeite me psevdesthiseis gmt...ante spiti sas reee...
When the passion leads to madness..
Gate 9!!

Ανώνυμος είπε...

εν το μαντρισμα που leads to madness αλλα μεν φοαστε μολις ξεκινησει το πρωταθλημα θα συνελθετε..οπως παντα ως γεγονος!!

Albedo_Zero είπε...

Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό και στο κέντρο μιαν ασπίδα για τον αποελισμό.

1821 Η επανάσταση που οδήγησε στη δημιουργία της νέας εθνικής σχολής σκέψης. ΑΠΟΕΛΙΣΜΟΣ. Η πλήρης αξιοποίηση της πνευματικής επάρκειας των απανταχού λαστίχων. MICHELIN, GOODYEAR, BRIDGESTONE, Καπλαμάες του Σολή που το Αναβαρκός. Όλοι μαζί για αυτή την υπέροχη ιδέα, Ζήτω ο ΑΠΟΕΛΙΣΜΟΣ.

Οι υπόλοιποι τάχα μου έλληνες (Ιερολοχίτες, Μαχητές και δεν συμαζεύεται) καλά θα είναι ν απάρουν μαθήματα.

Ριχτε τους κομμουνιστας εις την θάλασσα.

By the way...την αλήθεια πολλοί εμίσησαν, το παραμύθι ουδείς.

Κάτι ξέρουμε και εμείς οι Κινέζοι από παραμύθια φίλοι Λαστιχάριδες. Βλέπετε το Δωρούιν μας ήταν μαιτρ του είδους.

Ανώνυμος είπε...

fainetai oti kai i foukou einai made in china

Ανώνυμος είπε...

η παρακρουση σε ολο της το μεγαλειο!!
μακαρι να γιανεις

Ανώνυμος είπε...

eidete pote tin foukou na grapsei YPER mias omadas?
apla grafoun gia vrwmies kai tes vlakies pou simvenoun sto kipriako podosfairo, kai kapioi to pernoun proswpika enw pistevw oti den tha eprepe

Albedo_Zero είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον 8rylo. Όντως οι άνθρωποι έχουν άποψη και την λένε. Ούτε εμένα μου αρέσει η άποψη τους καμιά φορά αλλά tough luck που λένε και στα χωριά.

By the way..
Καλή Τύχη στα Ευρωπαϊκά...τσας παραπάνω στην Ομόνοια όμως.

Ανώνυμος είπε...

kaly tixi se olous extos pou tin omonoia

Ανώνυμος είπε...

File den paizesai...xereis ta oulla...polla oraia i aggelia sou...otan valoumen aggelia gia epitropi programmatismou APANTA ESI na se proslavoume...xoris epithetiko, empikame omilous...(as einai kai EUROPA LEAGUE)
Eisai epiikos anoitos, vres ena xompi na asxoleisai gia na min kathesai adika oli mera na grafeis malakies...
ai gamisou, anoite, vlaka