3 Σεπ 2008

Google Chrome (Beta)

Κυκλοφόρησε σήμερα ένα νέο web browser από την Google που υπόσχεται να κάνει το surfing στο διαδίκτυο πιο εύκολο και πιο λειτουργικό. Το Google Chrome λειτουργεί προς το παρόν σε δοκιμαστική βάση (Beta) και περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες. Π.χ. μόλις το ανοίξετε, παρουσιάζει στην αρχική σελίδα τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσται πιο συχνά σε μικρά κουτάκια. Ενά από κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι η χρήση tabs (όπως συμβαίνει και στις τελευταίες εκδόσεις του Firefox και του Internet Explorer), με τη διαφορά ότι το κάθε tab είναι αυτόνομο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που κολλάει το browser θα μπορείτε να κλείνετε μόνο το συγκεκριμένο tab (από τα Processes του Task Manager), χωρίς να χάνετε όλες τις ιστοσελιδές που έχετε ανοίξει! Καλό εεε;

Μόλις το κατέβασα και το δοκιμάζω τώρα. Αν θέλετε δοκιμάστε το κι εσεις από εδώ.

7 σχόλια:

Sike είπε...

δηλαδή εγώ που μοιράζομαι το κομβούτερ με το Χάσπα, όποτε το ανοίγω θα βλέπω όλα τα αθλητικά sites σε μικρά κουτάκια;
Είμαστεν πολλά εντάξει....

tzonakos είπε...

Μπήκα χτες βράδι, δευτερόλεπτα αφου βγήκε στον αέρα.
Δεν το εγκατέστησα, αφου στους όρους χρήσης αναφέρονται πράγματα που θέλω να διαβάσω σωστά πρώτα.
Οπως πχ εκει που λεει οτι συμφωνείς να δίνονται τα στοιχεία σου σε εταιρείες που συνεργάζονται με την Google ...
Πάντως ακούγεται καλός.

Ανώνυμος είπε...

Google Chrome EULA

11. Άδεια χρήσης περιεχομένου εκ μέρους σας

11.1 Διατηρείτε τα πνευματικά δικαιώματα και τα λοιπά δικαιώματα που ήδη κατέχετε επί του Περιεχομένου που υποβάλλετε, αποστέλλετε ή προβάλλετε στις Υπηρεσίες ή μέσω αυτών. Η υποβολή, η αποστολή ή η προβολή περιεχομένου συνεπάγεται την παροχή στην Google μιας διηνεκούς, ανέκκλητης, παγκόσμιας, μη αποκλειστικής και άνευ υποχρέωσης καταβολής πνευματικών δικαιωμάτων άδειας αναπαραγωγής, προσαρμογής, τροποποίησης, μετάφρασης, δημοσίευσης, δημόσιας προβολής και διανομής κάθε Περιεχομένου που υποβάλλετε, αποστέλλετε ή παρουσιάζετε στις Υπηρεσίες ή μέσου αυτών. Η εν λόγω άδεια παρέχεται με αποκλειστικό σκοπό να εκχωρεί στην Google το δικαίωμα στην προβολή, διανομή και προώθηση των Υπηρεσιών και μπορεί να ανακαλείται για συγκεκριμένες Υπηρεσίες όπως προβλέπεται στους Πρόσθετους όρους των εν λόγω Υπηρεσιών.

11.2 Συμφωνείτε ότι η εν λόγω άδεια εκχωρεί το δικαίωμα στην Google να μπορεί να διαθέσει το εν λόγω Περιεχόμενο σε άλλες εταιρείες, οργανισμούς ή άτομα με τα οποία συνεργάζεται η Google για την παροχή υπηρεσιών δημοσίευσης μέσω διανομής καθώς και τη χρήση του εν λόγω Περιεχομένου για σκοπούς παροχής αυτών των υπηρεσιών.

11.3 Κατά την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών πρακτικών για την παροχή των Υπηρεσιών στους χρήστες, αποδέχεστε ότι η Google μπορεί (α) να μεταφέρει ή να διανείμει το Περιεχόμενό σας σε διάφορα δημόσια δίκτυα και σε διάφορα μέσα, και (β) να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές του Περιεχομένου σας προκειμένου να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί στις τεχνικές προδιαγραφές σύνδεσης δικτύων, συσκευών, υπηρεσιών ή μέσων. Συμφωνείτε ότι η εν λόγω άδεια χρήσης παρέχει στην Google το δικαίωμα να προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες.

11.4 Βεβαιώνετε και εγγυάστε στην Google ότι διαθέτετε όλα τα δικαιώματα, την εξουσία και την αρμοδιότητα που απαιτούνται για την παραχώρηση της προαναφερθείσας άδειας χρήσης.



17. Διαφημίσεις

17.1 Ορισμένες από τις Υπηρεσίες υποστηρίζονται από έσοδα που προέρχονται από διαφημίσεις και ενδέχεται να περιλαμβάνουν διαφημίσεις και προωθητικό υλικό. Αυτές οι διαφημίσεις μπορεί να στοχεύουν στο περιεχόμενο των πληροφοριών που αποθηκεύονται στις Υπηρεσίες, στις ερωτήσεις που υποβάλλονται μέσω των Υπηρεσιών ή σε άλλες πληροφορίες.

17.2 Ο τρόπος, το είδος και η έκταση της διαφήμισης που πραγματοποιεί η Google μέσω της Υπηρεσίας υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς σχετική ενημέρωσή σας.

17.3 Ως αντάλλαγμα για την εκχώρηση πρόσβασης και χρήσης των Υπηρεσιών από την Google σε εσάς, συμφωνείτε ότι η Google έχει το δικαίωμα δημοσίευσης διαφημίσεων στις Υπηρεσίες

the bastard; unshaved. είπε...

αρκετά καλός. εγώ τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά για όλο το websurfing, έτσι για να βγάλω ένα συμπέρασμα κατα πόσο θα τον αφήσω.

Όπως καλό ήταν και το statement-επιθεση της google,ότι ΙΕ και Firefox έγιναν developed πριν χρόνια, τότε που το internet ήταν html και java.

x είπε...

Καλό φαίνεται να είναι το Chrome - όσο το έχω δει. Το εκνευριστικό της υπόθεσης του πολέμου των browser (προσωπικά είμαι οπαδός του Firefox, μέχρι στιγμής τουλάχιστον), είναι ότι από αυτούς που θα στραφούν στο Chrome, οι περισσότεροι θα είναι - λογικά - χρήστες του Firefox, οι οποίοι είναι πιο καταδεκτικοί σε αλλαγές και κυνηγούν συνεχώς τα πιο φρέσκα πράγματα, και όχι οι "παραδοσιακοί" του Internet Explorer. Η Microsoft θα χάσει ένα κομμάτι της πίττας, αλλά αυτός που έχει να χάσει περισσότερο είναι, δυστυχώς, η Mozilla.

Ανώνυμος είπε...

agapiti foukou ego se prolava kai egra4a to ar8ro pio grigora su :P

http://kmgxx.pblogs.gr/2008/09/google-chrome-beta-gia-windows.html

Ανώνυμος είπε...

ρίξε μια ματιά
http://osr55.wordpress.com/