8 Σεπ 2008

Η βίλλα του O’Dwyer

Ψάχνοντας διάφορα βιντεάκια που ανέβηκαν πρόσφατα στο youtube, έπεσα πάνω σε ένα video που ανέβασε πριν από λίγες μέρες ο βρετανός Cornelius O’ Dwyer. Για όσους δεν τον έχουν ακουστά, είναι ο κλαμένος εγγλέζος που κατηγορά άσυστολα την Κύπρο διεθνώς επειδή πιστεύει ότι εξαπατήθηκε όταν αγόρασε εξοχικό στο Παραλίμνι.

Περιληπτικά, ο κ. O’Dwyer είχε αγοράσει μια βίλλα με πισίνα (όταν ήταν ακόμα υπό ανέγερση). Ενώ στα αρχικά σχέδια του συγκροτήματος φαινόταν ότι δίπλα από τη βίλλα του δεν θα χτίζονταν άλλα κτίρια, τελικά ο developer άλλαξε τα σχέδια την τελευταία στιγμή χωρίς να τον προειδοποίησει. Δίπλα ακριβώς από το εξοχικό του εγγλέζου χτίστηκε άλλη βίλλα, το μπαλκόνι της οποίας έχει θέα στην αυλή και την πισίνα του O’Dwyer (έτσι οι ένοικοι της θα μπορούσαν να βλέπουν την βίλλαν του O’Dwyer όταν αυτός θα κολυμπά τίτσιρος).

Από τότε ο εγγλέζος άρχισε να κατηγορεί δημόσια τόσο τον Κύπριο developer, όσο και την Κύπρο γενικότερα μέ όποια μέσα είχε στη διάθεση του (εφημερίδες, ιστοσελίδες, φιλμάκια στο Youtube, κλπ). Ισχυρίζεται ότι στην πορεία του "αγώνα" του, δέχτηκε δύο φορές επίθεση από τον Κύπριο developer και στη μια περίπτωση χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτεί σε κλινική για 6 μέρες. Ο εγγλέζος παραπονιέται επίσης ότι ο developer αποφάσισε να ακυρώσει τη συμφωνία που είχαν υπογράψει (λόγω καθυστέρησης στην πληρωμή των δόσεων), και χωρίς να του επιστρέψει την προκαταβολή που είχε καταβάλει, ξαναπώλησε το ακίνητο σε άλλη οικογένεια βρετανών (αφού έτσι κι' αλλιώς ο O’Dwyer δεν ήταν ικανοποιημένος).

Σίγουρα η αρνητική προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό δεν μας τιμά ως Κύπριους και μόνο κακό αντικτυπο μπορεί να έχει για τον τόπο μας, όμως φαίνεται πως ούτε ο εγγλέζος - που επιμένει να μας κατηγορεί - είναι κανένας άγιος...

Στο τελευταίο του video o κλαμένος εγγλέζος εξηγεί ότι έχει κατασκηνώσει επ' αόριστο έξω από την Κυπριακή Πρεσβεία στο Λονδίνο (από τις 4 Αυγούστου 2008) απαιτώντας να του επιστραφεί η βίλλα του και να καταδικαστεί ο developer που τον έκαμε μαύρο.


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τον πείραξε που πουλήθηκε η περιουσία του σε άλλον; ε, να δει τη γλύκα! εμάς τα σπίτια μας κ οι περιουσίες μας στα κατεχόμενα τόσα χρόνια αγοράζουνται κ πουλιούνται από τα συμπατριωτάκια του κ δεν συγκινήθηκε κανένας Εγγλέζος να κάνει διαμαρτυρίες έξω απ' την Τουρκική πρεσβεία...

aloupas είπε...

a

aloupas είπε...

na pellani o poustoeglezos pou ton ekaman kai mauron pou to ksilon na pellani pou en tha petixei kai tipote to pollin pollin na piaei tin prokatabolin tou piso alla en na tin faei stous giatrous kai ta nosokomia. siga men kopsi kanena pos tou epeksan poustia me tin politelin tou billa

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, μπράβο...αφού επιασαν μας τις δικές μας περιουσίες να τις πιάμεν και εμείς τους άλλους και it's ok...Μπράβο μας..

Ανώνυμος είπε...

Αν ο κυπραίος είχε όρο μέσα στα συμβόλαια ότι η προκαταβολή δεν επιστρέφεται και ότι το συμβόλαιο ακυρώνεται αν δεν πληρωθεί έγκαιρα, τότε ο εγγλέζος δεν μπορεί να του τα κνύσει.

Συμφωνώ ότι ο εγγλέζος είναι ένας κλαμένος. Συμπεριφέρεται όπως ένα μωρό που του εσπάσαν το παιχνίδι του και επιμένει να του το δώκουν πίσω όπως ήταν.

nic είπε...

ένας εγγλέζος που κλαίει τζαι θέλει τη βίλλα του...
pathetic sight

Αχάπαρη είπε...

eprepe na kamei je apergia peinas anti apla na stekete mprosta p tin presvia.

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλες πρεσβείες κάμνουν διαδηλώσεις χιλιάδες άτομα για πολέμους, γενοκτονίες και ξέρω εγώ και κανένας εν άσχολειται μαζί τους. Τούτος χαρκέται πως η περίπτωση η δική του εν special; Πάω τζαι εγώ καλό έξω που την πρεσβεία της Ιταλίας λόγω του ότι αρνείται πεισματικά η Ferrari να μου στείλει μιαν μούχτη.

haha είπε...

Πάντως επρόσεξα ότι σήμερα απενεργοποίησε τα σχόλιο στο youtube. Άφησε ένα σχόλιο συμπαράστασης από συμπατριώτη του και δεν επιτρέπει να γράψουν άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

exo oi vasis apo tin kipro

mouzoura είπε...

na pelllanoun oi kriokoloi egglezoi.

Ανώνυμος είπε...

siga ta laxana re billy! dame o xristofias etoimazetai na paradosei tin Kypro stin Tourkia afou tou exoun taksei na ton kanoun eparxo k sy katakofkesai gia ena kommati oikopedo sto Frenaros? ekataskinoses ekso pou tin presveia tis Kyprou? apla na ksereis oti se ligo kairo tha kataskinoneis ekso ap'tin Tourkiki presveia gia na vreis to dikio sou. erotisi kriseos re paidia: toulaxiston tha zitisei na exei stratiotikes vaseis i apothanousa Kypriaki Dimokratia sto nisi mas prin na ypograpsei ti lysi o ttofias?

Ανώνυμος είπε...

o englezos thelei villan tzai o tourkos ton germanon tou.

Ανώνυμος είπε...

Υποψιάζομαι ότι για όλα αυτά φταίνε οι χρονοβόρες διαδικασίες για την έκδοση πολεοδομικών αδειών αλλά και η τσαπατσουλιά μερικών Κυπρίων "developers".

Αν ο developer να ξεκίνησε να πουλά τα σπίτια αυτά ΠΡΙΝ ξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες για την ανέγερση τους (και αυτό για να χρηματοδοτήσει το έργο), και αν κατά την εξέταση της αίτησης του (μετά από κάποιους μήνες) η πολεοδομία τον υποχρέωσε να κάνει κάποιες στα σχέδια, τότε αναγκαστικά άλλαξε και η θέση του σπιτιού του Εγγλέζου. Αν ο developer είχε προειδοποιήσει τον πελάτη του ΠΡΙΝ αγοράσει για όλα τα πιο πάνω, τότε κακώς φωνάζει ο Εγγλέζος. Αν όμως δεν έγινε τίποτα από τα πιο πάνω, τότε δικαίως ο Εγγλέζος δηλώνει εξαπατημένος αφού "άλλον του εδείξαν τζαι άλλον του εμπήξαν".