29 Οκτ 2008

Μάθημα Συμπεριφοράς Νο.62873

Η επικράτηση της Ομόνοιας στο "ντέρμπι" με την Ανόρθωση ήταν καθολική και ξεκάθαρη. Το 4 - 0 (αυτή τη φορά χωρίς κούντημα από τον Γερασίμου), και οι λιγοστές (επιτέλους!) επίμαχεσ φάσεις του αγώνα, δεν άφησαν στον "κκέλη" κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, και στις δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι η νίκη της Ομόνοιας ήταν δίκαιη.

Φυσικά ο Τιμούρ είναι δίκαιος και ντόπρος και έχει το θάρρος να παραδεχθεί τα λάθη του αφού και την προηγούμενη αγωνιστική που η Ανόρθωση έφερε εντός έδρας ισοπαλία με την Πάφο (έχασε πέναλτυ στο 90+3) δήλωσε ότι η ομάδα του δεν δικαιούταν κάτι παραπάνω από τον αγώνα.

Τελικά όμως ο Κετσπάγια βρήκε και πάλι τον τρόπο να βγει από πάνω. Με αφορμή τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του από τους αντίπαλους οπαδούς, ανάγκασε ακόμα και τον Τούτιτς να του απολογηθεί δημόσια (παρόλο που ο Βόσνιος ήταν από τους λίγους που προσπάθησαν να σταματήσουν τα συνθήματα αυτά).




Οι βρίσιες φυσικά δεν είναι ότι καλύτερο, όμως όσοι πηγαίνουν στο γήπεδο γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι συνθήκες στις εξέδρες διαφέρουν πολύ από το μοναστήρι του Σταυροβουνίου... Μήπως είναι η πρώτη φορά που βρίζεται (χυδαία) κάποιο συγκεκριμένο άτομο από οπαδούς αντίπαλης ομάδας; Ή μήπως ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Τιμούρ άκουσε οπαδούς να βρίζουν (ακόμα και τον ίδιο προσωπικά); Ή μήπως ο Τιμούρ υπήρξε υπόδειγμα συμπεριφοράς (ιδιαίτερα λεκτικής) τα τελευταία χρόνια για να απαιτεί ανάλογη συμπεριφορά από τον κάθε οπαδό; Εξάλλου κάτι ανάλογο συνέβηκε πολλές φορές ακόμα και στο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου οπαδοί της Ανόρθωσης έβρισαν τον αντίπαλο προπονητή χωρίς να έχει συγκινηθεί καμιά φορά ο Τιμούρ. Δυστυχώς είναι και αυτά μέσα στο παιχνίδι και πιστεύαμε ότι ένας άνθρωπος όπως ο Τιμούρ, με τις εμπειρίες που έχει στα γήπεδα θα είχε μάθει μέχρι τώρα να ζεί με αυτά και να μην αντιδρά τόσο έντονα.

Και ενώ στην αρχή δήλωσε ενοχλημένος από τις φράσεις που αναφέρονταν στη γυναίκα του και το παιδί του, αμέσως μετά ανάφερε ότι επιστρέφει τις βρισιές σε αυτούς τους "φλώρους" με την διαφορά ότι ο ίδιος μπορεί να τις πραγματοποιήσει κιόλας στην πράξη! Με άλλα λόγια ο Τιμούρ έβρισε και αυτός τις γυναίκες και τις οικογένειες των υβριστών του, προσθέτοντας πως όταν έρθει η σειρά τους θα το κάνει κάνει κιόλας. Τα λόγια αυτά έχω την εντύπωση ότι ήταν πολύ πιο βαριά και όμως πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα από τα ΜΜΕ και δεν ακούστηκε καμιά επίκριση από κανένα.

Θυμίζουμε το περσινό περιστατικό στον αγώνα Ανόρθωση - Ομόνοια στη διάρκεια του οποίου ρίχθηκε κροτίδα στον Αντώνη Γιωργαλλίδη και ο αγώνας παρολίγο να διακοπεί. Η τηλεοπτική κάμερα "συνέλαβε" τον Τιμούρ να βρίζει τους φιλάθλους που βρίσκονταν στην βόρεια κερκίδα της Ανόρθωσης και όλοι είπαν "Μπράβο Τιμούρ καλά τους έκανες". Όσό μεγάλη προσωπικότητα και εάν είναι ο Τιμούρ δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο.

Τα επιτεύγματα του Τιμούρ Κετσπάγια και ιδιαίτερα η φετινή πορεία της Ανόρθωσης είναι πράγματι αξιοθαύμαστα και έχουν πείσει πάρα πολλούς ότι ο άνθρωπος αυτός εκτός από ποδοσφαιριστής είναι εξίσου χαρισματικός και σαν προπονητής. Όμως έχουμε την εντύπωση ότι προχτές στο ΓΣΠ "άλλου το έτρωεν τζαι αλλού εκνύθετουν" ο κκέλης. Η Ανόρθωση κατάρρευσε μετά το 2-0 και τίποτε δεν δούλεψε σωστά. Παίκτες χωρίς πάθος, ομάδα χωρίς οργάνωση και με πολλά λάθη παραδώθηκε εύκολα στην ομάδα του "Κυπριακού Δημοσίου".

Από την άλλη πολλοί είναι αυτοί που χάρηκαν την πανoλεθρία της Κυρίας, αφού περίμεναν εδώ και καιρό στην γωνιά για να ρίξουν την χολή τους νομιζόμενοι πως μια ήττα στο Cyprus League μπορεί να διαγράψει τις επιτυχίες της Ανόρθωσης στο Champions League. Έπεσαν οι μάσκες από διάφορους που προσπιούνταν ότι χαίρονταν από τις επιτυχίες της Κυρίας στην Ευρώπη. Την Τρίτη το βράδυ που η ANORTHOSIS FAMAGUSTA θα αγωνίζεται με την INTER, αυτοί θα κάνουν φιλικά συντήρησης με τον Ορφέα, το Ζακάκι και την ΠΑΕΕΚ.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάντως σαν ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ δεν χάρηκα καθόλου την αποτυχία της ανό

ήθελα ΙΣΟΠΑΛΙΑ

αλλά δεν πειράζει... όπου νά'σαι πάμεν ΠΡΩΤΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

sta @@ mas to ch. league re evropeoi.

omonoia kai den ime kala.

Ανώνυμος είπε...

Αν και Ανορθωσιάτης, έχεις απόλυτο δίκαιο. Έτσι κι αλλιώς ο Τιμούρ τούτα ούλλα τα χρόνια άκουσε όσα εν ακούσασιν μαζί ο Γλαύκος, Ο Κυπριανού, ο Τάσσος και ο Αναστασιάδης αλλά ποτέ δεν αντέδρασε έτσι. Αλλού τον έτρωε όπως είπες. Επίσης, το να τους αποκαλέσει φλώρους και να ανταποδώσει όσα του είπαν ουσιαστικά υποβιβάζει τον εαυτό του στο επίπεδο τούτων που τον ύβριζαν. Επίσης, όπως είπες, ούτε ο ίδιος ήταν πρότυπο διαγωγής ποτέ. ( Άραγε καταδίκασε τα επεισόδια μετά τον αγώνα;) Εδιαλύσαν μας 4-0 και ασχολούμαστε αν 50-100 Ομονοιάτες εξιτιμάζαν τον Τιμούρ. Στο 2ο γύρο, 50-100 Ανορθωσιάτες εν να ξιτιμάζουν τον Τούτιτς. Έτσι εν η νοοτροπία μας. Ο Τιμούρ εν να τους θυμώσει;

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να μεν εδιαν λεφτα το Ακελ στην Ομονοια και ελαλουν σας τι ομαδα θα ειχατε.Εχουν τους πιο ακριβοπληρωμενους ποδοσφαιριστες και ολα αυτα επειδη ειναι στην εξουσια το Ακελ.

Ανώνυμος είπε...

APO OMADA TU LAOU EGINE OMADA TU DIMOSIOU.
XEXE

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ:
Ποιός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος κυβερνητικός υπάλληλος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Δημήτρης Χριστοφή

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Εν να κάμω μιαν γενική παρατήρηση για το μπλογκ σας.Άμα σατυρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις του Κυπριακού ποδοσφαίρου, πρέπει να το κάμνεις ισότιμα τζαι για ούλλες της ομάδες.Επερίμενα μετά τον αγώνα προχτές να γινει καμμιά ανάρτηση που να σατυρίζει ότι έγινε.

Όταν εν γίνεται τούτο, την ανάρτηση της προηγούμενης εβδομάδας μόνο σαν χλευασμό μπορώ να την εκλάβω προς τους οπαδούς μας.

Το προφίλ του Κυπραίου οπαδού που εγράψετε εν ένα που τα πιο απολαυστικά κείμενα που εθκιάβασα στο ίντερνετ διότι σατυρίζει τους πάντες και τα πάντα τζαι εν αφήνει τίποτε στο απυρόβλητο.

Έτσι πρέπει να κάμνετε πάντα τζαι ούλλοι οι οπαδοί, ομάδες εν να τα ακούουν που εσας με το γυρί.

Ενας Ομονοιάτης

Ανώνυμος είπε...

TA EXODA TIS METAGRAFIS TU XRISTOFI SIBERILIFHTIKAN STON KRATIKO PROIPOLOGISMO.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πω αναφερτώ τζαι σε ένα άλλο ζήτημα προς ούλλους γενικά τους οπαδούς.

Ξέρουμε ίνταλος εν η κατάσταση στην Κύπρο τζαι ότι το ποδόσφαιρο εν πολιτικοποιημένο.

Η Ομόνοια εν η ομάδα κομματική τζαι πριν ένα χρόνο που ήταν οι εκλογές Αποέλ, Ανόρθωση, Απόλλωνας, Άεκ, Εθνικός, Ολυμπιακός τζαι Ένωση εφκάλαν ανακοίνωση υπέρ υποψήφιου για τες προεδρικές εκλογές.

Με το να κατηγορούμε τους αντίπαλους οπαδούς για τούτα τα πράματα τζαι να μεν βλέπουμε την καμπούρα την δική μας εν κάμνουμε τίποτε.

Πρέπει να εκλείψουν τούτες οι καταστάσεις που το κυπριακό ποδόσφαιρο τζαι αν θέλουμεν όντως να κάμουμε κάτι μόνο με κριτική τζαι πίεση στις ομάδες μας μπορούμε να το κάμουμε.

Ένας ομονοιάτης.

Ανώνυμος είπε...

Gamiese re parea pou enna mas peis oti o gerasimou ekountise tin omonoia tzai oti eimaste i omada tou kipriakou dimosiou. Skatoratsa eisaste tzai tha eisaste panta..

Ανώνυμος είπε...

mia faousa match xwris itta, Protathlites, Grafoume istoria stin evropi. I Anorthosis einai i proti omada pou 3efige apo ta kirpiaka sinora. Tha erxotan kai ena matchpou tha erxotan kai afto.
Mravo stin omonoia pou nikise , mravo stin ano pou grafi Istoria

Ανώνυμος είπε...

Re anorthosiatouthkia epiete mia fora na pexete mappa ektos pou to antipodosfero pou pezete(sistima 1-10) tze efaete 4

Ανώνυμος είπε...

Ρε εδωκεν σας εκατομμυρια το ακελ για μεταγραφες, επιατε τους πιο ακριβοπληρωμενους και καλους ποδοσφαιριστες τζαι εισαστεν(μετα που 6 αγωνιστικες) στην κορυφη με μολις 1 βαθμο διαφορα απο το ΑΠΟΕΛ! Δηλαδη τι αλλο θελετε για να πιστειτε οτι δεν εχετε υποθεση??
Α τζαι κορυφη επιατε μετα που επιαξετε με τα δευτερα της ανορθωσης!

Ολη η σουπερ ομαδα της χομονοιας συμπεριλαμβανεται στον προυπολογισμο του κρατους.

Ανώνυμος είπε...

RE OMONIATES
ISASTE STERIMENOI APO EPITIXIES KAI GIA AFTO SAS DIKEOLOGO.

KATURAS APO TIN XARA SU OTAN DERNIS TIN KALITERI OMADA TIS KIPRU.

Ανώνυμος είπε...

NE RE SHIERUMASTE!!
TULAXISTON EMEIS EFKALAME PIO DISKOLO PROGRAMA PU TA MUNIA TUS APOELISTES!DAME OI MALAKES MIA OLOKLIRI XRONIA NA XANUN J NIKISUN TIN OMONOIA, NNA TO PEI J O KOLOS TUS!
ENNA TA PUME TON MAH RE!!
TRIFILLARA TRELENOMAI!

Ανώνυμος είπε...

krimas tin foukou, epeiraksen tin to 4-0 je exasan tin aisthisi tou xioumor twra.

efan sas i antikeimenikotita re ornithes

crucifixio

Ανώνυμος είπε...

erwthsh: pou epie esso o timous pou efkalen ta nevra tou twra pou en eshei geneka na dernei? flories...

crucifixio

Sike είπε...

"[...]ανάφερε ότι επιστρέφει τις βρισιές σε αυτούς τους "φλώρους" με την διαφορά ότι ο ίδιος μπορεί να τις πραγματοποιήσει κιόλας στην πράξη" - εγώ νομίζω εννοούσε ότι μπορεί να τις εφαρμόζει στην γεναίκα του, όχι στις δικές των άλλων...

συνεχίστε

Ανώνυμος είπε...

kai stin kori tou???

Ανώνυμος είπε...

Μα εν το φλωροι τωρα το προβλημα??
Αφου ειστε φλωροι! Επηρεν σας ειδηση τζαι ο τιμουρ...που οι οπαδοι του ειναι η ντροπη των οπαδων! φανταστου!

Ανώνυμος είπε...

ne re
oi anorthosiates en i ntropi ton opadon epidi den fkalun matia antipalon opadon kai epidi den dernun papaes me ta mora tous.

areski mu giortazete tin 28i okrovriou kai apo tin alli pernete sto gipedo ellinikes simees kai svastikes.

ahaparoi

Ανώνυμος είπε...

o timur einai o apolytos star tou kypriakou futbol, asizititi. thymizei mou ton kantona pou ekamen mia fora karate kick se opado tis crystal palace pou ton eksitimaze. mono aftos exei ta arxidia na ta valei me olous kai me ola se afto ton topo pou oi perissoteroi eimaste 'krypse na perasoume'. opos eipe kai o toutits 'aftos o athropos mas anoikse ta matia'. ekane prota tous anorthosiates na pistepsoun oti mboroun na anoiksoun ta ftera tous pera ap'afti ti mizeri vrahonisida kai meta olous tous ypoloipous oti mboroun na ta kataferoun opos i ano. alla anti na ton efxaristoun pou tous edeikse to dromo kapoioi einai toso potapoi kai fthoneroi pou meionoun tin epityxia tou me mbaroufes typou 'kolofardia', 'antipodosfairo', 'diaitisia'gia na noiosoun kalytera gia tin diki tous omada kai tou vrizoun akoma kai tin aniliki tou kori tin idia stigmi pou diafores 'asxetes' evropaikes efimerides, kanalia, istoselides alla akoma kai antipaloi proponites ektheiazoun to proponitiko tou ergo kai ton xaraktirizoun xarismatiki prosopikotita...

Ανώνυμος είπε...

mana mou ton timour... pou eksitimaze tin geneka tou satsia, ton augousti en epidi en kryfei na perasei... o pelloekkentrikos...

o apolitos star itan proktes sto porno pou efae 4 pou ton kolo

kkeli gamiese olo paraponiese

Ανώνυμος είπε...

o timur me ola ta kala kai ta kaka tu ine terastia podosferiki prosopikotita kai oloi tha ithelan na exun enan timur. evgale tin podosferiki kipro apo tin afania.
an itan i azula puza...

Ανώνυμος είπε...

ti 3itimasies tou elalousan 3erei kanenas?

Ανώνυμος είπε...

oi flwroi tou gamoun to spiti t malaka..ekleises to spiti tou timour re cafu re cafu!!

ano gamiese!

omonoia trelenomai

Ανώνυμος είπε...

ATE ASSIKTIR RE KLAMOUR, MONO SPOUDAIOS PROPONHTHS K PODOSFAIRISTHS ISE, ALLA AFTA INE MONO EPAGELMA.. POU EN TA IDANIKA SOU K OI AKSIES SOU WS ANTHROPO? ME AFTA POU AKOUME GIA TO PAIDI SOU KAI THN OIKOGENIAKH SOU ZWH, ATE ASSIKTIR K PALI

NAI RE IMASTE H OMADA TOU DHMOSIOU K NA SAS GYRIZEI RE ALLOTHRISKOI - K OULLOI MAZI NA ISASTE PALE DE THA MAS FTASETE POTE SE EKTOPISMA

ALITHIA, TI EXETE NA PEITE GIA THN EPISHMH ANAKOINWSH TWN SWMATEION SAS POU PROANAFERTHIKE PIO PANO? GIATI EN TH SXOLIAZETE K AFTH K KOLLATE STHN OCEAN TANKERS?

KAI NAI MPRAVO THS ANORTHOSHS POU EVALE THN KYPRO STON ELITE EVRWPAIKO PODOSFAIRIKO XARTH AKSIZEI THS NA PAIZEI EKEI POU PAIZEI EPIDI ITAN H MONH KYPRIAKH OMADA POU EFTASE STA PROTHYRA POLLOSTES FORES - OMWS AFAIRESTE TIS PAROPIDES SAS K KOITAKSETE TA STATISTIKA (KATOXH, EFKAIRIES, SOUT, TERMATA, SISTIMATA KLP) POU KATADIKNYOUN THN APISTEFTH KOLOFARDIA SAS H OPOIA FANHKE K APOPSE ME THN INTERNAZIONALE.

efxaristo gia to xrono sas

Ανώνυμος είπε...

k kati telefteo,

ΑΠΟΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ - ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΞΥΠΝΗΣΕ - ΞΕΚΙΝΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΣΟΥ

rantevou ton MAH KAI TOU XRONOU ETSI KAIRO - MEXRI TOTE OSOI DE MAS SEVESTE THA MAS FOVASTE

G9

Ανώνυμος είπε...

En iksera oti eshiei tosous pollous Omoniates pou kseroun na grafoun. Pragmati efoithika

Ανώνυμος είπε...

poneiiiiiiiiiiiiiii ponei kinezou8kia mou poneiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ekamete mia niki stin ano kai en na exete na to lete oti itan i megaliteri eurwpaiki sas epitixia, na sas ponei pou ederete epiasate korifi gia 2 vdomades kai nomisate oti epiasate to prwta8lima....na sas ponei pou en na piasete to permoulo pale kai na sas ponei pou eisasten arnia mpastartou8kia tou akel.