18 Δεκ 2008

Καλησπέρα σας, καλή τηλεθέαση και καληνύχτα σας

Αναδημοσιεύουμε το πιό κάτω άρθρο από την ιστοσελίδα φίλων του ΠΑΟΚ http://www.paokg4.org/

Θα μπορούσαμε ήδη να έχουμε γράψει πολλά για όσα συνέβησαν τις τελευταίες 10 ημέρες στη χώρα μας, αλλά δεν χρειάστηκε. Το έκαναν σχεδόν όλοι, από την ανάποδη όμως... Όποιος έχει έστω και λίγη λογική μέσα του καταλαβαίνει τι συνέβη και γιατί συνέβη.

Διαδηλωτές, μαθητές, «αναρχικοί» , πλιατσικολόγοι, αλλοδαποί, αστυνομικοί, καταστηματάρχες και πολίτες αυτής της χώρας, είναι όλοι τους χαμένοι. Οι κερδισμένοι είναι αυτοί με τους οποίους για την ώρα δεν ασχολείται κάνεις. Όταν ανέβουν τα κόμιστρα των ασφαλίστρων, όταν αυξηθούν τα δημοτικά τέλη και οι φόροι, όταν βγουν τα πορίσματα και οι αποφάσεις για το μεγάλο πλιάτσικο που γίνεται στα πολιτικά γραφεία και όχι στους δρόμους κι όταν οι άνθρωποι αυτών των γραφείων, οι πολιτικοί θα μας χαιρετούν από τα μπαλκόνια, ΤΟΤΕ θα είναι για άλλη μια φορά αργά για να καταλάβουμε τι πραγματικά συνέβη και συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Και σε αυτή την περίπτωση οι κύριοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς, οι άλλοι κάνουν απλώς τη «δουλειά» τους.

Οι άμεσα κερδισμένοι για άλλη μια φορά είναι τα κανάλια και οι εφημερίδες. Όπως και να το πάρεις, είναι ένα θέμα ελεγχόμενο αυτή τη στιγμή 100% από τα media. Είναι το δικό τους θέμα. Όπου και όπως θέλουν το πάνε. Έσπρωξε μια φορά η κοινή γνώμη και δέκα αυτοί. Εδώ βγάλανε τον λάκη και επί μισή ώρα έβγαζε διάγγελμα προς τη "νεολαία" της χώρας...

Αν τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή θα διαπιστώσουμε πως η Ελλάδα έχει 10.000.000 αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο που ο αστυνομικός πυροβόλησε-σκότωσε-δολοφόνησε το παιδί. Η πραγματικότητα είναι ότι κανένας μας δεν μπορεί να γνωρίζει αν ήταν μια πράξη ενός κάκιστα εκπαιδευμένου αστυνομικού ή ενός ψυχασθενούς ανθρώπου που διέπραξε έναν φόνο εν ψυχρώ.

Από εκεί και πέρα, έχουμε 10.000.000 Έλληνες που επικροτούν το ξέσπασμα των "παιδιών" αρκεί να μην γίνει πάνω στο δικό τους αυτοκίνητο, στο δικό τους κατάστημα ή στο δικό τους κεφάλι.

Ξαφνικά, όλοι ενδιαφερθήκαν για ένα 15χρονο παιδί που έφυγε άδικα από τη ζωή. Το είδαν στο γυαλί. Την άλλη μέρα και κάθε μέρα, οι ίδιοι άνθρωποι, θα πάνε για καφέ και θα παρκάρουν το αυτοκίνητο τους πάνω στη ράμπα για τους ανάπηρους. Αυτό δεν το βλέπουν στο γυαλί, δεν το βλέπουν ποτέ.

Την ίδια μέρα που χανόταν ένα 15χρονο παιδί, πέθαιναν κι άλλοι συνάνθρωποι μας σε ράντζα και σε δρόμους καρμανιόλες. Μέσα σε αυτές τις δέκα ημέρες εξαφανίστηκαν 10 ανήλικα παιδιά από τα οποία στατιστικά θα βρεθούν τα 2. Τα υπόλοιπα 8 θα βγουν στο σφυρί, ολόκληρα ή μόνο τα όργανα τους. Δεν πειράζει όμως, να είναι καλά το γυαλί και η υπόθεση του μικρού Αλεξ που «συγκλόνισε» το πανελλήνιο. Η ευαισθησία του κόσμου και η αφύπνιση της κοινής γνώμης, αφορά μόνο ότι βγαίνει στο γυαλί. Και για μισή ώρα. Μετά, θα συνεχίσουν το γεύμα τους, θα δουν το λιτσα.κομ και θα πάνε για ύπνο.

Κάνεις δεν διαδήλωσε και κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ συλλογικά και μαζικά για το κακό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα.

Καθημερινά "πεθαίνει" κόσμος για να ζήσει την οικογένεια του, κόσμος που δεν έχει την πολυτέλεια ούτε στα παράθυρα να βγει ούτε να διαδηλώσει για κάτι. Κόσμος που δεν ζει στα Βριλήσσια, στο Ψυχικό και στο Πανόραμα αλλά στο Λαύριο, στο Περιστέρι, στο Κερατσίνι, στον Εύοσμο και στο Κορδελιό. Αυτός ο κόσμος δεν διαμαρτύρεται ποτέ. Έχει τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθεί κάθε 4 χρόνια αλλά το "ξεχνά. Το ξεχνά γιατί θυμάται πως με 900 ευρώ πρέπει να ζήσει την οικογένεια του και έχει ένα παιδί που πρέπει να το βολέψει στο δήμο, στο δημόσιο ή τέλος πάντων κάπου για να μπορέσει να έχει μια καλύτερη ζωή.

Λειτουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο, σε αυτή τη χώρα, οι μη προνομιούχοι, λαμβάνουμε αυτό που μας αξίζει. ΤΙΠΟΤΑ.

Καλησπέρα σας, καλή τηλεθέαση και καληνύχτα σας.

5 σχόλια:

nic είπε...

Ο θάνατος του του Αλέξη ήταν αφορμή για πολλά. Εφάνηκε προς στιγμής ότι υπάρχει ανάγκη και διάθεση για ριζικές αλλαγές, σε κάποιους τομείς αλλά δε θα γίνει τίποτε. Ακριβώς επειδή όσοι έχουν ούλλα τα καλά της τζοιλιάς τους δεν τους κόφτει πραγματικά, τζαι τζείνοι που τους κρούζει πραγματικά δε μπορούν να κάμουν κάτι παραπάνω που το να φωνάζουν.

Οι "παρενέργειες" ήταν επίσης πολλές. Εφκήκαν τα μεγάλα αρπακτικά να πιάσουν ότι μπορούν, τζαι γυροφέρνουν τους πελλούς ώσπου να ξεψυshίσουν.


Άρα τίποτε διαφορετικό που πριν.
ωραίο το ποστ

Ανώνυμος είπε...

ola ston vomo tis mikro-politikis.

ean den imaste emis stin exusia AS KAI I ELLADA, egrapse o sertis simera ston philelefthero.

Ανώνυμος είπε...

ωπα ρε εβρεθηκεν νουσιμος καλαμαρας!!!! εντυπωσιακοτατο! νομιζα πως ηταν ολοι οπως τα καναλια τους!

Ανώνυμος είπε...

παοκαρα ολε ρε :)

Ανώνυμος είπε...

I AGREE