10 Μαρ 2009

Έκτακτη Είδηση: Σώθηκε η οικονομία μας!



Δεν ξέρω αν ήμουν ο μόνος που αισθάνθηκε κοροϊδία παρακολουθώντας το ψεσινό (Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009) δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ1 στις 20.00:

Για όσους δεν είχαν την ευτυχία να εκστασιαστούν μπροστά από το χαζοκούτι βλέπωντας τα νέα του κρατικού ιδρύματος, αναφέρω ότι παρουσιάστηκε σαν πρώτη είδηση "η οικονομική ένεση" που θα μας μπήξει ο Υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης - Σβηστός και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος 'Patterellek' Μαυρομμάτης, από το Ιράν παρακαλώ!

Οι προαναφερθέντες σωτήρες του έθνους (Πασχαλίδης & Μάνθος) επεσήμαναν μάλιστα ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα κατέβουν στο νησί μας 1000 Πέρσες επιχειρηματίες και τουρίστες για να γιορτάσουν το Ιρανικό νέο έτος στην Κύπρο (δεν γιορτάζεται νέο έτος χωρίς σιεφταλιά και ζιβανία!) και ταυτόχρονο να σώσουν την παραπαίουσα οικονομία μας. Ούτε η Κάθοδος των Μυρίων να ήταν...

Δεν μας έφταναν οι οπτικογραφημένες δηλώσεις τους, γι'αυτό ο Πασχαλίδης αποφάσισε να μας φλομώσει και live. Βγήκε λοιπόν τηλεφωνικά σε παράθυρο για να μας ανακοινώσει ότι οι Πέρσες φίλοι μας ενδιαφέρονται και για την αγορά ακινήτων, ιδιαίτερα στην περιοχή Λάρνακας. Σκοπεύουν μάλιστα να αγοράσουν ακίνητα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! (...δηλαδή ένα οικόπεδο στα Περβόλια ?). Tο ρεπορτάζ διήρκεισε για 8 περίπου λεπτά.

Τώρα μπορεί να μου πείτε ότι υπερβάλλω που το κάνω θέμα. Όμως μέχρι τώρα θεωρούσα τις ειδήσεις του ΡΙΚ λίγο πιο σοβαρές από αυτές άλλων καναλιών. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι επιβάλλουν στο ΡΙΚ τι να μας ξεφουρνίζει κάθε βράδυ στο δελτίο ειδήσεων.

Μπορείτε να δείτε και με τα μάτια σας το δελτίο ειδήσεων εδώ επιλέγοντας την ημερομηνία 9/3/2009.

10 σχόλια:

MARINOS είπε...

Δηλαδή για να τα μαζέψουμε όσα ακούμε και διαβάζπυμε αυτές τις μέρες, αναμένονται επενδύσεις εκατομμυρίων από
1. Καταρ - για το 6 αστερων ξενοδοχείο απέναντι από το Χιλτον και όπου άλλου τους πει ο Αρχιεπισκοπος
2. Ιραν - για αυτά που έγραψες
3. Ρωσσία - για το theme park στην Πύλα.
4. Σουηδοί - για τα πετρέλαια..?!

Επίσης αναμένεται να γίνουν τα πιο κάτω έργα:
1. ΘΟΚ
2.Μέγαρο Πολιτισμού
3.Νέο Κρατικό Μουσείο
4. Επισκευή αεροδρομίου Λ/κας
5. Μαρίνα Λεμεσού
6. Mall Λεμεσού
7. Καθεδρικός 9 εκ.
8. Επισκευή στεγης Δημοτικού Θεατρου
9. Ολοκλήρωση Πανεπιστημιούπολης
10. Ακόμα 20-30 λεωφόροι και γέφυρες στην είσοδο της Λευκωσίας
11. Άφιξη φυσικού αερίου

Καλά τα λέω ή ζω σε άλλη χώρα;

haha είπε...

Μια χαρά τα λες Μαρίνο (ξέχασες την ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ :)
Η Κύπρος όχι μόνο ΔΕΝ θα επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική ύφεση, αλλά θα επωφεληθεί κιόλας, επείδη μόνο εμείς είμαστε shεηττάνιες! Τουλάχιστον αυτό προσπαθεί να μας πλασάρει το ΡΙΚ (ενώ τώρα ακούω ότι η μείωση στις αφίξεις τουριστών είναι λιγότερη και από τις αρνητικές προβλέψεις).

Pak είπε...

Τελικά οι πιο αντικειμενικές ειδήσεις είναι του Plus!

Ανώνυμος είπε...

Παραπάνω που των άλλων ιδιωτικών πάντα ήταν.

ruth_less είπε...

Και ενώ η οικονομία της Κύπρου σώζεται, "72,000 ηλικιωμένοι ζουν με συντάξεις στο όριο της φτώχιας" (είπαν απόψε). Τώρα πως από την μια σώζεται η Κύπρος και από την άλλη χάνεται ο απλός πολίτης, άλλη ιστορία!

Ποιοί θα επωφεληθούν από την εισαγωγή ξένου συναλλάγματος; Οι λίγοι και... εκλεκτοί, ως συνήθως.

Terra Incognita είπε...

Ήταν του Θεού..

Φτηνά την εγλυτώσαμεν...

SKonte είπε...

μια πρόχειρη κακοδουλεμενη προπαγάνδα. έδειχνε το ρεπορταζ με εικόνα κατι χαλαμαντουρα στο ιραν και ανθρώπους να περπατανε αναμεσα τους και σκεφτόμουν μα τι μας δειχνουν οι χριστιανοί έλεος. μετά έδειχνε αφίξεις στο αεροδρόμιο λαρνακας με τουρίστριες με ξιμάσκαλα και έλεγα έτες ιρανες που κατεβαίνουν

Κουνούπι είπε...

μα ίντα πελλάρες λαλούν!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ? ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ’Η ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ? ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ. ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

xeftila gia ena kratos pou den xerei na sevete ton politi tou kai oi perissoteroi menoume apatheis kai den xesikonoumaste se auti tin adikia. mas koroideoun ola ta kommata tosa xronia kai den exoume tin dunami na doume to dikaio mas alla emeis fteme san kupraoi pou fovoumaste na poume tin aleitheia giati meta tha mas apolisoun oi na xasoume proagoges apo to dimosio. XUPNATE OLOI SAS KAI AN AFISOUME AUTI TIN KATASTASI STO MELLON THA EINAI XEIROTERA. KAPIOI MAS NOMIZOUN GIA KOROIDA TOSA XRONIA KAI THUSAURIZOUN EIS VAROS TOU APLOU POLITI