11 Ιουν 2009

iphone 3GS: Όταν η Apple ανακάλυψε την ταshινόπιττα


Η Αμερικάνικη εταιρεία υπολογιστών Apple ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την κυκλοφορία του νέου της κινητού τηλεφώνου κατά τις προσεχείς βδομάδες. Η νέα εκδοχή του Apple iphone που θα φέρει την επωνυμία 3GS, μοιάζει πολύ σε εμφάνιση με τα προηγούμενα δύο μοντέλα του περιβόητου τηλεφώνου, αλλά περιλαμβάνει και κάποια πρωτόγνωρα (για τα Apple!) χαρακτηριστικά.

Το πρώτο μοντέλο Apple iphone είχε κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2007 και έφερε την επανάσταση στην τεχνολογία κινητών τηλεφώνων με το εξαιρετικά εύχρηστο touchscreen (οθόνη αφής). Όμως πέρα από την μεγάλη (για κινητό) οθόνη ψηλής ευκρίνειας, τη στιβαρή κατασκευή του και την απάλειψη πληκτρολογίου, το iphone στερείτω πολλών χαρακτηριστικών που σε άλλα κινητά θεωρούνται δεδομένα. Η κατάσταση διορθώθηκε λίγο ένα χρόνο αργότερα με την κυκλοφορία του μοντέλου iphone 3G. Με το νέο iphone ο χρήστης είχε πλέον την ευχέρεια να σερφάρει και να χρησιμοποιεί άλλες διαδικτυακές εφαρμογές μέσω των δικτύων τηλεφωνίας τρίτης γενεάς 3G (κάτι που υπήρχε σε όλα σχεδόν τα πρόσφατα μοντέλα PDA, Nokia, SonyEricsson, Samsung κλπ). Έτσι λοιπόν ο χρήστης δεν χρειαζόταν πλέον να βρίσκεται εγκλωβισμένος σε χώρους όπου υπάρχει wifi. Επίσης το iphone 3G περιελάμβανε και δέκτη συστήματος γεωγραφικής τοποθέτησης GPS.

Τώρα με την κυκλοφορία του νέου iphone 3GS η Apple ανακαλύπτει επιτέλους την ταshινόπιττα και προσπαθεί να πουλήσει στα αμερικανάκια αρκετές τεχνολογίες της προηγούμενης πενταετίας (τουλάχιστον) σαν κάτι το καινούργιο και εντυπωσιακό. Συγκεκριμένα οι χρήστες του 3GS θα μπορούν να στέλλουν το ίδιο μήνυμα σε πολλαπολύς παραλήπτες (όϊ λαομόν), να στέλλουν μηνύματα MMS (wow!) διανθισμένα με εικόνα, ήχο και βίντεο, και θα κάνουν χρήση ψηφιακής φωτογραφικής στα 3 megapixels (αντί για 2 που είχαν τα προηγούμενα μοντέλα). Επίσης, θα έχουν επιτέλους τη δυνατότητα λήψης video (...καιρός ήταν), να πληκτρολογούν σε γλώσσες πέραν της Αγγλικής (muy bien!), και να δίνουν φωνητικές εντολές χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογούν. Όλα σχεδόν τα πιο πάνω χαρακτηριστικά υπήρχαν σε συσκευές Nokia, SonyEricsson και HTC (imate) από τις αρχές της δεκαετίας, όταν τα κινητά είχαν το μέγεθος και σχήμα παντόφλας.



Άραγε πόσο θα στοιχίζει το iphone 3GS στην Κύπρο; Σήμερα το iphone 3G πωλείται στην τιμή των €600 (ενώ στην Αμερική η τιμή του ήταν μόνο $199 και τώρα έπεσε ήδη στα $99).

Ελπίζουμε ότι στην επόμενη έκδοση του iphone (3GSZ?) το 2010 θα ανακαλύψουν και την αποστολή αρχείων (π.χ. εικόνες, ήχους, video, documents, κλπ) μέσω bluetooth, τη κάμερα πάνω από 3 megapixels, και τις βιντεοκλήσεις!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://steven.macintyre.name/wp-content/uploads/2008/10/iphone-rock.jpg

ρίτσα είπε...

επαραξενεύκουμουν τζιαι εγώ πολλά που εκρατούσαν τζιήνο το χάιτεκ κινητό τζιαι ελέαν μου, όι ένεπιάσαν το μμσ σου, εν πιάννουμεν!wtf

Charoui είπε...

προσπάθησε να δεις λείο πιο καθαρά τα πράματα, στην αμερική εν έχουν carrier (να πάει η cyta να τους δείξει sior) που να προσφέρει mms κτλ (εν έστειλα ποτε μου!), ok η m@λακιa με τα sms καιρός ήταν να την σασούν όπως και το video (που γίνετε πολλά εύκολα αν το κάμεις jailbreak). Γλώσσες έχει τες ουλές και 2-3 κινεζικες αλλα εν είχε ελληνικά γιατί είμαστε 5 πλάσματα...
τώρα για την τιμή εν χαμηλή πότζι γιατί πουλιέται με συμβόλαιο, κύπρο νομίζω εν το έχουν με συμβόλαιο και βάλλουν το όσο θέλουν.
Αλλα αν χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο ένα δεις ότι εν χρονια μπροστά που οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.

Iperoptis είπε...

i qpple en nomizo na en eteria pou en piso pou ton kosmo kai 3afnika anakali4en kati pou oi alloi anakali4an to prin tosa xronia. en oulla 8ema marketing. epidi otan oi nokia k i sonny ericson epulusan ta kinita tus 300 euros me ula tuta ta pramata i apple epulan to diko tis se diplasia timi xoris na ta exi. e tora p ta evale k tuta pano skeftu posa 8a to pula. aman ta evalan tuta ula p anakaliptan amesos pano se ena kinito en 8a ipirxe to kinitro na gorasis to pio kenurio p efkike afu n 8a exi tipote kenurio pano.(!)

kyriakos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kyriakos είπε...

Eίμαι μανιακός gadgedoβιος και είχα ως τώρα μια φάουσα κινητά παντούφλες απο το πρώτο νόκια με κάμερα το 7650 μέχρι τα htc με τις πεννούες που τάχατες έκαναν τα πάντα αλλά στο τέλος δεν έκαναν τίποτε διότι μαγκωνναν ήταν αργά και δύσχρηστα (windows) Σε γενικές γραμμές αν το κινητό χωρούσε στον κώλο μου τότε δεν το αγόραζα..

:)

Η διαφορά της apple από της άλλες εταιρίες είναι ότι όταν βάζει κάτι πάνω στο κινητό Πχ βίντεοκάμερα
θέλει να έχει άψογη και εύκολη λειτουργία χωρίς να υπάρχει περίπτωση να crasharei το κινητό αλλιώς δεν το βάζει απλά για να λέει ότι το έβαλε. Δηλαδή πολλές συσκευές λένε ότι έχουν πχ 5mp κάμερα αλλά οι φωτογραφίες που βγάζουν είναι για τα κάτσαρα το iphone βγάζει πολύ πιο καλές φωτογραφίες απο όποιο κινητό είχα ως τώρα,

Σαν συσκευή το iphone έχει άπειρες δυνατότητες απλά πρέπει να το κάμεις jailbreak

τότε έχεις Βίντεο bluetooth sharing ελληνικό μενου και ότι άλλο θες ΜΟΥΧΤΙ

με το iphone μπορείς να μπεις στο apple store και να κατεβάσεις μια φάουσα εκατομμύρια applications και παιχνίθκια (αν το έχεις jailbrake πάλε μούχτι)

απο τέτρις και ραδιούδι soupermario μέχρι google earth skype kai need for speed kai sims


Οσο αφορά το να σερφάρεις στο ίντερνετ απο κινητό δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος απο το iphone. έστω και αν δεν έχει flash υπάρχουν πολλοί τρόποι να δεις τα βίντεο.. χωρίς να έχεις τις ενοχλητικές διαφημίσεις flash που σου σπάζουν τα νεύρα και σου τρώνε την μπαταρία άδικα

όσο αφορά την τιμή του 99$ kai 199$ το καινούργιο νομίζω είναι πολύ φτηνό και προσιτό..

τώρα για τα αρνιά που το αγωράζουν που τους κλέφτες τους Κυπραίους 600euro τι να τους κάμεις? δεν φταίει το κινητό..


το νέο μενού 3.0 της apple το οποίο κατεβάζεις μούχτι έχει και ελληνικά πάνω και δεν χρειάζεται jailbrake.



ps.. re foukou.. το blog σας είναι πολύ αργό στα comments και δεν ξέρω γιατί...

bestman είπε...

Τζιαι εν νομίζω να εν marketing το γεγονός ότι ούλλες οι άλλες εταιρείες επιχειρήσαν να αντιγράψουν το interface του τζιαι να φκάλουν iPhone killers, ούτε ότι ούλλες αντιγράφουν την κάμνοντας Application Stores. Απλά η Apple βαλλει 3 πράματα πάνω στα iPhone τζιαι δουλεύκουν τέλεια, οϊ 10 τζιαι να εν μισοδότζι.
Α, τζιαι καμμιά άλλη εταιρεία εν δια τη δυνατότητα σε κάποιον με το iPhone (όπως εγώ) να βάλει στη συσκευή του του OS που θα έχει το τελευταίο, διατηρώντας έτσι μια τεράστια πελατειακή βάση. Τζιαι τούτον κάμνει το τζιαι στα Macs.

Νόκιας είπε...

Η Nokia βγάζει συχνά καινούργια firmwares για τα μοντέλα της και είναι διαθέσιμα στο ιντερνετ δωρεάν. Εγώ ανανέωσα μόνος μου το firmware του Ν95 3-4 φορές ως τώρα.

Επίσης η κάμερα του Ν95 βγάζει απίστευτες φωτογραφίες και video με εξαιρετική εικόνα και ήχο.
(http://www.flickr.com/groups/nokian95usergroup).

Το Nokia υποστηρίζει flash και σχεδόν όλα τα μοντέλα έχουν FM radio tuner.

Όλα τα κινητά crashάρουν, συμπεριλαμβανομένου και του iphone. Έτυχε να το δω με τα μάτια μου (γι'αυτό άλλωστε υπάρχει και ο συνδυασμός κουμπιών που κάνουν reset).

Συμφωνώ με τον Κυριάκο ότι το σερφάρισμα είναι πολύ καλύτερο στο iphone λόγω της αμεσότητας που προσφέρει το touchscreen και της δυνατότητας να κάνεις αμέσως ζουμ εκεί που θέλεις.

Κατά τα άλλα δεν πιστεύω ότι είναι προβληματικά τα features που έχουν τα Nokia. Φυσικά υπάρχουν διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο, και η Nokia έχει πολλές δεκάδες μοντέλα και όχι μόνο 3.

kyriakos είπε...

Τα νόκια εν αρκετά καλά κινητά έχω και εγώ το Νοκια Ε71
ανανέωσα το firmware του αλλά δεν μιλάμε για ριζική αναμόρφωση του κινητού.. αν συγκρίνεις το Iphone me 1.2 software και το 3.0 μιλάμε στην ουσία για διαφορετικά τηλέφωνα..

Τα νόκια σε γενικές γραμμές εν ωραία κινητά και φκάλλουν και καλές φωτογραφίες ανέκαθεν αλλά αν πιάσεις στα χέρια σου iphone θα καταλάβεις την διαφορά που την γή ως τον ουρανό που έχει. Η ευκολία και η γρηγοράδα του θυμίζουν το ..3310! σε smartphone! όσο σπασίκλας και να είσαι θέλεις την ησυχία σου σε κάποια φάση.. με το iphone πνάζεις..


Πριν το κάμω jailbrake δεν μου crashare ποτέ..
Για να καταλάβεις έκαμα το μια φορά ρεσταρτ που μόνος μου και εγύρεφκα το pin της κάρτας που ήταν κλειδωμένο πάνω διότι δεν το αθυμούμουν..

Οταν το έκαμα jailbrake και έβαλα μια φάουσα μαλακίες πάνω εκράσιαρε.. μια θκυο φορές..

τη μια φορά άφησα ανοικτή τη βιντεοκάμερα πας την πούγκα μου και εγέμοσα την μνήμη αλλά έκατσα το πας το pc και με ένα απλό restore from backup εσάστηκε
είχα πάθει το ίδιο πράγμα με το Νόκια.. 7650 και έχασα τα πάντα..

...φυσικά έχασα το βίντεο που μες την πούγκα αλλα τι να κάμεις...

Μετά έκαμα αναβάθμηση και αντικατέστησα τις 3rd party app της Cydia me app που το applestore
και δεν μου ξαναcrashare απο τότε..

Το μεγάλο meionektima του iphone είναι ότι δεν έχει fmradio... παρόλο που έχει ιντερνετ radio και ακούεις όλους τους σταθμούς μέσω 3G ΑΛΛΑ το μούχτη πάντα εν πιο ωραίο..

φυσικά το θετικό με το internet radio είναι ότι μπορείς να ακούεις τον ΠΑνίκκο του souper sport fm στο λονδίνο.. ενώ με το ραδιούι του νόκια μόνο εγγλέζους θα πιάνεις..

και στην τελική αν θέλεις τόσο πολλά fm radio αγοράζεις το headseat της apple 40 $ και ακούεις ράδιο..

Eγώ προτιμώ να ακούω τις δικές μου τραουθκιες που το Ipod του iphone..

Terra Incognita είπε...

Καλύτερα να γοράσω ένα Νokia 100-150 euro τζαι να το χαρώ παρά ένα iphone 300-400 τζαι να 'μαι με την ένοια ότι μόλις πέσει χαμαί εννα γινεί λουβίθκια..

Μπορεί ναν πιο εύχρηστο το iphone αλλά ρε παιθκιά λέει το τζαι το όνομα..εν τηλέφωνο.. τι να τα κάμω τα 1000 applications που την στιγμή που έχω PC? Πόσην ώρα εννα προσκολιστώ πας την οθονούα του Iphone? 15λεπτα.? 30? μιαν ώρα..Αν μεν βαρεθώ εννα στραωθώ στο τέλος..

Εκαταντήσαμε να φκαίνουμε για καφέ τζαι αντι να μιλούμε, να ανταλλάσουμεν ιδέες τζαι απόψεις, ανταλλάσουμεν mp3s για να δειχνούμαστεν ότι μπορούμε να ξοδέψουμε τα λεφτά των τζυρούων μας..με iStyle!

Unknown είπε...

@Terra ma to point en oti enen tilefono! en enas ipologistis tsepis pou piani k tilefono. trexi kanonika OS pano tu (Unix) kai oi kati windows mobile ktl.
I apple en pio mprosta pou ulus kai kati xeri! Giati en efkale background apps? giati ekame 2 xronia na fkali cut copy paste? Giati milume gia 30 ekatomiria iphones kai persi etsi kero epulise 1 ekatomirio se 3 meres i apple xoris kapia vasika features!
J gia na katalavi kapios tin magia tis apple kai tu iphone prepi na sindiasi mac+iphone.

Ανώνυμος είπε...

Gia tous axristous pou miloun xoris na xeroun. To 3GS eshi neo cpu (ARM Cortex A8) 600MHz, je nea grafika. Dld 2x pio glioro pou to 3G.

Je epeidi miloumen me apodeixeis.. oi san allous pou grafoun comments i blogs:

http://www.anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3587

Oso gia tis dynatotites je ta software gia to iPhone, en yparxei logos na ta leme... Koryfi.

1. Sorry gia tous high class pou vastoun oulli mera to mob je fkalloun pics/videos je theloun parapano pou 3mp. San piasoun fotografiki.

2. Sorry gia tous fantasmenous pou vastoun ta mob je stelnoun video je kamnoun video kleiseis oulli mera... Afou vastoun ta lefta na pieronnoun cyta je mtn, as piasoun Nokia.

3. Sorry gia tous pellous pou gorazoun pou germano/ailioti/stephani. Dokimaste ebay.

4. Piaste to iphone 1 mera sta sherka sas j enna katalavete diafora se poiotita pou opoiodipote allo tilefono. Meta, milate eleuthera.

Ανώνυμος είπε...

I like the helpful information уоu provide in your articles.
I'll bookmark your blog and check again here regularly. I'm quite
surе I will lеаrn а lοt of
new stuff rіght here! Βest of luck for the next!



My blоg post ... please click the following webpage

Ανώνυμος είπε...

When somеοne writеs an paragгaph he/she retains the ρlan οf a usеr in hiѕ/her mind thаt how а user cаn
undeгstand іt. So thаt's why this article is amazing. Thanks!

Also visit my web page: click through the up coming web page