4 Αυγ 2009

Eurobasket 2009: Koufos & Calathes

Σε ένα μήνα περίπου (7 Σεπτεμβρίου) αρχίζει στην Πολωνία το Ευρωμπάσκετ 2009. Όπως έχουμε συνηθίσει, έτσι και φέτος θα παρακολουθούμε την πορεία της ένδοξης αγαπημένη Εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας.

Φέτος η Εθνική θα παρουσιαστεί αλλαγμένη αφού αρκετά από τα βασικά της στελέχη (Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Βασιλόπουλος) θα απουσιάσουν για διάφορους λόγους. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι μετά από πολλά χρόνια ο προπονητής της δεν θα είναι Έλληνας. Λόγω υποχρεώσεων του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Ολυμπιακό Πειραιώς, νέος προπονητής της Εθνικής ανέλαβε ο Λιθουανός Γιόνας Καζλάουσκας.

Οι 12 παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα στο Ευρωμπάσκετ δεν έχουν επιλεγεί ακόμη, όμως αναμένεται ότι θα δούμε να αγωνίζονται για πρώτη φορά με την ομάδα των Ανδρών δύο 20χρόνοι ταλαντούχοι Ελληνοαμερικανοί καλαθοσφαριστές:
- ο Κώστας Κουφός (center, 2.13m), και
- ο Νικ Καλάθης (guard, 1.96m)

Ο Καλάθης πήρε πρόσφατα μεταγραφή από το κολλέγιο του και για τα επόμενα τρία χρόνια θα αγωνίζεται στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Κουφός αγωνίζεται εδώ και ένα χρόνο στο NBA με την ομάδα της Utah Jazz.

Για τον Καλάθη δεν ξέρω πολλά πράγματα, όμως για τον Κουφό έτυχε να ενημερωθώ τον τελευταίο χρόνο και πιστεύω ότι έχει τα φόντα να αναδειχθεί σε νέο ηγέτη της Εθνικής Ελλάδος.

Στο πιο κάτω video ο Κουφός κερδίζει το συμπαίκτη του Kyril Fesenko σε χορευτική μονομαχία στη διάρκεια event των Utah Jazz. Οι ικανότητες του στο μπάσκετ είναι ακόμη καλύτερες. Ελπίζω να το αποδείξει τον επόμενο μήνα στα παρκέ της Πολωνίας.


2 σχόλια:

Chrys είπε...

ο Γκάλης ξαναγεννήθηκε και αυτή τη φορά είναι και ψηλός...
έτσι είπαν οι καλαμαράες για το Κουφό. Για να δούμε.

Ανώνυμος είπε...

O ELLHNAS NOWITZKI
me tin diafora oti i ellada exei kai allous paixtes stin omada.