26 Νοε 2009

Έχεις Μέσον: Εμβόλιο για τη Γρίπη Α

Το άκουσα προχτές στην εκπομπή "Έχεις Μέσον" του MEGA. Θέμα της εκπομπής ήταν το Εμβόλιο για τη Γρίπη Α'. Τηλεθεάτρια πήρε τηλέφωνο και ρώτησε:

"Πως γίνετε να εκάμαν εμβόλιο για την γρίπη μέσα σε λίγους μήνες, ενώ τόσα χρόνια δεν εκατάφεραν να κάμουν εμβόλιο για τον καρκίνο και το AIDS?"

Δεν βρέθηκε να κανένας να της εξηγήσει ότι άλλον πράμαν η γρίπη και άλλον το AIDS και ο καρκίνος;

6 σχόλια:

firfiris είπε...

Πιο εύκολον ένει να βρεθεί θεραπεία για την κοινήν γρίππην παρά για την κοινήν βλακείαν

Ανώνυμος είπε...

asxeto, alla mipos exis kapia sxesi me ton michali firfiri ?

Chrys είπε...

Τι εννοείς δεν βρέθηκε κανείς; Αφού το θέμα ήταν το εμβόλιο φαντάζομαι κάποιος εκεί ήταν γιατρός. Δεν μπόρεσε να εξηγήσει της γυναίκα με απλά λόγια της διαφορές ανάμεσα σε ένα ιο και το AIDS;

Louis είπε...

Re anonyme esy sigoura den evales to emvolio tis vlakeias

Ανώνυμος είπε...

κοπέλια ΟΥΛΛΑ ξέρετε τα Κυπριακή ξερολίαση.......

Η απάντηση στην ερώτηση ειναι:

Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί εμβόλιο επειδή ο ιός αυτός παρουσιάζει μεγάλη ικανότητα αποφυγής του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι έρευνες δημιουργίας ενός τέτοιου εμβολίου συνεχίζονται από πλήθος επιστημονικών εργαστηρίων. Μέχρι τελευταία [2005] έχει χρησιμοποιηθεί η αζιντοθυμιδίνη (ΑΖΤ) που τουλάχιστον εμποδίζει την αντιγραφή του ιού, πλην όμως παρουσιάζει πολλές παρενέργειες. Παράλληλα έχει χρησιμοποιηθεί και η ακτινοθεραπεία που επίσης δημιουργεί πολλές παρενέργειες.

πηγη:
http://el.wikipedia.org/wiki/AIDS

Ανώνυμος είπε...

συνεχεια :
καρκινος
Εάν δεν θεραπευθούν, οι καρκίνοι μπορούν τελικά να προκαλέσουν θάνατο. Ο καρκίνος είναι κυρίως η πιο διαδεδομένη ασθένεια των τελευταίων ετών, και είναι μια από τις κύριες αιτίες του θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες. Πολλοί τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν, ειδικά εάν η θεραπεία αρχίσει νωρίς. Κάποιες μορφές καρκίνου συνδέονται με την έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το οινόπνευμα, επικίνδυνες χημικές ουσίες και σε ορισμένους ιούς. Μερικοί από αυτούς μπορούν να αποφευχθούν μέσω εμβολιασμού.