24 Μαρ 2010

Σικέ η απόφαση της Δικαστικής της ΚΟΠ

Δεν γνωρίζω εάν τελικά αποδειχθεί ότι στήθηκαν αγώνες του Κυπριακού πρωταθλήματος αλλά σίγουρα έχει "στηθεί" η ψεσινή απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ.

Η Δικαστική αποφάσισε λοιπόν να επιβάλει μόνο χρηματικό πρόστιμο 25000 ευρώ στο ΑΠΟΕΛ για τα σοβαρά επεισόδια οπαδών του στον αγώνα με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό. Με τη σκανδαλώδη απόφαση της η Δικαστική να μην τιμωρήσει κυρίως το ΑΠΟΕΛ (ήταν υπότροπο) και σε λιγότερο βαθμό τον Απόλλωνα για είσοδο φιλάθλων του στο γήπεδο (επίσης υπότροπος) τουλάχιστον με ένα αγώνα κεκλεισμένο των θυρών παραβίασε την προκήρυξη του πρωταθλήματος, αναίρεσε πρόσφατη ανακοίνωση-προειδοποίηση της ΚΟΠ και βίασε κάθε έννοια λογικής και αμεροληψίας.

Έτσι με την μη τιμωρία της έδρας "βολεύεται" τόσο το ΑΠΟΕΛ όσο και η Ομόνοια (έχουν συμφωνία να μοιράζονται τα έσοδα των μεταξύ τους αγώνων) αφού ο επόμενος εντός έδρας αγώνας του ΑΠΟΕΛ είναι με την Ομόνοια και θα γίνει με παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων αλλά και ο Απόλλωνας που την γλύτωσε με πρόστιμο 5000 ευρώ. Η Ισχύς εν τη Ενώσει, των δύο σωματείων της Λευκωσίας και του Απόλλωνα.


Ιδού και οι αποδείξεις του εγκλήματος.

1. Ανακοίνωση της ΚΟΠ στις 17 Φεβρουαρίου 2010.
Σωματεία που παραπέμπονται πέραν των 6 περιπτώσεων στην Δικαστική Επιτροπή για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο στάδιο (φωτοβολίδες, κροτίδες, πυρσούς, κτλ.) ακολούθως για κάθε νέα παραπομπή θα τιμωρούνται με διεξαγωγή του επόμενου αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Μερικά σωματεία είναι πολύ κοντά στο να τους επιβληθεί αυτή η ποινή γι΄ αυτό και κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου. Καλούμε τους φιλάθλους όλων των ομάδων να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες μέσα στα γήπεδα οι οποίες μόνο ζημιά προκαλούν στις ομάδες τους και στο ποδόσφαιρο μας. Τα σωματεία Απόλλωνας, ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση βρίσκονται κοντά στο να τους επιβληθεί η ποινή κεκλεισμένων των θυρών από την Δικαστική Επιτροπή.

2. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2009-2010, προσοχή στα άρθρα 36 και 37.

Ακομη και στην περίπτωση που δεν υπήρχε η πρόνοια του άρθρου 37, τα επεισόδια ήταν τόσο σοβαρά που έπρεπε να επιβληθούν πολύ πιό αυστηρές ποινές.


12 σχόλια:

Richie είπε...

Αρέσκει μου που γυρευκουμεν τζιαι τον λογον.Τι καμνει νιαου-νιαου στα τζιεραμιδκια.Παντως όι η Ομονοια.

Ανώνυμος είπε...

«Δεν αισθάνομαι καθόλου καλά, διότι όταν αναλάβαμε σαν δικαστική επιτροπή, είχαμε πει ότι δεν θα δείξουμε εύνοια σε κανένα σωματείο. Αυτό είναι άδικο, προς την ΑΕΛ που πλήρωσε 180 000 ευρώ μέχρι στιγμής στην Δικαστική, αλλά και στη Νέα Σαλαμίνα που τιμωρήθηκε η έδρα της. Νιώθω, ότι δεν επιτελούμαι σωστά το έργο που έχουμε αναλάβει. Το καταστατικό είναι εκεί για να εφαρμόζεται».

Ακολούθως, ο κ. Χριστοφόρου προχώρησε σε ποιο σημαντικές δηλώσεις: «Δεν πιστεύω στην επόμενη παραπομπή σωματείου, να χρησιμοποιηθεί η ίδια λογική. Και ο νοών νοείτο…».

BANANA REPUBLIC

kokos είπε...

kokokokokokoko
prasine lage se kinigame

Κκουλλάς είπε...

"Έτσι με την μη τιμωρία της έδρας "βολεύεται" τόσο το ΑΠΟΕΛ όσο και η Ομόνοια (έχουν συμφωνία να μοιράζονται τα έσοδα των μεταξύ τους αγώνες) αφού ο επόμενος εντός έδρας αγώνας του ΑΠΟΕΛ είναι με την Ομόνοια και θα γίνει με παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων "

Η ουσία της υπόθεσης...
Ούλλα για το χρήμα, άλλη μια φορά να επαναλάβουμε.
Να κόψουν τζαι τες κρατικές χορηγίες στα σωματεία λαλώ εγώ όπως τζαι τες χορηγίες στα κόμματα, τζαι άλλα πολλά.
Έχουμεν κρίσην έννεν?

Ανώνυμος είπε...

H Oυσια ειναι οτι το αποερλ δεν προκειτε ΠΟΤΕ να τιμωρηθει...διοτι ακομα και η δικαστικη ειναι αποερλιστες..

Ανώνυμος είπε...

Kala re xoxoi na pistepsw e8elete timwria keklismenwn eseis? Poios evnoeite an yparxoun fila8loi sto sygkekrimeno derby? (A kai ta esoda misa misa)

Ti einai prasino exei megala aftia kai kanei kokoko sta keramydia?

''Οι άλλοι λόγοι της απόφασης μας ήταν:

2) Οι οπαδοί του Απόλλωνα μετά το τέλος του αγώνα έριξαν αντικείμενα προς τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ προκαλώντας τους.
3) Τα επεισόδια που διαπράχθηκαν ήταν μεμονωμένα από μια μικρή μερίδα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι φέτος δεν ξανά απασχόλησαν την Δικαστική.
4) Τόσο ο Απόλλωνας, όσο και ο ΑΠΟΕΛ τιμωρήθηκαν από την ΚΟΠ για 18 μηνών για μη μετακίνησης οπαδών τους στα μεταξύ τους παιγνίδια.
5) Είχε εν μέρει τιμωρηθεί ουσιαστικά ο ΑΠΟΕΛ, αφού κλίθηκε να πληρώσει τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί του στο Τσίρειο στάδιο οι οποίες ανήλθαν στις €12.000.
6) Κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά την λήξη του οι διοικούντες των δυο ομάδων είχαν πλήρη συνεργασία με την Αστυνομία για αποφυγή των επεισοδίων
7) Οι διοικούντες του ΑΠΟΕΛ έδρασαν άμεσα με ιδιωτική ομάδα security στον αγώνα με την Ομόνοια και δεν διαπράχθηκε το παραμικρό.

«Και ρωτώ η ποινή των €30.000 είναι λίγη; Εμείς δικάσαμε την υπόθεση με βάση του φύλλου αγώνος και να σας τονίσω πως το φύλλο αγώνος δεν είχε καμία σχέση με εκείνα τα επεισόδια που είδαν το φως της δημοσιότητας», κατέληξε ο κ. Κυπριανού αφήνοντας αιχμές κατά του διαιτητή που συμπλήρωσε το φύλλο αγώνος. ''

O APOEL tha xei megalyterh zhmia

To xeirotero en oti o kosmos fanatizetai gia to pio stimeno protathlima sthn istoria tou kypriakou podosferou. Otan to akel agorazei mexri kai to grasidi tou ghpedou, tous 4 dietites kai ton paratirith , thn ael thn salamina ton ermi kai ton ari, kai akoma milame gia paraskinio tou APOEL... Tote exoume terastio provlima.

seismos seismos apoelismos είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΡΟΠΑΙΟ ΠΟΤΕ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥ ΑΚΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛ!!

ΑΠΟΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

Re to APOEL en h moni omada pou efaen apogorefsh metakinhshs fila8lwn kai twra kai sto parel8on kai laleite oti evnoeite? enw eginan tosa episodia? Oi lagoi giati en efan timwria me ton e8niko? Ekamate mas ta oulla mes tounto poustotopo! Kai meta lete giati na kamnoun kafkaes.

Stimena
OCEAN TANKERS
Ergolavies
Ta ekatomyria twn tameiwn tou kratous sthn p****na tou akel

O pio panw e3iasen ta match me apep apollwna arh prwto gyro klp.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε φούκου...Η Ομόνοια τζαι ο Απόλλων φταίσιν? Εεε εν καλά

Ρέγχας είπε...

Σωστή η απόφαση της δικαστικής. Αποέλ είμαι κ ότι θέλω κάνω. Αν δεν σας αρέσκει να πάτε να γραφτείτε στην τουρκοκυπριακή ομοσπονδία να παίζετε με τ'αρφούθκια σας

Ανώνυμος είπε...

eneshete me osio me iero
nomizw 3eroume tous 4 pou epsifisan mono 30000 evro 3EROUME OTI EN APOELISTES KAI DE3IOI me protagonisti to dimarxo to latsiwn pou efkike pou ipopsifiotita me to sinagermo

2 erotisis

giati i dikastiki en eginike tin perazmenin eftoman opos eprovlepete kai anavli8iken mian eftoman

giati to apoel pou to kero pou erkounde 3enoi dietites en ekaman niki extos pou tin kaimeni tin ael.....????

APOEL UK είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.