11 Νοε 2010

Αφυπηρέτηση καθηγητών στα 63


Διάβασα στο Stockwatch για τη διαμαρτυρία του Φορέα Καθηγητών κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης, που διαμαρτύρονται για την πρόταση νόμου για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των καθηγητών στο 63ο έτος.

Καλά δεν είπε κάποιος σε αυτούς τους ανθρώπους ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το προσδοκίμιο ζωής και άρα ο άνθρωπος μπορεί άνετα να δουλεύει τουλάχιστον μέχρι τα 63 ? Δεν γνωρίζουν ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι μείον κατά μερικά δισ. και ότι πολύ πιθανόν αυτοί οι νέοι που σήμερα φωνάζουν να μην πάρουν συντάξεις όταν αφυπηρετήσουν ?

Επίσης δεν γνωρίζω κάποιον που σπουδάζει καθηγητής του δημοσίου όπως και δεν γνωρίζω ποίος είναι αυτός που τους εγγυήθηκε σίγουρο διορισμό για να έχουν τώρα το "δικαίωμα" να διαμαρτύρονται τόσο έντονα. Σπουδάζεις οικονομολόγος, μαθηματικός, φιλόλογος, γυμναστής, μουσικός και όχι καθηγητής σε δημόσιο σχολείο. Εάν δεν συμφωνούν με την επέκταση του ορίου στα 63 ας γυρέψουν δουλειά σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση ή σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο / κολλέγιο και ας σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως δημόσιοι υπάλληλοι πριν καν διοριστούν στο δημόσιο.

9 σχόλια:

Pasxalina είπε...

"Σπουδάζεις οικονομολόγος, μαθηματικός, φιλόλογος, γυμναστής, μουσικός και όχι καθηγητής σε δημόσιο σχολείο."
Αυτό ήταν το πιο έξυπνο πράμα που άκουσα τον τελευταίο καιρό. Μπράβο.

... είπε...

ναι ρε
εισαστε πολλα δυνατοι
ποιος ο λογος να εχουμε καθηγητες κατω των 40 χρονων;

και φυσικα οι δουλιες στη κυπρο εν τοσες πολλες που εν χρειαζεται να σκεφτεις καν οτι μπορει να θελεις να διοριστεις σε ενα σχολειο

Okyalos είπε...

Ενας γνωστός που σπουδαζει διοίκηση υγείας, λεει οτι ειναι ανεργος διευθυντης νοσοκομειου. Ακριβώς οτι λενε οι δασκαλοι και οι καθηγητές.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερετε τι λετε. Οταν σπουδαζεις μαθηματικος, φιλολογος κλπ κατα ενα μεγαλο ποσοστο σπουδαζεις για να ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ. Σιγουρα τα ιδιωτικα σχολεια δεν μπορουν να καλυψουν ολες τις θεσεις, ουτε προσφέρουν τον μισθό και τα ωφελήματα του δημοσίου. Η απόφαση της βουλής μειώνει το δικαιώμα διορίσμου των νέων εκπαιδευτικών. Και ΝΑΙ χρειαζομαστε νέο αίμα στην εκπαίδευση. Η γνώση είναι κάτι που ανανεώνεται όπως πρέπει να ανανεώνονται και αυτοί που την διδασκούν. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα σχολείο γεμάτο γέρους!Θεωρώ αισχρό το επιχείρημα <>.
Αλλά καταλαβαίνω σας. Φαίνεται ότι δεν κοπιάσετε στην ζωή σας για να πιάσετε πτύχιο. Όσο για την καλύψη των συντάξεων ρώτηστε τα κόμματα ΔΗΣΥ-ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ που εσταυρώσαν την φορολογία των υψηλά αμοιβώμενων και των μεγαλοκτηματίων (χωρίς να σημαίνει ότι τούτο εν η λύση του προβλήματος). Αλλα βλέπεις πλησιάζουν εκλογές και τα όργανα άρχισαν.

Σας είχα σε εκτίμηση αλλά τώρα που οι μάσκες έπεσαν, λυπούμαι την κατάντια σας.

Ένας εκπαιδευτικός

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερετε τι λετε. Οταν σπουδαζεις μαθηματικος, φιλολογος κλπ κατα ενα μεγαλο ποσοστο σπουδαζεις για να ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ. Σιγουρα τα ιδιωτικα σχολεια δεν μπορουν να καλυψουν ολες τις θεσεις, ουτε προσφέρουν τον μισθό και τα ωφελήματα του δημοσίου. Η απόφαση της βουλής μειώνει το δικαιώμα διορίσμου των νέων εκπαιδευτικών. Και ΝΑΙ χρειαζομαστε νέο αίμα στην εκπαίδευση. Η γνώση είναι κάτι που ανανεώνεται όπως πρέπει να ανανεώνονται και αυτοί που την διδασκούν. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα σχολείο γεμάτο γέρους!Θεωρώ αισχρό το επιχείρημα ότι επειδή μεγάλωσε ο όρος ζωής πρέπει να αυξηθούν και τα χρόνια εργασίας.
Αλλά καταλαβαίνω σας. Φαίνεται ότι δεν κοπιάσετε στην ζωή σας για να πιάσετε πτύχιο. Όσο για την καλύψη των συντάξεων ρώτηστε τα κόμματα ΔΗΣΥ-ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ που εσταυρώσαν την φορολογία των υψηλά αμοιβώμενων και των μεγαλοκτηματίων (χωρίς να σημαίνει ότι τούτο εν η λύση του προβλήματος). Αλλα βλέπεις πλησιάζουν εκλογές και τα όργανα άρχισαν.

Σας είχα σε εκτίμηση αλλά τώρα που οι μάσκες έπεσαν, λυπούμαι την κατάντια σας.

Ένας εκπαιδευτικός

Leni είπε...

Έχει τόσο καιρό που ακούμε ότι το ταμείο των Κοιν. Ασφαλίσεων έχει πρόβλημα βιωσιμότητας, αλλά τωρά ακούμε ότι συνταξιούχοι που κατέχουν θέσεις του δημοσίου πιάνουν τζαι τη μισθάρα τους τζαι θκυό συντάξεις. Αλλού μας τρώει τζαι αλλού κνιθούμαστε.

Να δουλέψει τζαι ο κόσμος που εν πάνω που 60, καλό εν θέλουμε να δουλέψει; Η ζωή δεν τελειώνει στα 60. Αλλά να φύει που τα σχολεία, να μπει σε άλλες θέσεις και να πάρει άλλους ρόλους. Να εκμεταλλευτούμε όλα αυτά που η εμπειρία του μπορεί να προσφέρει, αλλά να εκμεταλλευτούμε τζαι τον νέο που έχει να προσφέρει όρεξη, φρέσκες γνώσεις, φρέσκες τεχνικές, κλπ. Ας μεν τα ισοπεδώνουμε όλα, σιεφταλιά.

Ανώνυμος είπε...

@ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

"...Φαίνεται ότι δεν κοπιάσετε στην ζωή σας για να πιάσετε πτύχιο."

ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ?

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι έτσι νομίζουν, ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι εύκολη. Όταν όμως μπαίνουν στην τάξη να κάμουν μάθημα (βάλτε μέσα και την προετοιμασία στο σπίτι), τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Το ότι έχει κάποια σπουδαία ωφελήματα έχει, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Επομένως όσοι δεν ξέρουν καλύτερα ας μην μιλούν.

Ανώνυμος είπε...

Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have developed some
nice practices and we are looking to swap techniques with
other folks, please shoot me an e-mail if interested.

Here is my web blog: cccam line editor