9 Νοε 2010

Cyprus Airways Facelift



Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα των αερομεταφορορών με την πιθανή πτώχευση της Eurocypria και των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων των Κυπριακών Αερογραμμών, το οικονομικό επιτελείο του foukou.blogspot.com διενήργησε μελέτη βιωσιμότητας (στα κυπριακά Feasibility study) για το ενδοχόμενο συγχώνευσης των δύο κυπριακών αεροπορικών εταιρειών. Η μελέτη κατέδειξε ότι οι ανανεωμένες Κυπριακές Αερογραμμές θα μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα με κερδοφόρα αποτελέσματα και να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στον παγκόσμιο ανταγωνισμό σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τομέα των αερομεταφορών λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.


- Λογότυπο
Το νέο λογότυπο της εταιρείας θα είναι ένα Κυπριακό γαϊδούρι, το οποίο είναι σύμβολο λιτότητας, υπομονής και αφοσίωσης στον ιδιοκτήτη του, δηλαδη τον Κυπριακό λαό. Το Κυπριακό γαϊδούρι θυμάται πάντα το δρόμο για το σπίτι χωρίς να καθοδηγείται από κάποιον.


- Στόλος
Ο στόλος θα αποτελείται από τέσσερα νέα υπερσύγxρονα αεροπλάνα Airbus. Στα νέα αεροπλάνα θα δωθούν τα ονόματα Σιερκάς, Σιελιδονιάς, Μαλλουροποδκιάς και Βλάγκαρος όπως ονομάστηκαν τα γαϊδούρια από τον σοφό λαό μας σύμφωνα με την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά τους. Η καινοτομία είναι ότι κάθε ένα από τα νέα αεροπλάνα θα έχει ξεχωριστό χρώμα και σχεδιασμό ανάλογο της σημασία του ονόματος.

Σιερκάς – γαϊδούρια άσπρου ή σταχτιού χρώματος
Σιελιδονιάς – γαϊδούρια μαύρου ή σκούρου χρώματος
Μαλλουροποδκιάς – γαϊδούρια με χοντρό σκούρο τρίχωμα κυρίως στα πόδια.
Βλάγκαρος – γαϊδούρια που το γκάρισμα τους είναι ηχηρό και δυνατό.


- Προσωπικό
Το προσωπικό θα αποτελείται κατά 30% από Ελληνοκύπριους και κατά 70% απο Τουρκοκύπριους για να συνάδει με τις συνεχείς παραχωρήσεις του προέδρου Χριστόφια στις συνομιλιίες με τους Ταλάτ και Έρογλου. Οι εργαζόμενοι θα έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να επιλέξουν ελεύθερα να συμμεμετέχουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΟ ή DEVIS.


- Προορισμοί και Κίνητρα
Θα δημιουργηθούν νέοι ελκυστικοί προορισμοί προς Αβάνα (μέσω Βενεζουέλας), Πεκίνο, Πιονγιάγκ, Ανόϊ, Σαμάρα, Καζάν ενώ θα διεξάγονται καθημερινά πέντε πτήσεις προς Μόσχα και Αγία Πετρούπολη. Επίσης για διευκόλυνση των Τ/Κ επιχειρηματιών που διεξάγουν εμπόριο μέσω της πράσινης γραμμής θα δημιουργηθεί η γραμμή Αττάλεια-Ερτζιάν για εισαγωγη Τούρκικων τούβλων, στρωμάτων, πλαστικών, οικοδομικών υλικών και άλλων Τούρκικων προϊόντων τα οποία θα πωλούνται στην Ε/Κ κοινότητα ως Τ/Κ σε πολύ χαμηλές τιμές. Το Υπουργείο Εμπορίου σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και το Τ/Κ Επιμελητήριο θα ετοιμάσει σχέδιο χορηγιών για προώθηση των εισαγωγών από την Τουρκία μέσα στα πλαίσια του προγράμματος ενίσχυσης της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Η κοινοπραξία Ε/Κ -Τ/Κ με τις περισσότερες εισαγωγές θα βραβευθεί στον διαγωνισμό Stelios Awards.


- Πρόεδος Δ.Σ.
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας θα είναι ο βοηθός γενικός εισαγγελέας κος Άκης Παπασάββας ο οποίος κατέχει πλούσιες νομικοπολιτικοοικονομικές γνώσεις και αποτελεί εγγύηση για διατήρηση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας. Ο κος Παπασάββας διαθέτει την προσωπικότητα που απαιτείται για τη θέση και είναι ικανός να παλέψει με νύχια και με δόντια για επιβίωση της εταιρείας στο δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον των αερομεταφορών. Με τον κο Παπασάββα θα αποτραπούν διάφορα σκάνδαλα και φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στις Κυπρικακές Αερογραμμες και στην Eurocypria.

5 σχόλια:

Okyalos είπε...

Καλώς τους. Εξαιρετικό

Ανώνυμος είπε...

Σάννα και eχάσετε και την τέχνη σας λόγω απουσίας? Νοτ φάννυ ατ ολ τσιακάλια μου παρετάτε καλύτερα κάτι λλιο με τον σιερκά και τον σταχτούρη επιετε να κάμετε αλλά δυστυχώς κάτω που τη βάση. Αφήσετε την μες τα νερά αλόπως την φουκού ρε κοπελιά.

Ανώνυμος είπε...

Οι πτήσεις προς Ρωσσία είναι τελείως άσχετο. Αν δεν το πήρατε είδηση, δεν υπάρχει πλέον ΕΣΣΔ και στην Ρωσσία αν τους πεις ότι είσαι κομμουνιστής, θα νομίσουν ότι τους κοροϊδεύεις. Κομμουνιστές στο δυτικό ημισφαίριο, μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Aνωνυμάκο εσέναν σίουρα εθίξαν σε...

ΚΚΟΥΛΛΑΣ

delpieropa είπε...

πολυ ωραιο blog...
για δες κι αυτο
http://pantoukaipanta.blogspot.com/