13 Ιουλ 2011

Δεν υπήρχαν λεφτά για τα κοντέινερ

Ότι και να πει κανείς για το κακό που συνέβη στη ναυτική βάση στο Μαρί θα είναι λίγο. Κανένας από εμάς δεν μπορεί να νιώσει αυτά που ζουν οι συγγενείς των θυμάτων. Και όλα αυτά λόγω της εγκληματικής αμέλειας κάποιων, οι οποίοι γνώριζαν ότι υπάρχει πρόβλημα στη φύλαξη των κοντέινερ. Για πολιτικούς κυρίως λόγους αποφασίστηκε να μην καταστραφούν τα 98 κοντέινερ. Όταν όμως ο διοικητής του Ναυτικού ζήτηση την κατασκευή πέργολας για την (έστω ελάχιστη) προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες, δεν έκαναν τίποτα γιατί δεν υπήρχαν λεφτά... Η Φουκού αποκαλύπτει σήμερα όλη την αλήθεια.

Δεν υπήρχαν λεφτά για τη φύλαξη / καταστροφή των κοντέινερ, αλλά σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του foukou.blogspot.com υπήρχαν λεφτά για την επέκταση της Ναυτικής Βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί! Μάλιστα πριν από 2 μήνες προκηρύχθηκαν επίσημα προσφορές με προυπολογισμό €3 εκατομύρια οι οποίες αναρτήθηκαν και επίσημα στην ιστοσελίδα ηλεκτρονικών προσφορών e-procurement της κυπριακής δημοκρατίας. Φυσικά οι προσφορές αυτές αφορούσαν ότιδήποτε άλλο στη ναυτική βάση, ΕΚΤΟΣ της φύλαξης των κοντέινερ. Η προθεσμία για υποβολή των προσφορών έληξε πριν από λίγες μόνο μέρες.

Δεν υπήρχαν λεφτά για τη φύλαξη / καταστροφή των κοντέινερ,
αλλά υπήρχαν λεφτά για τη δημιουργία Νέας Λέσχης Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς με προυπολογισμό επίσης €3 εκατομύρια. Η προθεσμία για υποβολή των προσφορών αυτών έληξε και αυτή πριν λίγες μέρες. Η νέα Λέσχη θα περιλαμβάνει πολυτελείς χώρους για την αναψυχή των στελεχών της Ε.Φ. για να τρώνε καλά.

Δεν υπήρχαν λεφτά για τη φύλαξη / καταστροφή των κοντέινερ, αλλά από τα €430 εκατομύρια που καταβάλλονται ετησίως στο κράτος ως εισφορές για την άμυνα, μόνο τα €80 εκατομύρια χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό. Τα υπόλοιπα €350 εκατομύρια δίνονται για το κλείσιμο της οικονομικής τρύπας που δημιούργηθηκε για να τρώνε καλά οι διάφοροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Δεν υπήρχαν λεφτά για τη φύλαξη / καταστροφή των κοντέινερ, αλλά
υπήρχαν €19,000 για να φυτέψει δόντια ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και να μπορεί σήμερα με χαμόγελο Colgate να διατάξει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Δεν υπήρχαν λεφτά για τη φύλαξη / καταστροφή των κοντέινερ,
αλλά υπήρχαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διαθέσιμα για να δοθούν με συνοπτικές διαδικασίες στους αυτοδιόριστους συμβασιούχους για την κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

Καλό ταξίδι στα αδέρφια που έφυγαν νωρίς.

6 σχόλια:

Leni είπε...

Εξιάσετε τα λεφτά που υπήρχαν για το τζετ τζαι τη νέα λιμουζίνα του Χριστόφκια.

Ανώνυμος είπε...

Λαϊκιστές

Ανώνυμος είπε...

http://www.ipetitions.com/petition/cyprusnow/

Spread the petition

bestman είπε...

Έχετε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο; Αν, ναι, δώστε μας το να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε!

firestarter είπε...

Οι προσφορές για αναβάθμιση του στρατοπέδου αναφέρθηκαν σήμερα και σε άρθρο του SigmaLive: http://sigmalive.com/news/local/401320

Ανώνυμος είπε...

http://www.ipetitions.com/petition/cyprusnow/

Spread the petition!!