18 Ιουλ 2011

Χριστόφια θα προκαλέσεις εμφύλιο

Έχει περάσει μόνο μια βδομάδα από την τραγωδία στο Μαρί. Τα ΜΜΕ συνεχίζουν να βγάζουν άπλυτα στη φόρα. Οι αποκαλύψεις δίνουν και παίρνουν. Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι έντονες ακόμα. Το πρόβλημα με τον ηλεκτρισμό δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα. Το ρεύμα από τα κατεχόμενα αφήνει δυσαρεστημένους αρκετούς συμπολίτες μας. Σήμερα είχαμε και την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών.

Από την Τρίτη 12 Ιουλίου, κάθε βράδυ στις 8.00 χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες μαζεύονται στον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την εγκληματική αμέλεια των αρμοδίων που επέτρεψαν το μεγάλο κακό. Η αγανάκτιση του κόσμου στρέφεται κυρίως κατά της Κυβέρνησης και κατά του Χριστόφια.

Το περιεχόμενο του διαγγέλματος του Προέδρου κάθε παρά βοήθησε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Χριστόφιας. Και αυτό, γιατί ο Πρόεδρος αντί να επικεντρωθεί στις ανθρώπινες απώλειες και στα λάθη που οδήγησαν σε αυτές, ασχολήθηκε περισσότερα με τα καταδικαστέα επεισόδια που ακολούθησαν έξω από το Προεδρικό.

ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ο Πρόεδρος επιμένει να πραγματοποιήσει αύριο το βράδυ στις 8.45μμ εκδήλωση στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής! Ακόμα δεν κατάλαβε ότι ο κόσμος τα έχει μαζί του και γυρεύει την ευκαιρία να τον λιντσάρει;

Κανείς δεν είπε να μην γίνει εκδήλωση για καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής, αλλά προς Θεού, ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ και ΟΧΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ! Ποιούς θα εξυπηρετήσει η διευθέτηση αυτή; ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ.

Ήδη αρκετοί πολιτικοί από διάφορους χώρους (Λιλλήκας, Κουλίας, Στυλιανίδης κ.α.) ζήτησαν να αναβληθεί ή να μεταφερθεί η εκδήλωση του Χριστόφια σε άλλο μέρος ή άλλη ώρα. Αλλά, ατού ο Γαβρίλης! Θέλει να την κάμει αύριο στο Προεδρικό, την ώρα της διαδήλωσης, και μάλιστα να είναι ανοικτή και για το κοινό!!! Η Ανευθυνόνοτητα της Κυβέρνησης Χριστόφια συνεχίζεται.

Το μόνο που μπορώ να συμπεράνω πλέον είναι ότι ο Πρόεδρος επιδιώκει τον διχασμό και προκαλεί τον λαό να προβεί σε ενέργειες που κανένας δεν θα ήθελε να συμβούν. Ίσως μετά να βγει και σε κανένα κανάλι να κλαψουρίσει πάλι για να τον λυπηθούμε...

Frequently Asked Questions (FAQs):
- Γιατί να προκληθούν επεισόδια, εάν οι διαδηλώσεις είναι όντως ειρηνικές;
- Επειδή οι διαδηλωτές δεν είναι οργανωμένα στρατιώτακια που θα υπακούσουν τις διαταγές όποιουδήποτε και μέσα στις χιλιάδες υπάρχουν και κάποιοι που πηγαίνουν κουρτισμένοι για να κάνουν επεισόδια, ή κάποιοι οξύθυμοι που δεν θα συγκρατηθούν αν δουν ή ακούσουν τον Χριστόφια από κοντά. Δεν τους δικαιολογώ, αλλά ανεγκέφαλοι υπάρχουν παντού.



- Γιατί να μεταφερθεί σε άλλο χώρο/ώρα η εκδήλωση του Προέδρου και όχι η εκδήλωση των πολιτών, αφού η εκδήλωση του Προέδρου είχε αποφασιστεί νωρίτερα;
- Επειδή την εκδήλωση του Προεδρικού είναι πολύ πιο εύκολο να την αλλάξεις, αφού είναι μια οργανωμένη εκδήλωση (π.χ. αν δεν ανοίξουν οι πύλες και αν δεν πάει ο Χριστόφιας, εκδήλωση ΔΕΝ γίνεται). Ενώ η εκδήλωση των πολιτών δεν έχει τόση πολλή οργάνωση (πέρα από κάποια γκρουπ στο φέησπουκ), και είτε τους καλέσουν είτε όχι, οι αγανακτισμένοι θα είναι εκεί.
- Επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε ΠΡΩΤΟΣ από όλους μας να σκεφτεί ότι πράξεις που ΠΙΘΑΝΟΝ να προκαλέσουν ένταση, ΔΕΝ κάνουν καλό στην εικόνα που προβάλλει προς τα έξω η κυβέρνηση του (πόσο μάλλον σε περιόδους κρίσης και αμφισβήτησης όπως αυτές που περνούμε τώρα).
-Επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε ΠΡΩΤΟΣ από όλους μας να σκεφτεί την ασφάλεια των πολιτών που θα παραστούν στις δύο εκδηλώσεις και τις συνέπειες που θα έχουν οποιαδήποτε παρατράγουδα.


ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ:
ΚΑΜΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΠΑΡΑΓΜΟ

14 σχόλια:

Leni είπε...

Εμουρμουρούσαν διάφοροι μετά τη συνεδρία του εθνικού συμβουλίου να μεταφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι τη διαδήλωση στην πλατεία ελευθερίας μόνο για αύριο, για να γινεί η εκδήλωση στο προεδρικό. Τζαι τούτη εν η ιδέα τους για εκτόνωση της αυριανής έντασης. Εν να μου πεις πότε είδαμε τζαι καμιά απόφαση του χαϊρκού τζαι εν να την ψάξουμε σήμερα;

Sike είπε...

εκτός τζι αν ο στόχος τους είναι νάρτουν τζιαι ποδά οι τούρτζιοι

SKonte είπε...

αφου το ειπαμε ότι εν έχουμε σωτηρία, θα μας πιάσουν όλους οι τουρτζοι σαικ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το να σκοτωθεί κάποιος ή να κτυπηθεί άσχημα θα βολέψει τους κυβερνώντες και θα τους βγάλει από το αδιέξοδο. Θα έχει "ισοφαριστεί" το έγκλημα. Μακάρι να έχω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Να συναξουν οι δεξιοι τα φασιστόσκυλλα τους τωρα!

Χ.

Ανώνυμος είπε...

ελεος δεν καταλαβεναιτε οτι με αυτο το τροπο εσεις προκαλιτε τον δυχασμο και οχι ο προεδρος μας το 74 δεν χαθηκαν 13 ζωες αλλα χιλιαδεσ κι αυτες που απομιναν απομηναν μισες..και τωρα αυτοι που ζητανε δικαιοσινη τοτε την πηραν στα χερια τους!!!
σχετικα με την εκδιλωση θα γινοταν στις 15 την μερα του πραξικοπηματος αλλα ακυροθηκε για να μην εχουμε επισοδια..και απο τις 12 Ιουλιου προγραματιστηκε για τις 19 και δεν γινεται να ακυρωθει ξανα!! Οι αγανακτισμενοι που κανοθν την αλλη διαδιλοσει το γνωριζαν εξαρχεις αρα οι ευθινεσ δεν ειναι στον προεδρο που θελει επισοδια αλα στουσ οργανοτεσ της εκδιλοσεις!!

Ανώνυμος είπε...

Τα φασιστόσκυλλα θα μαζευτούν στο προεδρικό για να ευχαριστήσουν την φασιστική εόκα-Β που τους έδωσε λόγο ύπαρξης. Διότι αν δεν ήταν το πραξικόπημα, τί είδους παραμύθι θα πούλαγε το Κόμμα; Σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μήπως; Ας γελάσω...

Ανώνυμος είπε...

άμμαν το κόμμαν είπεν πως πρέπει να διαδηλλώσουμε, τότε ο γάρος πετά

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα καταλάβουν κάποιοι ότι με το να ζητείται απονομή δικαιοσύνης για την 11η Ιουλίου, δεν σημαίνει ότι διαγράφονται τα εγκλήματα του 74; Κάποιες λέξεις όπως φασισμός, εθνικόφρονας, σώφρονας,αριστερός... έχασαν τη σημασία τους στην Κύπρο. Υπάρχει και κόκκινος φασισμός για όσους δεν το ξέρουν και μη νομίζετε κάποιοι ότι ο πατριωτισμός είναι συνώνυμο του ακελικού και η προδοσία του δεξιού. Η συντριπτική πλειοψηφία των αριστερών σήμερα, καταδικάζει την στάση της κυβέρνησης και όσοι την επιδοκιμάζουν, το κάνουν με τις παρωπίδες του με-γάρου.

John είπε...

Μια εβδομάδα μετά, δεν συνελήφθη κανείς.....δυστυχώς ζούμε σε μια δικτατορία του προλεταριάτου.....

Ανώνυμος είπε...

re arnia!!!ti fasistes je koummounistes je eoka b je praksikopima?ksypnate re,afiste ta kommata pou sas kraoun opws ta arnia je kamete kati.eksw pou ta kommata,gia to symferon oulis tis kyprou.je gia apodwsi ef8inwn je gia tin oikonomia mas...

Ανώνυμος είπε...

Tzai telika en eixamen...

Ανώνυμος είπε...

και απογοητεύτηκες που δεν είχαμε? μπεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φουκού πολύ ωραία τα γράφεις. Ομως φοβάμαι πως ο Καταστρόφιας την εγλύτωσε και πάλι και θα μας μείνει μέχρι το 2053.