23 Δεκ 2007

Άποψη: Η κατρακύλα του ΑΠΟΕΛ

Όλοι λένε ότι το φετινό ΑΠΟΕΛ ελάχιστα διαφέρει στη σύνθεση του από το περσινό. Εκτός από τον Σολάρι, οι υπόλοιποι παίκτες της φετινής βασικής του εντεκάδας είναι σχεδόν οι ίδιοι με πέρσι, αλλά οι επιδόσεις και η απόδοση της ομάδας γενικότερα είναι αισθητά κατώτερες από την περασμένη χρονιά. Αν κοιτάξετε όμως καλύτερα, στον πάγκο της ομάδας θα δείτε ότι έχουν αλλάξει πολλοί ποδοσφαιριστές (ιδιαίτερα από αυτούς που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής).

Οι μεγάλες αλλαγές άρχισαν λίγο μετά τη έναρξη της περσινής περιόδου. Ποιους παίκτες έδιωξε ο Ουζουνίδης από το Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι σήμερα και ποιους έφερε;

Έφυγαν
Περίοδος 2006 – 7 :
Σάσα Γιοβάνοβιτς, Σταύρος Γεωργίου, Αλεξάντερ Πόλκινγκ
Καλοκαίρι 2007 :
Στέλιος Οκκαρίδη, Γιαννάκης Σαμψών. Μάριος Νεοφύτου, Παναγιώτης Κυθρεώτης, Εστεμπάν Σολάρι, Μάριος Ηλία (δεν αποδεσμεύτηκε ακόμα)

Ήρθαν
Περίοδος 2006 - 7 :
Μιχάλης Καψής, Μίλτος Σαπάνης
Καλοκαίρι 2007 :
Νούνο Μοραίς, Γιαν Νικολόφσκι, Εβιλάσιο Ντα Κόστα, Μάρκος Ταβάρες, Ζοζέ Κάρλος Ντα Σίλβα, Ρούμπενς Τόρρες, Έμερσον, Νεμάνια Τσόροβιτς.

Συνολικά έφυγαν 9 περίπου παίκτες από τους οποίους οι 5 ή 6 τουλάχιστον μπορούσαν να προσφέρουν και ως βασικοί. Σε αρκετές περιπτώσεις έδωσαν λύσεις σηκώνοντας την ομάδα στους ώμους τους και έφεραν πολύτιμες νίκες. Παράλληλα ήρθαν στο ΑΠΟΕΛ άλλοι 10 περίπου ποδοσφαιριστές, από τους οποίους μόνο οι 3-4 αγωνίζονται στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και (εκτός από τους Έμερσον και Νικολόφσκι) κανένας από αυτούς δεν αγωνίστηκε καν στα μισά παιχνίδια του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα. Και τώρα μαθαίνουμε ότι 4 από αυτούς (Σαπάνης, Μοραις, Ταβάρες, Τόρρες) πιθανότατα να αποδεσμευτούν μαζί με τον παραγκωνισμένο Μάριο Ηλία.

Ο κακός προγραμματισμός είναι απλά μια από τις αιτίες της φετινής κατράκύλας του ΑΠΟΕΛ. Το γεγονός ότι το ΑΠΟΕΛ είναι ακόμα 2ο στη βαθμολογία οφείλεται στα χάλια των υπολοίπων διεκδικητών του τίτλου αφού και αυτοί (πλην της Ανόρθωσης) απέτυχαν παταγωδώς στον προγραμματισμό της μεταγραφικής περιόδου. Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Οι αποελίστες βλέπουν την Ομόνοια και παρηγοριούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: