18 Δεκ 2007

Φεύγουν σήμερα οι S-300

Η κυβέρνηση, μετά τη στασιμότητα που επέφερε στο Κυπριακό και την παγοποίηση κάθε προσπάθειας ένίσχυσης της αμυντικής μας θωράκισης, τώρα προβαίνει σε ενέργειες αποδυνάμωσης της άμυνας μας. Λίγες μόνο βδομάδες πριν από τη λήξη της προεδρικής του θητείας ο απερχόμενος Πρόεδρος επέλξε να μας απαλλάξει οριστικά από το πολυσυζητημένο πυραυλικό σύστημα S-300.

Μέσω του ρωσικού ειδησεογραφικού «Νοβόστι» έγινε γνωστό τον περασμένο μήνα ότι οι πύραυλοι S-300, που αρχικά είχαν αγοραστεί από την Κύπρο, πέρασαν οριστικά στην ιδιοκτησία της Ελλάδας! Εξέλιξη που επιβεβαιώθηκε και από τη Λευκωσία.

Για του λόγου το αληθές, φθάνει σήμερα στη Λευκωσία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προκειμένου να υπογράψει τη Διακρατική Συμφωνία ανταλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του συστήματος πυραύλων S - 300 της Κύπρου με πυραύλους TOR M - 1 και πυροβόλα SUZANA του Ελληνικού στρατού.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, και τον Κύπριο ομόλογό του, Χριστόδουλο Πασιαρδή, με τον οποίο και θα συζητήσουν θέματα αμυντικοτεχνικής συνεργασίας, καθώς και με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Δημήτριο Βούλγαρη, θα επισκεφθεί και το στρατόπεδο «ΑΝΔΡΕΑ ΖΗΚΟΥ» της ΕΛΔΥΚ, στην Αθαλάσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: