19 Φεβ 2008

Αθλητισμός και Κόμματα

Με επίσημη ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, τα σωματεία Αποέλ και Απόλλων Λεμεσού καλούν τα μέλη και φίλους τους να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Ιωάννη Κασουλίδη στον 2ο γύρο των εκλογών για εθνικούς λόγους. Είναι βέβαιο ότι οι ανακοινώσεις αυτές βγήκαν με εντολές του εκλογικού επιτελείου του Κασουλίδη ή και του ΔΗΣΥ. Αναμένω και άλλα σωματεία, "δεξιά και αριστερά" να υποκύψουν στις πιέσεις ή να ενεργήσουν αυτόβουλα και να ακολουθήσουν το δρόμο του Αποέλ και του Απόλλωνα. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φαίνεται η εξάρτηση των πολιτικών / κομμάτων από τα αθλητικά σωματεία και αντίστροφα.

Σε κάθε προεδρική αναμέτρηση τουλάχιστον από το 1993 που θυμάμαι τα μεγάλα σε όγκο οπαδών σωματεία καλούν δημόσια τους φίλους τους να στηρίξουν κάποιον υποψήφιο, λες και περιμένουμε από τα σωματεία να μας υποδείξουν τι θα ψηφίσουμε.

Οι διάφορες διακυρήξεις και δηλώσεις των αθλητικών παραγόντων ότι η πολιτική δεν έχει θέση στον αθλητισμό είναι απλά για κατανάλωση. Στην πράξη φαίνεται ότι στην Κύπρο η πολιτική είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό και έχει δημιουργηθεί πελατειακή σχέση.

Οι παρεμβάσεις κομμάτων γίνονται και για πολλά άλλα θέματα του ποδοσφαίρου ως αντάλλαγμα βέβαια, όπως π.χ. ο διορισμός της Επιτροπής Διαιτησίας ΚΟΠ, ορισμός διαιτητών, "φιλικοί αγώνες" αδερφών σωματείων, κλπ.

Είναι γνωστό στους κύκλους του ποδοσφαίρου το πολιτικό παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε στην εκλογή του τότε προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας Χριστόδουλου Τσιέλεπου (στέλεχος του ΔΗΣΥ) με πρωταγωνιστή τον εκ Πάφου "Φούλη" ο οποίος ενεργούσε για να προωθήσει τον Τσιέλεπο για λογαριασμό μεγάλου δεξιού σωματείου, κάτι που τελικά πέτυχε. Οι διαμαρτυρίες των υπολοίπων σωματείων (κυρίως αριστερών) και οι αποκαλύψεις για το οργιώδες παρασκήνιο ήταν πρώτο θέμα τότε στα ΜΜΕ.

update - ώρα 16.00
Ανακοίνωση υποστήριξης στον Κασουλίδη εξέδωσε και η Ανόρθωση.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EN GIA TO APOEL PU EDULEFKE O FOULIS.

Ανώνυμος είπε...

afou to apoel kai o apollonas ta "vriskoun", giati panta skotonounte metaksi tous? fetos ediakopikan kai ta 2 match apoel-apollon. siga na min einai kai aderfa somateia!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.anorthosisfc.com/deutero_thema.php kai i ano

Ανώνυμος είπε...

e akrivos re...oi apollonistes parolo pou 8eoritika einai to pio kontino mas somateio en mas xoneukan potte giati en axaparoi tzai zileukoun mas. OLOI ZHLEUOUN KAI MAS MIMOUNTAI!!
anagkastika 4ifizoume kasoulan alla...ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΕΛΛΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

aa e tzai siga na piste4w oti o voskos Gristofkias en 8a pei sta arnia t tous xomonoiates na 4ifisoun akel...alla re twra pou to skeftoume mporei kai oxi gt ta eukolos ennooumena paralipontai!!
AKEL=OMONOIA
OMONOIA=PROVATA

Ανώνυμος είπε...

tzai re foukou lia logia gia to APOEL gt sto apoel.net diafimizoun apoellistes to blog s;p

Ανώνυμος είπε...

Έννε μόνο τούτοι. Τουλάχιστον 10 σωματεία έβγαλαν υπέρ του Κασουλίδη. Έβγαλε μέχρι και ο Εθνικός Καϊμακλίου. Για τον Χριστόφια είναι αυτονόητο, δεν είναι ανάγκη να βγάλουν ομάδες που ελέγχονται από την κεντρική επιτροπή του κόμματος τέτοιες ανακοινώσεις.

Υ.Γ. ο Φούλης μόνο εναντίον του ΑΠΟΕΛ δουλεύει. Θυμηθείτε πως έπιασε κάποτε εις βάρος του ΑΠΟΕΛ πρωτάθλημα ο απόλλωνας...
Υ.Γ.2. ο απόλλωνας είναι απομίμηση, όχι αδερφό σωματείο του ΑΠΟΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

+100000 i michaella g to P.S 2