7 Μαΐ 2008

Call waiting

Κάποτε νοσταλγώ τον παλιό καιρό, πριν ακόμα αγγονιστούμεν όλοι από ένα (τουλάχιστον) κινητό τηλέφωνο και μοιραζόμασταν μεταξύ μας τα σταθερά (1 ή 2 σε κάθε σπίτι). Θυμάμαι (σάν να περάσαν 1000 χρόνια) ότι όταν παίρναμε τηλέφωνο τους φίλους ή συγγενείς μας και αυτοί μιλούσαν ήδη με κάποιον άλλο, το τηλέφωνο έπαιζε κρατημένο. Ο άλλος φυσικά δεν έπαιρνε χαπάρι ότι τον γυρεύουμε εκτός και αν επιμέναμε να τηλεφωνούμε μέχρι να το κλείσει (ή αν του στέλλαμε φιρμάνι με ταχυδρομικό περιστέρι).

Στη σημερινή εποχή των mobile έχουμε πλέον την επιλογή του Call waiting: Όπως ξέρετε φυσικά, όσοι θέλουμε, πάμε στα settings και ρυθμίζουμε το κινητό μας να μας ειδοποιά την ώρα που μιλούμε ότι κάποιος μας "χτυπά". Και το μαραφέττι μας δείχνει ακόμα και τον αριθμό / όνομα αυτού που μας καλεί. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να αφήσουμε το άτομο που μιλούμε στην αναμονή (on hold) για να απαντήσουμε στον δεύτερο που μας παίρνει ή ακόμα μπορούμε να το κλείσουμε του πρώτου για να απαντήσουμε του δεύτερου...

Υπάρχει σωστός ή λανθασμένος τρόπος διαχείρισης των τηλεφωνημάτων που φτάνουν κοντά μας με Call waiting; Μάλλον όχι. Ο κάθε άνθρωπος κρίνει ανάλογα με τις προτεραιότητες του ποιό από τα δύο τηλεφωνήματα που έχει στη διάθεση του είναι το πιο σημαντικό να χειριστεί άμεσα και κάνει τις επιλογές του.

Παρόλα αυτά εγώ το βρίσκω εκνευριστικό την ώρα που μιλώ με κάποιον στο τηλέφωνο (είτε τον είχα καλέσει εγώ, είτε με είχε καλέσει αυτός/αυτή), να μου πει: "Κλείσε γιατί χτυπούμμου". Ως ένδειξη σεβασμού προς το άτομο που μιλάς εκείνη τη στιγμή, οφείλεις να τελειώσεις τη συνομιλία που έχεις μαζί του (ή έστω να του την συντομεύσεις με τρόπο...) και ακολούθως να πάρεις πίσω αυτό που σου τηλεφωνούσε. Έτσι κι αλλιώς ο άλλος είδε ότι μιλούσες και κατάλαβε ότι ο λόγος που δεν του απαντάς ΔΕΝ είναι επειδή τον έχεις γραμμένο στα flip-flop σου.

Φυσικά υπάρχουν και οι πιο ευγενικοί που σου λένε "περίμενε μισό λεπτό (σε παρακαλώ)", σε βάζουν on hold για να απαντήσουν του άλλου, και σε έχουν να καρτεράς για 5, 10, 15 λεπτά σαν τον γάααρο μέχρι να τελειώσουν την καινούργια τους συνομιλία... (σε αυτές τες περιπτώσεις ομολογώ ότι προσωπικά δεν περιμένω πάνω από 10 - 15 δευτερόλεπτα on hold και τους το κλείνω).

Δεν λέω, μπορεί ο άλλος να περίμενε ένα επείγον τηλεφώνημα ή ακόμα να τον παίρνουν απο εξωτερικό (και να τσιγγουνεύεται να τηλεφωνήσει πίσω ο ίδιος μπας και πληρώσει κανένα τσιηφτέ παραπάνω...). Όμως πόσο συχνά συμβαίνει αυτό; Εγώ πάντως άρχισα πλέον να θεωρώ ότι τα άτομα που συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό συστηματικά, είναι: αγενείς, άξεστοι και δεν έμαθαν να σέβονται τους άλλους.




Από την αγγλική σειρά "Trigger Happy TV" (σε στυλ Αόρατου Φακού): Highlights του τύπου με το γιγαντιαίο mobile

16 σχόλια:

Stefania είπε...

την καλημερα μου. θυμαμαι πολυ καλα την εποχη πριν τα κινητα και θα συμφωνησω μαζι σας στα σχόλια.
Τουλαχιστον τον καιρο εκείνο θυμόμασταν και ολους τους αριθμους τηλεφωνων απ'εξω...τωρα αν δεν κοιταξουμε στα contacts μας δεν βρίσκουμε τιποτα (εγω τουλαχιστον)...και αν τυχει να χασουμε το κινητο/καρτα μας..ζήτω που καήκαμε!!

Ανώνυμος είπε...

nomizo egerases kori stefania :)

Stefania είπε...

egerasa!

Έλατο Χελιδόνι είπε...

Ο φιρφιρής εν η μούσα σου να υποθέσω.

Έσηει αλλόνα feature στο κινητό σου που ονομάζεται κόνφερενς κόλ. Χρησιμοποία το άφοβα για ατέλιωτες ξέγνειαστες ώρες ομαδικής συζήτησης. Πίντωσε όπκοιον σου τηλέφωνα αλλά τζιαι τους φίλους σου, την μάμμα, τον παπά, τον τατά, παπούδες τζιαι γιαγιάδες. Προσέχετε ομως να μεν μιλάτε ούλλοι την ίδια ώρα

Sike είπε...

χαχ!
σωστή η στεφανία...

εθύμισες μου που εκκεντρίζετουν ο τζύρης μου που απάνταν το τηλέφωνο τζιαι ελαλούσαν του "Ναι, τη Σάικ;". Είshεν παράπονο πον του ελαλούσαν με γεια σου με καλώστον, οι ανάγωγοι/ες.

τζιαι που όποτε εσηκώναν το ακουστικό να τηλεφωνήσουν εμίλουν εγώ που το δωμάτιο μου τζιαι ώσπου να το επανατοποθετήσουν ελάμναν ότι "πάλε μιλώ" τζιαι εκάμναν με ρεζίλι στον συνομιλητή μου.

τζιαι, τότε που τα τηλέφωνα ήταν με κατράν, άμα ήσουν που προχωρημένη οικογένεια τζιαι είshετε 2 συσκευές μες το σπίτι τζιαι έπιανες τηλέφωνο, ακούετουν στο άλλο τηλέφωνο "τριγκιλιγκιλιγκλιγκ... τριγκιλιγκ... τριγκιλιγκιλιγκιτριγκ..." τζιαι εξέραν ούλλοι ότι πιάνεις τηλ.

τωρά ο μόνος πον έshει παράπονο πως με εγύρεψεν τζι εν τον έπιασα πίσω εν η στετέ μου πον ηξέρει ότι γράφεται πάνω ο αριθμός της...

τι ωραία... κλαψ.

Ανώνυμος είπε...

αφού είμαστεν τέλεια ττόππουζοι!

έσιει πολλούς χώρκατους που σου τηλεφωνούν τζαι ενώ θωρούν ότι μιλάς με άλλον, επιμένουν να φακκούν για να σε κάμουν να το κλείσεις του άλλου τζαι να τους απαντήσεις.

χωρκατιλλίκκια κυπριακά!

nic είπε...

μεν μάσιεστε... τα κινητά είναι απόλυτα χρήσιμα αν σου τύχει άξιτεντ (έλα μάμμα ετσιλλίσαν με) ή αν θέλεις να πεις στον άλλο ότι άρκησες στο ραντεβού ("έλα ρε φίλε, έκοψα μες την κίνηση", ενώ ακόμα να μπεις για μπάνιο) ή αν θέλεις να πεις στον άλλο να χωρίσετε τζι εν τολμάς να του το πεις στα μούτρα.

όσο για το call waiting, νομίζω εν καλό διότι διαλέγεις εσύ με ποιον που τους 2 θέλεις να παρεξηγηθείς, με τζείνον που μιλάς ή με τζείνον που σε πιάννει τηλέφωνο καθώς μιλάς...

Ανώνυμος είπε...

En xrisimopoiw tzai polla sixna to tilefono alla an epetixa 10 fores ws tora call waitting, tes 8 ekleisa to ston 1 pou tous 2 katalathos.
...monon se emena simvainei?
(epidi pi8anotata 8a apodixtw megalon kozin, dilonomai anonimos) :]

Ανώνυμος είπε...

ekoubali8ike sto blog tou
le3ipenita o apolerismos..

Ανώνυμος είπε...

nomizo einai fasismos na min afinis kapio na ekfrasti,,,,(gia ton syntrofo apoelismo milw)

haha είπε...

Συμφωνώ. Η λογοκρισία είναι φασισμός. Όμως βάλαμε κάποιους βασικούς κανόνες και απαιτούμε να τηρούνται:

"Αφήστε το σχόλιό σας
Σχολιάστε ελεύθερα αλλά σεμνά! Δεν λογοκρίνουμε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ύβρεις και προσβολές. Προσβλητικά σχόλια θα σβήνονται από τους διαχειριστές του blog. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΡΙΣΕΤΕ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΑΛΛΟΥ."


Δεν ζητήσαμε πολλά νομίζω και θα συνεχίσουμε να ασκούμε τον απαραίτητο έλεγχο.

kyriakos είπε...

Και εγώ διαφωνώ που σβήνετε τα μηνύματα του Αποελλισμού..

Δεν βλέπετε τι γίνεται στα καλαμαρίστικα τα Blog?

Δεν θέλετε να μοιάζουμε στην μητέρα πατρίδα?

Εξάλου τωρά και οι ΤΚ ζητούν λεφτά από τον γαμπρό για να αγοράσει την νύφη..

Δεν πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμά τους και να ταυτιστούμε με την δική μας μητέρα πατρίδα?

Ξυτημάστε ελεύθερα συνέλληνες αφήστε το αρχαίο αθάνατο Ελληνικό πνεύμα ελεύθερο να αφοδεύσει!

Ανώνυμος είπε...

Οι τουρκοκύπριοι δεν ζητούν λεφτά ούτε φορούν μαντίλες οι έποικοι ζητούν και φορούν
..

Ανώνυμος είπε...

tourkokyprioi+epikoi+talat+stratos=katoxi

xampos είπε...

Το χειρότερα παλιά ήταν να είχες κανέναν παρέα φανατικόν του ίνντερνει τον καιρό του 56k και να είχεν μόνο μιαν γραμμή έσσω του. Και να τον έπιανες τηλέφωνο ούλλη μέρα και να ήταν κρατημένο γιατί εθωρούσε πορνό στο ίντερνετ!

Ανώνυμος είπε...

Hi would you mind stating which blog platform you're using? I'm going to start my own
blog soon but I'm having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm looking for something unique.

P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!


http://anciensdesaintjude.free.fr/userinfo.php?

uid=30290
http://amazingleadership.com/blog/dewaynegillisbpcvjyl/how-buy-real-active-twitter-followers-and-even-add-popularity-your-home-bu
http://amimodo.it/phpbb/profile.php?mode=viewprofile&u=4126
http://api.mybuzzboard.com/forums/topic/campaigning-on-twitter-considerations-to-achieve-140-character-social-marketing-managers/
http://api.mybuzzboard.com/forums/topic/buy-twitter-followers-at-affordable-price-any-rewards/

Feel free to surf to my web-site ... belgium used car market