12 Μαΐ 2008

Αποκλειστικό: Tο παρασκήνιο του Δείπνου Αναστασιάδη - Ταλάτ

Η Φουκού αποκαλύπτει σε Παγκύπρια αποκλειστικότητα όλο το παρασκήνιο του δείπνου που παρέθεσε το ζεύγος Νίκου και Άντρης Αναστασιάδη στο ζεύγος Μεχμέτ Αλί και Όγιας Ταλάτ. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στην οικία Αναστασιάδη στη Λεμεσό, το (αναπάντεχα) βροχερό βράδυ της Πέμπτης 8 Μαϊου, και εκεί παρευρέθηκαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, η κόρη του Καίτη και ο σύζυγός της Κώστας Σιαμμάς, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους και ο επιχειρηματίας Ντίνος Λόρδος.


ΥΠΟΔΟΧΗ
Πριν από το γεύμα προσφέρθηκε στους καλεσμένους ποτό με συνοδεία φυστικιών, cashew nuts, χοιρομέρι Αγρού, και γαριδάκια Χαραλάμπους τα οποία αποτελούν αδυναμία του Νίκου Αναστασιάδη. Ο κύριος Ταλάτ αντιμετώπισε κάποιο μικρό πρόβλημα αφού κατάπιε φυστίκι χωρίς προηγουμένως να αφαιρέσει το φύλλο κάτι που δημιούργησε προς στιγμή ψιλό-πανικό. Επίσης ο κύριος Ταλάτ σε ένδειξη καλής θέλησης δοκίμασε το χοιρομέρι παρόλο που το απαγορεύει η θρησκεία του.


Κατά τη σύντομη συζήτηση ο Νίκος Αναστασιάδης περιέγραψε το επεισόδιο ρίψης χειροβομβίδας στην οικία του πριν από λίγα χρόνια, που ευτυχώς δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές. Ο κ. Ταλάτ επεσήμανε ότι η χειροβομβίδα δεν πρέπει να ήταν τουρκικής κατασκευής. Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και τα ποδοσφαιρικά πειράγματα των Ανορθωσιατών Θεμιστοκλέους και Λόρδου προς τον Αναστασιάδη για την πρόσφατη συντριβή του Απόλλωνα από την Μεγάλη Κυρία με 4-1. Ο κύριος Ταλάτ αποκάλυψε την συμπάθεια του για την Ομόνοια Λευκωσίας και τη Φενέρμπαξε, ενώ πρόβλεψε ότι η Τουρκία θα κατακτήσει το Εuro 2008. Ο Νίκος Αναστασιάδης κάπνιζε ασταμάτητα Davidoff και ο Γλαύκος Κληρίδης αρωματικό πούρο Romeo y Julieta. Ο Κώστας Θεμιστοκλέους παραπονέθηκε για το πυκνό σύννεφο καπνού και έτσι η Άντρη Αναστασιάδου άνοίξε το παράθυρο το οποίο όμως έκλεισε μετά από 2-3 λεπτά διότι κρύωνε η Όγια.


Ο κύριος Ταλάτ προτίμησε το δροστιστικό cocktail "sex on the beach" και δήλωσε χαμηλόφωνα για να μην ακούσει η Όγια ότι είχε ξαναδοκιμάσει "sex on the beach" στα νειάτα του με μια Ελληνοκύπρια γειτονοπούλα του στην παραλία του Πέντε Μίλι στην Κερύνεια. Οι κυρίες Ταλάτ και Αναστασιάδη συμφώνησαν από κοινού να πάρουν λικέρ Tia Maria σε ένδειξη καλής θέλησης, διασκεδάζοντας έτσι τους ψύθυρους που έκαναν λόγο για διαφωνίες των τεχνικών επιτροπών. O Νίκος Αναστασιάδης επέλεξε φυσικά whiskey Chivas Regal (25 years old). Οι Γλαύκος Κληρίδης, Κώστας Σιαμμάς και Ντίνος Λόρδος επέλεξαν Ζιβάνα της ΛΟΕΛ δείχνοντας με το δικό τους τρόπο τη συμφωνία τους με τις μέχρι στιγμής αποφάσεις του Χριστόφια. Η Καίτη Κληρίδου ήπιε μόνο Coca Cola zero, ενώ ο Κώστας Θεμιστοκλέους εισαγώμενο εμφιαλωμένο νερό ως μέτρο εξοικονόμησης του κυπριακού νερού αυτές τις δύσκολες μέρες. Ο κ. Κληρίδης χαριτολογόντας του είπε "Ρε Κωστή, δώσ' μου το ποτήρι σου να το γιεμώσω" και άνοιξε το παράθυρο της τραπεζαρίας και άφησε το ποτήρι του έξω στη βροχή.

ΔΕΙΠΝΟ
Στη συνέχεια κάθησαν στο τραπέζι από ξύλο κερασιάς όπου προσφέρθηκε για ορεκτικό τυρί κασκαβάλι και αγρέλια με αυγά που είχε μαζέψει ο κ. Κληρίδης με το γαμπρό του σε περιοχή κοντά στο εξοχικό τους στα Περβόλια. Το στάδιο του ορεκτικού ήταν με τη συνοδεία Γαλλικού κόκκινου κρασιού Shiraz.


Το δεύτερο πιάτο περιλάμβανε διάφορα μεζεδάκια όπως ζαλατίνα, πατατοσαλάτα, χούμους, τζαντζίκι, ταραμά, τασιή, παντζάρια, ελιές οφτές, συκωτάκια τηγανιτά, λουκάνικα, μπάμιες, αυγά με κολοκυθάκια και χαλλούμι στη σχάρα. Η Όγια προέτρεψε τον Μεχμέτ να αποφύγει το τζατζίκι διότι περιείχε σκόρδο αλλά αυτός την καθησύχασε βγάζοντας από την δεξιά τζέπη του μεταξωτού πουκαμίσου του ένα κουτί Stimorol, το οποίο προνόησε να αγοράσει από το περίπτερο "Κόκος" στη Λινόπετρα.


Το τρίτο στάδιο και κυρίως πιάτο περιελάμβανε σουβλάκια, σιεφταλιά, shish κιοφτέ, κεϊμά κεμπάμπ, τταβά λευκαρίτικο, πατάτες αντινακτές (όχι του ΡΙΚ), αφέλια με πουργούρι, χωριάτικες ραβιόλες, οφτόν κλέφτικον, κοτόπουλο καππαμά, κουπέπια και παγιδάκια. Καθόλη τη διάρκεια του γεύματος οι καλεσμένοι έπιναν Κυπριακό κόκκινο κρασί εκτός του Γλαύκου που παρέμεινε πιστός στην ζιβανία.

ΕΠΙΔΟΠΡΙΟ
Μετά τους πλούσιους Κυπριακούς μεζέδες ακολούθησε το επίσης πλούσιο επιδόρπιο. Περιελάμβανε δάκτυλα, πουρέκια της αναρής, μπακλαβά, εκμέκ κατεΐφι και φρούτα κυπριακής παραγωγής. Ο κ. Ταλάτ πρόσφερε στην κα Αναστασιαδή πιατέλα με πορτοκάλια, μανταρίνια και γκρέϊπφρουτ που μάζεψε ο ίδιος από περβόλι του στον Καραβά. Η κα Αναστασιάδη πρόσφερε στους καλεσμένους της μπανάνες που φύτεψε και περιποιήθηκε η ίδια προσωπικά σε ένα χωραφούϊ που διατηρεί στη Χούλου της Πάφου, και παρότρυνε την κα Ταλάτ να δοκιμάζει ελληνοκυπριακή μπανάνα επειδή είναι ιδιαίτερα γλυκιά, εύγευστη αλλά και μεγάλη παρόλο που είναι λίγο στραβή!



ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Μετά το επιδόρπιο οι άντρες συνέχισαν παρέα με μπύρα Efes Pilsen, ενώ ο Γλαύκος συνέχισε σταθερά με Ζιβανία. Οι γυναίκες προτίμησαν τσάϊ φρούτων του δάσους. Για το Κυπριακό πρόβλημα δεν λέχθηκαν πολλά και έτσι η συζήτηση επικεντρώθηκε στον διαγωνισμό της Eurovision. Ο Ταλάτ εκμηστηρεύτηκε ότι πριν δύο χρόνια στο διαγωνισμό της Eurovision ψήφισε την Έλενα Παπαρίζου αλλά παραπονέθηκε που το δωδεκάρι της Κύπρου κάθε χρόνο καταλήγει στην Ελλάδα. Ο Νίκος Αναστασιάδης σοβαρά προβληματισμένος αποφάσισε να εισηγηθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δημιουργία "Τεχνικής Επιτροπής Eurovision" με όρους εντολής την εξεύρεση τρόπων για ίση κατανομή των δώδεκα πόντων της Κύπρου σε Ελλάδα και Τουρκία. Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τον Ταλάτ και έτσι έθεσε νέο αίτημα την εκ περιτροπής εκπροσώπηση της Κύπρου από Ε/Κ και Τ/Κ όπως προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν. Ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε εμφαντικά ότι το Σχέδιο Ανάν είναι νεκρό και άναψε ακόμη ένα Davidoff. Η Άντρη με αστραπιαία κίνηση αντάλλαξε το βαρύ κρυστάλλινο τασάκι του Νίκου, με ένα μικρό λεπτό τσίγκενο.


Το βασικό θέμα της γυναικείας συζήτησης ήταν η τηλεοπτική σειρά του Σίγμα "Μίλα Μου" την οποία η Όγια παρακολουθεί με πάθος "ντουπλαρισμένη" από τον Μπαϊράκ αλλά με δύο εβδομαδες καθυστέρηση. Η Άντρη την ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις της σειράς και της υποσχέθηκε ότι θα κάνει διαβήματα μέσω της Έρσης Χριστόφια για να πείσει τον Χατζηκωστή του ΔΙΑ η σειρά να μεταδίδεται με Τουρκικούς υποτίτλους από το Σίγμα. Συμφώνησαν μάλιστα ότι το πρώτο επεισόδιο με Τουρκικούς υποτίτλους θα το παρακολουθήσουν μαζί οι κυρίες Χριστόφια, Ταλάτ και Αναστασιάδη.Μέχρι να τελειώσει το δείπνο, οι κύριοι Αναστασιάδης, Ταλάτ, Λόρδος και Θεμιστοκλέους έγιναν στρακόττο. Οι κυρίες Αναστασιάδη και Ταλάτ και το ζεύγος Σιαμμά έπαιξε μπιρίμπα αλλά το παιχνίδι δεν ανέδειξε νικητή καθότι η Καίτη νύσταζε και έπρεπε να αποχωρήσει.

Αν η συνάντηση αυτή ήταν για το καλό μας, δεν θα έβρεχε, αλλά θα χιόνιζε!


Φωτογραφία που εξασφάλισε αποκλειστικά η Φουκού από το κινητό του κου Λόρδου.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακόμα δεν έφαεν ελληνοκυπριακή μπανάνα η Όγια?

νομίζω εν τζαιρός της...

Ανώνυμος είπε...

ETSI OPOS AKRIVOSAN OLA EN EMIS PU TIN TROME KATHE MERA

HeathenAssault είπε...

isxe kero na kami kanena post o shieftalias k epethimisame :)
polla dynato..

Ανώνυμος είπε...

ποιός που τους τρεις βάλλει τζιερρατούθκια του ταλάτ?
δεν φαίνεται καλα...

kyriakos είπε...

Όχι πως θέλω να σας μειώσω η κάτι… αλλά τα συγκεκριμένα τζερατούθκια είναι το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία…


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/62/Greywolfyouth.jpg

Ανώνυμος είπε...

Το προγραμμα του EURO2008 δεν λειτουργεί...

haha είπε...

Εδώ δουλεύει μια χαρά το πρόγραμμα του Euro. Δοκίμασε ξανά.

- Άν επιλέξεις αμέσως OPEN, το ανοίγει μέσα στο browser σου.
- Αν επιλέξεις SAVE το κάνεις save στο pc σου, και έχεις τη δυνατότητα να συμπληρώνεις καθημερινά τα αποτελέσματα στη διάρκεια του Euro και να βλέπεις αυτόματα τις βαθμολογίες και ποιοί προκρίνονται.

Ανώνυμος είπε...

εν το χέρι του ταλάτ αλόπος!

ctrl-alt-backspace είπε...

Βρε βρε, ο ΣΙΕΦΤΑΛΙΑΣ!! Που χάθηκες; Τέλειο ποστ.

ΥΓ. Βλέπω και εσείς εδώ έχετε μια συμπάθεια στο Μίλα μου. Έ ρε ΜΑΡΟΥΑ που σας χρειάζεται!!!

dokisisofi είπε...

Eto kati thethkia grafeis kai ftaine meta oi patates oi antinaxtes pou se antigrafoun.

btw AISXOS gia tis antigrafes!
(AN DEN EXOUN IDEES NA KATEVASOUN MONOI TOUS-tethkious karakiozies politikous pou exoume, mia apli apeikonisi tous ftanei kai perissevei gia mia kali kwmwdia. Kai sto katw katw oi antapokrinseis twn dimosiografwn den dieferan kai poli apo ti diki sou kai ti diki tous proseggisi)

Ανώνυμος είπε...

ρε minus, η maroua είναι κκοτσιανιασμένη πάνω σου, and I don't know why (όπως έλεγε κάποιος σοφός). δεν πιστεύω να διαβάζει άλλο blog εκτός που το δικό σου. μόνο εσύ έθιξες την οικογένεια της

Ανώνυμος είπε...

@Σιεφταλιάς
ΕΓΡΑΨΕΣ τέκνον μου, ΑΞΙΟΣ! Τελικά εφάν τζε εσπάσαν θωρώ (ετρέξαν τζε τα σάλια μας εμάς στο εξωτερικό).

@magic
Μάλλον εν δουλειά του Κληρίδη (αλλά παίζει το αθώος, αφού ούτε ένα χιχιχι εν κάμνει).

@kyriakos
Ούτε εγώ θέλω να σε μειώσω, αλλά μάλλον μιλάτε για το "corna sign" (σημάδι/χειρονομία του κέρατου, αν κάποιος το μεταφράσει ελεύθερα). Πριν ακόμα γίνει χειρονομία/σημάδι (μιλάς για σύμβολο, το ίδιο πράμα δηλαδή) αναγνώρισης μεταξύ Γκρίζων Λύκων, η συγκεκριμένη χειρονομία γινόταν / χρησιμοποιείτο από διάφορους λαούς. Ευρύτατα γνωστό έγινε στα τέλη της δεκαετίας των 60ς (1969), μετά την συγγραφή (από τον Anton Szandor LaVey), της "Σατανικής Βίβλου".

Πολύ ορθά (όπως λες), οι Γκρίζοι Λύκοι (που ιδρύθηκαν επίσης το 1969 από τον Alparslan Turkes - η ίδια χρονολογία - είναι άραγε σύμπτωση;)το έχουν σαν σύμβολο.

Τέλος, ας μην ξεχνούμε και τη συνεχή χρήση του στο Heavy Metal (για πρώτη φορά το 1979 από τον Ronnie James Dio, όταν αυτός τότε έπαιζε στους Black Sabbath).

Περισσότερα εδώ (μιας και πήρες ως πηγή/αναφέρεις το wikipedia): http://en.wikipedia.org/wiki/Corna

Σόρυ για το μεγάλο σχόλιο.

Υ.Γ. Τζε γω είμαι γέννημα του 1969, αρέσκει μου (ακόμα) το metal, αλλά ευτυχώς εν είμαι Τούρκος, ούτε και Γκρίζος Λύκος (μάλλον είμαι σκέτο λύκος, αφού πριν λίγο σχόλασα, μπήκα σπίτι και πεινώ).:P

Ανώνυμος είπε...

telio