2 Μαΐ 2008

ΔΗΣΑΚΕΛ vs Tommy-Ευρω-ΔΗΚΟ

Πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι "κακές γλώσσες" (κυρίως από το χώρο του ΔΗΚΟ ή καλύτερα του Τάσσου) κυκλοφόρησαν τη "βρώμα" ότι σχεδιάζεται σκευωρία ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ με σκοπό το φάγωμα του Τάσσου από τις δυνάμεις του "ΝΑΙ". Ήταν την ίδια εποχή που εφημερίδες όπως "το Ποντίκι" και η "Ένωσις" έκαναν λόγο για συνεργασία - συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων. Όσο και αν φαινόταν αδύνατο να συνυπάρξουν κάτω από το ίδιο σχήμα η "Άκρα Δεξιά" με την "Άκρα Αριστερά", κάποιοι επέμεναν στις θέσεις αυτές.


Τελικά όμως το "φάγωμα" του Τάσσου ήρθε νωρίτερα απ' ότι θα πίστευε και η Τζοάννα Κασουλίδη (δηλαδή από τον πρώτο κιόλας γύρο). Έτσι λοιπόν φτάσαμε στη μονομαχία Χριστόφια - Κασουλίδη και τελικά δεν μάθαμε ποτέ εάν πράγματι θα φτάναμε να ζήσουμε την ιστορική συγκυβέρνηση ΔΗΣΑΚΕΛ (όπως την αποκαλούσε η "Ένωσις").


Δεν γνωρίζουμε αν ο συντάκτης του Πολίτη είχε υπόψιν του τα πιο πάνω όταν έγραφε σε χθεσινό του άρθρο για τον "...Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ κ. Χρήστο Πουργουρίδη..." ή αν τελικά θα φάει το φταίξιμο ο γέριμος ο "δαίμων του τυπογραφείου"...


(Ευχαριστούμε το φίλο Μ. για το e-mail με την επισήμανση αυτή)

Πάντως οι θέσεις του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στο θέμα χειρισμού του εθνικού μας προβλήματος φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ταυτίζονται. Το γεγονός τώρα είναι ένα: Ότι δηλαδή το πολιτικό σκηνικό του τόπου συνεχίζει τελικά να περιστρέφεται ακόμα γύρω από το Σχέδιο Ανάν!

Από τη μια έχουμε τις τεχνικές επιτροπές που στελεχώθηκαν κυρίως με άτομα της "Πλατφόρμας του ΝΑΙ" (π.χ. Βασιλείου, Χατζηδημητρίου, Τσιελεπή, Ζακχαίο κ.α.) και τυγχάνουν της στήριξης τόσο του Χριστόφια όσο και του Συναγερμού, και από την άλλη έχουμε τους φανατικούς του ΟΧΙ: ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Ευρωκό, Αρχιεπίσκοπο. Τι κι' αν το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ ανήκουν στη συγκυβέρνηση; Ο ρόλος τους δείχνει να είναι υποκειμενικός, τουλάχιστον όσον αφορά το Εθνικό θέμα.

Η διαφορά από την εποχή του δημοψηφίσματος είναι ότι σήμερα τον έλεγχο τον έχει το ΑΚΕΛ (που κατέχει ποσοστό 32% της λαϊκής ετυμηγορίας) με τον επικοινωνιακό ηγέτη Χριστόφια (που δείχνει να εμπνέει εμπιστοσύνη) και με τη συμπαράσταση του ΔΗΣΥ (επίσης με ποσοστό 32% περίπου). Αν ο Χριστόφιας καταφέρει να πείσει ότι νέο Σχέδιο που θα συμφωνήσει με τον φαλακρό μουσουλμάνο ψευδο-ομόλογο του ΔΕΝ είναι το Σχέδιο Ανάν, τότε ίσως να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στη λύση.

23 σχόλια:

Panis είπε...

pos ta vriskete, gmt LoL!!!!!!

Re exete email na sas po kati?

haha είπε...

Όπως γράψαμε, το link & screenshot του Πολίτη μσς τα έστειλε ένας αναγνώστης (θέλησε να παραμείνει ανώνυμος).

Το e-mail μας είναι:
foukoublog@gmail.com
(Φαίνεται και στο side-bar κάτω δεξιά)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
haha είπε...

Όχι δεν σου επιτρέπουμε να βρίζεις. Κανεί!

Panis είπε...

re firestarter...kita3e to email sas!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ανώνυμος είπε...

omonoia laos oti katsei..

Panis είπε...

re pedkia exete facebook?

Panis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ctrl-alt-backspace είπε...

Έχω την περιέργια να μάθω τι ήταν τα σχόλια που έγιναν delete. Firestarter μπορείς να ικανοποιήσεις την περιέργια μου; Πλιζζζ!!

Ανώνυμος είπε...

ε σκεφτου λιο ρε minustv
ποιου να ενει αααραγε τα σχολια που εδιεγραψε η παραγκα?
ποιον συμπαθουν παραπανω δαμεσα??


μπραβο ηβρες το! εμενα!!
αλλα μεν φοαστε τζαι εγω δεν πτοουμε!

ctrl-alt-backspace είπε...

Αποελισμέ επειδή θυμάμαι το ύφος των σχολίων σου και με έχεις έβρισες και έμενα πολλές φορές είσαι σίγουρος ότι δεν παραβίασες τον κανόνα που έχει πάνω από το κουτί για σχολιαμό; Αυτό που λέει "δεν θα επιτρέψουμε ύβρεις" κλπ.. Σίγουρα ΔΕΝ έγραψες καμιά λέξη που ξεκινά από "γ" ;) Γιατί αν έγραψες καλά έκαναν και σου τα έσβησαν.

Lexi_penitas είπε...

Παιδιά αν θέλετε να κρατήσετε τη συζήτηση που γίνεται στα σχόλια, στο πολύ καλό επίπεδο των κειμένων σας, καλά κάνετε να μαντρώσετε κάποιους ανεγκέφαλους που εκτός από βρισιές ρίχνουν τη συζήτηση σε επίπεδο φανατικών φουρπομανιακών.

Όσον αφορά το θέμα του ποστ, πιστευω ότι τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν κοντινές θέσεις όσον αφορά το κυπριακό αλλά δυστυχώς αρχισε να φαίνεται ότι η Τουρκία δεν έχει διάθεση να συμβιβαστεί. Η τελευταίες δηλώσεις του Χριστόφια είναι ενδεικτικές. Μακάρι να τα κάνουν για εσωτερική κατανάλωση και να καταλήξουμε κάπου. Γιατί η εναλλακτική λύση είναι η διχοτόμηση. Και τότε εκτός από τους Τουρκους, οι μόνοι που θα χαίρονται είναι αυτοί οι ανυποχώρητοι στη πλευρά μας που θα μας λένε "πάλι με χρόνια με καιρούς...."

Ανώνυμος είπε...

mpori 32 tis ekato na einai de3ioi ,,,mpori kai na 4ifizoun disi alla epdi einai ali8inoi patriotes den 8a 4ifisoun ena bromosxedio opos anti8etws 8a kanoun oi aristeroi ,,afou oi tourkoi einai aderfia tous,,,auto to idame kai sto sxedio anana(oi de3ioi den akolou8isan),,,,edw einai ellac kai auto den allazei oute me sxedia oute me aristerous proedrous,,ola edw einai dika mas ma gia sas ola 3ena,,,kai afou 8elete toso polla ti lysi re aristeroi peta3etai tis kypriakes sas pou tis kratate me perifania gti me lysi 8a anakenistoun kai jines,,,mono i elliniki simea krata tin istoria kai ton politismo mas,,ante gia

Ανώνυμος είπε...

"αυτοί οι ανυποχώρητοι στη πλευρά μας που θα μας λένε "πάλι με χρόνια με καιρούς...."??????ti les?? kalytera anypoxoritos PARA PRODOTHS,,,na doume ti allo 8a akousoume,,NAI pali me xronia me kerous pali dikia mas 8ane ,,proteuousa mas i konstantinoupoli,,,,ts ts

Νευρικoς είπε...

Στήλες - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Συγγνώμη, λάθος!
Από κεκτημένη ταχύτητα (όχι δεν έφταιγε ο δαίμων αυτήν τη φορά) αποδώσαμε σε προχθεσινό ρεπορτάζ για τις νέες πολιτικές παραφωνίες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου τον τίτλο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ στον... Χρήστο Πουργουρίδη. Μας "παρέλαβαν" λοιπόν στο foukou.blogspot και διερωτήθηκαν αν το λάθος σχετίζεται με τα σενάρια περί μεγάλου συνασπισμού που έκαναν την εμφάνισή τους πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο περί ενός αθώου λάθους. Απολογούμαστε στον κ. Πουργουρίδη, στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Νίκο Κατσουρίδη, αλλά και στους αναγνώστες μας. Πάντως, αν φτάσαμε στο σημείο να μπερδεύουμε τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, μεταξύ μας, δεν φταίμε εμείς!



Π.

Κωδικός άρθρου: 790814

ΠΟΛΙΤΗΣ - 03/05/2008, Σελίδα: 1

Ανώνυμος είπε...

φιλε ανωνυμε καλα τα ειπες στους προσκυνημενους κομουνιστες που επειδη εφκηκαν στην εξουσια νομιζουν οτι εννα μας φυμωσουν! κουνια που τους κουναγε αν πιστευουν οτι θα καθομαστε να βλεπουμε τον τουρκοφκια να ξεπουλα την Κυπρο μας.
ενα σημειο ομως που ειπες εν με βρισκει καθολου συμφωνο. Το 32% που ειναι του ΔΗΣΥ ή αν οχι και το 32% οι πιο πολλοι τελοσπαντων ΔΕΝ ειναι πατριωτες φιλε μου, ειναι πιο μειοδοτες τζαι που τους ακελικους
οταν ειπες οι δεξιοι δεν ακολουθησαν το σκεδιο αυναν ειμαι σιγουρος οτι ηθελες να πεις οι πατριωτες ή ο καθε Ελληνας Κυπριος που δε θελησε να ξεπουλησει την πατριδα του. να θυμασε φιλε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ!!
μεν διας σημασια στους προδωτες, ολα τα εγκεφαλικα τους κυτταρα εχουν μεταλαχθει απο την πλυση εγκεφαλου του κομματος. ΕΜΑΣ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΑΦΤΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΑΣ

συμφωνω ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ Η ΠΟΛΗ
οι Ελληνες δεν κερδισαν καμια μαχη με τον ρεαλισμο και τον συμβιβασμο.

minustv ποτε σε εβρισα??
ε ολο τζαι κατι "απαγορευμενο" ειπα αλλα ειχα δικαιο!

ctrl-alt-backspace είπε...

Αποελισμέ πες κάμνω ένα φόνο τζαι λαλώ στο δικαστήριο.

"Ε όλο τζαι κάτι παράνομο έκαμα αλλά είχα δίκαιο"

Αλλάζει το γεγονός ότι έκαμα φόνο;

--Τούτον που έπαθες λαλούν το επιλεκτική αμνησία.

Ανώνυμος είπε...

lol οκ minus παραδεχομαι οτι ειμαι "δολοφονος"!! αν τζαι εν ηταν πολλα καλο το παραδειγμα σου 'επιασα' τη θελεις να πεις και σου απαντω οτι αλλοι ειναι οι επιλεκτικοι δαμεσα...

haha είπε...

Ναι, είμαστε επιλεκτικοί και θα συνεχίσουμε έτσι.

Ανώνυμος είπε...

keep walking!!

Sike είπε...

μα ΔΕΝ θα είναι το σχλεδιο Ανάν, χαλλόου;!

Θα είναι το Μπαν.
Για το Μουν.

Ανώνυμος είπε...

to sxedio anan mas edine 50 xwria pisw kai dio poleis,10% epistrofi edafwn,90xiliades prosfiges na pan spitia tous ,apoxwrisi twn tourkikwn stratevmatwn k na minoun mono 600 tourkoi stratiotes k na parameinoun mono 45000 epikoi k akoma tha itan poli kalitero an to esizitan o tassos k den ton eproskinan o xistofias gia 5 karekles. se liga xronia oi ellinokiprioi tha eimaste meionotita,katw pou 50% k tha kleme pou den to psifisame.en alloi oi prodotes pou eparapliroforousan to kosmo.opois thelei ta polla xanei k ta lia,an synexisoun kapoioi stin kypro tin politiki touola i tipote
en i plevra mas pou tha xasei........