23 Δεκ 2008

Καζαμίας 2009 (Μέρος Α)

Μετά την επαλήθευση των περσινών αστρολογικών προβλέψεων της Φουκούς κατά 91%, δημοσιεύουμε και φέτος τον Καζαμία για το έτος 2009:

Ιανουάριος
- Στην πρώτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για το 2009, αποφασίζεται η άμεση λειτουργία πρεσβειών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κούβα, Βόρειο Κορέα, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Τατζικιστάν, Σουρινάμ, Παπούα-Νέα Γοϋινέα, Ουγκάντα και Αρούμπα. Ταυτόχρονα κλείνουν οι πρεσβείες της Κύπρου σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο αφού η λειτουργία τους κρίνεται ως οικονομικά ασύμφορη για το κράτος.
- Η στρατιωτική θητεία μειώνεται κατά 1 βδομάδα
- Πραγματοποιείται η Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ανόρθωσης. Ο Τιμούρ Κετσπάγια αναλαμβάνει και την προεδρία της ομάδας ενώ στο συνδυασμό του συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γιάννος Ανδρονίκου (αντιπρόεδρος), Χριστόφορος Τορναρίτης (γραμματέας), Αντώνης Φανιέρος (ταμίας), Μάκης Ψωμιάδης, Αλέξης Κούγιας και Κάχι Καχιασβίλι. Νέος Μέγας Χορηγός η "Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Τυφλίδας (Cyprus)".
- Με αστραπιαία κίνηση η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ αποκτά τον επιθετικό ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη Γιώργο Βακουφτσή. Ο Ελλαδίτης κυνηγός εκφράζει τον ενθουσιασμό του που επιστρέφει στον Αρχάγγελο και υπόσχεται στους πορτοκαλί πολλές επιτυχίες.


Φεβρουάριος
- Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει νέο σχέδιο για ριζική επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Λευκωσία. Για το σκοπό αυτό ξεκινούν άμεσα νέες εκσκαφές και οδικά έργα στις Λεωφόρους Μακαρίου, Κέννεντυ, Αθαλάσσης, Νίκης, Τσερίου, Λάρνακος, 28ης Οκτωβρίου, Σταυρού, Γρίβα Διγενή, Στασίνου, Λεμεσού, Θεμ. Δέρβη, Κυρ. Μάτση και Σπ. Κυπριανού. Τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2012 όταν η Κύπρος θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.
- Συνεχίζονται στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας τα επεισόδια και οι συγκρούσεις μεταξύ ζωόφιλων και διμοιριών των ΜΑΤ με αφορμή τον τυχαίο θανάσιμο τραυματισμό ενός αδέσποτου σκύλου στο Μαρούσι από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
- Λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της χώρας μετακομίζουν προσωρινά στο νησί Κέα στο Αιγαίο, όπου ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού είναι 77.2 ετών. Η Βουλή των Ελλήνων μεταφέρεται στη Μύκονο.
- Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent πέφτει στα $3 το βαρέλι.


BoldΜάρτιος
- Μετά την παραίτηση Χριστόφια από την ηγεσία του ΑΚΕΛ γίνονται εκλογές. Νέος Γ.Γ. του ΑΚΕΛ εκλέγεται ο Μάρκος-Ράϊνερ Ράουφμαν, Α' Αναπληρωτής Γ.Γ. ο Γιόζεφ Τζιούριακ, Β' Αναπληρωτής Γ.Γ. ο Σπας Τζεβίζωφ και Γραμματέας ο Ιόντσο Άρσοφ.
- Σε έκτακτη συνεδρία της Βουλής των Ελλήνων στο Club Super Paradise της Μυκόνου αποφασίζεται όπως δοθεί το δικαίωμα ψήφου και σε άτομα από 15 ετών και άνω, μέτα από εισήγηση του Αλέκου Αλαβάνου.
- Η έδρα της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου μεταφέρεται στο Καστελόριζο.
- Ο Κύπριος πρωταθλητής του τέννις Μάρκος Παγδατής μετακομίζει στο Λονδίνο και βρίσκεται ξανά υπό την καθοδήγηση του κύπριου προπονητή Γιάννου Χατζηγεωργίου.


Απρίλιος
- Το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει την κατάργηση των μαθημάτων της Ιστορίας, Γεωγραφίας, Θρησκευτικών, Αρχαίων και Νέων Ελληνικών.
- Εντοπίζεται και συλλαμβάνεται ο βαρυποινίτης δραπέτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας (άλλως Αλ Καπόνε). Ο σεσημασμένος εγκληματίας βρισκόταν στην κρυψώνα του στην οδό Στασικράτους, κάτω από γνωστή καφετέρια από το Δεκέμβριο του 2008.
- Η στρατιωτική θητεία μειώνεται κατά 4 μέρες ακόμα.
- Στην Ελλάδα, μετά από έντονη κριτική από κόμματα της αντιπολίτευσης διεξάγονται πρόωρες εκλογές. Νικητής των εκλογών ο συνδυασμός ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Νέος Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Η Αλέκα Παπαρήγα αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Γ. Καρατζαφέρης το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμβάνει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.
- Η ΑΕΛ Λεμεσού κατακτά το πρωτάθλημα στο λιγκρί γυναικών και με σύνολο 328 τίτλους στην ιστορία της είναι το μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο του κόσμου.
- Στη Super League, η ΑΕΚ Αθηνών κάνει ξανά νίκη μετά από 4 μήνες συνεχόμενων ισοπαλιών.


Μάϊος


- Ενόψει των Ευρωβουλευτικών εκλογών, η στρατιωτική θητεία μειώνεται στους 23 μήνες.
- Ο όμιλος ΔΙΑΣ εξαγοράζει το κυπριακό blog Foukou.blogspot.com στην τιμή των €5.3 εκ.
- Άξια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο η Ομόνοια με εντυπωσιακά στατιστικά. Πρώτη επίθεση του πρωταθλήματος με 78 γκολ, παρόλο που τα ποσοστά ευστοχίας στα πέναλτυ ήταν πολύ χαμηλά (μόλις 68 εύστοχα από τα 372 κερδισμένα πέναλτυ).
- Η Ομόνοια κατακτά επίσης και το Κύπελλο και ανακηρύσσεται "νταμπλούχος". Στον τελικό κυπέλλου η πράσινη βασίλισσα (πρώην ζητιάνα) του Κυπριακού ποδοσφαίρου επικρατεί εύκολα του ΑΠΟΕΛ με 3 - 0. Τα τέρματα της Ομόνοιας σημειώνουν οι Οκκάς (2' πεν.), Οκκάς (5' πεν.) και Αλωνεύτης (97' πεν.). Ο Οκκάς είχε την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ, αλλά ο φορμαρισμένος Μιχάλης Μορφής απέκρουσε 4 φορές πέναλτυ που εκτέλεσε ο αρχηγός των πρασίνων.
- Στην Ελλάδα ανακηρύσσεται πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης μετά από 24 χρόνια. Στη διάρκεια των πανηγυρισμών οι οπαδοί του ρίχνουν το Λευκό Πύργο στη θάλασσα του Θερμαϊκού.
- Στον τελικό του Champions League της Ρώμης ο Παναθηναϊκός νικά με 1-0 την Μπαρτσελόνα, ενώ στη Super League χάνει μέσα στο ΟΑΚΑ με 0-2 από τον Θρασύβουλο Φυλής και υποβιβάζεται στην Β' Εθνική.


Ιούνιος
- Πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. Στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ κερδίζει τέσσερεις έδρες με τους Γιαννάκη Οκκά, Στάθη Αλωνεύτη, Σωτήρη Καϊάφα, και την ηθοποιό Χριστίνα Χριστόφια. Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης επανεκλέγεται, αυτή τη φορά με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ. Για το ΔΗΚΟ εκλέγεται ο Γιώργος Λιλλήκας. Σκληρή ήταν η μάχη για την έκτη έδρα της Ευρωβουλής, την οποία κέρδισε τελικά η Αναπληρωτής Πρόεδρος των Ε.ΔΗ. Πραξούλλα αφού μάζεψε 2 ψήφους περισσότερες από το Κ.Σ. ΕΔΕΚ.
- Ο blogger Σιεφταλιάς αποδέχεται πρόταση του κ. Άντη Χατζηκωστή για να αναλάβει τη διεύθυνση του τηλεοπτικού καναλιού Sigma. Ο firestarter μεταναστεύει στο Νεπάλ όπου θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής.
- Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Federal Reserve μειώνουν τα επιτόκια δανείων στο 0.01%. Ακολουθώντας το παράδειγμα τους, οι Κυπριακές Τράπεζες μειώνουν επίσης τα επιτόκια τους πέφτωντας στο 15.7%.
- Σάλος επικρατεί στην Ελλάδα όπου ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλόπουλλος αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργος της χώρας Αλέξης Τσίπρας είναι πράκτορας της CIA. Ομάδες gay αντιεξουσιαστών καταλαμβάνουν το Super Paradise της Μυκόνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
- Ο Γιαννάκης Οκκάς κερδίζει το έπαθλο Ήθους της Carlsberg.
- Ο Κύπριος πρωταθλητής του τέννις Μάρκος Παγδατής μετακομίζει στη Βασιλεία της Ελβετίας και την προπόνηση του αναλαμβάνει ο πρώην πρωταθλητής Αφρικής Μομπούτου Μπικίλα.

συνεχίζεται...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο σιεφταλιας πρεπει να ειναι απογονος του καλχα!!!!
πρεπει να λες και τα ζωδια να διαβαζεις το χερι και τον καφε!
εισαι δυνατος, μπραβο. επισης θα μεγαλωσει η πρεσβεια στη μοσχα.

Ανώνυμος είπε...

poli kalos kazamias

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

kamete diagrafes.. ZHTO H ELEUTHERIA LOGOU STA BLOGS!

haha είπε...

Ασφαλώς και διαγράφουμε σχόλια!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.