27 Απρ 2008

26 Απρ 2008

Καλή Ανάσταση

Η "Φουκού¨σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Καλή Ανάσταση και για τον τόπο μας που αξίζει καλύτερης τύχης. Είναι στο χέρι μας...


Προσεκτικά από βεγγαλικά και λαμπρατζιές.
Ναι στα έθιμα και τις παραδόσεις.
Όχι στες πελλάρες και τις υπερβολές.


Ανάψετε και εσείς τη Φουκού σας άφοβα!




Always look on the bright side of life!
(από την θρυλική κωμωδία των Monty Python "The life of Brian", 1979)

23 Απρ 2008

Ούτε την Κότσιηνη Πέμπτη...


Μετά το θλιβερό επεισόδιο μεταξύ φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός νέου, η αστυνομία αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να αναβληθεί η διεξαγωγή του ημιτελικού αγώνα κυπέλλου μεταξύ των δύο μεγάλων της Λευκωσίας που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα.


Σε κοινή σύσκεψη που είχαν τα δύο σωματεία με την αστυνομία έγινε προσπάθεια εξέυρεσης νέας ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του αγώνα. Ο νέος πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Μιλτιάδης Νεοφύτου δήλωσε ότι δεν τον ενοχλεί αν ο αγώνας γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη (ή Κόκκινη Πέμπτη σύμφωνα με την παράδοση μας) αντί τη Μεγάλη Τετάρτη. Όμως ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κ. Κυριακός Ζιβανάρης ήταν κατηγορηματικός και τόνισε ότι είναι αδύνατον το ΑΠΟΕΛ να αγωνιστεί την Μεγάλη Πέμπτη λόγω του ότι είναι μια τόσο μεγάλη μέρα για τον Χριστιανισμό.


Δεν αμφισβητούμε τη σημασία που έχει η Εβδομάδα των Παθών για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία. Μήπως όμως ο κ. Ζιβανάρης ευελπιστεί ότι με μεγαλύτερη αναβολή του αγώνα θα προλάβουν να επιστρέψουν στο ΑΠΟΕΛ έστω και μερικοί από τους τραυματίες (π.χ. Χαραλαμπίδης, Κόντης, Σεγκιρί, Ζε Κάρλος); Μάλλον αλλού τον τρώει τον Πρόεδρο, και αλλού κνύθεται...


Το πιο γελοίο όμως με τους Προέδρους, ήταν που έκαναν δήθεν σύσκεψη για να κατευνάσουν τα πνεύματα και να βρουν συναινετική λύση, αλλά μόλις βγήκαν έξω για δηλώσεις εξέφρασαν τη διαφωνία τους όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Με τέτοιους παράγοντες, ούτε την κότσιηνη Πέμπτη δεν θα δει χαΐρι το Κυπριακό Ποδόσφαιρο...

22 Απρ 2008

Earth Day


http://ww2.earthday.net

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη συντονισμένης δράσης ανθρώπων και φορέων για τη σωτηρία του πλανήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο η 22α Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα Γης. Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1970 και γιορτάζεται με στόχο την κινητοποίηση τόσο των κυβερνήσεων όσο και των πολιτών για την ανάδειξη και αντιμετώπιση των σημαντικότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Η υπερθέρμανση, η ξηρασία, η ρύπανση των υδάτων και των εδαφών, η κλιματική αποσταθεροποίηση, είναι η καινούργια πραγματικότητα που βιώνει η Γη.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ το 42% των αυτοχθόνων θηλαστικών, 43% των πτηνών, 45% των πεταλούδων, 30% των αμφιβίων, 45% των ερπετών και 52% των ψαριών του γλυκού νερού κινδυνεύουν να εκλείψουν στην Ευρώπη.
Αντίστοιχη είναι και η υποβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου λόγω της υπεραλίευσης και της μόλυνσης. Το 65% των εμπορικών ιχθυαποθεμάτων κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της εντατικής αλιεία. Υπολογίζεται ότι στη Μεσόγειο μόνο, έχουν διαρρεύσει τα τελευταία 15 χρόνια 55.000 τόνοι πετρελαίου ρυπαίνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Μεσόγειος καλύπτει το 0.7% της συνολικής υδάτινης επιφάνειας του πλανήτη γίνεται δέκτης του 17% της παγκόσμιας θαλάσσιας ρύπανσης λόγο διαρροής πετρελαίου.

Η Ελλάδα "γιορτάζει" την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με την "κόκκινη κάρτα" από τον ΟΗΕ ", καθώς είναι είναι η μόνη ανάμεσα σε 141 κράτη που αποβλήθηκε από το Κιότο, επειδή δεν έπεισε για την εγκυρότητα του συστήματος μέτρησης και καταγραφής των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πηγή:

21 Απρ 2008

"Εν να πάω έσσω μου" από τον Andreas Megahz

Ο φίλος - blogger Andreas (Megahz) έγραψε και δημοσίευσε πρόσφατα στο blog του (blog.megahz.org) το ακόλουθο άρθρο σχετικά με ένα θέμα μου απασχολεί μεγάλη μερίδα των σημερινών νέων, το στεγαστικό. Το αναδημοσιεύουμε χώρις περαιτέρω σχόλια:


"Τι εννοεί κάποιος άμα λαλεί "εννα πάω έσσω μου"; εννοεί πως εννα πάω στο χώρο μου, εννα έβρω ζεστασιά, εννά πάω να έβρω την ηρεμία μου, πάω να ησυχάσω...

Πριν 4 χρόνια είπα να φύω που το χωρκό, ντάξει ήταν μόνο 30 λεπτά που την Λευκωσία, αλλά λόγω νυχτερινών σπουδών και φούλ-τάιμ δουλειάς καθημερινά, είπα να έρτω Λευκωσία. Ε, εμυάλινα θέμας, ήντα μπου να κάμνω έσσο; να ανεξαρτητοποιηθώ λλίο.

Εγύρεψα να αγοράσω διαμέρισμα.

Έπιαννες πριν 4 χρόνια ένα δυαρούι, μία καθωσπρεπέστατη τρύπα 75 - 80 τετραγωνικά με μίνιμουμ 72 - 73χιλιάδες λίρες + ΦΠΑ σε μη κεντρικές περιοχές, μιλώ για περιοχές Αγλαντζιά, Παλλουριώτισσα. Υπόψη πως για να σου κάμουν οι τράπεζες δάνειο θα πρέπει να έσιεις το 20% του δανείου στο σιέρι και να το σπονσάρεις εσύ για να σε δει ο τραπεζίτης με χαμόγελο. Το 10% του 15% του ΦΠΑ πιάνεις το πίσω γιατί δηλώνεις ότι εν η πρώτη σου μόνιμη κατοικία και γι' αυτό βοηθά σε η κυβέρνηση.

Εννοείτε πώς το να είσαι 23 χρονών και να μπεις δάνειο 90 χιλιάδων για τα επόμενα τρακόσια πενήντα χρόνια της ζωής σου εν συζητιέται, ιδίως άμα οι γέροι σου εν βαστούν να σε βοηθήσουν και εννα προσπαθήσεις να μπεις που μόνος σου στα μπουντρούμια των τραπεζικών διυλιστηρίων. Εν πα' να κόψεις τα τσιάρα, ποτά, φαγιά, ξενύχτια, έξω, μέσα, φίλους και εχθρούς, να κυκλοφοράς με ποδήλατο, να φορείς μεταχειρισμένα ρούχα, η δόση των 450-500 λιρών των μήνα εν φκέννει.

Γι' αυτό οι παραπάνω καταλήγουν στο ενοίκιο. Διάς 250 λίρες μίνιμουμ για ένα μονάρι τζιαί κουτσοπερνάς ώσπου να κάτσει το joker. Ή βρίσκεις τζιαι συγκατοικείς.

Μια κοπελλούα, φοιτήτρια του πανεπιστημίου Κύπρου που ενοικίασε πριν κανένα χρόνο στην πολυκατοικία που νοικιάζω, πιερώνει για στούντιο διαμέρισμα 270 λίρες τον μήνα. Κανονική ληστεία για τον γονιό που θέλει να σπουδάσει το βλαστάρι του!

Η απορία μου εμένα είναι, ντάξει εμείς, ελεύθεροι, τζιαι γυρεύκουμε να μείνουμε, τζιαι πετάσσουμε τες λίρες μας στο ενοίκιο τζιαι κουτσοπερνούμε. Το πρόβλημα έννε σε εμάς. Το πρόβλημα είναι στα νεαρά ζευγάρια, τί εννα κάμουν τζιείνοι; Που εννα μείνουν; Έννα καταχρεωθούν να πιάσουν ένα τεράστιο δάνειο για να πιάσουν ένα δυάρι των 80 τετραγωνικών. Άτε τζιαι πιάσουν το δυάρι, αν κάμουν το ένα δωμάτιο γραφείο τζιαι το άλλο υπνοδωμάτιο, πες εννα κάμουν τζιαι ένα μωρό, τζίνο το μωρό που εννα μείνει; Άτε τζιαι στριμώξουν τζιαι το μωρό σε καμιάν γωνιά, απαγορεύεται ρητώς να μεγαλώσει, εν θα τον φορεί. Φυσικά για 2ο μωρό δε γίνεται συζήτηση.

Τώρα (πριν 5-6 μήνες που γύρεψα) τα δυάρκα εν μίνιμουμ 85 χιλιάδες λίρες +ΦΠΑ τα 80 τετραγωνικά μάξιμουμ, τζιαί ο χώρος παίζετε στην διαρρύθμιση. Αν θέλεις παραπάνω χώρο... εν θέλεις παραπάνω χώρο! Αν θέλεις παραπάνω χώρο, πάεις στες 130-140χιλιάδες λίρες.

Μετά γίνονται παράπονα για την υπογεννητικότητα που μαστίζει τον κόσμο. Ε άμα ο κόσμος δουλεύκει μια ζωή για να πιερώνει τα δάνεια που θα του προσφέρουν μια στέγη πάνω στη κελλέ του, που ανέσεις για μωρά;

Μια καλή λύση σε τούτο ούλλο το πρόβλημα είναι να αγοράσεις για να μείνεις 2-3 χρόνια και μετά να το πουλήσεις τζιαί να φροντίσεις η τράπεζα να μεν σου βάλει "πέναλτι" λόγω της στιγμιαίας αποπληρωμής. Με τούτην την πώληση αποσκοπείς (αν είσαι τυχερός) να φκάλεις κανένα 15χίλιαρο - 20χίλιαρο λίρες, θα φορολογηθείς φυσικά κανονικότατα από το κράτος για την μεγάλη σου πώληση και μετά θα σου μείνει με ένα budget το οποίο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να αγοράσεις κάτι μεγαλύτερο, και φυσικά ακριβέστερο. Άρα που ήσουν; Πούποτε, πάλε θα χρωστάς μια μεγάλη αναλογία των μαλλιών της τζιεφαλής σου.

Ώσπου περνούν τα χρόνια οι τιμές παν πάνω. Τζιαι όσοι μιλούν για λύση τζιαί ξέρω γω... μακάρι να βρεθεί λύση αλλά εγώ προσωπικά νομίζω εννά τους πάρει τζιαιρό ακόμα ώσπου να βρεθεί κάποια λύση τζιαι να πέσουν οι τιμές. Επίσης εν νομίζω ο κόσμος να σταματήσει να αγοράζει. Θα είναι μεν λίο πιο συγκρατημένοι αλλά θα συνεχίσουν να αγοράζουν. Ο κόσμος έσιει ανάγκη της στέγης. Θέλει ένα τόπο να μείνει, είτε με ενοίκιο, είτε με χρέος.

Κάπου σε τούτο το θέμα ήβραν πάτημα τζιαι τα Ημισκούμπρια τζιαι εγράψαν ένα τραούδιν:
"...
700, 800, 900 ευρώ
τα νοίκια φιλαράκο έχουν φτάσει στο Θεό
και λες κορόιδο είμαι ή μήπως τα 'χω χάσει
να μένω με το ζόρι, σ' ένα λεβητοστάσι;
Θα τα σκάω κάθε μήνα, στο δικό μου το τσιφλίκι
και παίρνεις την απόφαση να φύγεις απ' το νοίκι
στη μπάντα έχεις δέκα χιλιάρικα ευρώ
και ξεκινάς, χα χα χα, με τούτο το ποσό
υπολογίζεις δόση 600 ευρώ
και λες με δυο μισθούς μάλλον είναι βατό
χαμογελάς και λες, επιτέλους θα επιλέξω
και βρίσκεσαι για δάνειο στη τράπεζα απ' έξω
και μπαίνεις με το ύφος, ασύλληπτου λεφτά
και σε δέκα λεπτά, χάνεις κάθε τσαμπουκά
επιτόκια σταθερά, επιτόκια κυμαινόμενα
ένα μήνα δεν πληρώνεις, σου παίρνουν και τη γκόμενα
και η δόση που υπολόγιζες, στα μέτρα σου να φέρεις
χα... καλό, τ' άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;..."

(στίχοι: Δ. Μετζέλος / Μιθριδάτης - "Ψάξε, τρέξε να βρεις σπίτι")

19 Απρ 2008

73% λαμβάνουν μέτρα για αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας της Φουκούς για την αντιμετώπιση της Λειψυδρίας στην Κύπρο. Στη δημοσκόπηση μας που κράτησε για 5 περίπου μέρες, ψήφισαν 120 αναγνώστες, εκ των οποίων μόνο το 1/4 περίπου (ποσοστό 27%) δήλωσαν ότι "Δεν φακκούν πεννιά" δηλ. δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Πιο δημοφιλές μέτρο είναι η κατάργηση/αναβολή της προσωπικής καθαριότητας, αφού 30% των επισκεπτών μας δήλωσαν ότι μένουν άλουτοι. Δεύτερο δημοφιλέστερο μέτρο (24%) για την εξοικονόμηση νερού είναι η κατανάλωση μπύρων (ή και άλλων εμφιαλωμένων ποτών).

Ένα σεβαστό ποσοστό 12% προτιμά να κατουρά στον κήπο του, τακτική που θεωρείται ιδιαίτερα πρακτική αφού αφενώς ποτίζουν τον κήπο τους χωρίς τη χρήση νερού, και αφετέρου δεν σπαταλούν άδικα νερό τραβόντας το καζανάκι της τουαλέτας.

Μόλις 7% των επισκεπτών της Φουκούς εφοδιάστηκαν με 3ο ντεπόζιτο νερού στην κατοικία τους με στόχο να έχουν επιπλέον αποθέματα ύδατος ακόμα και στις μέρες που θα διακόπτεται η παροχή νερού από την υδατοπρομήθεια.

Η Φουκού επικροτεί τους άλουτους για την πρωτοβουλία τους, και ευελπιστεί ότι σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα τους. Είμαστε βέβαιοι ότι αν είχε περισσότερους άλουτους η Κύπρος, η υδατοπρομήθεια δεν θα έφτανε στο σημείο να μας κόβει το νερό.

18 Απρ 2008

Graffiti

Σε τοίχους της Λευκωσίας

Στη Λεωφόρο Ακαδημίας, Αγλαντζιά:



Στη νεκρή οδό Ονασαγόρου στο κέντρο της Λευκωσίας, κατάστημα GAM:

17 Απρ 2008

ΠΡΟ-ΦΟΥΚ



Εγκαινιάζουμε νέα στήλη με τίτλο "ΠΡΟ-ΦΟΥΚ" (Προγνωστικά Φουκούς) που θα επιμελείται ο νέος μας συνεργάτης "Φουκούβιος" ο οποίος σε ρόλο μπούκκη θα δίνει τις προβλέψεις του για διάφορα ενδεχόμενα. (Για όσους δεν γνωρίζουν από στοιχήματα διευκρινίζεται ότι όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή, τόσο πιο πιθανό είναι να συμβεί το ενδεχόμενο).

ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Λιλλήκας
Να μεταγραφεί στην ΕΔΕΚ - 1.50
Να μεταγραφεί στο ΕΥΡΩΚΟ - 1.55
Να μεταγραφεί στο ΔΗΣΥ - 1.65
Να εγγραφεί επίσημα στο ΔΗΚΟ - 1.70
Να διεκδικήσει θέση στη βουλή με το ΑΚΕΛ - 1.99
Να αποχωρήσει από την πολιτική - 999.99
Να αγοράσει το Μega TV - 5.00 (η τιμή δόθηκε σε συνεννόηση με τον Minus)

Χριστόφιας
Να συναντηθεί ακόμη 500 φορές με τον Ταλάτ - 1.05
Να λύσει το Κυπριακό εντός της πενταετίας - 25.00
Να κάνει εξωσυζυγική σχέση - 2000.00
Να βάψει τα μαλλιά του μαύρα - 1000.00

Ταλάτ
Να πέταξε στον κάλαθο τα cd που αγόρασε από την Λήδρας - 2.00

Αναστασιάδης
Να παίρνει ηρεμιστικά χάπια - Νο Οffer
Nα πίνει whiskey και να τρώει κούννες για πρόγευμα - 1.99
Να επανεκλεγεί πρόεδρος του ΔΗΣΥ - 8.50

Κασουλίδης
Να επαναδιεκδικήσει θέση στην Ευρωβουλή - 25.00
Να επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας - 2.50
Να επαναδιεκδικήσει την προεδρία του ΔΗΣΥ - 1.25

Χρίστος Στυλιανίδης
Να τα ετύλιξε από την UNOPS για το σχέδιο Ανάν - 3.00

Μάριος Κάρογιαν
Να αφήκει την Μολδαβή και να γυρίσει στην 2η του γυναίκα - 15.25

Μαρίνος Σιζόπουλος
Να χωρίσει με την Αλεξία Καρακάννα - 4.50

Ομάδες Εργασίας Kυπριακού
Να ξεκινήσουν άμεσα δουλειά - 8.00

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ομόνοια
Να πάει Ευρώπη - 1.50 (μετά την κλήρωση των Ημιτελικών)
Να αποκτήσει ιδιόκτητο γήπεδο στα επόμενα 3-4 χρόνια - 4.00
Να κτίσει το γήπεδο η εταιρεία του Μιλτιάδη - 2.50

Ανόρθωση
Ο Τιμούρ βρίζει τους παίκτες του - 1.50

Αποέλ
Να επιστρέψει ο Απέγητος στο Συμβούλιο- 20.00

Αελ
Να φωνάξουν οι Αελίστες το σύνθημα ΑΕΛ Λαός Πρωτάθλημα ΡΕ στην 1η προπόνηση το καλοκαίρι - 1.25

Champions League
Να το κατακτήσει η Liverpool - 2.50

Υπόθεση Doping Άρσης Βαρών
Να στάληκαν λάθος σκευάσματα από την Κίνα - 1.30
Να υπάρχει η Σου Λι - 5.50

Δικηγορικό Γραφείο Τάσσου Παπαδόπουλου
Να πήρε μίζες για την πλωτή μονάδα φυσκού αερίου - 1.0001

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
Λουκάς Φουρλάς
Να επιστρέψει στο MEGA - 15.00
Να επιστρέψει στο ΡΙΚ - 300.00

Αιμιλία Κενεβέζου
Να έγινε αξιοκρατικά η πρόσληψη της στο ΡΙΚ - 350.00

Μαρία η Άσχημη
Να παντρευτεί τον Αλέξη Μαντά - 1.02

Μίλα μου
Η Άννα να είναι εξώγαμμο της Γερόντισας - 6.00
Να πεθάνει η Άννα από καρκίνο - 1.05

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Οδός Λήδρας
Να κλείσει - 20.00

Νερό
Να σας λείψει σαν λούνεστε - 1.25

Aρχιεπίσκοπος
Να τηρήσει την υπόσχεση του να παραιτηθεί σε 4-5 χρόνια - 150.00

Βαλεντίνα Τσίγκη
Να σταματήσει να εμφανίζεται στα κοσμικά περιοδικά - 1.30

Τζοάννα Κασουλίδη
Να την δούμε νύμφη το 2008 - 500.00

Τα πιο δημοφιλή κυπριακά blogs

Με αφορμή ένα άρθρο για τα Κυπριακά Blogs που δημοσιεύτηκε στο portal του ΔΙΑ sigmalive, κάναμε μια πρόχειρη έρευνα σχετικά με την επισκεψιμότητα διαφόρων κυπριακών blog. Απλά μαζέψαμε τα URL διαφόρων κυπριακών blog και ακολούθως ελέγξαμε την κατάταξη τους - τόσο Παγκόσμια όσο και Παγκύπρια (μεταξύ χρηστών από την Κύπρο). Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήσαμε τα στατιστικά του αμερικάνικου Web Traffic Tracker http://www.alexa.com/. Κάντε κλικ στον πιο κάτω πίνακα για να τον δείτε σε μεγέθυνση:

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
πρώτο σε επισκεψιμότητα Κυπριακό blog, (από χρήστες σε όλο τον κόσμο) είναι το cncminustv.blogspot.com, δεύτερο το drakouna.blogspot.com και τρίτο το foukou.blogspot.com. Ακολουθούν το proedrikes.blogspot.com, το (πολύ πρόσφατο) prisonbreak-cyprusfans.blogspot.com, το κλασσικό πλέον xenihtiko.wordpress.com του Φιρφιρή, το megachannel.blogspot.com, το stravara.blogspot.com, ο politispittas.blogspot.com και η Δρ. psychia.wordpress.com.


Όσον αφορά την επισκεψιμότητα (από χρήστες εντός Κύπρου μόνο), βλέπουμε μια ελαφρά διαφοροποίηση. Στην πρώτη θέση παραμένει σταθερά το cncminustv.blogspot.com, στη δεύτερη έρχεται με φόρα ο prisonbreak-cyprusfans.blogspot.com αφήνοντας τρίτη τη Φουκού, τέταρτη τη Δρακούνα και πέμπτο το megachannel.blogspot.com.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:
- Η έρευνα αυτή έγινε πολύ πρόχειρα και χωρίς καμιά σκοπιμότητα.
- Όλα τα στατιστικά συλλέχθηκαν την Τρίτη 15 Απριλίου 2008 και αφορούν την επισκεψιμότητα των blogs κατά τους τελευταίους 3 μήνες. Μέχρι σήμερα πιθανόν να έχουν αλλάξει κάποιοι αριθμοί.
- Για ΠΟΛΛΑ Κυπριακά blogs ΔΕΝ υπάρχουν αποτελέσματα στο alexa.com (είτε έχουν πολύ λιγότερους επισκέπτες απ' ότι νομίζαμε ή για κάποιο άλλο λόγο δεν εμφανίζονται τα αποτελέσματα τους), γι' αυτό δεν τα συμπεριλάβαμε στον πίνακα.
- ΑΝ αφήσαμε έξω από τον πίνακα κάποιο blog με περισσότερους επισκέπτες, αυτό ΔΕΝ έγινε σκόπιμα και απολογούμαστε εκ των προτέρων.

Στην κατάταξη των 100 δημοφιλέστερων site μεταξύ χρηστών του ιντερνετ στην Κύπρο την πρωτιά έχει φυσικά το Google.com, ενώ ακολουθεί το Youtube με τρίτο το Windows Live της Microsoft. Στην πρώτη δεκάδα φιγουράρουν επίσης τα Hi5, Facebook, Yahoo καθώς και το blogger.com (το οποίο στεγάζει ίσως τα περισσότερα Κυπριακά blogs!). Από τις καθαρά Κυπριακής κατασκευής ιστοσελίδες οι μόνες που τα κατάφεραν να μπουν στο Top 20 της Κύπρου είναι το Kerkida.net, το i-choice.com.cy, το Cytanet.com.cy και Protathlima.com.

Κάντε κλικ στο πιο κάτω link για να δείτε τις 100 πιο δημοφιλείς σελίδες μεταξύ Κυπρίων χρηστών: http://www.alexa.com/site/ds/top_sites?cc=CY&ts_mode=country&lang=none

16 Απρ 2008

Μεζεδάκια

- Από το μενού της Φουκούς ποτέ δεν λείπουν οι μεζέδες
- Για όσους νηστεύουν έχουμε και ταshίν (για να μην παρεξηγούμαστε)
- Όμως, ακόμα και αν μιλλώσετε, μην ανησυχείτε
- Με ένα απλό τηλεφώνημα στη γερόντισσα θα έχετε άφεση αμαρτιών
- Μετά την επιτυχία της σειράς "Μίλα μου", το Σίγμα σκέφτεται να εγκαινιάσει και τηλεφωνική γραμμή 090......
- Για εξομολόγηση πατήστε 1, για εξώγαμο πατήστε 2, για το νεό CD single της μικρής Ιωάννας πατήστε 3
- Χρέωση 3.72 ευρώ/λεπτό. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα αποκατάστασης εξώγαμων μωρών του Λούλη
- Σύντομα η γερόντισσα θα εγκαινιάσει και υπηρεσία SMS
- Από γέροντες πάντως πάμε καλά !
- Είδαμε αρκετούς από αυτούς στην πρώτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου
- Κληρίδης, Βασιλείου, Τάσσος...
- Θύμιζε το καφενείο της "Ένωσης Νέων Τραστ"
- Θετικές κρίνονται οι πρώτες κινήσεις του Χριστόφια (και στο εσωτερικό, και στο εξωτερικό)
- Τόσο θετικές, που η αντιπολίτευση έγινε σχεδόν συγκυβέρνηση, αλλά χωρίς Υπουργεία
- Ενώ από την άλλη, ο Κάρογιαν ασκεί αντιπολίτευση και ας είναι και "συμπρόεδρος"
- Ολοκληρώθηκε επιτέλους και η συγκρότηση των τεχνικών επιτροπών
- Όσα δεν κατάφερε ο Τάσσος να υλοποιήσεις για ενάμιση χρόνο (βλ. Συμφωνία 8ης Ιουλίου 2006), τα υλοποίησε ο Ιακώβου σε ενάμιση μήνα!
- Ελπίζουμε και η συνέχεια να είναι το ίδιο καρποφόρα
- Πάντως φυσάει νέος αέρας στο πολιτικό σκηνικό
- Και με νέες φάτσες
- Ο Λιλλήκας εξαφανίστηκε and I don't know why
- Το πιό αστείο όμως, είναι ότι θεάθηκε να κυκλοφορεί με στελέχη της ΕΔΕΚ...
- Λέτε να το δούμε και αυτό?
- Old habits die hard, που λέει και η παροιμία...
- Πρωταθλήτρια 2007 - 08 η Ανόρθωση (και τυπικά πλέον)
- Είναι πράγματι επίτευγμα που μια προσφυγική ομάδα παραμένει τόσο ψηλά
- Και είναι επίτευγμα που κρατιέτε ακόμα αήττητη
- Ας είναι καλά ο Βασκονσέλος...
- Ακόμα μια φορά πέναλτυ στο 90 φεύγα για την πάλαι-ποτέ βασίλισσα (και νυν ζητιάνα όπως την αποκαλεί η Θύρα 9)
- Και ακόμα μια φορά χαμένο πέναλτι...
- Η Θύρα 9 φέρει και πάλι τεράστιο μερίδιο ευθύνης για ζημιές στο Α. Παπαδόπουλος
- 400 οργανωμένοι "πράσινοι" έκαναν ντου στη φιέστα της Κυρίας με μοναδικό στόχο να τα σπάσουν
- Πριν αρχίσουν το κτίσιμο του γηπέδου της Ομόνοιας, θα ξανακτίσουν το Παπαδόπουλος ?
- Πάντως στα μεταγραφικά οι developers έπιασαν εργολαβία
- Κόπιλικ, Σιόιρινγκ, Ντικουμάνα, Αλαμπί, Ζλόγκαρ, Ηλίας Χαραλάμπους και έρχονται κι' άλλοι
- Αλωνεύτης ? Οκκάς ? Μάριος Νικολάου ? Μιχάλης Κωνσταντίνου ?
- Οι υποψήφιοι είναι πολλοί
- Όμως και πέρσι ήρθαν πολλοί στο τριφύλλι. Όμως, πόσοι έμειναν?
- Στο στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ κρατούν χαμηλούς τόνους
- Μετά το περσινό κάζο της μεταγραφικής περιόδου έπαψαν να διαρρέουν ονόματα διεθνούς φήμης
- Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού
- Στην Ανόρθωση προς το παρών υπάρχει μαζική φυγή
- Ντικουμάνα, Ζλόγκαρ, Πουρσαϊτιδης, Ντεγιάνοφ, Λουκά?, Μέκαχεντ?, Κόστα? συν οι Φαμπίνιο, Πάχαρς, Λουμπούτης, Λουρέϊρο
- Από ποδόσφαιρο το γύρισαν στην "έξοδο του Μεσολογγίου"
- Ο μόνος που κινείται στο αντίθετο ρεύμα είναι ο Σκοπελίτης που μάλλον επιστρέφει στην Κυρία
- Ο Τιμούρ όμως ετοιμάζεται να βάλει το νεράκι στο αυλάκι
- Είδατε? Δεν το είπαμε καν νερό!
- Η κατάσταση με το νερό είναι πλέον τραγική
- Χρύσες δουλείες κάνουν όσοι πωλούν ντεπόζιτα
- Σάμπως θα βελτιωθεί κάτι με τον τρόπο αυτό...
- 30% του νερού που καταναλώνουμε πάει στην τουαλέτα...
- Καλό απόγευμα και μην τραβάτε συχνά τον νιαγάρα

14 Απρ 2008

Οι μουσικές προτιμήσεις του Mehmet Ali Talat

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα σύντομη επίσκεψη στις ελεύθερες περιοχές, διασταυρώνοντας πεζός (με τη συνοδεία της φρουράς του) το οδόφραγμα της Οδού Λήδρας. Όπως έγινε γνωστό, ο Ταλάτ συνομίλησε με αρκετούς πολίτες σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και επισκέφτηκε διάφορα καταστήματα στην Οδό Λήδρας.

Εντύπωση προκάλεσαν στους δημοσιογράφους οι μουσικές προτιμήσεις του κ. Ταλάτ, αφού όπως ανέφεραν οι ρεπόρτερ που κάλυψαν δημοσιογραφικά την επίσκεψη του, ο τουρκοκύπριος ηγέτης αγόρασε μουσικά CD που περιελάμβαναν: ένα album των Beatles, ένα CD με ελληνική ρεμπέτικη μουσική και το album The Wall των Pink Floyd.

Το σαββατοκυριακο, η Φουκού επισκέφτηκε το χωριό του Ταλάτ, Καζάφανι, στην κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας, με σκοπό να ερευνήσουμε σε βάθος τα μουσικά ακούσματα με τα οποία μεγάλωσε ο τουρκοκύπριος πολιτικός. Έκπληκτοι ανακαλύψαμε ότι οι επιλόγες των CD που αγόρασε δεν ήταν καθόλου τυχαίες.


Ο ξάδερφος του κ. Ταλάτ, Σαλίχ Παραλίκ ο οποίος μεγάλωσε μαζί του στην ίδια γειτονιά, μας διηγήθηκε ιστορίες από τα παλιά και μας έδειξε φωτογραφίες από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του κ. Ταλάτ, εξηγώντας μας παράλληλα την αγάπη που τρέφει ο ξάδερφος του για το τραγούδι. Σύμφωνα με τον κ. Παραλίκ, ο μικρός Μεχμέτ είχε αρχίσει να μαθαίνει μπουζούκι σε πολύ μικρή ηλικία από ελληνοκύπριο συγχωριανό τους, και σε ηλικία 12 μόλις χρόνων ερμήνευε από μόνος του τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη.

Μερικά χρόνια αργότερα, ο έφηβος Μεχμέτ έκανε στροφή στη Rock μουσική και μαζί με τον ξάδερφο του Σαλίχ και ακόμα ένα φίλο τους δημιουργήσαν το rock συγκρότημα Pembe Floyd. Το τραγούδι τους "Işte Dűvar" έγινε μεγάλη επιτυχία στην Τουκοκυπριακή κοινότητα και μέχρι σήμερα ακούγεται συχνά από τις συχνότητες του Bayrak.

Στα μέσα της δεκαετίας του 60, ο φοιτητής πλέον Ταλάτ, επηρεασμένος από τα ακούσματα της εποχής (Eric Clapton, Bob Dylan και ιδιαίτερα από τους Beatles) έγινε μέλος του συγκροτήματος The Tsiripillos. Οι ικανότητες του στο μπάσο συνέβαλαν στην απογείωση του συγκροτήματος και την καθιέρωση του στο τουρκοκυπριακό μουσικό στερέωμα. Όμως με το τέλος των σπουδών του ο κ. Ταλάτ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μουσική για χάρη της άλλης μεγάλης του αγάπης, της πολιτικής. Παρόλα αυτά, δεν ξεχνά ποτέ από που ξεκίνησε, και σε κάθε ευκαιρία αφιερώνει λίγο χρόνο αναπολώντας τις παλιές μουσικές του αναμνήσεις.

11 Απρ 2008

Δάσκαλε που δίδασκες...


Πρόστιμο 2500 ευρώ επέβαλε η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ στον προπονητή της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια, με αφορμή το επεισόδιο και την κοκορομαχία του Γεωργιανού με τον Σοφρώνη Αυγουστή μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ - Ανόρθωση. Λίγα του ήταν λέμε εμείς...

Κανένας δεν παραγνωρίζει την τεράστια προσφορά και τα επιτεύγματα του Κετσπάγια αλλά σε καμία περίπτωση δεν του δίνουν το δικαίωμα να παρεκτρέπεται και να προκαλεί προβλήματα σε περιπτώσεις που νομίζει πως έχει δίκιο (σε πολλές έχει). Δεν νοείται από την μια ο Τιμούρ να μας "παραδίδει" μαθήματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ηθικής και από την άλλη κάποτε να ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια. Αλίμονο εάν ο καθένας έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο όταν νόμιζε πως είχε δίκιο. Στην βάση αυτής της λογικής οι φίλαθλοι ¨δικαιούνται" όταν νιώσουν ότι αδικήθηκε η ομάδα τους από τον διαιτητή να κάνουν Ντου στο γήπεδο και να τα σπάσουν όλα.

Ο Τιμούρ είναι πρότυπο για πολλούς Ανορθωσιάτες και όχι μόνο και οφείλει να συμπεριφέρεται σωστά και να ελέγχει τα νεύρα του, διαφορετικά να πάει σπίτι του. Δεν υπάρχει πλέον η φθηνή δικαιολογία που ίσχυε μέχρι πέρσι, τα πολλά νεύρα λόγω της διπλής ιδιότητας του παίκτη-προπονητή.

Στην Αγγλία, την οποία ο Τιμούρ συχνά φέρνει ως παράδειγμα, δεν θυμόμαστε ποτέ τον 'Αλεξ Φέργκιουσον ή τον Αρσέν Βενγκέρ να μαλλώνουν στο γήπεδο με αντίπαλους παίκτες ή να ρίχνουν στην κερκίδα μπουκάλια νερό (όπως έγινε στο Ανόρθωση - Ομόνοια). Ο Τιμούρ παρόλο που αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία σε καλύτερα πρωταθλήματα από την Κύπρο όπως το Ελληνικό, Αγγλικό και Σκωτικό αποκομίζοντας μεγάλη περιουσία, εντούτοις ο χαρακτήρας του δεν έχει βελτιωθεί σε Ευρωπαϊκά "επίπεδα και νοοτροπία" αφού ακόμη κουβαλά διάφορα κακά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν συνήθως τους Γεωργιανούς και Ρώσους.

Στην Ανόρθωση ο Τιμούρ λατρεύεται ως Θεός σε βαθμό που έχει ασυλία στα λάθη και στην κριτική. Στην πρώτη του χρονιά στο Παπαδόπουλος ως παίκτης-προπονητής πήρε πανάξια το πρωτάθλημα και απέκλεισε την Τραπεζούντα, ενώ στις επόμενες δύο χρονιές η ΑΝΟ περιορίστηκε στην 4η και 3η θέση αλλά κανένας δεν τόλμησε να τον αμφισβητήσει. Κανένας άλλος προπονητής δεν θα μπορούσε να επιβιώσει μετά από δύο "αποτυχημένες" σαιζόν, όχι μόνο στην Κυρία αλλά σε καμία Κυπριακή ομάδα. Θυμίζουμε τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς με τα 4 συνεχόμενα πρωταθήματα, που στην 5η του χρονιά τερμάτισε 4ος και εκδιώχθηκε.Timour Will Live For Ever, U R Timour Say Whatever U Like, Τιμούρ σε Αγαπάμε και ας σε Κατηγοράνε, Δήμαρχος στο Βαρώσι, κλπ είναι μερικά από τα πανώ των φίλων της Ανόρθωσης που αποτυπώνουν την υπερβολική αγάπη τους προς τον Τιμούρ.

Αλίμονο σε αυτόν που θα τολμήσει να κριτικάρει τον Τιμούρ και αλίμονο σε αυτόν που θα τολμήσει να του αντιμιλήσει στα αποδυτήρια. Θα τα ακούσει όλο του το σόι. Τιμούρ είναι αυτός δεν αστειεύεται. Ούτε ο πρόεδρος της ΑΝΟ δεν έχει τα κότσια να συνετίσει τον Τιμούρ όταν παραφέρετε. Όπως δήλωσε πολλές φορές ο Τιμούρ, έχει στόχο να δουλέψει σε πιο ψηλό επίπεδο αλλά με τέτοιο χαρακτήρα και συμπεριφορά θα δυσκολευτεί να τα καταφέρει. Σε καμία σοβαρή και επαγγελματική ομάδα δεν θα ανεχθούν τον ιδιόρρυθμο και ευέξαπτο του χαρακτήρα και ούτε θα έχει την ασυλία που έχει στην Ανόρθωση.

Μπορεί στην Ανόρθωση να λατρεύεται σαν Δήμαρχος, όπως γράφει και το σχετικό πανώ, αλλά στο εξωτερικό ούτε για κλητήρας του Δημάρχου δεν μπορεί να δουλέψει εάν δεν βελτιωθεί.

Αν ήταν στην Κύπρο... (Μέρος Α')

Βρήκαμε στο ίντερνετ κάποιες εταιρείες, προϊόντα και άτομα που αν βρίσκονταν στην Κύπρο θα δυσκολεύονταν πολύ να δημιουργήσουν "καλό όνομα". Όχι γιατί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους... Απλά ρίξτε μια ματιά πιο κάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε.





Μπορείτε να μαντέψετε τι κατασκευάζει η εταιρεία VILLOS στη Βραζιλία; Μάλλον όχι ...αλλά πιστεύω ότι αρκετοί από εσάς θα πλησιάσατε αρκετά! Η VILLOS ασχολειται με την κατασκευή και το εμπόριο σωλήνων και υδραυλικών συστημάτων (Άραγε διάλεξαν τυχαία το όνομα αυτο;). Εάν ενδιαφέρεστε να παραγγείλετε VILLOS σε χοντρικές ποσότητες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους (http://www.villos.com.br/).





Μια άλλη εταιρεία, με την επωνυμία RUFATO ασχολείται με το εμπόριο εξαρτημάτων για αυτοκίνητα (http://www.rufato.com.br/). Παρόλο που και αυτή η εταιρεία εδρεύει στη Βραζιλία, δεν μάθαμε ακόμα αν ο VILLOS και η RUFATO σχετίζονται μεταξύ τους...


Με την πρώτη επίσκεψη στην ιστοσελίδα http://www.putti.ca/ το πιο κάτω (πολλά υποσχόμενο) μήνυμα μας προσκαλεί να εισέλθουμε...
"ENTER PUTTI HERE"
Προς μεγάλη απογοήτευση όμως, διαπιστώνουμε ότι το PUTTI είναι απλά μια εταιρεία επίπλων... Διατήρω όμως μια κρυφή ελπίδα ότι ίσως το Putti να κάνει καλά κρεβάτια!



Η Ασιατική εταιρεία PELLOS κατασκευάζει δερμάτινα προϊόντα υψηλής ποιότητας όπως: δερμάτινες τσάντες, πορτοφόλια, ζώνες, παπούτσια και άλλα συναφή. http://www.pellos.com/en/Company.asp


Το σλόγκαν τους μου φάνηκε αρκετά πελλό:
"Choose PELLOS, means you choose success!
Choose PELLOS, you can display your larruping personality!"




Ο Όμιλος Θαϋλανδών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Purdue στην Indiana ονομάζεται ...PUTSA. Όταν σπούδαζα εξωτερικό είχαμε και εμείς ένα όμιλο της ...πούτσ@ς αλλά εμείς τον λέγαμε Hellenic! (http://web.ics.purdue.edu/~putsa)





Εάν προτιμάτε να εγγραφείτε σε φοιτητικό όμιλο στην Αγγλία, τότε μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οργανισμό HESE στη Μεγάλη Βρετανία! Ο HESE ασχολείται με την προώθηση σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Νοτιο - Ανατολικής Αγγλίας. Αν δεν σας κάνει ούτε αυτό... τότε χεστήκαμε: http://www.hese.ac.uk/




Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Ρωσσία σας συστήνουμε να μείνετε στο ξενοδοχείο KOLOS (ή KOΛΟC στα ρωσσικά). Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Μόσχας και στα 19 δωμάτια του παρέχονται όλες οι ανέσεις (...ότι θελήσει ο κώλος σας δηλαδή).




Αν δεν σας κάνει ο KOLOS μπορείτε να ταξιδέψετε στην Αγγλία όπου εδρεύει και η εταιρεία παραγωγής λογισμικών KOLARA...
http://www.kolara.co.uk/contact.htm



Διετωτηθήκατε ποτέ τι τρώνε οι Νορβηγίδες και γίνονται τόσο ωραίες γυναίκες; Η απάντηση είναι KAVLI.
Η Νορβηγική εταιρεία KAVLI παράγει εδώ και 100 χρόνια περίπου τρόφιμα (φρυγανιές, τυριά, μαγειρικά λάδια κλπ) πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες θρεπτικές ουσίες... Αν ενδιαφέρεσται να φάτε υγιεινές και θρεπτικές τροφές, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φατε KAVLI. Αν επισκεφτείτε το http://www.kavli.com/ θα διαπιστώσεται ότι υπάρχει και αντιπρόσωπος στην Κύπρο (ίσως η μόνη από τις εταιρείες σε αυτό το άρθρο που εκπροσωπείται στην Κύπρο).






Τέλος, εάν ενδιαφέρεστε να εξασφαλίσετε καλά και ευχάριστα γηρατεία, μπορείτε να συμβουλευτείτε την ασφαλιστική εταιρεία PORTUS που ειδικεύεται σε συνταξιοδοτικά πακέτα. Μην ακούτε τους πόρτους περί βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων...
http://www.portusconsulting.co.uk/home-wide.html



Σύντομα κοντά σας το Β΄Μέρος με άτομα που
αν ήταν στην Κύπρο...

Έρευνα & Επιμέλεια: Φουκού Blog
Copyright © 2008

10 Απρ 2008

SigmaLive: "Κυπριακά Blogs. Εκδημοκρατισμός μέσω διαδυκτίου;"

Αναδημοσιεύουμε άρθρο της Νταϊάνας Αζά που δημοσιεύτηκε σήμερα στο ηλεκτρονικό portal του ΔΙΑ SigmaLive (http://www.sigmalive.com/lifestyle/people/18070):


"Κυπριακά Blogs. Εκδημοκρατισμός μέσω διαδυκτίου;

Και ενώ όλοι κατηγορούσαν την τεχνολογία για όλα τα κακά της σημερινής κοινωνίας, αυτή αποδεικνύεται ικανή να υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο ένα θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, την ελευθερία της έκφρασης.

Τα blogs έχουν γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Οποιοσδήποτε έχει πλέον τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης μεσολαβητή. Η ελευθερία έκφρασης, που σου προσφέρει αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, δεν μπορεί να υποστεί κανένα είδος λογοκρισίας, είτε αυτή είναι κρατική είτε ιδιωτική.


Ταχεία εξέλιξη

Ο όρος blog προέρχεται από το «Web-Log» και αποτελεί ένα μέσο ανάρτησης δεδομένων, εικόνων, βίντεο, προσωπικών συλλογισμών και απόψεων. Τα blogs περιλαμβάνουν σχόλια για τα γεγονότα γύρω από ένα συγκεκριμένο τομέα, όπως τα ΜΜΕ ή και προσωπικούς συλλογισμούς. Μπορεί να ασχολούνται με την πολιτική ή τη λογοτεχνία. Σε χώρες, όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ, κατόρθωσαν να αποφέρουν κέρδη πολλών εκατομμυρίων στους δημιουργούς τους, καθώς έχουν τεράστιο αναγνωστικό κοινό και μεγάλο όγκο διαφημίσεων, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ως αποκλειστική απασχόληση. Αυτό το καινούργιο είδος επαγγέλματος έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό παράγοντα επηρεασμού της κοινής γνώμης, καθώς και της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.


Η εκτόνωση

Ένας Κύπριος blogger μάς εξήγησε για την πρωτοβουλία που πήρε για τη δημιουργία του δικού του blog: «Ξεκίνησα να γράφω σαν φοιτητής στον Καναδά. Αυτό που αποζητούσα ήταν ένας τρόπος εκτόνωσης, κυρίως λόγω των εξετάσεων του πανεπιστημίου και της πίεσης που μου προκαλούσε αυτή η κατάσταση». Ένας άλλος Κύπριος blogger μάς τόνισε πως η δημιουργία του blog αποτέλεσε έναν τρόπο διαμαρτυρίας και μια κραυγή απόγνωσης σε όλα αυτά που ζούμε καθημερινά στην Κύπρο. «Κανένας δεν είχε παλαιότερα την τόλμη και το μέσο να εκφράσει τη γνώμη του, να ακουστεί. Μέσα από τα blogs, όμως, βρήκαμε την ελευθερία έκφρασης που είχαμε πάντα ανάγκη», συμπληρώνει.


Προσπάθεια καταστολής

Η αναπτυσσόμενη δύναμη των blogs στη δημιουργία κοινής γνώμης προκαλεί συνεχώς την ανησυχία της παραδοσιακής εξουσίας σε χώρες κυρίως με αυταρχικά καθεστώτα, όπως το Ιράν. Οι χώρες αυτές χρησιμοποιούν πρωτόγνωρες μεθόδους καταστολής των blogs, όπως φυλακίσεις και βασανιστήρια. Αν και ακόμα στην Κύπρο η δράση των blogs βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο σε σχέση με το εξωτερικό, τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν με καχυποψία και πρωτόγνωρη εχθρότητα την έντονη παρουσία τους σαν ένα ακόμη μέσο πληροφόρησης και άσκησης ελέγχου και κριτικής. Η εξάπλωση δηλαδή της τέταρτης εξουσίας έχει προκαλέσει σε πολλούς την εντύπωση ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον παραδοσιακό τρόπο ελέγχου και χειραγώγησης, περνώντας σε άλλα, πιο αντικειμενικά ίσως, χέρια. Εντούτοις, οι Κύπριοι bloggers συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πως οι Κύπριοι έχουν πραγματική ανάγκη έκφρασης άποψης.


Υπάρχει κίνδυνος;

Η προσπάθεια φίμωσης των blogs, λόγω της απόλυτης ελευθερίας διαλόγου που αναπτύσσεται καθώς και των αναρτήσεων, βασίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος ασυδοσίας, με την ανάρτηση υλικού με ακατάλληλο περιεχόμενο καθώς και ακραίων ιδεών που έχουν τη δυνατότητα επηρεασμού των ανηλίκων. Ωστόσο, αυτό είναι ένα γεγονός που ισχύει για όλες τις ιστοσελίδες και εναπόκειται στους γονείς και τους καθηγητές ο έλεγχος της πρόσβασης από άτομα νεαρής ηλικίας. Με
την ύπαρξη ή και ανάπτυξη των blogs, ο κίνδυνος αυτός δεν αυξάνεται ούτε εξαπλώνεται. Μανιφέστο των bloggersΗ δημοκρατικοποίηση της έκφρασης, χάρη στην τεχνολογία, γίνεται εργαλείο πολιτικού εκδημοκρατισμού. Με ένα «Μανιφέστο», σύμφωνα με το κυπριακό blog «CNC Minus TV», οι bloggers τονίζουν πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους στερεί τα δικαιώματά τους, καθώς τα blogs αποτελούν μια πηγή δημοκρατικού διαλόγου, ο οποίος πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος. Επίσης αναφέρουν πως «τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή χωρίς να υπάρχουν καλούπια έκφρασης».


Πνευματική ιδιοκτησία

Λόγω, όμως, αυτής της απόλυτης ελευθερίας των blogs και την απουσία ελέγχου, οι bloggers πολύ συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με την κατοχύρωση του περιεχομένου των ιστοσελίδων τους. «Αν και υπάρχει πνευματική ιδιοκτησία του περιεχομένου των ιστοσελίδων μας, δεν υπάρχει κάποιος ισχυρός τρόπος να το προστατεύσουμε ως πνευματική μας ιδιοκτησία. Απευθυνόμαστε σε ένα ευρύ φάσμα κοινού και αυτό έχει τις επακόλουθες συνέπειες», μας εξηγεί ένας blogger. Φαινόμενα κλοπής περιεχομένου κυπριακού blog έχουν παρουσιαστεί και πρόσφατα, με συγκεκριμένο περιοδικό να εκφράζει σε επόμενο τεύχος τις απολογίες του και την άγνοιά του για την προέλευση του υλικού που δημοσίευσε.
Κυπριακή «blog-όσφαιρα»
Ο αριθμός των Κύπριων bloggers μεγαλώνει ραγδαία. Τα τακτικά ενημερωμένα blogs είναι περισσότερα από 60, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα είδος διαδικτυακού πολιτισμού. Τα blogs συνδέονται με άλλα blogs με links, ενώ υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού στις αναρτήσεις του κάθε blogger. Με αυτόν τον τρόπο οι bloggers έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετικά στενή καθημερινή επαφή, η οποία τους επιτρέπει τη συχνή επικοινωνία, την επαφή και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους.


Δημοφιλέστερα blogs

Τα πιο δημοφιλή κυπριακά blogs: «Δρακούνα», «Φιρφιρής», «CNC minus TV», «TV Αγρινό», «Ξενύχτικο», «Γιώργος Στρατής», «Νέο ledras.com», «Φουκού blog», «Psychia». Είναι δημιουργημένα από ανθρώπους εξαιρετικά ταλαντούχους, οι οποίοι ένιωσαν σε κάποιο στάδιο της ζωής τους την ανάγκη να εκφράσουν και να μοιράσουν τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους μέσω των ιστοσελίδων τους.


Διαβάσαμε κυπριακά από blogs:

Νέο-Ledras (http://new.ledras.com/)
Ερασιτέχνες Κηπουροί,
Σίγουρα θα επροσέξετε ότι στην οδό Διαγόρου στη Λευκωσία (το δρόμο δεξιά πριν από το παλιό ΓΣΠ) κάνουν έργα. Εν γίνεται να μεν το επροσέξετε, στην Κύπρο τα έργα διαρκούν όσο χρόνο χρειάζεται για να το προσέξουν ούλλοι τζιαι για να σπάσουν τα νεύρα ούλλων.Όπως τζιαι να έσιει, η τακτική τζιαι η διάρκεια των δημοσίων έργων στην Κύπρο εν μια άλλη ιστορία. Τζείνο που με επροβλημάτισε, εκτός που τα καντζέλια μες την μέση του δρόμου για να κόφκουν την κίνηση, εν το ότι εκατακόψαν τα δέντρα μπροστά που τα γραφεία.

aceras (http://acerasanthropophorum.blogspot.com) είπε,
Φίλε συμπλογκκά,Η Λήδρας σε λίγες μέρες ξιμπλοκκάρεται. Έλα να φωτογραφίσεις τζαι συ το οδόφραγμαν να το έχεις ενθύμιον πριν να γραφτεί στες μαύρες σελίδες της ιστορίας της μοιρασμένης Κύπρου. Παρασκευή από τις 5 η ώρα, στο οδόφραγμα θα έρτουν τζαι άλλοι Κυπραίοι μπλόγκερς τζαι μη. Αν γινούμεν πολλοί ίσως μας ακούσουν τζαι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων που θα τελειώνουν την πρώτην τους συνάντηση."

test

9 Απρ 2008

Καϊλης: Ο Επιτάφιος της Σαλαμίνας

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τον αγώνα κυπέλλου Ομόνοια - Εθνικός Άχνας (1-1), απόλαυσαν τον τρόπο με τον οποίο ένας διαιτητής μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα που θέλει. O Πανίκος Καϊλης έκανε τα πάντα για να προκριθεί η Ομόνοια και να σώσει προσωρινά τουλάχιστον την χρονιά. Είμαι σίγουρος ότι κανένας φίλος της Ομόνοιας δεν νιώθει ικανοποιημένος που η ομάδα του χωρίς να το αξίζει προκρίθηκε καθαρά λόγω της φοβερής εύνοιας της διαιτησίας.

Η Ομόνοια ήθελε νίκη απέναντι στον αδιάφορο Εθνικό Άχνας για να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου ενώ βολευόταν και με ισοπαλία εάν στον άλλο αγώνα του ομίλου η Σαλαμίνα έχανε (όπως και έγινε) από τον Απόλλωνα.

Τι έκανε ο Καίλης ?
Έδωσε δύο ανύπαρκτα πέναλτυ στην Ομόνοια, το 2ο μάλιστα στο 90 +5' (ενώ αρχικά είχε δείξει μόνο +4 λεπτά καθυστέρηση!) με το οποίο η Ομόνοια ισοφάρίσε και προκρίθηκε, απέβάλε λανθασμένα στο 56' παίκτη του Εθνικού, ενώ στο 90' έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτυ υπέρ της Άχνας και κόκκινη στον Γιωργαλλίδη που ήταν ο τελευταίος παίκτης.
Στο μυαλό όσων είδαν τον αγώνα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διαιτησία ήταν σκόπιμα υπέρ της Ομόνοιας, αφού δεν μπορεί να δοθεί άλλη λογική εξήγηση. Τόσα χοντρά και απίστευτα λάθη και όλα υπέρ μιας ομάδας είναι κάτι αδιανόητο.

Αυτό το διαιτητή που είναι διεθνής (μην χέσω), τον στείλαμε πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα για να διαιτητέυσει αγώνα της Superleague στον οποίο τα έκανε μαντάρα με αποτέλεσμα να κακοσχολιαστεί. Συγκεκριμένα στην "Αθλητική Κυριακή" της ΝΕΤ, ο κ. Βαρούχας περιφρονόντας τις ικανότητες και τη φυσική κατάσταση του Καϊλη, τον χαρακτήρισε "πιο αργό κι από επιτάφιο". Πολλοί συμπατριώτες μας έκριναν το χαρακτηρισμό αυτό πολύ σκληρό. Όμως αυτή τη φορά ο Πανίκος Καϊλης έγινε στην κυριολεξία ο Επιτάφιος της Σαλαμίνας, θάβωντας κάθε προσπάθεια της Βαρωσιώτικης ομάδας για διάκριση στη φετινή χρονιά. Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση ήττας της, η Ομόνοια θα έμενε εκτός κυπέλλου (και ουσιαστικά εκτός Ευρώπης), ενώ στην επόμενη φάση του κυπέλλου θα περνούσε η Νέα Σαλαμίνα.

Εάν ο διατητής του αγώνα του 2ου γύρου Ομόνοια - Αποέλ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την Α' κατηγορία γιά ένα και μόνο λάθος, τότε ο Καϊλης πρέπει να υποβιβαστεί στο Αγροτικό. Επειδή όμως ο Καϊλης είναι παλιός διατητής με δυνατές "προσβάσεις", αλλά και επειδή ο Εθνικός είναι μικρός και αδιάφορος, όχι μόνο δεν θα τιμωρηθεί αυστηρά ο Καίλής αλλά θα οριστεί στις επόμενες 1-2 αγωνιστικές.

Ο παρατηρητής του αγώνα τον βαθμολόγησε με 7.4 !

Σημειώνεται ότι ο Kαϊλης πριν από τον ψεσινό αγώνα, ορίστηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας για να διαιτητεύσει τον αγώνα ΑΕΛ - Αλκή. Τελικά όμως, δήλωσε τραυματίας και έτσι θα οριστεί αντικαταστάτης του.

8 Απρ 2008

O Χάρτης του Κόσμου (Κυπριακή έκδοση)

Κυκλοφορεί με e-mail ένας χάρτης που δείχνει πως βλέπουν τον κόσμο οι αμερικάνοι.


Εμείς ετοιμάσαμε ένα χάρτη που δείχνει πως βλέπουν τον κόσμο οι Κυπραίοι.



Πιο κάτω γίνεται αναλυτική εξήγηση του χάρτη:


1. Χιόνια

2. Ελλάδα: Γειτονική μας χώρα, εκεί που βρίσκονται το Κολωνάκι, η Ερμού, η Μύκονος, η Παπαρίζου, ο Τσαλίκης, ο Καραμανλής, ο Ριβάλντο και ο Λούα Λούα

3. Ευρώπη: Περιλαμβάνει τις Βρυξέλλες όπου δουλεύει ο Κασουλίδης, και την Αυστρία όπου κάνουμε σκι

4. Αγγλία: Χώρα με καταστήματα, πανεπιστήμια και το Λονδίνο

5. Αμερική: Έχει πολλούς μαύρους (οι μισοί παίζουν μπάσκετ στο ΝΒΑ και άλλοι μισοί είναι στην ΑΕΛ). Ο πρόεδρος τους George Bush είναι άσπρος και καθυστερημένος, και η Παρις Χίλτον είναι αππωμένη

6. Τόπος με ψηλές ξανθιές τουρίστριες που μένουν κοντά στο χωριό του Άη Βασίλη

7. Πρώην κουμμουνιστικές χώρες (Ουκρανία, Λιθουανία, Λευκορωσσία, κλπ) όπου δεν υπαρχουν άντρες. Εκεί ζουν μόνο φτωχές "ρωσσίδες" (ελεύθερες ή παντρεμένες) που γουστάρουν να πηδηχτούν με Κυπραίους (ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης, εμφάνισης, ηλικίας ή οικονομικής κατάστασης), για να αποκατασταθούν .

8. Ρωσσία: Πλούσιοι, κουμμουνιστές, αρχιμαφιόζοι, παντρεμένοι με ρωσσίδες οι οποίες γουστάρουν να δουλεψουν σε καμπαρέ στην Κύπρο για να πηδηχτούν με Κυπραίους

9. Κινέζοι: Είναι πολλοί, είναι κίτρινοι, είναι πιο κοντοί από εμάς, και δουλεύουν δωρεάν. Οδηγούν ποδήλατα και κάνουν στοματικό έρωτα με πολύ χαμήλη αμοιβή

10. Ινδοί, Πακιστανοί & Σριλανκέζοι και άλλες υποανάπτυχτες ράτσες. Όνειρο τους είναι να δουλέψουν σαν οικιακοί βοηθοί ή σε κτηνοτροφικές μονάδες στην Κύπρο. Είναι μαύροι

11. Μαλδίβες ή Μαλβίδες ή Σεϋχέλλες ή Μαυρίκιος ή Άγιος Μαυρίκιος: Νησιά για honeymoon με Σριλανκέζους και Πακιστανούς κατοικους που ζουν όπως τους παίχτες του Survivor. Βρίσκονται εκεί κοντά που εξορίστηκε ο Μακάριος από τους βρωμοεγγλέζους.

12. Περιοχή του Τσουνάμι: Εκεί που πλυμήρησε από τα κύματα πριν από κάμποσο καιρό. Όλα τα παιδάκια εκεί ονειρεύονται να παν με ανώμαλους που ταξιδεύουν με γκρουπ από την Κύπρο

13. Αυστραλία: Μακρινή χώρα γεμάτη Έλληνες. Παντού μιλούν Ελληνικά και όλες οι πινακίδες είναι στα ελληνικά. Όσοι δεν μιλούν ελληνικά είναι καγκουρώ.

14. Αφρική: Άνθρωποι μαύροι, υποανάπτυχτοι και βλάκες. Ζουν μεσα στο δάσος, τρώνε μπανάνες και μερικοί παίζουν ποδόσφαιρο (Μγκούνι, Λουπάχλα, Ντρογκπά, Ετο)

15. South Africa: Χώρα με πολλούς μαύρους εγκληματίες, που τους κυβερνούν Κυπραίοι που εκάμαν μεγάλη περιουσία

16. Αραπιές: Χώρα όπου δουλεύουν πολλοί Κυπραίοι για τον Παρασκευαΐδη και βγάζουν πολλά λεφτά. Έχει φτηνά laptop, ρολόγια, mobile, digital κάμερες, φτηνά έπιπλα, κουρτίνες και πώμολα για τα ερμαράκια. Επίσης έχει πυραμίδες και πολλές βάρκες και τους αρέσει να κωπηλατούν μέχρι την Κύπρο και να ζητούν άσυλο

17. Τουρκία: Οι εχθροί μας. Είχαμε φασαρίες μαζί τους το 74 και τωρά θέλουμε να τους σκοτώσουμε αλλά δεν μπορούμε

18. Κούβα: Χώρα για honeymoon. Πατρίδα του Κάστρο και του Τσιεκεβάρα (!). Είναι ομονοιάτες και πίνουν πούρους

19. Τόπος όπου οι περισσότερες κοπέλες είναι βραζιλιάνες και οι άντρες είναι ποδοσφαιριστές (μη κοινοτικοί). Όταν μιλούν τα χείλη τους δεν συγχρονίζονται με τη φωνή τους. Χορεύουν όλοι Λάτιν και παίζουν σε σήριαλ.

20. Πολλά χιόνια

21. Κέντρο της γης, ημικατεχόμενο μέλος της Ε.Ε.

6 Απρ 2008

Ληγμένα Μεζεδάκια: Καλιτεχνικά - Κινηματογραφίκα και άλλα Αδέσποτα...

Βρήκα ξεχασμένο στα drafts το τελευταίο (προς το παρόν) μέρος από τα Ληγμένα Μεζεδάκια - με αναμνήσεις από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια - που αρχίσαμε να γράφουμε πριν από μερικές βδομάδες...

Το δημοσιεύουμε σήμερα χωρίς πολλή επεξεργασία



Θυμούμε...

- Τες βιντεοκασέττες της εποχής με τους κλασσικούς κωμικούς της δεκατίας του 80:
- Τον αείμνηστο Σωτήρη Μουστάκα
- Τους Στάθη Ψάλτη, Πάνο Μιχαλόπουλου, Σταμάτη Γαρδέλη, Καίτη Φίνου, Ελένη Φιλίνη, Στηβ Ντούζο, Βάσια Παναγοπούλου
- Το "Βασικά Καλησπέρα" σας με την αξέχαστη ατάκα "Κούλλα, μ' ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!"
- Τον "Καβαλάρη των FM", τη "Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα", το "Έλα να Γυμνωθούμε Ντάρλιγκ"
- Το "Μάντεψε τι Κάνω τα Βράδυα", το "Καμικάζι Αγάπη μου", το "Και ο Πρώτος Ματάκιας"
- Την "Τροχονόμο Βαρβάρα", τον "Ψιλό Λιγνό και Ψεύταρο"
- Το "...come with me για να τη βρείς, αν γλεντήσουμε together..."







(Ξένος Κινηματογράφος)

- Τον Σταλόνε που έγινε διάσημος με τον John Rambo the first blood και τον Rocky Balboa
- Τους Ghostbusters
- Τον Harrison Ford ως Indiana Jones





- Τον Michael J Fox ως Marty McFly στο Back to the Future, τον τρελλο επιστήμονα Doc Brown και την υπέροχη DeLorean
- Τις κωμωδίες Police Academy (1 - 6), Aeroplane
- Τα έργα καράτε με τους Bruce Lee, Chuck Norris, Jackie Chan να εξοντώνουν εκαντοντάδες εχθρούς σε λίγα δευτερόλεπτα με εντυπωσιακά χορευτικά
- Τον Ε.Τ. και τον Elliot στο ιπτάμενο ποδήλατο
- Τα Σαγόνια του Καρχαρία με την ανατριχιαστική μουσική του John Williams
- Τον Christopher Reeve στο ρόλο του Superman
- Τις πρώτες ταινίες των Kevin Bacon, Matt Dillon, Emilio Estevez, Molly Ringwald
- Την πρώτη τριλογία του Star Wars
- Τα αστυνομικά θρίλερ με τον Charles Bronson
- Το Grease με τον John Travolta και την Olivia Newton John
- Τις κλασσικές ταινίες Flash Dance, Footloose, Saturday Night Fever, Breakfast Club, Karate Kid, Outsiders
- Τον Clint Eastwood στο ρόλο του σκληροτράχηλου μπάτσου "Dirty" Harry Callahan


(Ελληνική Μουσική)

- Τον Κώστα Τουρνά και τους Πολ
- Τον Πασχάλη πριν κάνει το εξώγαμο
- Την Μπέσσυ Αργυράκη
- Τον Γιάννη Κατέβα




- Το ερωτικά και τα νησιώτικα του Πάριου
- Τα πρώτα βήματα του Καρβέλα και τις πρώτες επιτυχίες της Βίσση
- Τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο
- Την Πωλίνα που πήγε για τρέλες στις Σεϋχέλλες, και μάλιστα έκανε και γυμνή φωτογράφιση εκεί για το Playboy
- Tον Μηλιώκα με τις βωβάλες
- Τον Δάκη, τον Κηλαηδόνη, την Ελένη Δήμου
- Το Latin του Νταλάρα
- Την πρώτη συμμετοχή της Κύπρου στη Γιουροβίζιον με το Μόνι Μόνι Μόνικα και τον ...Δώρο Γεωργιάδη





- Την Αλέξια με το Άσπρο Μαύρο
- Toν Σταύρο Σιδερά που προσπάθησε να φιλήσει την Κωνσταντίνα μόλις ετέλειωσε το τραγούδι "Η Αγάπη ακόμα ζει", αλλά η "παρθένα" έκαμε πίσω
- Την Άννη Βίσση που πήρε την 5η θέση με το "Μόνο η Αγάπη"
- Τη αδερφή της Λία που δυστυχώς το Κατάλαβε αργά...
- Τον Εγγλεζοκυπραίο Andy Paul με το "Άννα Μαρία Λένα" που έκανε εντύπωση επειδή φορούσε σκουλαρίκι!
- Την αξέχαστη απόπειρα ενός άλλου εγγλεζοκυπραίου να πάει στη Γιουροβίζιον το 1991 με κυπριακό στίχο. Τελικά το τραγούδι "Εν η μάνα μου που φταίει" δεν κατάφερει να φτάσει μέχρι τη Γιουροβίζιον αφού πέρασε η Έλενα Πατρόκλου με το "Πλανήτης Γη - S.O.S."






(Ξένη Μουσική)

- Τους Osmonds και τους Jackson Five
- Τον Michael Jackson από τότε που ήταν ακόμα μαύρος





- Τον Jason Donovan και την Kylie Minogue που μετά τους Neighbours έκαναν καριέρα στο τραγούδι
- Τη μαζική παραγωγή pop hits από τους Stock, Aitken & Waterman
- Τους Νew Kids on the Block
- Την Μαντόνα μελαχρινή να διαφημίζεi την Pepsi Cola
- Τις πληθωρικές Samantha Fox και Sabrina (από φωνή ...κορμάρες!)
- Τους Duran Duran, τους A-ha, τους Police, τους Genesis με τον Peter Gabriel
- Τους Whitesnake, Europe, Bon Jovi, Scorpions
- Τους Modern Talking, Bros, Vanila Ice
- Τα λαμόγια Milli Vanilli που έκαναν καρίερα τις φωνές άλλων...


(Πολιτικά)

- Τον Σπύρο πρόεδρο και την Μιμή πρώτη κυρία
- Τον Λυσσαρίδη πρόεδρο της Βουλής με την Βαρβάρα του
- Τον Κληρίδη με την Λίλα του, την Καίτη και την Καίτη ΙΙ
- Τον Εζεκία Παπαιωάννου
- Τον Βενιαμίν Υπουργό
- Τον Νέμιτσα Υπουργό
- Τον Λαδά
- Το πρόγραμμα του Βασιλείου με τις πρώτες εκατό μέρες της προεδρίας του
- Τον Λιλλήκα Φορέα Νεολαίας του Βασιλείου
- Τις αφίσες "Στον Κληρίδη λέμε Ναι"
- Τον Λέλλο Δημητριάδη δήμαρχο Λευκωσίας
- Τότε που λέγαμε στον κάθε κλαμένο: "για παράπονα στον Λέλλο"
- Τα προεκλογικά αυτοκόλλητα του Λέλλου με το σύνθημα "Με δήμαρχον τον Λέλλον, η χώρα έχει μέλλον"
- Τα αυτοκόλλητα του αντιπάλου του Μανώλη Χριστοφίδη με το σλόγκαν "Όλη η πόλη ψηφίζει Μανώλη"
- Τον φανατισμό και τα επεισόδια στις εκλογές
- Την Ένωση Κέντρου του Τάσσου
- Την φυγή του Γαλανού από το ΔΗΚΟ και την ίδρυση του ΚΕΑ
- Την φυγή των Παπαπέτρου, Ζιαρτίδη, Φάντη από το ΑΚΕΛ και την ίδρυση του ΑΔΗΣΟΚ
- Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα του Πρόδρομου

(Διάφορα...)

- Την μόδα του χορού Lambada
- Το Δοξάστε με, Πατάτες, Natin Fatin και τις άλλες κασέττες του Χάρρυ Κλυνν που κυκλοφορούσαν
- To κυπριακό νεανικό περιοδικό Φλας του Πάμπη Βάτη με τις χαζές αφιερώσεις και τις γνωριμίες
- Το Μπλεκ με τον Θλιμένο Μπούφο
- Τη κοριτσίστικα περιοδικά Μανίνα και Κατερίνα
-Το Seventeen, το Smash Hits,
- Το Ναι, την εφημερίδα "Κήρυκας" του Τάσσου, την εφημερίδα "Ο Αγών" του Κόσιη
- Την κυπριακή Ελευθεροτυπία
- Τα ελληνικά περιοδικά Ταχυδρόμος και Θησαυρός
- Το Ραδιοπρόγραμμα του ΡΙΚ
- Το "Περιοδικό" και τις "Σελίδες" που κυκλοφορούσαν κάθε σάββατο
- Το παλιό Παβίλιον στην Κρατική Έκθεση με τα χορευτικά "μπαλέττα" σε στυλ καμπαρέ
- Το Κοσμοπόλιταν με τους Ισαδώρας
- Το Μίκης Τάβερν του Περικλή
- Την δισκοθήκη και το εστιατόριο Σκορπιός
- Το εστιατόριο Σκαραβαίος (που τώρα έγινε μπαράκι Scarabeo)
- Το εστιατόριο New Yorker, το εστιατόριο Executive (που τώρα έγινε Martinis)
- Τα μοναδίκα (τότε) κινέζικα εστιοτόρια της Λευκωσίας Pagoda και Chang's China Restaurant - Τους αγώνες μικρών κρατών ευρώπης (ΑΜΚΕ) που έγινα στην Κύπρο
- Τις Επιθεωρήσεις της Κακουράτου, του Παπαμαρκίδη, του Παπαδημήτρη, του Ηράκλη στα θέατρα Οθέλλος, Μιμόζα και Απόλλων
- Τον Μιχάλη Φιρφιρή και την Πομηλορού
- Την γιορτή του κρασιού (Πίννε Κρασίν να Έσιεις Ζωήν), τον καρνάβαλλο στη Λεμεσό, τον κατακλυσμό στη Λάρνακα, την κρατική έκθεση στην Λευκωσία
- Τα καλλιστεία της Carlsberg
- Toν Ξανθό Μάγο που έκοβε τα χέρια του και μετά τα ξανακολλούσε
- Το παλιό σινεμά Μετροπόλ και την μπυραρία Μύθος που τώρα έγιναν πάρκινγκ στη Λεωφόρο Μακαρίου
- Τα hamburger από τα πρώτα fast-food Wimpy's, Dairy Queen, Big Boy, Fat Boy
- Την εκπομπή του Παντελή Παντελή στον Λόγο με τον 2.02 που έπαιζε μπιλιάρδο
- Τον κύριο "Πάρε Δώσε" Τάκη Σταυρινίδη που πήρε μεταγραφή από τρίτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ΡΙΚ στην τηλεόραση του Λόγου
- Την Ειρήνη Χαραλαμπίδου που επίσης μεταγράφηκε στο Λόγο και μετά εξαφανίστηκε για αρκετά χρόνια από την TV
- Τον αείμνηστο Βλάση Μπονάτσο με το Κλειδί στο Χέρι και το "Φορτώστε"
- Τη γιορτή του Αγ. Σπυρίδωνα που ήταν σχολική αργία επί προεδρίας Σπύρου

5 Απρ 2008

Keep Burning

Στις αρχές της βδομάδας ζητήσαμε από εσάς, τους επισκέπτες της Φουκούς, να ψηφίσετε ποιά θα πρέπει να είναι η μελλοντική μας δραστηριότητα όταν σταματήσει οριστικά η λειτουργία της Φουκούς. Στις 2 μέρες που διάρκεσε η ψηφοφορία, ψήφισαν 69 άτομα.


Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μόνο 1 άτομο ζήτησε να ασχοληθούμε με τα Αθλητικά και το Κυνήγι και μόλις 4 άτομα με την Κηπουρική και το Περιβάλλον. Επίσης χαμηλά ποσοστά κατέλαβε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την πνευματική σειρά του Σίγμα "Μίλα Μου".


Αρκετοί από εσάς, ποσοστό γύρω στο 15%, θα ήθελαν αν μας δουν να συνεργαζόμαστε τις Πατάτες του ΡΙΚ, ενώ στην πρώτη θέση των προτιμήσεων σας ισοβάθμισαν η επιλογή δημιουγίας Κυπριακού ερασιτεχνικού site πορνό και το ενδεχόμενο συνέχισης της Φουκούς θέτωντας σε κίνδυνο τις ζωές μας (Άραγε θέλουν να μας ξεφορτωθούν;).


Στη Γενική Συνέλευση του blog που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, έγινε ανάλυση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας και εκφράστηκαν ανησυχίες για την ετυμηγορία των επισκεπτών. Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα χαμηλά ποσοστά που πήραμε σε σοβαρά κοινωνικά θέματα όπως είναι ο αθλητισμός, το περιβάλλον και η θρησκειά (Μίλα Μου).


Κατόπιν σοβαρής συζήτησης μεταξύ των Ψηστών αποφασίσθηκε όπως η Φουκού συνεχίσει επ' αόριστο τις δραστηριότητες της, μέχρι νεωτέρας. Η δημιουργία site soft-porn με ιθαγενείς Κύπριους/Κύπριες ερασιτέχνες - μοντέλα κρίθηκε ιδιαίτερα δύσκολη για να υλοποιηθεί στο παρόν στάδιο και γι' αυτό μπήκε στο ράφι. Προσωρινά τουλάχιστον...

4 Απρ 2008

Μακεδονία: What's in a name

Σε ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε όλο το διεθνή Τύπο με τίτλο "What's in a name", σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ (FYROM), προχώρησε το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) την Τετάρτη 2 Απριλίου. Στην καταχώρηση, που έχει δημοσιευτεί σε μεγάλες εφημερίδες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως στην “Ουάσιγκτον Ποστ” και τη “Νιου Γιορκ Τάιμς”, στους “Τάιμς” του Λονδίνου, στη γαλλική “Μοντ” κ.ά. γίνεται ενημέρωση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και καλούνται οι χώρες αυτές να συνδράμουν στην εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.
Από την άλλη πλευρά οι "λατρεμένοι γείτονες" εξαπολύουν τη δική τους προπαγάνδα μέ όποιο τρόπο μπορούν (μέχρι και cartoon με τον Borat σκαρφίστικαν).
Η Ελλάδα ευτυχώς δεν κόλωσε και έκανε χρήση του βέτο κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ στον ΝΑΤΟ.

"Άνοιξε" η Λήδρας

Άνοιξε χτες (και μετά έκλεισε, και μετά ξανάνοιξε) το οδόφραγμα της οδού Λήδρας μετά από 45 χρόνια. Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος μήκους 70 μέτρων περίπου εντός της νεκρής ζώνης που "ενώνει" τα οδοφράγματα στις δύο πλευρές, και στήθηκαν λυώμενα σημεία ελέγχου ταυτοτήτων / διαβατηρίων, όπως υπάρχουν και στα υπόλοιπα σημεία διελευσης στην πράσινη γραμμή (και όπως υπάρχουν στα σύνορα μεταξύ χωρών).

Ουσιαστικά τίποτε δεν άλλαξε στην Κύπρο. Κρατάω όμως τα θετικά συναισθήματα των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί (γιατί πήγαν χωρίς την προτροπή κανενός, μόνο με ειρηνικές προθέσεις), και συνεχίζω να ελπίζω.



Υπάρχουν και χειρότερα (?)

2 Απρ 2008

Απο τους γιατρούς στους κτιστάες

Διεξήχθησαν την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008 εκλογές για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας. Κατά την διεξαχθήσα ψηφοφορία οι 28 υποψήφιοι έλαβαν κατά σειρά προτίμησης τους πιο κάτω σταυρούς προτίμησης.

1) Μιλτιάδης Νεοφύτου 601
2) Τζιοβάνης Χριστάκης 594
3) Νικολάου Νικ 569
4) Ιωάννου Φώτος 444
5) Πέτρου Πέτρος 435
6) Τσαγγάρης Χρίστος 431
7) Χαραλάμπους Νίκος 424
8) Αντωνίου Κόκος 378
9) Καραμαλλάκης Μάριος 378
10) Λεωνίδου Ανδρέας 366
11) Μυλωνάς Στέλιος 366
12) Σουππουρής Πέτρος 339
13) Καϊάφας Σωτήρης 337
14) Χρίστου Κώστας 328
15) Χρυσάνθου Παύλος 314

16) Αριστοδήμου Δάφνης 288
17) Δημητρίου Φίλιππος 267
18) Κτενάς Στέλιος 228
19) Γεωργίου Χρύσανθος 217
20) Αργυρού Πάμπος 205
21) Φάντης Ανδρέας 149
22) Θεοδούλου Ξένιος 148
23) Ζυμαράς Αντώνης 142
24) Δανός Γιώργος 65
25) Διαμαντίδης Ευάγγελος 44
26) Χριστοδούλου Νικόλας 44
27) Χατζηβασίλη Ρένος 43
28) Μούζουρος Νίκος 42

Συνεπώς οι 15 πρώτοι, σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού, θα αποτελέσουν την Νέα Διοίκηση του Σωματείου για την προσεχή διετία, οι δε υπόλοιποι δεκατρείς είναι επιλαχόντες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το Δ.Σ. Συμβούλιο της Ομόνοιας αποχωρούν μετά από πολυετή παρουσία πολλοί γνωστοί παράγοντες του Λευκωσιάτικου σωματείου. Ο λαός της Ομόνοιας, αφού έκρινε ότι η προηγούμενη Διοίκηση απέτυχε στα καθήκοντα της, κατάφερε να φέρει (σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον) την πολυπόθητη αλλαγή. Μετά την παραίτηση του τέως προέδρου Δώρου Σεραφείμ, οι γιατροί Άγις Ιακωβίδης και Λώρης Κυριάκου αποφάσισαν να μη διεκδικήσουν θέση στο νέο Δ.Σ., και μετά την εκλογική Συνέλευση έχασαν τις θέσεις τους οι επίσης γιατροί Δάφνης Αριστοδήμου και Ανδρέας Φάντης αφού δεν πήραν τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Από την άλλη, ξεχωρίζεί η εκλογή των δύο γνωστών επιχειρηματιών ανάπτυξης γης Μιλτιάδη Νεοφύτου και Χριστάκη Τζιοβάννη (κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις σε ψήφους), καθώς επίσης και η επανεκλογή των γνωστών παραγόντων Νικ Νικολάου και Σωτήρη Καϊάφα.

Οι developers άρχισαν αμέσως δουλειά λαμβάνοντας σημαντικά μέτρα στρατηγικής σημασίας. Πληροφορίες της Φουκούς αναφέρουν ότι η νέα διοίκηση άρπαξε αμέσως το μυστρί, τον πηλό και το τούβλο και άρχισε σκληρή δουλειά χτίζοντας τα θεμέλια και τα τείχη της νέας Ομόνοιας (αφήνοντας έξω το αποτυχημένο προηγούμενο Δ.Σ.).


Όσον αφορά το νέο ιδιόκτητο γηπέδο της Ομόνοιας, την εργολαβία του διεκδικούν επί ίσοις όροις η εταιρεία Τζιοβάννη Developers, η Κατασκευαστική Εταιρεία Μιλτιάδη καθώς επίσης και Κοινοπραξία που αποτελείται από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους χτίστες φανατικούς οπαδούς της Θύρας 9.


Ήδη γίνονται σκέψεις για αντικατάσταση του συμβόλου της Ομόνοιας! Το γνωστό Τριφύλλι σύντομα αναμένεται ότι θα αντικατασταθεί με το Τριμύστρι (δηλαδή μυστρί με 3 επιφάνειες). Επίσης, το γνωστό σύνθημα που ηχούσε για χρόνια στις κερκίδες των οπαδών της Ομόνοιας "Ομόνοια, Λαός, Πρωτάθλημα" θα αλλάξει (αφού η Ομόνοια έπαψε από καιρού να διεκδικεί πρωταθλήματα) και από τώρα και στο εξής θα γίνει "Ομόνοια, Land, Developers". Η Φουκού εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες με το νέο λογότυπο της νέας Ποδοσφαιρικής Εταιρείας της Ομόνοιας, καθώς επίσης και φωτογραφίες με τους Μούσα Μγκούνι, Νικόλα Γεωργίου και Μάγκνο Μοσελίν να προβάρουν τις νέες στολές της ομάδας που θα φορεθούν στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Το πρώτο βήμα για αλλαγή στην Ομόνοια άρχισε να πραγματοποιείται. Αυτό που απομένει τώρα να δούμε είναι αν οι Developers θα τα καταφέρουν καλύτερα από τους γιατρούς.

1 Απρ 2008

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΦΟΥΚΟΥ


Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Φουκού αναστέλλει τις δραστηριότητες λόγω απειλών κατά της ζωή μας από άγνωστα άτομα που προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν από άρθρα της Φουκούς.

Μετά από σοβαρό προβληματισμό και σκέψη αποφασίσαμε ότι δεν επιθυμούμε να ρισκάρουμε την σωματική μας ακεραιότητα για το Blog, αφού πάνω από όλα είναι η υγεία μας, τόσο σωματική αλλά και ψυχολογική. Όπως ίσως θα προσέξατε, το τελευταίο διάστημα επιλέξαμε να αραιώσουμε την καταχώρηση άρθρων αφού η ψυχολογική μας κατάσταση και ηθικό ήταν πολύ χαμηλά.

Η Φουκού σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να προσβάλει οποιοδήποτε κόμμα, ιδεολογία ή άποψη. Στόχος μας ήταν να σχολιάζουμε με χιούμορ διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, κάτι όμως που παρεξηγήθηκε από κάποια ανώριμα φανατισμένα μυαλά.

Ευχαριστούμε τους 25,000 και πλέον επισκέπτες για την στήριξη και την βοήθεια τους στους 4 μήνες λειτουργίας της Φουκούς.