25 Ιαν 2009

Τα εγκλήματα του Αττίλα

Δεν εκπλάγηκα από τες αποκαλύψεις του τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς στις 22/1/2009 και την παραδοχή του ότι σκότωσε εν ψυχρώ 10 Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους το 1974. Λίγο πολύ γνωρίζαμε τι έγινε το 1974 στην πατρίδα μας, και παρά τις ελπίδες που τρέφουμε για 35 χρόνια ότι κάποιοι από τους αγνοούμενους μας κάπου ίσως να ζουν ακόμα, βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι πιθανότητες να τους ξαναβρούμε ζωντανούς είναι λιγοστές. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για δικούς μας ανθρώπους που συνελήφθησαν εν ζωή και κρατήθηκαν αιχμάλωτοι αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ. Ίσως κάποιοι από αυτούς να περιλαμβάνονται στους 10 που αναφέρει ο ηθο(?)ποιός.

Χτες δημιούργησα συμβολικά και ένα Group στο facebook με σκοπό να εγείρω το θέμα του Αττίλα Ολγκάτς που συγκλονίζει την Κύπρο τα τελευταία 24ωρα. Ξέρω ότι οι πιθανότητες να βγει κάποια άκρη στην υπόθεση αυτή είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, να βρεθούν οι αγνοούμενοι, να φύγουν οι έποικοι, να αποχωρήσει ο κατοχικός στρατός ή τελοσπάντων να αντιστραφεί οποιοδήποτε από τα αρνητικά επακόλουθα της εισβολής. Όμως με κανένα τρόπο δεν πρέπει να αφήσουμε να κουκουλωθεί αυτή η μαρτυρία του Ολγκάτς (έστω και αν έγινε κατά λάθος), και οφείλουμε να αποτρέψουμε τη συγκάλυψη που επιχειρεί εκ των υστέρων να πλασάρει η Τουρκία και ο ίδιος ο Ολγκάτς λέγοντας τώρα ότι η αφήγηση του ήταν φανταστική.

Αφορμή για την ανάρτηση αυτή ήταν το μήνυμα που πήρα από αναγνώστη του blog ο οποίος πιστεύει ότι η δημιουργία του Group στο facebook ήταν αχρείαστη και το μόνο που κάνει είναι να καλλιεργεί το μίσος και τον εθνικισμό στον τόπο μας, ενώ παράλληλα μου ανέφερε και περιπτώσεις στις οποίες Ελληνοκύπριοι είχαν δολοφονήσει Τούρκους και Τουρκοκύπριους.

Τα δεινά που υπέστη ο Ελληνοκυπριακός λαός, η προσφυγιά, ο ξεριζωμός και το δράμα που συνεχίζουν να ζουν οι συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε σε έκταση ούτε σε βαρβαρότητα με αυτά που μας έκανε ο Αττίλας.



Σημασία δεν έχει να καταδικαστεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος για αυτά που έκανε στη διάρκεια του πολέμου. Εξάλλου δεν γνωρίζουμε καν τις συνθήκες υπό τις οποίες "υποχρεώθηκε" - όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε - να σκοτώσει. Οφείλουμε όμως να καταδικάσουμε τα εγκλήματα πολέμου με τα οποία παραβιάστηκε πολλάκις το Άρθρο 13 της Συνθήκης της Γενεύης που αφορά τη μεταχείριση αιχμαλώτων πολέμου. Σημασία για μας έχει να γίνουν γνωστές οι θηριωδίες που έλαβαν χώρα το 1974 εις βάρος 19χρονων παιδιών που πολεμούσαν για να κρατήσουν τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους. Το χρωστάμε σε κάποιες ψυχές.




*Απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ. Περιλαμβάνει τόσο την αρχική συνέντευξη του Ολγκάτς όσο και την ανασκευή των δηλώσεων του. Αργότερα, ο Τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι ο Ολγκάτς κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κύπρο υπηρέτησε μόνο στα μαγειρία της μονάδας του καθαρίζοντας πατάτες.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει μερος στον κοσμο που οταν υπαρχει πολεμος να μην γινονται τετοια πραγματα!!!!πριν το 74 εμεις σκοτωνομασταν μονοι μας! μαλλον σκοτωναν καποιοι δηθεν πατριωτες τους γειτονες και τους συμπατριωτες τους και δεν μιλω για τουρκοκυπριους. κανενας ομως δεν ειχε το θαρρος να βγει και να πει κατι. στην υποκρισια ειμαστε πρωτοι. δεν νομιζω να υπαρχει κανενας που πιστευει οτι ζουν ακομα αγνοουμενοι.

Ανώνυμος είπε...

sta matia ton epanaprosegiston.

Ανώνυμος είπε...

Ekamasin polla thzie oi tourtzoi alla tzie emois tous pio pollous pou eskotosamen stin paramitha(peripou 100 Toxnites me polla mora )laxtarousan mes ton lakkon(drastes tris fasistes akrodeksioi toxnites)pou tous ethafkamen.aman thelis tzie onomata ton kopelion kseroumen ta.

Sike είπε...

ναι ρε πουπανινοί μου ναι, πέτε μας τζιαι ποιοι *αρκέψαν* τες φασαρίες. Τζιαι επιτέλους, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΑΣΤΕΝ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;;;

ΤΖΙΑΙ ΜΕΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΠΟΥΝΙΕΣ

Όσο για τον Ολγκάτς ρε φάιαρ, εν έshει τίποτε, μεν καταλιέστε. Ήταν σενάριο ταινίας που σκέφτεται να παίξει, είπεν ο άθρωπος, τζιαι έθελεν να δει τες αντιδράσεις του κοινού. Όι καλό ενομίσετε εν παλαβός τζι έφυεν του έτσι κουβέντα... τσκ τσκ

Ανώνυμος είπε...

ρε ανώνυμοι, μα τωρά είμαστεν σοβαροί?

επειδή κάποιοι δικοί μας εσκοτώσαν (είτε σε περίοδο πολέμου, είτε πριν τον πόλεμο), πρέπει να συγχωρέσουμε όλα όσα μας εκάμαν οι τούρκοι και να τους πούμε ότι καλά μας εκάμαν και έπρεπε να μας κάμουν κι'άλλα?

ρεεεεεεε! εσκοτώσαν, εβιάσαν, εξεριζώσαν πόλεις ολόκληρες, εδολοφονήσαν γυναικόπαιδα και άοπλους αιχμάλωτους!

τι σημασία έχει τι εκάμαν οι δικοί μας? όπως καταδικάζουμε τους τούρκους, το ίδιο καταδικάζουμε και τους δικούς μας που εκάμαν βαρβαρότητες! όμως να μην λέμε πελλάρες τωρά! οι τούρκοι μας κατέστρεψαν τις ζωές μας.

αλλά με έτσι μυαλά που κουβαλούμε, τελικά ότι και αν πάθουμε αξίζει μας...

Unknown είπε...

Πραγματικά διερωτώμαι με αυτά τα σχόλια που διαβάζω. Ακούσετε κανένα ναζί-χιτλερικό ποτέ να βγει και να πει "ξέρετε, κατά τον Β΄Παγκόσμιο, οι Σύμμαχοι έκαμαν εγκλήματα"; Νομίζετε ότι δεν έκαμαν; Πόλεμος ήταν. Ασφαλώς και έκαμαν. Αλλά οι άνθρωποι, αν μη τι άλλο, είπαν ένα συγγνώμη στην ανθρωπότητα. Οι Τούρκοι;

Όμως, εμείς οι έξυπνοι, προοδευτικοί Κυπραίοι, πρέπει να ανακαλύπτουμε τα 4 όλα κι όλα περιστατικά(Τόχνη, Αλόα, Μαράθα, Σανταλάρι) που κάποιοι αιμοσταγείς, φονιάδες, ψευτοπαλίκαρα Ε/Κ σκότωσαν Τ/Κ, και να τα κάμνουμε θέμα. Λες και αυτά τα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ αλλά ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ περιστατικά, δεν ήταν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ της Τουρκίας(έτυχε φαίνεται και εγίναν τις ημέρες εκείνες).

Κακώς, κάκιστα, αλλά ήταν αντίποινα στις σφαγές, τους βιασμούς και τις λεηλασίες από τον Αττίλα. Αν δεν γινόταν η εισβολή, ούτε ρουθούνι Τ/Κ δεν θα άνοιγε.

Απόδειξη; Ψάξτε να δούμε, από το 1960 μέχρι τις "φασαρίες" του 63, που ήμασταν και πιο δυνατοί και κυρίαρχοι και αν θέλαμε "καθαρίζαμε" τους Τ/Κ όπως ισχυρίζονται κάποιοι ότι επιθυμούσαμε, πειράξαμε κανένα Τ/Κ; ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ. Η ΤΜΤ ήταν αυτή που σκότωνε τους αριστερούς και αντι-Ντεκτασικούς Τ/Κ, όπως οι ίδιοι ομολογούν.

Κάποτε πρέπει να πάψουμε να πέφτουμε θύματα στην προπαγάνδα των πολιτικών που θέλουν να "μοιράσουν" την πίττα της εξουσίας αναίμακτα, φορτώνοντας το λαό με ανύπαρκτες ενοχές ώστε να κάμψουν το φρόνημα.

ΥΓ: Μπράβο για το group στο FB.

Ανώνυμος είπε...

@ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 25/01/2009 2:39μμ

Μπορείς να μας πεις τα ονόματαν των "κοπελιών της Τόχνης" να τους καταδικάσουμε;

Όχι τίποτα άλλο, να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι 5-6 ακροδεξιοί φασίστες με τους οποίους ο "αριστερός" Χριστόφιας θέλει να μας ταυτίσει ΟΛΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Τζαι ο Κίτας δεν έπρεπε να πάει φυλακή για τον φόνο της ουκρανής, επειδή κάποιοι στην ουκρανία εσκοτώσαν

Ανώνυμος είπε...

Κάποια σχόλια και από εμένα...

Φαίνεται ότι το μυαλό κάποιων πάει μέχρι εκέι που τους συμφέρει...
Το ότι η Τουρκική εισβολή δεν συγκρινεται με τις πράξεις κάποιων "πατριωτών" είναι δεδομένο. Όμως ελάτε που για αυτούς τους λίγους και για αυτά τα μεμονομένα περιστατικά πληρώσαμε με την εισβολή??

Γράφει ο φίλος αλιγάτορας..."Αν δεν γινόταν η εισβολή, ούτε ρουθούνι Τ/Κ δεν θα άνοιγε."

???? Και από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?? Εδώ οι πραξικοποιματίες σκότωναν Ελληνοκύπριους, στους Τουρκοκύπριους θα σταματούσαν??? Γείτονες και γνωστοί έβγαζαν πιστόλια και απειλούσαν λόγω ιδεολογίας. Είδα ντοκυμαντέρ με Τ/Κ να λένε ότι ένιωσαν ανακούφιση με τον ερχομό του στρατού καθώς άμαν σκότωναν Ε/Κ τι θα τους έκαναν αυτούς. Εσύ στην θέση τους τι θα σκεφτόσουν?

Άκουσα από ΠΡΩΤΟ χέρι μαρτυρία να μου λένε για διαταγή να καθαρίσουν ολόκληρο χωριό Τ/Κ και όταν κάποιοι συγχωριανοί παράκουσαν και τους άφησαν να φύγουν, έφαγαν ξύλο από τους "πατριώτες".

ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΝΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, αλλά μην δίνετε συγχωροχάρτι στους δικούς μας επειδή ήταν Ε/Κ.

"Όχι τίποτα άλλο, να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι 5-6 ακροδεξιοί φασίστες"

Αν ήταν 5-6 εννά ήταν καλά...Και σε ερωτώ αν πιστεύεις ότι αυτά που αναφέρονται είναι ψέματα??

Προσωπικά συμφωνώ με την δημιουργία του group στο FB και διαφωνώ με την άποψη ότι αυτό δημιουργά προβλήματα στην συνήπαρξη κτλ. Ρώτησαν τους συγγενείς των αγνοουμένων πως νιώθουν? Ότι έγινε δεν μπορεί να διαγραφεί μέχρι και την διακρίβωση του τελευταίου αγνοούμενου.

Αλχημιστής

HeathenAssault είπε...

akusame to k tuto... allo enas, duo, deka ate ekato foniaes se liga xoria k allo enas olokliros stratos na isvali se mia xora k na kani megaliteres thiriodies. eleos... episis dn pirame ta spitia ts emis.
stop telos tis imeras 3erete poso me endiaferi gia t/k k tourkous? katholu. ti k an pane st'anathema oloi? entha xasume tpt spudeus epistimones. stamatiste na yperaspizete ta 'adelfia' sas p tixeni na ine i pio skatoratsa p ypir3e pote giati me aidiazete.
afta p lete mono psefto-proodeftikoi mporun na ta pun, p taxa k kala tn idate idealistes k protoporoi.

gregoris είπε...

για τα εγκλήματα του τουρκικού ξέρουμεν, για τζίνα όμως των ε/κ παλληκαρκών πάνω σε άμαχους;

Υπάρχουν εκθέσεις του ΟΗΕ γι' αυτά τα εγκλήματα. Αξιοθρήνητη η στάση εκείνων των ε/κ που αρνιούνται να παραδεχτούν αυτά τα πράγματα

...Όμως την εποχή εκείνη το πιο φονικό σύστημα ήταν αυτό των ομήρων. Δηλαδή οι ένοπλες ομάδες μιας κοινότητας συλλάμβαναν μέλη της άλλης κοινότητας και τα είχαν φυλακισμένα για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι συλλήψεις ήταν συχνά αυθαίρετες, δηλαδή αφορούσαν άτομα που δεν απειλούσαν κανένα. Η κατάσταση ήταν χαώδης, η μια κοινότητα ζούσε δίπλα στην άλλη σε όλο το νησί, για κάποιους όλα τα μέλη της άλλης κοινότητας ήταν ύποπτα. Από τα μέλη των ομάδων που προέβαιναν σε συλλήψεις μερικοί λειτουργούσαν ως κράτος εν κράτει. Κάποιοι όμηροι τελικά απολύθηκαν, άλλοι μαθεύτηκε ότι συνελήφθησαν αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ. Αν μέλη της κοινότητας που κρατούσε τους ομήρους σκοτώνονταν σε μάχη ή δολοφονούνταν εν ψυχρώ, τότε για τους δεσμοφύλακες αυτοί οι όμηροι ήταν τα πιο "πρόχειρα" εξιλαστήρια θύματα της εκδίκησης. Τους περισσότερους ομήρους συλλάμβαναν οι ένοπλες ομάδες των ε/κ διότι ήταν οι περισσότεροι και ισχυρότεροι, έλεγχαν σχεδόν το σύνολο του νησιού και το οδικό δίχτυο. Οι τ/κ πιο δύσκολα μπορούσαν να αρπάξουν ε/κ, οι απαγωγείς περιορίζονταν στις παρυφές των περιοχών τους...
...Ακούστε τα εγκλήματα είναι γεγονότα, ούτε ξεγίνονται, ούτε ξεχνιούνται ούτε αποκρύβονται. Από εμάς ως κοινότητα αναμένεται να διαχωρίσουμε τις ευθύνες μας από τους αυτουργούς. Εγώ ως ε/κ και ως επιστήμονας ιστορικός απευθύνομαι στους τ/κ και τους ιστορικούς τους, λέω πως ναι, πράγματι, αυτά διέπραξαν ομοεθνείς μου, αλλά η κοινότητα μου ως σύνολο δεν ευθύνεται και τους ζητώ να δεχτούν και εκείνοι ό,τι έπραξαν οι αντίστοιχοι δικοί τους, να επέλθει μια κάθαρση στο παρελθόν για να κοιτάξουμε προς το μέλλον.

Ρολάνδος Κατσιαούνης

Ανώνυμος είπε...

Αμαν ρε τζαι σεις γιατι εθυμοθήκετε??
Εν ηξερετε οτι εν της μοδας να δηλωνεις "ουδετερος"?? Τι κι αν οι αλλοι σφαγιασαν εκατομμυρια απο το Εθνος σου, τι κι αν εκαναν εισβολη("ειρηνευτικη επιχειρηση" ειναι πιο in) και ακομα κρατουν το 40% της χωρας σου! Τιποτε κουμπαρε, σιωπα γιατι τζαι εσυ φταιεις!

Α τζαι στους τουρκο"κυπριους" ο,τι και να τους εκαμαν ηταν λιγο. Θυμηστε μου ποιοι εκαναν πλατες στους εγγλεζους κατα τη διαρκεια του αγωνα της ΕΟΚΑ("εθνικιστικη τρομοκρατικη οργανωση" αν θελεις να εισαι cool) αλλα και σε ολη την αγγλοκρατια??

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
τς τς τς εθνικιστικα συνθηματα...

Ανώνυμος είπε...

Aligatora eipes oti otan eixame to pano xeri den espase routhouni,kseris to oti o Samson epezen mappan me tin kkelen enos tourkokypriou mes tin Omorfitan to 1963. oso gia tous tourkous sigoura to 1974 ekanan pio polla apo oti emois stin Toxni.
Egrapsa gia tin Toxni giati kai aftoi exoun singenois pou theloun na kseroun gia tous anthropous tous.
O polemos panta exi xideotites kai apo tes dio plevres.

Unknown είπε...

Φαίνεται ότι ορισμένοι εν απλά πολύ καλοί Χριστιανοί... Επειδή οι Τούρκοι πράκτορες μαζί με ακροδεξιούς Τ/Κ σκότωναν τα ΑΔΕΡΦΙΑ μας το '63 όταν έγινε η ανταρσία, θεωρούν ότι εμείς θα έπρεπε να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο.

Ξεχνούν φαίνεται ότι αν δεν ήταν ο Σαμψών - που καταδικάστηκε από την Ιστορία για τη μετέπειτα δράση του - αλλά και ο κάθε Σαμψών, τόσο το 1955/59 όσο και το '63, σήμερα είτε θα λέγαμε "yes sir", είτε θα φορούσαμε φέσι.

Αντί να γεμίσει η "ΦΟΥΚΟΥ" με posts συμπάθειας σε τούτες τες μάνες και τα παιδιά που περιμένουν ακόμα τους αγαπημένους τους, αντί να πούμε ένα ΜΠΡΑΒΟ σε τούτον τον ΗΡΩΑ που έφτυσε τον κατακτητή στα μούτρα, αντί να καταδικάσουμε το φονιά, όχι γιατί εν Τούρκος, όχι γιατί σκότωσε ΑΔΕΡΦΙΑ μας, αλλά επειδή εν ένα ΤΕΡΑΣ, ένα ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ, δίχως ίχνος μεταμέλειας, περί άλλων τυρβάζομεν.

Καταντούμε να υπερασπιζόμαστε τον Ελληνισμό της Κύπρου που έκαμε το λάθος να... επιβιώσει. Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην λέτε την Κατοχή κατοχή, δεν βοηθάει τις συνομιλίες

Ανώνυμος είπε...

NAI SOSTA prepei na to poume irineutiki epixirisi,,,ate re proodeutika arnia ante na boskete sta bouna kai paretate mas,,,to aima kyla ekdikisi zita

Ανώνυμος είπε...

11 -12 den kserw akrivws tou frevari o lillikas parousiazei to vivlio tou kai to paroysiazei o neofytou toy synagermou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

en na mas pellanoun teleia re foukoui

Ανώνυμος είπε...

Pale epathamen tin,
anti na thelw na faw ton tourko prwta thelw na gdarw toutous tou mannokypraious pou eshypsan tzai oti teloun laoun. gamw tin koinwnia mou.

Ανώνυμος είπε...

''Αν δεν γινόταν η εισβολή, ούτε ρουθούνι Τ/Κ δεν θα άνοιγε.''


Αλιγάτορα.. Ε πε αλλονα!


τουρκοσπορε αποελλισμε σεισμε είπες:

''Α τζαι στους τουρκο"κυπριους" ο,τι και να τους εκαμαν ηταν λιγο. Θυμηστε μου ποιοι εκαναν πλατες στους εγγλεζους κατα τη διαρκεια του αγωνα της ΕΟΚΑ("εθνικιστικη τρομοκρατικη οργανωση" αν θελεις να εισαι cool) αλλα και σε ολη την αγγλοκρατια??''


Παράξενο αλλά τούτη ήταν ΑΚΡΙΒΟΣ η ίδια δικαιολογία για την γενοκτονία της ρουάντα!

ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ..


Εσύ και οι ιδέες σου είναι πολύ επικίνδυνες φίλε μου..


Ps:
Αν έβρεις γιατί είσαι τουρκοσπορος κερδίζεις μια τασινόπιτα και μια σακκούλα μαιτανό

Unknown είπε...

@πιο πάνω ανώνυμος.

Αν και το επιχείρημα του "πε αλλόνα" είναι όντως αφοπλιστικότατο, αν θέλεις - και μπορείς δίχως να βρίζεις - δώσε ακόμα καμιά εξήγηση...

Ανώνυμος είπε...

@ αλιγάτορας: Θα προσπαθήσω να απαντήσω εγώ. Εκθέσεις του ΟΗΕ τις οποίες εμείς οι ίδιοι πολλές φορές επικαλεστήκαμε (π.χ. Γκάλο Πλάζα) μιλούν για 2,000 λεηλατημένα σπίτια τουρκοκυπρίων μετά το '63 (και δεν μιλάμε για απλές κλεψιές αλλά ότι αφαιρέθηκαν πόρτες, παράθυρα, κεραμίδια!) ενώ άλλα 250 σπίτια ΙΣΟΠΕΔΟΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ! Μέχρι σήμερα η ΔΕΑ (Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων) βρίσκει κόκκαλα τουρκοκυπρίων σε πηγάδια. Προφανώς δεν "πήγαν να πιουν νερό και γλύστρησαν". Και αυτά δεν συνέβηκαν το '74 αλλά κατά την δεκαετία του '60. Ούτε και τα πηγάδια αυτά βρίσκονται στην Αλοα, την Μαραθα και τον Σανδαλάρη αλλά στον Παρισινό!

Λοιπόν, για να τελειώνουμε, κανείς δεν λεει πως επειδή έκαναν και κάποιοι δικοί μας ΤΑ αίσχη, αυτό "δικαιολογεί" την τουρκική εισβολή και - ακόμη περισσότερο - την συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα κατοχή. Έπαιξαν ρόλο όμως αυτές οι σφαγές στην διασάλευση των σχέσεων μεταξύ των 2 κοινοτήτων και ΝΑΙ έφεραν κοντύτερα την τουρκική εισβολή. Σίγουρα όμως δεν την δικαιολογούν. Ούτε στην έκταση που έγινε, ούτε τις βαρβαρότητες που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της. Και ούτε δικαιολογούν την συνέχιση της κατοχής της μισής Κύπρου μέχρι σήμερα.

Τουλάχιστον όμως, να αναγνωρίζουμε τις αλήθειες και όχι να πιστεύουμε ότι... "αν δεν γινόταν η εισβολή δεν θα άνοιγε μύτη Τ/Κ". Αυτά είναι τα παραμύθια που μας μαθαίνουν να παπαγαλίζουμε, υποβιβάζοντας την νοημοσύνη μας και πλήττοντας πάνω απ'όλα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γιατί αξιοπρέπεια είναι να αναγνωρίζεις τα εγκλήματα της πλευράς σου και το γεγονός ότι υπήρχαν αθώοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και από την άλλη πλευρά (πολλοί ή λίγοι τι σημασία έχει) που χάθηκαν άδικα σε ένα σχιζοφρενικό παραλλήρημα εθνικισμού την τότε εποχή...

Unknown είπε...

Φίλε (πιο πάνω) ανώνυμε, δεν θα προσπαθήσω ούτε την αξιοπρέπειά σου να θίξω, ούτε τη νοημοσύνη σου να αμφισβητήσω - όπως έκανες εσύ. Εκείνο που θα σε καλέσω είναι να μου πεις ΜΙΑ περίπτωση που μέχρι το 1963(οπόταν και οι Τ/Κ προσπάθησαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία) υπήρξε κάποιο κρούσμα έστω και ενόχλησης Τ/Κ από Ε/Κ. Δεν υπήρχε φίλτατε, διότι πολύ απλά, τα περιστατικά που αναφέρεις είναι μετά το 1963. Μετά που η εξτρεμιστική οργάνωση ΤΜΤ, με την καθοδήγηση του Γραφείου Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας, με στελέχη τους "κυρίους" με τους οποίους σήμερα συνομιλούμε (Ντεκτάς, Ταλάτ), αποφάσισαν να στραφούν ενάντια στο κράτος και τη δημοκρατία.

Και είναι οι ίδιες εκθέσεις του ΟΗΕ στις οποίες αναφέρεσαι που καλούν την Κ.Δ. να αναλάβει δράση ώστε να επανέλθει η ομαλότητα. Δράση η οποία ήταν αδύνατο να ληφθεί χωρίς να υπάρχουν απώλειες, ιδιαίτερα όταν τα προβοκάτσια ήταν στην ημερήσια διάταξη της ΤΜΤ, που δεν δίσταζε ακόμα και Τ/Κ να θυματοποιήσει. Εκτός κι αν έπρεπε να κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα και να βλέπουμε να σφαγιάζεται ο Ελληνικός πληθυσμός της νήσου;

Δεν θέλω να χαρακτηρίσω αφελές, αλλά τουλάχιστον είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, να πιστεύει κάποιος ότι οι όποια αντιπαλότητα μεταξύ Τ/Κ και Ε/Κ έφερε την εισβολή. Η εισβολή(που εξακολουθεί να υφίσταται για όσουν λησμονούν) είναι αποτέλεσμα της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής, των αιμοσταγών σχεδίων των Τούρκων στρατηγών και πολιτικών, σχέδια τα οποία εκπονήθηκαν από τη δεκατία του '50 κιόλας(διέρρευσαν οι εκθέσεις) για διχοτόμηση της νήσου.

Αφορμή, ήταν η προδοσία της χούντας των συνταγματαρχών κι όχι κανένα επεισόδιο μεταξύ Τ/Κ και Ε/Κ, όπως κάποιοι θέλετε να μας παρουσιάζεται. Δολοφονίες Τ/Κ έγιναν το 1974, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ την εισβολή, αφότου σφαγιάσθηκαν, απήχθησαν, βιάστηκαν και βασανίστηκαν τα αδέρφια μας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, στην Αμμόχωστο, την Κερύνεια, την Μόρφου.

Όσο προοδευτικοί κι αν κάποιοι αρέσκονται να είναι, είναι καλό, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, να διατηρούν τις εικόνες του 1974 και να μην έρχονται 35 χρόνια μετά να προκαλούν με τη στάση τους, διότι "έτσι προστάζουν σήμερα οι πολιτικοί ταγοί και τα κόμματα"...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ aligatoras. Χαίρομαι να συζητώ με επιχειρήματα και σε διαβεβαιώ ότι ούτε την αξιοπρέπεια σου ούτε την νοημοσύνη σου (προσωπικά εσένα) θέλω να προσβάλω. Μιλούσα γενικά λέγοντας ότι, η "εικόνα" που συστηματικά και για χρόνια προβάλλεται συλλογικά προς εμάς τους Ε/Κ ότι δεν έσπασε μύτη Τ/Κ πριν το 74 και ότι περίπου η πλευρά μας ήταν "αθώες περιστερές" όλα αυτά τα χρόνια και ήλθε απλά ένα πρωϊ η Τουρκία και μας έκανε εισβολή επειδή ...μας ζήλευε (όπως ΠΡΑΓΜΑΤΙ λένε στα σχολεία σε κάποιες περιπτώσεις) ή το πολύ - πολύ επειδή η χούντα έκανε το πραξικόπημα (και ΜΟΝΟ γι' αυτό τον λόγο) όντως είναι κάτι που πλήττει την νοημοσύνη μας. Επαναλαμβάνω ότι δεν μιλούσα προσωπικά για εσένα αλλά για το πως εγώ αντιλαμβάνομαι την εικόνα που η πλευρά μας προσπαθεί για χρόνια να μας πλασάρει. Μιλούσα για την προσωπική μου αν θέλεις αξιοπρέπεια και νοημοσύνη.

Βλέπω ότι έχεις μετατοπίσει "χρονικά" το επιχείρημα σου ότι δεν πειράχτηκε ούτε ένας Τ/Κ. Προηγουμένως έλεγες ότι κανένας Τ/Κ δεν είχε πειραχθεί πριν το 74. Τώρα ζητάς να σου πω αν πειράχθηκε κάποιος πριν το 63. Άρα να θεωρήσω πως δέχεσαι ότι όντως κάποιοι Τ/Κ "πειράχτηκαν" μεταξύ 63 - 74; Αν ναι, άυτό είναι θετικό. Όσο για το πριν το 63, προφανώς θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για 'σένα αν μάθαινες ότι η "άσπιλη" κατά τα άλλα ΕΟΚΑ κατά το 55 - 59 σκότωνε και Τ/Κ (εκτός από Ε/Κ "προδότες"). Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που τα "θύματα" της ΕΟΚΑ Ε/Κ και Τ/Κ ήταν (και είναι επιβεβαιωμένο από όλες τις πλευρές) αριθμητικά πολύ περισσότερα από τους Άγγλους! Και μην μου πεις ότι όλοι αυτοί ήταν προδότες. Γιατί προφανώς οι "επιχειρήσεις" της ΕΟΚΑ κατά τις οποίες επιβαίνοντες αυτοκινήτων μασκοφόροι της οργάνωσης, έριχναν χειροβομβίδες μέσα από ανοικτές πόρτες Τ/Κ καφενείων σκοτώνοντας κόσμο αδιάκριτα, μάλλον δεν γίνονταν για να εκτελεστούν συγκεκριμένοι "προδότες" Τ/Κ, έτσι δεν είναι;

Μιλάς για "δράση" κατά της Τ/Κ ανταρσίας που "ήταν αδύνατο να ληφθεί χωρίς να υπάρχουν απώλειες". Πέραν του γεγονότος πως το πιο πάνω θυμίζει έντονα τις¨"δικαιολογίες" των Αμερικανών και των Ισραηλιτών για "παράπλευρες απώλειες" στο Ιράκ και στην Γάζα αντίστοιχα, μπορείς να μας εξηγήσεις κατά πόσον οργανώσεις τύπου Σαμψών ("άντρες" του οποίου "έκαμναν σκοποβολή" πάνω σε άμαχους Τ/Κ που περπατούσαν στους δρόμους Τ/Κ συνοικιών της Ομορφίτας) ή επιχειρήσεις όπως της Ε/Φ του Γρίβα στην Κοφίνου (όπου ολόκληρο χωριό ισοπεδόθηκε από βολές αρμάτων και πυροβολικού) μπορούν να ενταχθούν στα πλάισια της "νόμιμης δράσης" που επικαλείσαι);

Εν πάσει περιπτώσει, δεν θέλω να ρίξω με ΚΑΝΕΝΑ τρόπο τις ευθύνες για την τραγωδία της Κύπρου στην πλευρά μας. Άλλο προσπαθώ να κάνω. Είναι αλήθεια η αναφορά σου σε σχέδια του ειδικού γραφείου πολέμου της Τουρκίας, στην ΤΜΤ, σε διχοτομικά σχέδια των Τούρκων από το 50 κλπ. Αλλά γιατί δεν μιλάς και για το σχέδιο Ακρίτας με αρχηγό του τον ίδιο τον Μακάριο (πρόσφατες δηλώσεις Χρ. Χριστοδούλου) και τις επίσημα εκπεφρασμένες θέσεις του Μακαρίου (βλ. επιστολή του προς Γ. Παπανδρέου) ότι "ουδέ προς μιαν στιγμήν επίστευσεν" ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποτελούσε την λύση του Κυπριακού έστω και αν υπέγραψε τις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου. Να μην βλέπουμε λοιπόν τα πράγματα μέσα από τον στρεβλωτικό φακό της ωραιοποίησης. Γιατί η πλευρά μας, εξοπλίζοντας και οργανώνοντας παραστρατιωτικές ομάδες μετά το 63, κάθε άλλο παρά ήθελε να "υπερασπισθεί" την Κυπριακή Δημοκρατία από την ανταρσία των Τ/Κ. Να ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ είναι που θέλαμε την Κυπριακή Δημοκρατία για να πετύχουμε την ένωση (ομόφωνο ψήφισμα και της βουλής μας μετά το 63). Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Όπως και οι Τ/Κ ήθελαν να την διαλύσουν για να πετύχουν την διχοτόμηση/διπλή ένωση.

Από όσα λέω πιο πάνω, προφανώς δεν εξισώνω της δύο πλευρές ούτε και υποστηρίζω ότι η "οποιαδήποτε αντιπαλότητα Ε/Κ - Τ/Κ έφερε την εισβολή" όπως λες ότι ισχυρίζομαι. Η αντιπαλότητα όμως αυτή, δεν ήταν απλά "η οποιαδήποτε αντιπαλότητα" αλλά μια πολύ ΥΠΑΡΚΤΗ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αντιπαλότητα. Μια ένοπλη σύγρουση μερίδας εξτρεμιστών και από τις 2 πλευρές που προκάλεσε δυστυχώς σφαγές αμάχων. Μια "αντιπαλότητα", για την οποία (όπως προκύπτει από όσα αναφέρω πιο πάνω και άλλα πολλά που δεν μας παίρνει ο χώρος να γράψουμε εδώ) ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ. Αυτή λοιπόν η "διαμάχη", ή "αντιπαλότητα" ή ο άδικος χαμός αμάχων ή όπως θές πέστην, για την οποία δεν είμαστε - επαναλαμβάνω - άμοιροι ευθυνών ΚΑΙ εμείς, δεν "έφερε" μεν την εισβολή αλλά έδωσε στην Τουρκία το πρόσχημα να εισβάλει και το τέλειο άλλοθι γι' αυτήν (το πραξικόπημα χρησιμοποιήθηκε από την Τουρκία απλά ως το "αποκορύφωμα" ή η σταγόνα που δήθεν έκανε το ποτήρι να ξεχειλήσει). Αυτό που "έφερε" την εισβολή ήταν η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και η υλοποίηση των μακρόχρονων σχεδίων της για διχοτόμηση της Κύπρου.

Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι να λέμε ότι "δεν πειράχτηκε Τ/Κ", και ότι η πλευρά μας ήταν παντελώς αθώα, υπάρχει μια απόσταση, δεν νομίζεις; ΤΕΡΑΣΤΙΑ απόσταση. Και δεν εξυπηρετεί αν μη τι άλλο τους σκοπούς της διαχρονικής αρετής της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, να στηρίζουμε μέχρι σήμερα αυτό το τεράστιο ψέμα.

Unknown είπε...

Φίλε μου ανώνυμε, το επιχείρημά μου δεν το έχω μετατοπίσει ούτε κατά ένα "ι", ούτε βέβαια και "χρονικά".

Έγραψα στο πρώτο μου σχόλιο:

(...)Απόδειξη; Ψάξτε να δούμε, από το 1960 μέχρι τις "φασαρίες" του 63, που ήμασταν και πιο δυνατοί και κυρίαρχοι και αν θέλαμε "καθαρίζαμε" τους Τ/Κ όπως ισχυρίζονται κάποιοι ότι επιθυμούσαμε, πειράξαμε κανένα Τ/Κ; ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ. Η ΤΜΤ ήταν αυτή που σκότωνε τους αριστερούς και αντι-Ντεκτασικούς Τ/Κ, όπως οι ίδιοι ομολογούν.(...)

Και επ' αυτού εξακολουθώ να επιμένω. Δεν είχε κανένα σκοπό η Ε/Κ κοινότητα να βλάψει τους Τ/Κ και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την περίοδο 60-63 όπου δεν το έπραξε αν και είχε κάθε ευχέρεια.

Μιλάς για τον Νίκο Σαμψών και τις επιχειρήσεις του. Ο Σαμψών το 1963 είχε χαρακτηριστεί ως ο "ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΤΑΣ" αφού με τη δράση του κατάφερε να αποκρούσει την Τουρκανταρσία. Δράση για την οποία τον τίμησε ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΕΛ!!!

Πρέπει άραγε να θυμίσω ότι τότε δεν υπήρχε Εθνική Φρουρά στην Κύπρο; Ότι οι όποιες ανταρσίες, οι δολοφονικές, αντιδημοκρατικές και συνωμοτικές ενέργειες των Τουρκοκυπρίων αντιμετωπίζονταν από αυτές τις ένοπλες ομάδες, όπως του Σαμψών; Ομάδες που κράτησαν τότε ζωντανό τον Ελληνικό πληθυσμό της Κύπρου απέναντι στην εξοπλισμένη σαν αστακό ΤΜΤ.

Εδώ έρχεται και το σχέδιο "Ακρίτας". Είναι ΨΕΥΔΟΣ ότι ως σκοπό είχε την εξόντωση των Τ/Κ. Αντιθέτως, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕ την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και ταυτόχρονα του Κυπριακού ΚΡΑΤΟΥΣ(Τ/Κ και Ε/Κ) απέναντι στα σχέδια της Τουρκίας και των εδώ εκπροσώπων της πολιτικής της. Γι' αυτό άλλωστε έχαιρε και της έγκρισης του Μακαρίου, του Κληρίδη, του Γιωρκάτζη(που συμμετείχε ενεργά), του Λυσσαρίδη(που είχε και ένοπλη ομάδα) και όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ακόμα και του ΑΚΕΛ, του οποίου του εκφραστικό όργανο, η "Χαραυγή", τους χαρακτήριζε ως "Υπερασπιστές της Πατρίδας" και "Δυνάμεις του Νόμου".

Επιτέλους, σε αυτό τον τόπο έγινε ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ. Δεν μπορεί 35 χρόνια μετά να επιμένουμε να βάφουμε το άσπρο-μαύρο, να ενσπείρουμε τις τύψεις και την ηττοπάθεια, απλά και μόνο για να γίνει ευκολότερη η αποδοχή του "μοιραίου". Όσοι πολιτικοί "κουράστηκαν" από την κατοχή, ας αποχωρήσουν και να αφήσουν σε άλλους το μέλλον της πατρίδας μας.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά, ούτε το άσπρο προσπαθώ - όπως άλλοι - να κάνω μαύρο, ούτε τύψεις και ηττοπάθεια προσπαθώ να ενσπείρω, ούτε - πολύ περισσότερο - να κάνω δήθεν ευκολότερη την αποδοχή του "μοιραίου". Το τελευταίο το θεωρώ και προσβλητικό. Λέω κάποια πολύ απλά πράγματα:

Έγιναν εγκλήματα, χυδαία, άνανδρα και αποκρουστικά από κάποια μέλη της Ε/Κ κοινότητας κατά αθώων, αμάχων Τ/Κ; NAI έγιναν! Γεγονός αδιάψευστο. Και το 55-59, και το 63-74. Αν κάποιος δεν αναγνωρίζει το ιστορικό αυτό ΓΕΓΟΝΟΣ, λυπάμαι αλλά είτε έχει έλλειψη γνώσεων είτε θέλει συνειδητά να αποσιωπά την πραγματικότητα.

Έγιναν εγκλήματα εξίσου απαίσια και ακόμη χειρότερα από την Τουρκική πλευρά κατά αμάχων Ε/Κ; ΝΑΙ έγιναν. Και το 63-74 και κατά την διάρκεια της εισβολής, και πιο μετά ακόμη (κατά εγλωβισμένων, στρατιωτών μας στην πράσινη γραμμή, Σολωμού και Ισαάκ κλπ). Τα εγλήματα αυτά προσωπικά (όπως όλους μας) με θλίβουν, με οργίζουν και με αγανακτούν.

Δεν θα πρέπει όμως να θλίβομαι, ή θα πρέπει μήπως να "δικαιολογώ" ή ακόμα και να "χειροκροτώ" για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από Ε/Κ; Aπλά και μόνο επειδή έγιναν (όσα απ' αυτά έγιναν) ως "αντίποινα" ή επειδή τα διέπραξαν "δικοί μας"; Επειδή οι Τούρκοι διέπραξαν χειρότερα; ή επειδή ταν θύματα ήταν απλά "Τούρτζιοι" και έτσι, "έπιαν μας ο καϊλές"; Είναι δικαιολογίες σοβαρού και αξιοπρεπούς ανθρώπου αυτές; Που σέβεται την αν΄θρώπινη ύπαρξη και την ιερότητα της ζωής;

Θα πρέπει να αποκρύβω δηλαδή και να αποσιωπώ τα "δικά μας" αίσχη, μήπως και μαθευτούν ποτέ; Μήπως και με κατηγορήσουν ότι "προωθώ την ευκολότερη αποδοχή του μοιραίου";

Λοιπόν, για να τελειώνουμε: Αν από κάτι "κινδυνεύουμε" να χάσουμε ως Ε/Κ το δίκαιό μας, αυτό δεν είναι από την αποκάλυψη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ αλλά από τον φόβο της. Αν νομίζουμε ότι με το να στρουθοκαμηλίζουμε, να κρύβουμε και να αποσιωπούμε ιστορικά γεγονότα ερχόμαστε κοντύτερα στην δικαίωση, έχουμε λάθος. Αν, τέλος, φοβόμαστε ότι η αποκάλυψη της αλήθειας, θα "πλήξει τον αγώνα μας", τότε απλά ας παραδεχτούμε συλλογικά και μαζικά την απύθμενη υποκρισία μας και ας την βάλουμε να δουλέψει "υπέρ της υπεράσπισης της υπόθεσής μας".

Τότε, είμαι σίγουρος, θα δούμε χαϊρι!

Unknown είπε...

Έχω την εντύπωση πως οι στρουθοκαμηλίζοντες είναι εκείνοι οι οποίοι επιμένουν να εξισώνουν τα μεμονωμένα περιστατικά με την πολιτική μιας χώρας. Εγκλήματα Ε/Κυπρίων έγιναν και κατά Τ/Κυπρίων(όχι όμως στην κρίσιμη περίοδο 60-63) και κατά Ε/Κ, ενδεχομένως και κατά Ισπανών ή... Πορτογάλων. Το ΕΓΚΛΗΜΑ όμως που διέπραξε η Τουρκία είναι σε άλλη κλίμακα, στρέφεται ενάντια σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, αποτελεί γενοκτονία και εθνοκάθαρση και σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνεται με αυτά.

Αλήθεια, δεν διερωτάστε πως καταντούμε εξ αφορμής μιας ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ενός Τούρκου στρατιώτη ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΤΑΓΗΣ, φτάνουμε να κατηγορούμε την Ε/Κ κοινότητα για... εγκλήματα;

Έτσι για να τελειώνουμε, "χαΐρι" θα δούμε - κατά την άποψή μου - όταν αποβάλουμε την ηττοπάθεια και επιτέλους αναλάβουμε σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, διπλωματικό, ευρωπαϊκό, διαφώτισης, οικονομικό, εξοπλισμών) αγώνα με σκοπό την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πατρίδας μας από τον τουρκικό ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ και αφήσουμε κατά μέρος τις συνομιλίες με τα δίχως υπόσταση και εξουσία τουρκικά ανδρίκελα...

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι όποτε βλέπω ότι κάποιες φορές ο όμορφος και ήρεμος "διάλογος" (έστω και διά του ηλ. υπολογιστή!) έχει αποτέλεσμα και προκαλεί έστω και επιμέρους συγκλήσεις.

Συμφωνούμε λ.χ. ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ και από την "πλευρά" μας εγκλήματα κατά Τ/Κ. Αυτό μου αρκεί. Ήταν και το ουσιωδέστερο σημείο που επιθυμούσα να θίξω στην πιο πάνω συζήτηση.

Σε καμία περίπτωση τα εκατέρωθεν εγκλήματα δεν εξισώνονται, ούτε και μπορούν να εξισωθούν. Και όποιος προσπαθεί να πράξει κάτι τέτοιο, προσπαθεί απλά να τετραγωνήσει τον κύκλο. Δεν βλάφτει όμως να έχουμε υπόψη μας και εμείς οι Ε/Κ, έστω σήμερα που μπορούμε να βλέπουμε τα γεγονότα εκείνων των ημερών κάπως πιο "απόμακρα" και με τον φακό της ιστορικής, έστω, προσέγγισης, ότι ναι, έγιναν δυστυχώς εκείνα τα εγκλήματα. Και έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην διαδραμάτιση των εξελίξεων που ακολούθησαν.

Η γνώση αυτή είναι αναγκαία και πολύτιμη για 'μας. Πέστε το ανάγκη για "κάθαρση", πέστε το ανάγκη για "συλλογική αυτογνωσία". Περισσότερο ακόμη πέστε το ανάγκη για ξεκαθάρισμα των πραγματικών ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης και για απαλλαγή ακριβώς από τις όποιες ενοχές προσπαθούν κάποιοι να φορτώσουν "συλλογικά" την πλευρά μας. Γιατί η γνώση της αλήθειας (ότι ΝΑΙ μεν σκοτώσαμε και 'μεις αθώους αλλά όχι "εμείς" συλλογικά ως Ε/Κ - παρά μόνον οι συγκεκριμένοι εγκληματίες από τους οποίους κρατάμε αποστάσεις) προσφέρει τα αναγκαία επιχειρήματα καθώς και το απαραίτητο ηθικό έρεισμα στην πλευρά μας. Πράγματα που δεν μπορεί να προσφέρει η απόλυτη και ολοκληρωτική άρνηση που υφίσταται αυτή την στιγμή, όχι μόνο στο να δεχτούμε ή να αναγνωρίσουμε αλλά ακόμη και στο να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ακόμα ότι μπορεί, κάποτε, κάποιοι από "εμάς" να έκαναν πράγματα για τα οποία εμείς σήμερα ντρεπόμαστε και που αποκυρήσσουμε.

Η γνώση, πρώτα, και η απόδοχή, ύστερα, της ΑΛΗΘΕΙΑΣ αποδεικνύονται ΠΑΝΤΑ πιστοί σύμμαχοι για την πλευρά που έχει το δίκαιο με το μέρος της. Ενώ το ψέμα έχει, όπως και να το κάνουμε, κοντά ποδάρια όπως έλεγαν και οι παλιοί...

Unknown είπε...

Πραγματικά λυπούμαι φίλε ανώνυμε που εξακολουθητικά επιμένεις όχι απλά να απομονώνεις αποσπασματικά κάποια σημεία που νομίζεις ότι σε εξυπηρετούν, αλλά να μην απαντάς και στα όσα τίθενται ενώπιον σου.

Εγκλήματα της "πλευράς μας προς Τ/Κ" δεν έγιναν, όσο κι αν πασκίζεις να το αποδείξεις. Επιμένεις να μην απαντάς πως και γιατί, η Ε/Κ κοινότητα, ούσα ισχυρή από το 1960 μέχρι το 1963 δεν πείραξε ούτε και ένα Τ/Κ. Αντίθετα, οι Ντεκτασικοί της ΤΜΤ (μέσα σ' αυτούς και ο σύντροφος Ταλάτ) εκκαθάριζαν τόσο Ε/Κ όσο και Τ/Κ σε εκείνη τη περίοδο.

Όταν οι δυνάμεις της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ αποφάσισαν μετά τη ΣΤΑΣΗ των Τ/Κ να επιβάλουν τη τάξη, ανακαλύφθηκε και η καραμέλα των "εγκλημάτων". Μάλιστα, ως εγκλήματα βαφτίστηκαν καμιά 40αριά χρόνια μετά, τότε ούτε λόγος, από ΚΑΝΕΝΑ.

Αρνείσαι να απαντήσεις για τον Σαμψών που κράτησε τον Ελληνισμό της Κύπρου το 1963/4 αντιμετωπίζοντας τους στασιαστές Τ/Κ. Αρνείσαι να μιλήσεις για το σχέδιο Ακρίτας που κατηγορείς, αλλά στην πραγματικότητα ήταν οι δυνάμεις του ΝΟΜΟΥ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν βρήκες ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ να πεις για τον ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΡΟ Ατίλα Ολγκατς που σκότωσε εν ψυχρώ 10 συμπατριώτες μας. Ούτε ένα χαρακτηρισμό για τον αιμοσταγή τουρκικό/μογγολικό στρατό, για την εισβολή, για την κατοχή.

Ούτε καν διερωτάσαι πως καταλήξαμε να συζητούμε για "εγκλήματα" όταν έχουμε μπροστά μας το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Η μόνη σου έγνοια, όπως ομολογείς, να παραδεχτούμε ότι έγιναν τάχα "εγκλήματα". Γιατί άραγε; Για να το περάσουμε σιγά-σιγά στον κόσμο; Να δημιουργήσουμε τύψεις και ενοχές; Και φυσικά για να γίνει ευκολότερη η υποχώρηση, η αντίληψη των... πραγματικοτήτων και εν μέσω ηττοπάθειας ο "οδυνηρός συμβιβασμός"...

Ευτυχώς που ο Ελληνισμός της Κύπρου έχει Ιστορική μνήμη και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να συμβιβαστεί με τα "τετελεσμένα" καμιάς εισβολής, όσες καραμέλες κι αν του δώσετε να μασήσει...

Επιβίωσε για τριάμισι χιλιάδες χρόνια και έχει πολλά ακόμα να ζήσει...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν! Φταίω! Φταίω γιατί πίστεψα πως είχα να κάνω με άνθρωπο χαμηλών τόνων που ξέρει να μιλά με επιχειρήματα. Είχα λάθος! Σου απαντώ λοιπόν σημείο προς σημείο και κυρίως με copy - paste από τα δικά σου και δικά μου σχόλια χωρίς πολλά περαιτέρω σχόλια. Απλά και μόνο ως κατακλείδα. Και ΔΕΝ θα επανέλθω γιατί δεν έχει νόημα να "συζητώ" με άτομα που αδυνατούν να αντιληφθούν το νόημα αυτών που λέει ο συνομιλητής τους.

Λες λοιπόν:

Πραγματικά λυπούμαι φίλε ανώνυμε που εξακολουθητικά επιμένεις όχι απλά να απομονώνεις αποσπασματικά κάποια σημεία που νομίζεις ότι σε εξυπηρετούν, αλλά να μην απαντάς και στα όσα τίθενται ενώπιον σου.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ...

ΛΕΣ:

Εγκλήματα της "πλευράς μας προς Τ/Κ" δεν έγιναν, όσο κι αν πασκίζεις να το αποδείξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑ!:

"Όμως, εμείς οι έξυπνοι, προοδευτικοί Κυπραίοι, πρέπει να ανακαλύπτουμε τα 4 όλα κι όλα περιστατικά(Τόχνη, Αλόα, Μαράθα, Σανταλάρι) που κάποιοι αιμοσταγείς, φονιάδες, ψευτοπαλίκαρα Ε/Κ σκότωσαν Τ/Κ, και να τα κάμνουμε θέμα"

"Κακώς, κάκιστα, αλλά ήταν αντίποινα στις σφαγές, τους βιασμούς και τις λεηλασίες από τον Αττίλα"

"Εγκλήματα Ε/Κυπρίων έγιναν και κατά Τ/Κυπρίων(όχι όμως στην κρίσιμη περίοδο 60-63)..."

ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ Ή ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ Ε/Κ; ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!

ΛΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:

"Δεν υπήρχε φίλτατε, διότι πολύ απλά, τα περιστατικά που αναφέρεις είναι μετά το 1963"

ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ:

"Δολοφονίες Τ/Κ έγιναν το 1974"

ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ:

"...όχι όμως στην κρίσιμη περίοδο 60-63)..."

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ (ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ) ΤΟ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ" ΣΟΥ! ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΑ "ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ" ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 63 (ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 63 ΩΣ ΤΟ 74) Ή ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 74;;; Ή ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑΞΥ 60 - 63 (ΑΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ); Ή ΜΗΠΩΣ...ΤΡΥΚΙΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ;;;

KAI ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ: "Επιμένεις να μην απαντάς πως και γιατί, η Ε/Κ κοινότητα, ούσα ισχυρή από το 1960 μέχρι το 1963 δεν πείραξε ούτε και ένα Τ/Κ. Αντίθετα, οι Ντεκτασικοί της ΤΜΤ (μέσα σ' αυτούς και ο σύντροφος Ταλάτ) εκκαθάριζαν τόσο Ε/Κ όσο και Τ/Κ σε εκείνη τη περίοδο". ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΔΗΛΑΔΗ; "ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ" ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 60 ΩΣ ΤΟ 63 ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ; Ε, ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΤΟΤΕ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΤΑ 4 ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ; ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ! ΤΙ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ; ΟΤΙ ΟΝΤΑΣ "ΙΣΧΥΡΟΙ" ΔΕΝ "ΠΕΙΡΑΞΑΜΕ" Τ/Κ; AΡΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΞ' ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ "ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ" Τ/Κ; ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ; Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ "ΠΕΙΡΑΞΑΜΕ" Τ/Κ ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 63 (ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΛΕΣ) ΕΙΤΕ ΤΟ 74 (ΟΠΩΣ ΠΑΛΙ ΕΣΥ ΛΕΣ) ΚΑΙ Η ΑΠΛΗ ΑΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ Τ/Κ ΠΕΙΡΑΞΑΝ; ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΑΜΕ "ΑΠΛΩΣ" ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ; ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΩ;

ΛΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: "Όταν οι δυνάμεις της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ αποφάσισαν μετά τη ΣΤΑΣΗ των Τ/Κ να επιβάλουν τη τάξη, ανακαλύφθηκε και η καραμέλα των "εγκλημάτων".

ΑΦΗΝΩ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ (Η "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" ΟΠΩΣ ΛΕΣ) ΕΙΧΕ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΑΣ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΧΑΡΙΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (ΠΕΣ'ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΝ ΟΧΙ ΝΟΜΙΚΟ). ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ. ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Ή ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ "ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ"; ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ: "Μάλιστα, ως εγκλήματα βαφτίστηκαν καμιά 40αριά χρόνια μετά, τότε ούτε λόγος, από ΚΑΝΕΝΑ".

ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΔΙΕΠΡΑΤΤΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΝΑΖΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΑΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΤΕ ΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΓΛΚΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ! ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΩΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ; ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ "ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ;

ΛΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: "Αρνείσαι να απαντήσεις για τον Σαμψών που κράτησε τον Ελληνισμό της Κύπρου το 1963/4 αντιμετωπίζοντας τους στασιαστές Τ/Κ. Αρνείσαι να μιλήσεις για το σχέδιο Ακρίτας που κατηγορείς, αλλά στην πραγματικότητα ήταν οι δυνάμεις του ΝΟΜΟΥ της Κυπριακής Δημοκρατίας".

ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΔΗΛΑΔΗ; ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ - ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ - ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΣΙΑ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ) ΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΟΧΙ. ΟΥΤΕ ΑΝ Ο ΣΑΜΨΩΝ Ή Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΜΨΩΝ "ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ" ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΤΙ: "ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΑΘΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΕΙΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΤΑΚΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ "ΗΡΩΕΣ". ΤΙΠΟΤΑ, ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΩΤΗΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΜΑΧΩΝ". ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ Ή ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΑΝ "ΕΙΧΑΜΕ" ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΜΕ Ή ΑΝ ΕΓΙΝΑΝ "ΤΥΧΑΙΑ". ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ. ΕΙΤΕ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΑΝ ΑΘΩΟ ΑΜΑΧΟ ΕΙΤΕ ΣΚΟΤΩΣΕ 1,000.

ΛΕΣ: "Δεν βρήκες ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ να πεις για τον ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΡΟ Ατίλα Ολγκατς που σκότωσε εν ψυχρώ 10 συμπατριώτες μας. Ούτε ένα χαρακτηρισμό για τον αιμοσταγή τουρκικό/μογγολικό στρατό, για την εισβολή, για την κατοχή.

Ε, ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ: "Έγιναν εγκλήματα εξίσου απαίσια και ακόμη χειρότερα από την Τουρκική πλευρά κατά αμάχων Ε/Κ; ΝΑΙ έγιναν. Και το 63-74 και κατά την διάρκεια της εισβολής, και πιο μετά ακόμη (κατά εγλωβισμένων, στρατιωτών μας στην πράσινη γραμμή, Σολωμού και Ισαάκ κλπ). Τα εγλήματα αυτά προσωπικά (όπως όλους μας) με θλίβουν, με οργίζουν και με αγανακτούν". ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ.

Ούτε καν διερωτάσαι πως καταλήξαμε να συζητούμε για "εγκλήματα" όταν έχουμε μπροστά μας το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΞΑΝΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ! KAI ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ) ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ "ΑΠΛΗ" ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ (ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ). ΚΑΙ ΤΑ "ΠΟΛΛΑ" (ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ) ΚΑΙ ΤΑ "ΛΙΓΑ" (ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ). ΔΕΝ ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΥ ΕΝΩ ΤΑ ΔΕ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ. ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΞΕΚΛΗΡΗΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΤΑ "ΔΙΚΑ ΜΑΣ" ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΑΛΛΑ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΑ ΜΑΥΡΟΓΕΡΗΜΑ!) ΕΣΤΩ ΚΑΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ! ΚΑΙ ΩΣ "ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ" ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΠΡΑΞΕ, ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ, ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ Ο ΕΓΛΗΜΑΤΙΑΣ ΑΥΤΟΣ, ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΓΙΑ ΜΕΝΑ" Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΠΡΑΞΕ. Ε ΛΟΙΠΟΝ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΟΝΤΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ "ΦΩΝΑΞΩ" ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ, ΑΠΟΣΥΝΔΕΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ) ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΤΟΥ "ΚΑΝΩ ΠΛΑΤΕΣ". ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΩ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΩ ΤΙΣ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ. ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΣΙΩΠΩ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΩ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΩ ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΩ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΑ, ΑΝΑΔΥΚΝΕΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙ'ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΠΙΕΣΕΙ" ΣΥΝΕΠΩΣ, ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΑΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΗΣ "ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΣ", ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΕΡΕΙΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ "ΕΝΟΧΕΣ" ΚΑΙ "ΠΙΕΣΕΙΣ" ΛΟΓΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΛΚΗΜΑΤΩΝ. ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΥΡΗΞΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΠ' ΑΥΤΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ - ΠΡΩΤΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ!

Η μόνη σου έγνοια, όπως ομολογείς, να παραδεχτούμε ότι έγιναν τάχα "εγκλήματα". Γιατί άραγε; Για να το περάσουμε σιγά-σιγά στον κόσμο; Να δημιουργήσουμε τύψεις και ενοχές; Και φυσικά για να γίνει ευκολότερη η υποχώρηση, η αντίληψη των... πραγματικοτήτων και εν μέσω ηττοπάθειας ο "οδυνηρός συμβιβασμός"...

ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ; Ε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΜΕΡΑ-ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ! ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ: "Σε καμία περίπτωση τα εκατέρωθεν εγκλήματα δεν εξισώνονται, ούτε και μπορούν να εξισωθούν. Και όποιος προσπαθεί να πράξει κάτι τέτοιο, προσπαθεί απλά να τετραγωνήσει τον κύκλο", ΚΑΙ ΑΥΤΟ: " Η γνώση αυτή είναι αναγκαία και πολύτιμη για 'μας. Πέστε το ανάγκη για "κάθαρση", πέστε το ανάγκη για "συλλογική αυτογνωσία". Περισσότερο ακόμη πέστε το ανάγκη για ξεκαθάρισμα των πραγματικών ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης και για απαλλαγή ακριβώς από τις όποιες ενοχές προσπαθούν κάποιοι να φορτώσουν "συλλογικά" την πλευρά μας". ΕΓΩ ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΣ (ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ..."ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ";;; ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ, ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥ "ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ";

Ευτυχώς που ο Ελληνισμός της Κύπρου έχει Ιστορική μνήμη και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να συμβιβαστεί με τα "τετελεσμένα" καμιάς εισβολής, όσες καραμέλες κι αν του δώσετε να μασήσει... ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟΥς ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ. ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΚΑΡΑΜΕΛΛΕΣ" ΠΟΥ "ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ" ΝΑ ΜΑΣΗΣΕΙ (ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ!), ΑΠΑΞΙΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΙ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ. ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ...ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΑΕΙΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, "ΚΑΡΑΜΕΛΛΕΣ". Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΥ ΛΕΩ (ΓΙΑ 3Η ΦΟΡΑ!): ΤΕΛΙΚΑ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ "ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ"; ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!

Επιβίωσε για τριάμισι χιλιάδες χρόνια και έχει πολλά ακόμα να ζήσει...

ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΚΥΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΥΡΗΞΕΙ. ΟΣΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΠΡΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΗΡΡΕΠΗΣ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ.

ΤΕΛΙΚΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ... (ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ "ΛΟΓΙΚΗ") ΜΗΠΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΙΣΑΙ "ΒΑΛΤΟΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ "ΕΝΟΧΕΣ" ΓΙΑ ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΕΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ3 ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ "ΛΥΣΕΙΣ";

ΥΓ - ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΣΤΕΙΕΥΩ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!

ΑΤΕ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ. ΑΠ'ΟΥ ΕΚΑΤΑΛΑΒΕΝ, ΕΚΑΤΑΛΑΒΕΝ...

Unknown είπε...

Θα αποφύγω τον πειρασμό να μπω στη λογική των χαρακτηρισμών, ούτε καν θα απαντήσω στα περί "δυνατότητας να συζητήσω", ή "δυνατότητας να αντιληφθώ" τα όσα γράφονται. Ελπίζω μόνο τα κεφαλαία να μην καταδεικνύουν τόσο μεγάλη απώλεια ψυχραιμίας...

Θα προσπαθήσω απλά να συνοψίσω σε λίγες γραμμές αυτά που αρνείσαι φίλε μου να δεχτείς.

Μπροστά μας έχουμε τη ομολογία μιας στυγερής δολοφονίας 10 αιχμαλώτων από Τούρκο στρατιώτη, μετά από ΔΙΑΤΑΓΗ. Όταν αυτό το γεγονός, πυροδοτεί κάποια μυαλά να σκέφτονται εγκλήματα Ε/Κ προς Τ/Κ, είναι ανησυχητικό. Διότι είναι ΑΣΧΕΤΑ. Πρόσεξε, άλλο τα εγκλήματα Ε/Κ προς Τ/Κ(μόνο φυσιολογικό είναι σε μια χώρα να γίνονται εγκλήματα) και άλλο εγκλήματα της Ελληνικής Κοινότητας της Κύπρου προς Τ/Κ. Τέτοια δεν έγιναν. (αυτό αποδεικνύει και ο τεκμηριωμένος ισχυρισμός του 60-63 αλλά δεν θέλεις να αντιληφθείς).

Αντιθέτως, ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της Τουρκίας, της ΤΜΤ ως όργανο της Τουρκίας και της ίδιας της Τ/Κ ηγεσίας ΕΓΙΝΑΝ και ΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ τόσο εναντίων Ελλήνων όσο και κατά Τουρκοκυπρίων!

Τούτες είναι οι ΜΟΝΕΣ πραγματικότητες που υφίστανται, μαζί με την ΕΙΣΒΟΛΗ και την ΚΑΤΟΧΗ και μόνο αν εμποδιστεί η διαγραφή ή παραγραφή τους θα εξασφαλιστεί η επιβίωση του Ελληνισμού. Διότι, ως γνωστόν, λαός που ξεχνά την Ιστορία του, αυτοευνουχίζεται.

Λυπάμαι που μέσα από την ανταλλαγή των σκέψεων μας δεν έχεις κατανοήσει ούτε κατ' ελάχιστον αυτά που θέλω να πω. Κρίμα, ίσως φταίω και γω, αλλά, απού κατάλαβεν όμως - όπως είπες και συ - εκατάλαβεν.