13 Μαΐ 2009

Περί Γιουροβίζιον

And we are back! Μετά από 1 σχεδόν μήνα αδράνειας (λόγω οικογενειακών, κοινωνικών και άλλων υποχρεώσεων) πυρκολούμεν πάλι την Φουκού (...we missed you too)!

Ψες έγινε ο πρώτος ημιτελικός της Γιουροβίζιον. Δεν τον παρακολουθούσα συνέχεια αλλά είδα ότι και φέτος είχε πολλούς καραγκιόζηδες: π.χ. ένας τύπος που έκανε μια τεράστια φράντζα το μαλλί του και νομίζει ότι μοιάζει του Έλβις, και ένας άλλος που θύμιζε Borat με στολή Incredibles. Επίσης εντύπωση μου έκανε ο πολυδιαφημισμένος Βούλγαρος που έχει τάχατες (όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Τασσος) μοναδική φωνή! Άκουσα μεθυσμένους τουρίστες που τραγουδούν karaoke στο Bedrock με πολύ καλύτερη φωνή.

Από τις 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό θυμάμαι:
- την Τουρκάλλα τσιηφτετελλο-Σιακκίρα (aka Χατιτζέ),
- το ανιαρό αραπο-εβραϊκό ντουέτο του Ισραήλ,
- μιαν typical ξανθή σουηδέζα
- την συμπαθητική μεν, XXXXL δε Μαλτέζα Κιάρα που συμμετέχει στη Γιουροβίζιον από τον καιρό που πήγαινα δημοτικό. Χαρακτηριστικά η Κιάρα ήταν η μόνη που βγήκε εντελώς μόνη της στη σκηνή ...μάλλον δεν χωρούσαν άλλοι.

Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το προσθέσω αργότερα.

Τώρα για τον δεύτερο ημιτελικό, σίγουρα θα έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μας οι συμμετοχές της Κύπρου και της Ελλάδας. Προσωπικά το τραγούδι του Σάκη δεν μου γεμίζει το μάτι για την πρώτη θέση ...αλλά αν έχει κι'άλλους καραγκιόζηδες όπως εψές, τίποτε δεν αποκλείεται.



Όσο για τη Χριστίνα Μεταξά και τον Κωλολάμπη μας ...είχα γράψει παλιότερα ότι "πάει ξεβράκωτη στα αγγούρια". Τελικά, τώρα που είδα και το βίτεο από τες πρόβες με την Χριστίνα να βγαίνει ξυπόλυτη στη σκηνή (και τες πατούσες της μαυρισμένες που την ξημαρισιάν), το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι στέλλουμεν την μιτσιά ξυπόλυτη στ' αγκάθια.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

welcome back

euroβύζιon είπε...

στέλλουμε στη γιουρβίζιον ένα αδύνατο τραγούδι, χωρίς καν το απαραίτητο promotion

το διαλέξαμε μόνο επειδή μας άρεσκεν ο αδερφός της τραγουδίστριας

είμαστεν για .......

την Γιουροβίζιον φέτος θα την κερδίσει η Τουρκία

nic είπε...

επαντρευτήκετε, εγεννήσετε? να σας ζήσουν - τζι εσείς μαζίν τους!

όσο για την ευροβίζιον, έθελεν τα τζι έπαθεν τα η μιτσιά (ο αρφός της μάλλον)
εν πειράζει, από αυτή την εμπειρία θα σκληραγωγηθεί (οι πατούσες της) τζαι θα φκει πιο δυνατή στην κοινωνία

BlaCk piTt είπε...

Και του χρόνου με σάνταλα, ή έστω φλιφλο...

Ανώνυμος είπε...

το μαρτύριο της μικρής χριστίνας τέλειωσε νωρίς