25 Νοε 2009

Ομόνοια & ΑΠΟΕΛ: Αν ήταν η αζούλα πούζα

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο Nuevo Campo, θυμήθηκα τις "εποχές" (...πριν 2-3 χρόνια δηλαδή), που τα ντέρμπυ μεταξύ των δύο μεγάλων της Λευκωσίας ήταν ίσως τα ασφαλέστερα παιχνίδια για να παρακολουθήσει κάποιος. Την εποχή του Μακαρείου Σταδίου δεν υπήρχε καν διαχωρισμός στις κερκίδες, και όμως σπάνια γινόταν η παραμικρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών. Ακόμα και στα πρώτα χρόνια του νέου ΓΣΠ, ο ρόλος της αστυνομίας ήταν απλά τυπικός, ενώ θυμάμε πριν 4-5 χρόνια που η Δυτική και η Ανατολική κερκίδα είχαν μοιραστεί κάθετα και Ομονοιάτες & Αποελίστες έμπαιναν στο γήπεδο από τις ίδιες εισόδους χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τα τελευταία (2 κυρίως) χρόνια, άρχισε μια αντιπαράθεση μεταξύ των οπαδών που πήρε ανησυχητικές διαστάσεις. Τα σοβαρότερα περιστατικά ήταν: η επίθεση εναντίον οπαδών του ΑΠΟΕΛ κοντά στο οίκημα της ομάδας όπου τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι οπαδός του ΑΠΟΕΛ, μετά ακολούθησε ο περσινός τελευταίος αγώνας μεταξύ των "αιωνίων" όπου οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ξυλοφόρτωσαν Ομονοιάτη και τον πέταξαν από τις κερκίδες του ΓΣΠ, και φτάσαμε στο πρόσφατο "ραντεβού" του Nuevo Campo με ρόπαλα άλλα φονικά εργαλεία που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού.

Έχω την εντύπωση ότι η ρίζα του κακού δεν είναι άλλη από τη ΖΗΛΕΙΑ.
Και εξηγούμαι...

Οι Ομονοιάτες ζηλέυουν που:
- Το ΑΠΟΕΛ πήρε αρκετά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια, ενώ η δική τους ομάδα έχει 7 χρόνια να πανηγυρίσει πρωτάθλημα,
- Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να διακριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να φτάσει μέχρι τους ομίλους του Champions League, ενώ η δική τους ομάδα έχει συνήθως φτωχή παρουσία στην Ευρώπη,
- Το ΑΠΟΕΛ πήρε λεφτά από τη συμμετοχή του Champions League, ενώ η δική τους ομάδα βασίζεται στα λεφτά της πλούσια διοίκησης της,
- To ΑΠΟΕΛ πήρε σχετικά φτηνούς παίχτες που αποδίδουν καλά στο γήπεδο, ενώ αρκετές ακριβές μεταγραφές της Ομόνοιας τελικά δεν της "βγήκαν",
- Το ΑΠΟΕΛ (όπως πιστεύουν) έχει την εύνοια της ΚΟΠ και της Επιτροπής Διαιτησίας, ενώ η Ομόνοια δεν εκπροσωπείται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ,
- Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έχουν πληθύνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια και κάνουν έντονη την παρουσία τους


από τη άλλη, οι Αποελίστες ζηλεύουν που:
- Η Ομόνοια έχει πλούσιο πρόεδρο που ξοδεύει εκατομύρια για την ομάδα, ενώ η διοίκηση της ομάδας τους τσιγγουνεύεται,
- Η Ομόνοια φέρνει ακριβές μεταγραφές και μεγάλα ονόματα, ενώ η ομάδα τους ψάχνει μόνο για παίχτες σε τιμή ευκαιρίας,
- Η Ομόνοια (όπως πιστεύουν) έχει την εύνοια της κυβέρνησης επειδή ο Χριστόφιας είναι αριστερός και Ομονοιάτης, ενώ το ΑΠΟΕΛ είναι αναγκασμένο (όπως πιστεύουν) να παλεύει μόνο του εναντίον όλων,
- Η Ομόνοια πήρε τον Μακρίδη, ενώ το ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να τον πάρει,
- Η Ομόνοια (όπως πιστεύουν) προσπαθεί να "κλέψει" παίχτες από το ΑΠΟΕΛ μόλις λήξουν τα συμβόλαια τους, ενώ φοβούνται ότι το ΑΠΟΕΛ δεν θα ξοδέψει αρκετά για να μπορέσει να τους κρατήσει

Αυτά και άλλα πολλά λέγονται μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων και συντηρούνται συνεχώς από τις ραδιοφωνικές εκπομπές, τις ιστοσελίδες και τις κουβέντες του καφενέ. Δυστυχώς όλες αυτές οι κουβέντες φουσκώνουν τα μυαλά των εφήβων οπαδών και δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα, διώχνοντας από τα γήπεδα αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο να δουν μάππα.

15 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Το μόνο που έσιει σημασία που όσα έγραψες εν τούτο

- Το ΑΠΟΕΛ (όπως πιστεύουν) έχει την εύνοια της ΚΟΠ και της Επιτροπής Διαιτησίας, ενώ η Ομόνοια δεν εκπροσωπείται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ,

Ανώνυμος είπε...

Firestarter μα εσκέφτηκες μόνος σου τούτα ούλλα τα χουμοριστικά?

Κκουλλάς είπε...

Χμμμ...εν πιο βαθιά τα αίτια. Έννεν μόνο τούτα που εκαρβουνιάσετε δαμαί, έννεν αρκετά - ικανά μάλλον από μόνα τους τα όσα αναφέρετε για να γινούν τούτες ούλλες οι ιστορίες.
Προβληματίζομαι για να καταλάβω ακόμα, αλλά νομίζω τελικά εν συνδυασμός πιο βαθιών παραγόντων που διαφορες πλευρές

seismos seismos apoelismos είπε...

Καλά ρε τωρά σοβαρομιλάτε ασπούμε εσείς??
Συγκρίνετε την απόπειρα δολοφονίας με ρόπαλο ενός οπαδού μας που βρισκόταν κάτω στο έδαφος αβοήθητος και την τύφλωση του ενός ματιού ενός οπαδού μας και την απόπειρα δολοφονία κάποιου άλλου με βενζίνη, με ένα σπρώξιμο τζαι λιο τζύλημα κάτω που τις σκάλες τις κερκίδας??
Είσαστε σοβαροί άνθρωποι να πούμε τωρά??

Τέλοσπαντων όλοι ζηλεύουν και μας μιμούνται και αυτά που γράψατε οτι ζηλεύουμε από τους χομονοιάτες, είναι η περίτρανη απόδειξη οτι στο μοναδικό που υπερτερούν που μας είναι οτι έχουν ένα "πάτρονο"(τον Γρουστόφια) ενώ εμείς με την αξία μας. Συγγνώμη αλλά να χαίρεται η πουτάνα του ακελ τους πάτρονους της, απ'οτι φαίνεται δεν κάνουνε και πολύ καλή δουλειά! Σλάνκ!!

ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΣΤΗΒΕΝ!

Ανώνυμος είπε...

o fanatismos ofeilete sta kommatika se sundiasmo me ta sapimena tous muala. Oi paratakseis ektrefoun stratiotakia mesa sta gipeda. Idou to kako.

Oi xoxonoiates kai apoelloulles exoun polla koina, to kuriotero einai oti einai kai oi duo tous lagoi.

φούρπος είπε...

Εν βλάκες τζιαι ηλίθιοι ούλλοι τους ανεξαιρέτως. Συγνώμη που βρίζω άλλά δεν βρίσκω άλλες λέξεις που να αποδίδουν ακριβώς αυτό που θέλω να πω. Πόσο μίσος κρύβουν μέσα στη ψυχή τους αυτοί οι "ανθρωποι" για να κτυπούν ανελέητα τους άλλους. Ούτε τα ζώα δεν κάμνουν έτσι. Τα ζώα σκοτώνουν μόνο για να φάνε. Τούτοι σκοτώνουν γιατί είναι ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΨΥΧΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

ti psaxnete ta aitia dkiavaste ti egrapse o seismos seismos apoelismos kai tha katalavete..kai eimai me to apoel pliroforiaka alla antrepoume na to lalo aman dkiavazo oti kapios "filathlos" theori to lio sproximo je lio tjilima oti ene tpt...e pou touta pou xekinou kai kataligou sta ropala kai akoma lio sto na skotosou kapio..ouloi anexeretos omadas..

maria

seismos seismos apoelismos είπε...

Είπα οτι ενεν τίποτε, μπροστά στην απόπειρα δολοφονίας και την τύφλωση του άλλου του παιδκιού. Τι ΕΝ εκατάλαβες κόρη μου??
Εν το ίδιο να σε κουντήσω με το να σε τυφλώσω ή να σε κτυπώ με το ρόπαλο πας την κκελέ??
Γαμώτο πκιον. Ο άλλος ο μιτσίς χαροπαλεύκει στο νοσοκομείο τζαι πάλαι ήβρετε πάτημα να κατηγορείσετε το ΑΠΟΕΛ. ΓΑΜΩ ΣΑΣ ΟΥΛΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

file apoellismos seismos whatever, se brisko poli stenomialo, komplexiko alla ke adkiasero. O steven gera itan agios?

Ανώνυμος είπε...

esi ti en katalaveis akrivos?to thema ene oti ekountisa tou apoel kai etiflosa jinoi tis omonoias to thema einai oti paeis gia na deis podosfero oi gia na skotoseis ton antipalo sou epeidei esifonei mazi sou..poso diskolo en touto na to katalavete?en kaliteros nomizeis jinos pou kounta pou jino pou dernei?tin epomeni fora ena derei je jinos me ropalo..

maria

seismos seismos apoelismos είπε...

Οκ, εμπορούσες πολύ απλά να το πεις τούτο, οτι το ποδοσφαίρο ενεν να σκοτώσεις τον αντίπαλο σου επειδή διαφωνεί μαζί σου τζαι οι να κατηγορείσεις αποκλειστικά το ΑΠΟΕΛ και να πεις οτι ντρέπεσαι μάλιστα. Εσύ ντρέπεσαι ή εμείς που έχουμε οπαδούς σαν εσένα που απλώς δηλώνουν ΑΠΟΕΛ και δεν ξέρουν καν τι σημαίνουν τα αρχικά του.
Όταν, ΟΤΑΝ τους δέρουμε τζαι εμείς με τα ρόπαλα κι εκείνοι είναι με γυμνά χέρια ΤΟΤΕ να έρθεις να μας πεις το και το τζαι θα το δεκτό. Εν μιλώ υποθετικά τζαι δεν γενικολογώ.

Ανώνυμε, εγώ πολύ αγάμητο σε βρίσκω... ΑΙ ΓΑΜΙΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Loipon re gare ...
Akou potzei apoelismos fasismos...
Esy i polli xylo efaes i e lios o nous sou mana mou.ti simenei re gare , ekountisame ton i eimaste me adia xeria.Pou pate re xtina?
An thelete polemo piene sti prasini grami, na sas dw tziame re koroues.Giati en pate stous tourkous na kamete ta pallikarka a? A kai kati allo , to stomataki sou men to anoigeis toso polla giati sto telos tha mpei tpt mesa kai tha pellaneis... gare

xxx

Ανώνυμος είπε...

το νόημα από τα σχόλια σας είναι ότι...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΘΕΣΗ. όλοι φταίμε, αποελίστες και ομονοιάτες, πάρτε το χαμπάρι και σταματήστε να μαλώνετε...

Ανώνυμος είπε...

re seisme apoerlisme!!!!!en se vallo pano pou 12 xronon alla an eisai.....eisai fasistas..ratsistis....anorimos tziai ilithios!!!!!kai xonepse to olan...o grivas..o xitler kai o mousolini epethanan!!!!kathisterimene neoxazi!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

και ο σταλιν ο τροσκι και εσού εννα πεθανεις