20 Απρ 2010

Οι νέες Διαπραγματευτικές Ομάδες του Κυπριακού


Σύμφωνα με δημοσιέυματα σε εφημερίδες, μετά την εκλογή του ο Έρογλου προτίθεται να συμπεριλάβει στη Τ/Κ διαπραγματευτική ομάδα του Κυπριακού τον Ραούφ Ντεκτάς. Μετά από διερεύνηση του θέματος το foukou.blogspot.com αποκαλύπτει όλα τα μέλη που θα στελεχώσουν τη νέα διαπραγματευτική ομάδα των Τ/Κ.

1. Ραούφ Ντεκτάς.
2. Ασίλ Ναδίρ, επιχειρηματίας.
3. Αττίλα Ολγκάτς, ηθοποιός και βετεράνος στρατιώτης της Τουρκικής εισβολής.
4. Κενάν Ακίν, πρώην Υπουργός του ψευδοκράτους.
5. Μακάριος Δρουσιώτης, δημοσιογράφος / ερευνητής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος Χριστόφιας ετοιμάζει σημαντικές κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα οι οποίες θα ενισχύσουν τις προσπάθειες λύσεις δημιουργώντας και αυτός με τη σειρά του μία δυνατή, έμπειρη και ποιοτική διαπραγματευτική ομάδα.

1. Γλαύκος Κληρίδης.
2. Τάκης Χατζηδημητρίου.
3. Γιώργος Λιλλήκας.
4. Κώστας Θεμιστοκλέους.
5. Ττίμης Ευθυμίου.

Διευκρινίζεται ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου ο Γιώργος Ιακώβου δεν περιλαμβάνεται στην Ε/Κ διαπραγματευτική ομάδα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δειτε το αυτο


http://img535.imageshack.us/i/antiparakmiapoelnews.jpg/

Κυπριακόφωνος είπε...

χαχαχαχα τρομερή λίστα!

Ανώνυμος είπε...

What?

seismos seismos apoelismos είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! 5. Μακάριος Δρουσιώτης!!
Εξεχάσετε τον Καζαμία.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας από το έντυπο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας "Περί Κύπρου" βλέπουμε ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 έχει δώσει στους τουρκοκύπριους 167,28 εκατομμύρια Ευρώ!!!

Πιο αναλυτική η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ξοδέψει

* 22.62 εκ. ευρώ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Τουρκοκυπρίων.
* 117,9 εκ. ευρώ για κοινωνικές παροχές
* 1,22 εκ. ευρώ για επίδομα τέκνου και φοιτητική χορηγία
* 9,25 εκ. ευρώ για γεωργικούς παράγοντες
* 4,35 εκ. ευρώ για την εκπαίδευση
* 4,22 εκ. ευρώ για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα
* 0,26 εκ. ευρώ για τις τηλεπικοινωνίες
* 7,46 εκ. ευρώ συντήρηση μουσουλμανικών μνημείων και κατοικιών, υπηρεσία τουρκικής γλώσσας στο ΡΙΚ και συντήρηση οδοφραγμάτων.

Αρχίζοντας από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο Έλληνας Κύπριος πολίτης έχει κάθε δίκαιο να αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τον Τούρκο. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ είναι ο Έλληνας που πληρώνει και συντηρεί εδώ και τόσα χρόνια τα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας, περιμένει για να εξυπηρετηθεί μέχρι και πολλούς μήνες σε αντίθεση με τους προνομιούχους Τούρκους.

Συνεχίζοντας με τις κοινωνικές παροχές είναι αδιανόητο να δίνονται τόσα εκατομμύρια ευρώ σε συντάξεις, κοινωνικές ασφαλίσεις κλπ σε Τούρκους οι οποίοι ουδέποτε τήρησαν τις υποχρεώσεις τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν εκατοντάδες άνεργοι Έλληνες που δεν δικαιούνται ή τους παραχωρείται με μεγάλη καθυστέρηση το ανεργιακό επίδομα ή διαφορετικές οικονομικές βοήθειες από το Γραφείο Ευημερίας.

Απίστευτο είναι και το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δώσει 9,25 εκ. ευρώ για την συντήρηση φραγμάτων, συστημάτων άρδευσης και παροχής νερού σε κατεχόμενα χωριά. Και ας περιμένουν οι δικοί μας αγρότες βοήθεια σε δύσκολες εποχές. Και σαν μην έφτανε όλο αυτό το κράτος ξοδεύει 4,22 εκ. ευρώ για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα. Οπόταν η σημαία που φωτίζεται στον Πενταδάκτυλο γίνεται με δική μας συνεισφορά!!! Επιπρόσθετα ο Έλληνας Κύπριος που πληρώνει κανονικά την ΑΗΚ με τους νέους λογαριασμούς επιβαρύνεται και το πρόστιμο της εταιρείας από την Ευρώπη.

Υπερπρονόμιο για τους "κακόμοιρους" και "απομονωμένους" Τουρκοκύπριους είναι και η πληρωμένη από το κράτος φοίτηση τους σε ιδιωτικά σχολεία και η δωρεάν μεταφορά τους από τα κατεχόμενα προς το σχολείο!!! Αλήθεια αν κάποιο Ελληνόπουλο θελήσει να φοιτήσει σε ένα ιδιωτικό σχολείο θα πάρει έστω και την ελάχιστη οικονομική βοήθεια από το κράτος;

Το πιο τραγικό από όλα είναι η χορηγία τέκνου που δίνεται!!! Προφανώς για την κυβέρνηση μας δεν υπάρχει καθόλου ο κίνδυνος για δημογραφική αλλοίωση του νησιού.

Για όλα τα πιο πάνω ωφελήματα των Τουρκοκυπρίων η Κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε καμμιά περικοπή, σε αντίθεση με τους πολίτες που εδώ και τόσα χρόνια πληρώνουν κανονικά την φορολογία τους, τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και τις κοινωνικές τους ασφαλίσεις. Επιπρόσθετα εκτός από τις αποκοπές που θα δεχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι Έλληνες Κύπριοι είναι έτοιμοι να πληρώσουν τουλάχιστον 7 ευρωλεπτά περισσότερα την βενζίνη για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Κυπριακή Δημοκρατία.