27 Δεκ 2007

Ο Μακαριότατος


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' στο Χριστογεννιάτικο μήνυμα του κάλεσε τους πολιτικούς να σταματήσουν να κάνουν τα πάντα για την άγρα ψήφων. Πριν λίγο καιρό ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει ότι μετά τις προεδρικές εκλογές θα διαμορφώσει νέο σχέδιο Λύσης στο Κυπριακό το οποίο θα προωθήσει στην ΕΕ και τον ΟΗΕ, με σκοπό να το επιβάλουν στην Τουρκία.

Συγνώμη Μακαριότατε αλλά ο τελευταίος που "δικαιούται" να μιλά για εκλογές και ψήφους είστε εσείς. Εσείς που με μόλις 5% των ψήφων στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές και με διάφορα μαγειρέματα, σκευωρίες, αποχωρήσεις απο την εκλογική διαδικασία, μυστικές συμφωνίες και άλλες αντί-δημοκρατικές διαδικασίες εκλεγήκατε στο αξίωμα που κατέχετε. Όλα αυτά τα ξεχάσατε ? Εμείς όχι.

Επίσης Μακαριότατε η εκκλησία δεν έχει λόγο στην πολιτική αφού ο εθναρχικός της ρόλος έχει παρέλθει προ πολλού. Οι ιερωμένοι της Κύπρου έχουν ασφαλώς το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους για το εθνικό πρόβλημα. Χρειάζεται, όμως, να γίνει κατανοητό ότι με την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά περισσότερο μετά τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και την ανάπτυξη των πολιτικών θεσμών, ο εθναρχικός ρόλος που προσπαθεί να εισαγάγει εκ νέου σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος, έχει παρέλθει.

Μακαριότατε επικεντρωθείτε στα εκκλησιαστικά θέματα (και τις επενδύσεις) και αφήστε την πολιτική για τους πολιτικούς, όσο άσχετοι και εάν είναι. Φυσικά κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος "πληρώνει" τους πολιτικούς με το ίδιο νόμισμα αφού όλοι θυμόμαστε την εμπλοκή των κομματικών μηχανισμών στις Αρχιεπισκοπικές για εκλογή του τότε Επισκόπου Κύκκου Νικηφόρου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βρε βρε ο Χριστοδουλισμός βρήκε μιμητές. Δεν μας τον στέλνετε πάνω για αντικαταστάτη;