6 Φεβ 2008

Η χρονιά του αρουραίου - 鼠

Για όσους δεν το γνωρίζουν, αύριο 7 Φεβρουαρίου 2008, το ένα πέμπτο (1/5) σχεδόν του πλυθησμού της γής (οι Κινέζοι), θα γιορτάσουν τον ερχομό του νέου (Κινεζικού) έτους. Σύμφωνα με την Κινέζικη αστρολογία το έτος αυτό (που θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2009), θα είναι η Χρονιά του Αρουραίου (鼠)...

Η χρονιά του Αρουραίου:
Αποτελεί την αρχή ενός κύκλου από δώδεκα ζώδια που διαρκούν ένα χρόνο το κάθε ένα (δηλαδή επαναλαμβάνεται κάθε δώδεκα χρόνια). Οι Κινέζοι αστρολόγοι δήλωναν πάντα ότι είναι η κατάλληλη εποχή για να αρχίσει μια δουλειά δημοσίου προγραμματισμού στη οποία φυσικά πρέπει να παίρνουν μέρος άτομα που γεννήθηκαν σε όλα τα ζώδια. Άραγε είναι τυχαίο που θα έχουμε προεδρικές εκλογες από την πρώτη κιόλας βδομάδα; Μάλλον ναι, αλλά τέλοσπαντων.

Ακριβώς όπως ο καινούριος χρόνος φέρνει νέες ελπίδες, αποφάσεις και ανανεωμένη εμπιστοσύνη, έτσι και η χρονιά του Αρουραίου δίνει σε όλους πρόσθετες ευκαιρίες για μια επιτυχημένη αρχή.

Στην περίπτωση της Κύπρου το βρώμικο τρωκτικό (αρουραίος) έρχεται για να δώσει σε δεξιούς, αριστερούς, κεντρόους, επαναπροσεγγιστές, διχοτομιστές, φρενοβλαβείς και ονειροπαρμένους την ευκαιρία να αυτοπροβληθούν και να βγάλουν το άχτι τους πάνω μας φιλοδοξόντας να μας δελεάσουν με υποσχέσεις που όλοι ξέρουμε ότι δεν θα υλοποιηθούν (εκτός και αν έχουν οι ίδιοι προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό ή οικονομικό συμφέρον).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και τα φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα που μπορεί να συμβούν στην χρονιά του Αρουραίου ίσως μελλοντικά αποτελέσουν τον σπόρο για νέες καταστάσεις που θα συντρίψουν αργότερα τον κόσμο. Ευελπιστούμε ότι η διαδικασία αυτή δεν θα είναι τόσο επώδυνη όσο ακούγεται.

Τι μας συμβουλεύουν οι αστρολόγοι:
Εκτός αν το ζώδιό σας είναι ένα από τα λίγα που συγκρούονται με του Αρουραίου, διαλέξτε τη χρονιά του για να ξεκινήσετε μια μακρόχρονη υποχρέωση σχετική μ' εσάς και την οικογένειά σας ή ίσως και μια επιχείρηση.

Αλλαγή σπιτιού τόπου διαμονής ή οικογενειακή μετανάστευση, είναι από τα θέματα που ευνοούνται αυτή τη χρονιά. Για ζητήματα όμως που αφορούν μόνο εσάς και το σύντροφό σας επιλέξτε μια χρονιά που να είναι πιο κατάλληλη συγκεκριμένα για το δικό σας ζώδιο. Όσον αφορά το θέμα των εκλογών, οι αστρολόγοι κάνουν τους κινέζους... Ίσως η λύση (μετά τις εκλογές) να είναι τελικα η οικογενειακή μετανάστευση(?).

Τελικά ίσως να μην είναι τυχαίο που πολλοί από τους φετινούς υποψήφιους φατσάρουν λίγο ποντικομούτσουνοι. Κάτι μου λέει ότι η "νέα μακροχρόνια αρχή" που θα φέρει η χρονιά του τρωκτικού στην Κύπρο, θα μας μείνει αξέχαστη...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Erkete h xronia tou arouraiou kai feugei h xronia tou shoirou, h xronia ths kyprou mas !

Ανώνυμος είπε...

OREA I KINEZOU.

Ανώνυμος είπε...

αν βγει ο χριστόφιας θα μεταναστεύσω στην κίνα!

ctrl-alt-backspace είπε...

Δε μου λέτε ψήστες, εσείς βάλατε τη φωτιά στο ΡΙΚ;

Ανώνυμος είπε...

H EKDIKISI INE PIATO PU SERVIRETE KRIO.

O THEOS SIXORI, I FOUKOU POTE.

misharos είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ