10 Φεβ 2008

Αποκατάσταση της αλήθειας

Τήρησε την υπόσχεση της η εφημερίδα "Πολίτης", και στο σημερινό της τεύχος (σελίδα 115) γίνετε αναφορά στο blog μας σαν την πηγή των εικόνων με θέμα "DNA Matching" που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο θέμα αυτό - το οποίο μας είχε αναστατώσει το περασμένο σαββατοκύριακο - αναφέρθηκε χθες και ο Μαρίνος Νομικός στη σελίδα BlogMania του περιοδικού "TV Mania" (για όσους δεν το γνωρίζουν ή ζουν στην Ουγκάντα, κυκλοφορεί με το Φιλελεύθερο του Σαββάτου).

Σαν bloggers εκφράζουμε και πάλι την ικανοποίηση μας. Μόνο και μόνο η αναφορά στην πηγή του υλικού αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης των ιδεών μας, και δίνει πρόσθετη αξία σε αυτά που δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο. Παράλληλα μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε γνωρίζοντας ότι κάποιοι ρίχνουν κάπου - κάπου μια ματιά στη σελίδα αυτή επειδή βλέπουν πράγματα που τους αρέσουν (κάποιες φορές τουλάχιστον).

Εκτός από τη σελίδα "Blog Mania" του Νομικού στο TV Mania, τόσο η εφημερίδα "Πέστα" του Δημήτρη Μάμα, όσο και η εφημερίδα "City" του Δία αφιερώνουν αρκετό χώρο στις σελίδες τους προβάλλοντας κάποιες άξιόλογες δημοσιεύσεις από blogs (αναφέροντας πάντα την πηγή προέλευσης/έμπνευσης τους). Ελπίζουμε να συνεχίσουν με αυτή την τακτική, και ευλπιστούμε ότι η City θα αρχίσει επιτέλους να προβάλλει περισσότερο τα Κυπριακά blogs (παρά τα Ελλαδικά) αφού είναι πιο κοντά στη νοοτροπία των αναγνωστών της, και πιστεύουμε ότι θίγουν, σχολιάζουν και καυστηριάζουν θέματα που αφορούν όλους μας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΙΤΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ COPY/PASTE ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗ ΣΙΤΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΕΛΛΙΔΗ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΝ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΑ :)

Κομσομόλος είπε...

Η city είναι η πιο πολιτική και μάλιστα μονόπλευρα πολιτική εφημερίδα στην Κύπρο. Όσοι ανοίξουν τα μάτια τους θα το καταλάβουν εύκολα...

Δίας βλέπετε, και αντιΑΚΕΛισμός, πάνε πακέτο...

haha είπε...

Δυστυχώς κανένα από τα κυπριακά ΜΜΕ δεν κατόρθωσε να μείνει ανεπηρέαστο από πολιτικές επιρροές. Ειλικρινά δεν ασχολήθηκα πολύ με την City. Απλά ήταν η πρώτη κυπριακή εφημερίδα που είδα να βάζει αποσπάσματα από blogs και μου άρεσε αυτή η κίνηση, μέχρι που κατάλαβα ότι είναι μόνο από Ελλαδικά blogs που δεν έχουν και πολύ σχέση με την Κυπριακή πραγματικότητα.
Εμένα ο Δίας μου δίνει την εντύπωση ότι είναι Τασσικός και τα βάζει με όλους τους άλλους

ctrl-alt-backspace είπε...

Η City εξ όσων ξέρω "αντιγράφει" από την Athens Voice και την LiFO (ελληνικές freepress). Οι Ελληνικές όμως εφημερίδες (A/V & Lifo) είναι πιο οργανωμένες. Σου παρέχουν blog στον δικό τους server αλλά τα copyrights τα παίρνει η εταιρία και όχι ο συντάκτης. Φυσικά η λογοκρισία πάει σύννεφο αφού είναι σε .gr όνομα χώρου.

Ξεκίνησε ελπιδοφόρα η City πάντως. Τώρα άστα...

ΥΓ πριν ένα-δυο μήνες είχε αφιέρωμα στα κυπριακά blogs.

Ανώνυμος είπε...

Ε ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΕΧΟΥΝ ΤΖΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑ!! ΑΝΤΙακελ ΟΛΕΕΕ
ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕΙΟΔΩΤΕΣ
ΜΕΙΚΑΚΟΝ ΤΟΥ ΤΕΡΖΗ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟΥ ΓΡΙΣΤΟΦΚΙΑ
ΕΝΑ ΣΑΣ ΚΑΜΕΙ ΜΥΝΗΣΗ ΑΝ ΤΟ ΜΑΘΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι "προοδευτικοί" ενοχλούνται από την κριτική στο ΑΚΕΛ. Νομίζουν ότι βρίσκονται στην Κούβα ή στην πρώην (ευτυχώς) ΕΣΣΔ! Παιδιά, αποδεχθείτε το: με τον Πρόεδρο που βγάλαμε, γελάει όλη η διεθνής κοινότητα. Σε λίγο, όλοι θα ακούνε για Κύπρο και θα φεύγουν τρέχοντας. Αλήθεια, στη Βόρεια Κορέα θα πάει επίσημη επίσκεψη στους εκεί "συντρόφους";