16 Φεβ 2008

Ευχαριστούμε που μας αντιγράφετε

"...Φίλε και βέβαια γνωρίζουμε τι θα πει δεοντολογία και την χρησιμοποιούμε καθημερινά στη δουλειά μας. Ειλικρινά εάν ξέραμε ότι οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία άλλου να είσαι σίγουρος ότι δεν θα φτάναμε να πρέπει τώρα να δικαιολογούμαστε. Δεν είμαστε άνθρωποι που κλέβουμε και δεν αναγνωρίζουμε (Ουτε εγώ ούτε ο Άκης - οι παραγωγοί)..."

Αυτά μεταξύ άλλων ήταν η απάντηση-απολογία των συντελεστών της εκπομπής του ΡΙΚ 1 "Πατάτες Αντινακτές" στο παράπονο μας για την κλοπή συγκεκριμένου άρθρου από την Φουκού και την προβολή του στις Πατάτες (1/2/2008) χωρίς να αναφερθεί τουλάχιστον η πηγή. Την ικανοποίηση μας για την απολογία αυτή ανέφερε ακόμη και ο Μαρίνος Νομικός στη στήλη Blog Mania του σημερινού περιοδικού TV-Mania (με το Φιλελεύθερο του Σαββάτου).

Δυστυχώς η ικανοποίηση μας δεν κράτησε για πολύ. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι τις ψεσινές Πατάτες επαναλήφθηκε το ίδιο φαινόμενο, αφού αυτή το φορά οι Πατατάριες έκλεψαν μεγάλο μέρος του κειμένου μας με τίτλο Πρόγραμμα Υποψηφίων Προέδρων που είχαμε δημοσιεύσει στις 14/1/2008.

Η αλλαγή κάποιων λέξεων ή προτάσεων από δικά μας κείμενα δεν τους καθιστά ούτε δημιουργούς, ούτε πνευματικούς ιδιοκτήτες του κειμένου. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Είναι ξεκάθερο πλέον ότι οι Πατατάριες δεν ξέρουν να αναγνωρίζουν, δεν ξέρουν τι σημαίνει δεοντολογία και είναι ανακόλουθοι των λεγόμενων τους. Το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ.




Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον φίλο minustv για την ετοιμασία του βίντεο.

Update 16/2 ώρα 22.15:
Αισθάνομαι την ανάγκη να προσθέσω ότι, γνωστός εκδότης εφημερίδας είχε ζητήσει την άδεια μας για να δημοσιοποιήσει το θέμα της αυθαίρετης χρήσης υλικού του blog μας από το ΡΙΚ και τον ΠΟΛΙΤΗ, αλλά εμείς είχαμε αρνηθεί με σκοπό να μην δοθούν διαστάσεις στο θέμα. Ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουμε τη στάση μας.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den exun ipothesi

ctrl-alt-backspace είπε...

Το μόνο θετικό είναι ότι για να σας αντιγράφουν σημαίνει ότι κάνετε καλή δουλεία (κατά τη γνώμη μου καταπληκτική). Πολύ θα ήθελα να δω τι άλλες πατάτες σας έγραψαν στο mail (αλλά αυτό δεν είναι δεοντολογικά σωστό)

Ανώνυμος είπε...

paidia xalarwste. ta keimena tou blog sas kukloforoun mesw email k pou8ena ma pou8ena den anaferetai oti einai apo edw. opote polloi mporei na thn pathsoun, h na thn...patathsoun :p

Ανώνυμος είπε...

isos? isos?? san klenoun kanonika kai me to nomo kai eseis lete isos? kiniste tous mia agogi!!

Ανώνυμος είπε...

roxannne, oi syntelestes ths ekpomphs diavazoun to blog ! kai esy laleis oti mporei na epiasan tyxaia me email to keimeno ?

sovareftou !

to rik en gematon ppoushlamaes

Ανώνυμος είπε...

esto kai ean epiran to kimeno me email, den eprepe na to parusiasun os diko tus.
tora pu tha alaxi i kivernisi, o neos proedros tu rik tha diorthosi ola ta kaka.

BlaCk piTt είπε...

Γιατί οι πατάτες να κάνουν κάτι τέτοιο? Δε θα έχαναν τίποτα αν έβαζαν απο κάτω ότι το συγκεκριμμένο κομμάτι είναι εμπνευσμένο από τη Φουκού...
Εξάλλου είχε γινει ξανά τέτοιο θέμα, γιατί να το διακινδυνεύσουν?
Η μόνη λογική εξήγηση είναι το ότι δεν ήξεραν ότι το αρθρο προερχόταν από τη Φουκου... (πράγμα δυσκολό καθώς απόδειξαν ότι επισκεπτονται την ιστοσελίδα...


VISIT MY SITE:
www.freewebs.com/world-is-not-enough

Ανώνυμος είπε...

i usia ine oti to ekanan 2 fores.
tin proti fora malista paradektikan oti AFERESAN apo tis photografies tin diefthinsi tis foukous.

ΣΙΕΦΤΑΛΙΑΣ είπε...

ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΓΡΑΨΑ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ

ctrl-alt-backspace είπε...

Βρήκα και τον περιβόητο κώδικα δεοντολογίας. Αντιγράφω κάποια ενδιαφέροντα σημεία

-Το ήθος, η αξιοπρέπεια και εντιμότητα, η διαγωγή, η συμπεριφορά και το επαγγελματικό επίπεδο των λειτουργών θα πρέπει να είναι της υψηλότερης δυνατής στάθμης.
-σέβονταιι και προάγουν τη δημοκρατία και τις όλες πανανθρώπινες αξίες. Σέβονται και προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων.
-Τα Μ.Μ.Ε. και οι λειτουργοί σέβονται και εφαρμόζουν το εκάστοτε ισχύον Δίκαιο που αφορά στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Εκεί που επιτρέπεται, η αναδημοσίευση από άλλη πηγή γίνεται με σεβασμό προς το συγγραφέα/δημιουργό και αναφέρεται η προέλευση.
----

@Ροξάνη
Μα και μέσω mail χωρίς αναφορά πηγής να το πήραν, οι λέξεις άλλαξαν από μόνες τους;; ακόμα και ήδη αλλαγμένο να ήταν δεν το παρουσιάζεις ως δικό σου, ειδικά αν δεν ξέρεις και σε ποιον ανήκει.

ΦΟΥΚΟΥΒΙΟΣ είπε...

MinusTv ευχαριστώ για τα αποσπάσματα του κώδικα δεοντολογίας.
Την πρώτη φορά οι πατάτες ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν για το blog μας. Τώρα τι δικαιολογία έχουν;
Δυστυχώς επαληθεύονται αυτά που γράψαμε και παλαιότερα: "...τα Κυπριακά ΜΜΕ πάσχουν από έλλειψη φαντασίας αφού τα πλείστα κεφάλια που εργοδοτούν είναι ανίκανα να παράξουν έργο από μόνα τους. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι η έλλειψη ηθικής που μαστίζει τους ανθρώπους των ΜΜΕ, η οποία τους ωθεί στην κλοπή και οικειοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησιάς των άνωνυμων bloggers..."

Ανώνυμος είπε...

eginan malakia oi patates

Ανώνυμος είπε...

Sto sxolio m edwsa apla mia diaforetikh optikh, dioti apo th stigmh pou eger8hke to zhthma mia fora prepei na einai vlakes na to kamoun k 2h. ennoeitai pws en ntroph tous an etsi egine k ennoeitai oti ti8etai 8ema sevasmou ths pneumatikhs idiokthsias ths foukous. to 8ema ths elleipshs fantasias sta kupriaka mesa einai diaxroniko dustuxws! Cheers!

Ανώνυμος είπε...

Απογοητευση για τις πατατες!
παντα διερωτομουν αν τα κλεβουν και απο που!
Μολις εμαθα!
Καλο ειναι να το δημοσιευσετε οπως σας ειπαν απο εφημεριδες.
Να μην χαριζεστε κανενος!
Να μην περνουν τα λεφτα αυτοι που δεν το αξιζουν!
ΝΑ σταματησει καποτε αυτο!