4 Φεβ 2008

Ο ιδανικός Πρόεδρος για την Κύπρο

Απομένουν λιγότερες από 2 βδομάδες από τις Προεδρικές Εκλογές 2008. Παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι φέτος είναι 9, με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι κανένας δεν διαθέτει τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά που να τον κατατάσσουν έστω και επιεικώς σαν ένα καλό ηγέτη που θα βγάλει το πολύπαθο νησί μας από τα πολλά αδιέξοδα που το ταλαιπωρούν. Κάποιοι από τους υποψήφιους διαθέτουν μερικά καλά χαρακτηριστικά, όμως δυστυχώς κρίνουμε ότι κανένας από αυτούς δεν είναι αρκετά καλός για να μας κυβερνήσει.

Το επιστημονικό επιτελείο της Φουκούς, μετά από μεγάλη έρευνα και μελέτη, κατάρτισε ένα μακρύ κατάλογο χαρακτηριστικών που θα πρέπει να διαθέτει ο Ιδανικός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες της παραϊατρικής, ερευνητικά κέντρα της Ασίας και Αμερικανούς γενετιστές, αναλάβαμε ένα μεγάλο project μοναδικό στο είδος του. Έτσι, με τη βοήθεια τόσο της επιστήμης όσο και της τεχνολογίας, συνδυάσαμε όλα τα χαρακτηριστικά, και κατασκευάσαμε ψηφιακά ένα Πρόεδρο που να τα συνδύαζει όλα. Σήμερα, η Φουκού είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει επίσημα στο Κυπριακό κοινό το πρώτο ψηφιακό μοντέλο του Ιδανικού Προέδρου της Κύπρου.



Ακολουθεί επεξήγηση των κυριοτέρων χαρακτηριστικών του Προέδρου (σε απλή κατανοητή γλώσσα):

1. Μαλλί Χριστόφια: Γκρίζο, κομμουνιστικό, ογκώδες. Προσδίδει κύρος. Είναι κατασκευασμένο από αντικραδασμικό υλικό για περισσότερη προστασία από χτυπήματα, καρπαζιές, κατραπατσιές και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

2. Κορδέλλα Ούτοπου: Μαύρη, σφιχτοδεμένη, σε ένδειξη της ετοιμότητας αλλά και της μαχητικότητας του λαού μας, που όσες φορές και αν χτυπήθηκε στους άνισους αγώνες του, συνεχίζει να μάχεται και να προσπαθεί για τη δικαίωση. Επίσης μπορεί να φορεθεί σε αγώνες τέννις σε ένδειξη εκτίμησης για τα επιτεύγματα του Μάρκου Παγδατή. Είναι εμπνευσμένη από τον ηρωισμό και την παλικαριά του John Rambo.

3. Αυτιά Κυπριακού Γαϊδάρου: Είδος που σπανίζει. Είναι μεγάλα για ενισχυμένη ακοή. Συλλέγουν όλους τους ήχους και υπερήχους στην ατμόσφαιρα και αναγνωρίζουν αυτόματα την ελληνική, τουρκική, αγγλική, γαλλική, ρωσσική γλώσσα καθώς επίσης και 42 διαλέκτους της Ινδίας, του Πακιστάν και της Σρι Λάνκα.

4. Βλέμμα Ματσάκη: Ερευνά σε βάθος την κάθε λεπτομέρεια με ιατροδικαστική ευλάβεια. Ενίωτε γυαλλίζει σκορπόντας πανικό σε εχθρούς και φίλους, ενώ ποτέ δεν δακρύζει στις δύσκολες στιγμές, ούτε και στα τηλεοπτικά διαγγέλματα.

5. Μύτη Παπαδόπουλου: Μεγάλη, σταθερή, επιβλητική, καλύτερη και από καθαρόαιμου λαγωνικού. Μυρίζεται τα πάντα και είναι ικανή να αντέξει όλες τις πιέσεις από τους τουρκόφιλους εχθρούς της Κύπρου, και όταν χρειαστεί θα πει ξανά το ΟΧΙ.

6. Βουκκούες Περδίκη: Πράσινες, οικολογικές, φουσκωμένες για να τις χαϊδεύουν όσοι τον συμπαθούν. Στολισμένες με μπόλικες ελιές, σύμβολο της ειρήνης στο νησί μας.

7. Μουστάκι Παπαδόπουλου: Λεπτό, λεβέντικο, καλλιτεχνικό, περιποιημένο. Έχει διπλό συμβολισμό. Συνδυάζει τον ανδρισμό που πρέπει να κατέχει ένας Ευρωπαίος ηγεμόνας με το οθωμανικό στοιχείου που εδραιώνεται σιγά σιγά στο νησί μας.

8. Στόμα Κασουλίδη: Ντελικάτο, πολύγλωσσο, Ευρωπαϊκό. Ικανό να χαμογελά ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες και να παραπλανεί τον εχθρό. Εκπέμπει θετική ενέργεια. Έχει τέλεια οδοντοστοιχεία και όταν φτάσει στα όρια του μπορεί να δαγκώσει! ΠΡΟΣΟΧΗ!

9. Γλώσσα Βασιλείου: Χειρίζεται άψογα 6 γλώσσες. Άμα λάχει τραγουδά κιόλας γιατί είναι πουλλαόφωνη. Εξοικοειωμένη σε κάθε είδους γεύση. Είναι έτοιμη να γευτεί ότι σκατά της σερβίρουν τα Ηνωμένα Έθνη. Extra long. Ξέρει να γλύφει πολύ καλά, και όταν χρειαστεί μπορεί να γλύψει και εκεί που έφτυνε.

10. Λαίμός Καμηλοπάρδαλης: Μακρής και ευέλικτος. Δίνει στον πρόεδρο τη δυνατότητα να εξερευνά το περιβάλλον του χωρίς να περιστρέφει ολόκληρο του το σώμα! Ένα χρήσιμο εργαλείο που απουσιάζει από τους πλείστους κύπριους πολιτικούς, των οποίων τα κεφάλια ξεφυτρώνουν κατευθείαν από το στήθος τους.

11. Γραβάτα υπερκομματική: Πολύχρωμη, δεν επηρεάζεται από πολιτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις. Το Gay design καταδεικνύει άνθρωπο ανοικτόμυαλο χωρίς αναστολές και ταμπού (ώρες - ώρες ηδονίζεται όταν του πιάνουν τον κώλο).

12. Ττέλλενο σώβρακο: Κατασκευασμένο από κράμα Τιτανίου με Ατσάλι. Παρέχει προστασία στα όργανα του ηγέτη και είναι ικανό να τον σώσει από βλήμματα όλμων ή άλλων πυραυλικών συστημάτων. Συγκρατεί τους όρχεις σε κανονκό μέγεθος ανεξάρτητα από τους πρήχτες συνομιλητές του. Στο πίσω μέρος, 12 ατσάλινες προστατευτικές ράβδοι προστατεύουν τον κώλο του ηγέτη από αιχμηρά εργαλεία αποτρέποντας όποιουδήποτε είδους διάτρηση και διατηρούν την παρθενιά του ανέπαφη.

13. Χέρι Θεμιστοκλέους: Επαναπροσεγγιστικό. Ο ιδανικός Πρόεδρος πρέπει να είναι σε θέση να απλώσει χείρα φιλίας τους Τουρκοκύπριους αδερφούς μας, στους στρτηγούς της Τουρκίας καθώς επίσης και στους Τουρκόφιλους άσπονδους φίλους της Κύπρου (βλέπε Άγγλους, Αμερικάνους, Γερμανούς, Ιταλούς, Cherrie Blair, Gerhard Schroeder, Silvio Berlusconi, Johnny Logan, Benazir Bhuto - θεός μακαρίσει την, κλπ). Επίσης το χέρι αυτό πρέπει να είναι σε θέση να υπογράψει τη λύση του πολιτικού μας προβλήματος που θα είναι προς το συμφέρον ολόκληρου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

14. Παντελονάκι Christian Dior: Ανάλαφρο, μέχρι το γόνατο, όπως προστάζει η τελευταία λέξη της μόδας. Φοριέται καλοκαίρι και χειμώνα (εάν βέβαια το επιτρέπει ο καιρός), με γόβες, ή και με casual σάνδαλο, με γραβάτα ή χωρίς.

15. Ουρά σκύλου: Μεγάλη, επενδυμένη με χοντρό μαλλί για να μπαίνει άνετα στα σκέλη κάθε φορά που ο πρόεδρος κάνει τη μαλακία του. Ο ηγέτης μπορεί επίσης να κυνηγά την ουρά του όταν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει.

16. Πόδια Σκλεναρίκοβας: Μακρυά και σέξυ. Ξεκινούν λίγο πιο κάτω από τις μασχάλες του. Ιδιαίτερα χρήσιμα στις διαπραγματεύσεις αφού μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή των συνομιλητών. Όταν χρειαστεί ανοίγουν διάπλατα επιτρέποντας σε Τουρκοκύπριους, Τούρκους, Αμερικάνους, Άγγλους, Ευρωπαίους, πολιτικούς πρόσφυγες και αιτητές πολιτικού ασύλου να τον πηδήξουν.

17. Ψηλά τακούνια: Ανεβάζουν τον ηγέτη μας πολλούς πόντους ψηλότερα. Τον φέρνουν σε Ευρωπαϊκά επίπεδα επιτρέποντας του να κοιτάζει τους ξένους ηγέτες στα μάτια σαν ίσος προς ίσον. Οι εποχές Κυπριανού - Κληρίδη - Παπαδόπουλου (όταν το μέτωπο του Κύπριου ηγέτη δεν ξεπερνούσε το κωλομέρι του Γερμανού, του Γάλλου ή της Δανέζας), ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

DIMOSIOGRAFOI-KLEFTES.
DEN EXUN IPOTHESI.

Ανώνυμος είπε...

TIN EXI MEGALI O PROEDROS i DEN EXI KATHOLU ?

ctrl-alt-backspace είπε...

Εγώ θέλω να δω και Θεοχάρους μέσα. Σαδομαζοχισμός θα μου πείτε αλλά βγάζει πολύ γέλιο!!

haha είπε...

Όσο και να προσπαθήσαμε, δεν μπορέσαμε να τον κάνουμε τέλειο. Κάποιες αδυναμίες τις έχει ο άτιμος...

Ανώνυμος είπε...

καλός μου φαίνεται. σίγουρα έχει πιο καλή φωνή από τον τάσσο. έπρεπε να τον κάμετε μουσάτο αρχιεπίσκοπο/εθνάρχη

Ανώνυμος είπε...

emena aresemou i simaia tou 4eudokratous p krata giati jiame 8a katali3oume...
TOURKOS KALOS MONO NEKROS
sry alla eprepe na to pw!