11 Μαρ 2008

Ομόνοια η άσχημη


Μετά από 5 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα ήρθε η παραίτηση του προέδρου Σεραφείμ (κατόπιν λαϊκής …και κομματικής απαίτησης). Πριν λίγες μέρες είχαμε και την παραίτηση του προπονητή Γιώργου Σαββίδη (παρά τα αισιόδοξα μηνύματα που είχε στείλει με την επιστροφή του). Αποτέλεσμα ήταν το ιστορικό σωματείο της Λευκωσίας να μείνει ακέφαλο τόσο σε Διοικητικό, όσο και σε Τεχνικό επίπεδο.

Ήταν τυχαία η παραίτηση Σεραφείμ και Όκουκα λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές;

Άραγε γιατί όλες οι προσπάθειες ανασυγκρότησης της Ομόνοιας πέφτουν στο κενό;

Είναι τυχαίο που αποφάσισαν να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μετά τις προεδρικές εκλογές;

Γιατί ο πράσινος λαός απομακρύνεται από τα γήπεδα;

Τι φταίει για την κατάντια της Ομόνοιας που τα τελευταία χρόνια βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στα σκατά;


Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το διαψεύσουν, η κομματική εμπλοκή στα διοικητικά της Ομόνοιας είναι ο κυριότερος λόγος που η ομάδα δεν πάει μπροστά. Σήμερα που οι περισσότερες Κυπριακές ομάδες (ή τουλάχιστον αυτές που ονομάζουμε «μεγάλες») λειτουργούν σε επαγγελματική βάση σαν εταιρείες, δεν μπορεί η Ομόνοια να βασίζεται στις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής του κόμματος (ή άλλων παραρτημάτων του).

Επίσης είναι παράδοξο η Ομόνοια που εκπροσωπεί το 40-45% των Κύπριων φιλάθλων να μην μπορεί να έχει το δικό της ιδιόκτητο γήπεδο ή έστω ένα αξιοπρεπές οίκημα αφού το υφιστάμενο περισσότερο μοιάζει με καφενείο παρά με ποδοσφαιρικό σωματείο του εκτοπίσματος της Ομόνοιας. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το εκάστοτε Δ.Σ. της Ομόνοιας δεν έχει όραμα και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αφού επικεντρώνεται μόνο στο άμεσο αγωνιστικό μέρος και αυτό χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες.

Ενόψει της εκλογικής συνέλευσης, οι οπαδοί της Ομόνοιας στον τελευταίο αγώνα της ομάδας τους προσπάθησαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς τους διοικούντες του σωματείου. Κάποια από τα πανώ που αναρτήθηκαν στην πράσινη κερκίδα ήταν και τα ακόλουθα:



Ο κόσμος ζητά ανανέωση με νέα άτομα, νέα μυαλά, νέα νοοτροπία. Η ανακύκλωση των ιδίων ατόμων (π.χ. Λώρης, Φάντης, Καϊάφας, Ιακωβίδης, Νικ και σία), που αναμασούν συνεχώς τις ίδιες υποσχέσεις (π.χ. ενίσχυση της ομάδας, ανέγερση γηπέδου, μεταγραφές "μπαμ", πρωταθλήματα, ευρωπαϊκή πορεία κλπ) έχει κουράσει τους οπαδούς που για χρόνια περιμένουν να δουν χαΐρι. Η ομάδα του τριφυλλιού χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια ριζική αλλαγή. Άραγε έφτασε ο καιρός η κλίκκα των αριστερών γιατρών να αφήσει τη θέση της στους επιχειρηματίες και στους τεχνοκράτες; Το μόνο ευχάριστο για τους "κινέζους" είναι ότι μετά την παραίτηση του Σεραφείμ, ο Άγις Ιακωβίδης ανακοίνωσε ότι και αυτός σκοπεύει να αποχωρήσει από τα διοικητικά της Ομόνοιας, ενώ ακούγεται ότι θα ακολουθήσουν κιάλλοι. Πιθανολογείται ότι στις εκλογές θα "κατεβούν" με διαφορετικούς συνδυασμούς οι Νικ Νικολάου και Τζιοβάννης.

Στις 26 Μαρτίου θα δούμε εάν τελικά θα "πιάσει" τόπο η γνώμη του λαού ή η απόφαση του κόμματος…

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tipote den tha allaksei stin xomonia. pale tha valei to akel tzinous pou thelei!

Ανώνυμος είπε...

kinezula etimasu

Ανώνυμος είπε...

vasika to akel elegxei tin omonoia alla enen mono toutos o logos pou panta pianoun to megalitero "tropaio". alla santa je 3ipnoun potte ta arnia apo ton ypno ton va8i...ekaman ta pano tous gia tis ekloges(etsi gia na min 3exnoun tin "anarxiki" tous fisi) alla epian sas kala arnia na ri3oun ton 4ifo ston sintrofo. telospanton makari panta na tous elegxei tzai na kamoun allo 25 xronia na piasoun tropaio. kai olo klene ta kinezakia...tzai to savvato na deis klama o laooooos(osos tous emeine dld!!)

Ανώνυμος είπε...

φίλοι μου, πάρτε το χαμπάρι. Όσο υπάρχει ο κομματισμός στον αθλητισμό μας, σωτηρία δεν υπάρχει. Είναι τραγικό να πηγαίνεις σ' έναν αγώνα και να βλέπεις πανώ με εμετικά συνθήματα, σημαίες να καίγονται και βαρβαρότητες να ξεστομίζονται. Κι όλα αυτά γιατί; Για το μεγαλείο (τάχατες...) της ομαδάρας και του κόμματος. Δηλαδή εγώ που είμαι Εδεκίτης και υποστηρίζω την Ανόρθωση, τι πρέπει να κάνω (να αλλάξεις κόμμα, ή να αλλάξεις ομάδα να μου πείτε...). Αυτά. ας αλλάξουμε επιτέλους μυαλά ρε παιδιά. Ειρήσθω εν παρόδω, καλό το άρθρο σου φίλε.

Ανώνυμος είπε...

giati mple siderakia i xoxo??
mipws simvolizei kati pou krivoun?? gt ektos to oti einai kriptofasistes..O MPAMPAS TOUS EIN APOEL!!!

Ανώνυμος είπε...

re anonimos ke loipoi guys eite "kriptofasistes" en oi souglijies eite kriptooummounia to siouro en ena ... xleuazoun tous pantes ke ta panta (apoel, omonoia, dysh, akel)..ke autos einai ke o logos pou edw ke ena mina pou ematha to blog tous, egina fanatiki anagnostria tous ... oti ki an einai en eni fanatismenoi

ΑλφαΒήτα είπε...

Γιατί ΧΟΜΟΝΟΙΑ?
το ΟΜΟΝΟΙΑ η άσχημη δεν είναι καλός τίτλος από μόνος του?

Να σημειώσω ότι ΝΑΙ, αξίζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει ιδιόκτητο γήπεδο, όμως λόγω κακού σχεδιασμού και υπερεκτίμησης της ικανότητας να επιβάλει τις παρεκκλίσεις που ζήτησε, το θέμα σκάλωσε στην Πολεοδομία.

Όμως, σύντομα μετά από κάποιες αλλαγές, αναμένεται το πράσινο φως.

Ναι ίσως, η ΟΜΟΝΟΙΑ να μην έχει το οίκημα που της αξίζει, όμως η εκκλησία δεν έδωσε ποτέ στην ομάδα αυτή δώρο, ούτε γη ούτε κτήριο...για να στεγάσει το σωματείο της.

Αν και το άρθρο με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά σημεία, ο αντι-ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΜΟΣ που εκπέμπει (ξεκινώντας από τον τίτλο), με ενόχλησε.
Φιλικά.

haha είπε...

φίλε αλφαβήτα,

Το "χομόνοια" δεν το βάλαμε ειρωνικά, ούτε από αίσθημα αντι-ομονοιατισμού. Κατ' ακρίβειαν ο αρχικός τίτλος του post ήταν "Από την Ομόνοια στη ...Χομόνοια" με στόχο να αναδείξουμε την κατάντια της ομάδας. Αργότερα μου ήρθε η έμπνευση για την "ομόνοια την άσχημη" και η δημιουργία της εικόνας αυτής. Απλά πιστεύω ότι το γνωστό πια "χομόνοια" ανταπροκρίνεται καλύτερα στις σημερινές συνθήκες και στη σημερινή "ασχήμια" της ομάδας.
Ευχαριστώ για το σχόλιο σου

Ανώνυμος είπε...

καλα συγνωμη γιατι να δωσει η εκκλησια οτιδηποτε στη χομονοια?? για να αγοραζουν Ελληνικες σημαιες να τες καφκουν οι αθεοι? εν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο...
τζαι οσο για το ιδιοκτητο γηπεδο της χιχιχι αρεσκη μου πολλα να παρνω που τζιαμε τζαι να βλεπω την αγιομενη ταμπελουα lol

Ανώνυμος είπε...

o sismos sismos xapoerlismos eipe εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο...
enno eseis pou essete re fkalete ellinikes kai svastikes fkalete eoka b ksanaktipa o prodotis zei kai ta loipa ate re kit pou jame mathe istoria istera de ti fkalete kai istera na peis gia tin OMONOIA re jai giati xOMONOIA? xapoel iparxei sto israil xomonoia pou ? en klepsa kai zilia ton xapoerliston
OMONOIA MIA ZOI OXI SIN TOURKIA KAI STIN ELLINIKI

Ανώνυμος είπε...

χαχα ναι ναι ξερουμε...ουτε Ελλαδα ουτε τουρκια ταχα. αλλα να σας γυριζει που το Εθνος σας εν το Ελληνικο "αναρχικα" τααααχα πνευματα. εν πειραζει ομως ρε παιδια ευτηχως δηλαδη για το Εθνος που αρνειστε οτι εν και δικο σας!! ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
οταν σας περασει η "αναρχικη" δοση ελατε να ξαναμιλησουμε επαναστατες του γλυκου νερου.
προδοτης ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΕΝΕΣΑΙ
ΖΕΙ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

τζαι το σαββατο ετοιμαστητε....

Ανώνυμος είπε...

tassos kai ta miala sta kagela opos egrapse enas sofos elvetos

Ανώνυμος είπε...

en pou en idete enan ti fasistomoutro ine

Ανώνυμος είπε...

ata paraitisou esi kai oi opadoi sou, ekle4es mas ta souvlakia mas tin tsiknopempti

Ανώνυμος είπε...

o trixomoulos ine sexy kai opoios ante3ei
kalitera omos na ala3i omada

Ανώνυμος είπε...

poios vlepei to lazopylo kai to makaka?

Ανώνυμος είπε...

lazopoulos 4 ever!!!