3 Ιαν 2008

Καζαμίας (Κύπρος 2008) - Α' Μέρος


Σήμερα η "φουκού" σας αποκαλύπτει τις αστρολογικές προβλέψεις της διεθνούς φήμης αστρολόγου - μελλοντολόγου Νικολέτ Κατσουριδέσκου για το πρώτο εξάμηνο του 2008.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κα. Κατσουριδέσκου έχει πάνω από 23 χρόνια πείρα στην αστρολογία και έχει προβλέψει άπειρα περιστατικά όπως: την πλαστική εγχείριση της Άντζελας Δημητρίου, την μη-εκλογή της Κάιτης Κληρίδου στις βουλευτικές εκλογές, την πτώση της Αθλητικής Ένωσης Αγίας Νάπας στη Β' Κατηγορία πέρσι καθώς επίσης και τις απολύσεις των κυρίων Σαβέφσκι, Σμούντα, Μιχαήλοβιτς, Νικοδήμοφ, Γκάλιτς, Χαόυαρντ (δύο φορές), Αντόνε, Μαντζουράκη και Όκουκα από την Ομόνοια.


Ιανουάριος
- Το ευρώ γίνεται το επίσημο νόμισμα της Κύπρου. Λόγω δυσκολιών του λαού στην προσαρμογή με το νέο νόμισμα, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπόσχεται ότι θα διατηρήσει την παράλληλη κυκλοφορία με την κυπριακή λίρα μέχρι το 2013 (εάν εκλεγεί). Με απόφαση της κυβέρνησης στρογγυλοποιούνται όλοι μισθοί των κυβερνητικών υπαλλήλων προς τα πάνω με αυξήσεις £300 τον μήνα περίπου. Η αλλαγή θα ισχύσει από το τέλος Φεβρουαρίου (εάν εκλεγεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος).

Φεβρουάριος
- Λόγω απεργίας των αεροσυνοδών της ΠΕΟ, ακυρώνονται 7 ναυλωμένες πτήσεις του ΔΗΣΥ από Λονδίνο την ημέρα των προεδρικων εκλογών.
- Στον 1ο γύρο των εκλογών ο Χριστόφιας καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 34%. Δεύτερος είναι ο Παπαδόπουλος με 29%, και τρίτος ο Κασουλίδης με μόλις 3 ψήφος λιγότερους. Ο Ματσάκης καταλαμβάνει την 4η θέση με ποσοστό 6% και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά οι Ούτοπος, Ευστρατίου, Μαρικκού που τα Λεύκαρα, Τταλλού που τα Γέναγρα και τελευταίος ο Κώστας Θεμιστοκλέους.
- Έπειτα από σκληρές διαβουλεύσεις ο Παπαδόπουλος κερδίζει τη στήριξη του Μάριου Ματσάκη στο 2ο γύρο. Ο Ματσάκης επανεντάσσεται στο ΔΗΚΟ και γίνετε ο νέος πρόεδρος του κόμματος.
- Στο 2ο γύρο των εκλογών ο Χριστόφιας εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη στήριξη του ΔΗΣΥ.
Η συμφωνία ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ προβλέπει:
- υπουργοποιίηση 6 στελεχων του Συναγερμού,
- η Οκτωβριανή επανάσταση να καθιερωθεί δημόσια αργία,
- μετατροπη των αυτοκινητων σε αριστερό-τίμονα,
- η ΕΟΚΑ να κηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση,
- νέος εθνικός ύμνος να είναι το Χρυσοπράσινο φύλλο,
- οι φωτογραφίες των Μισιαούλη - Καβάζογλου αναρτηθούν σε όλα τα δημόσια κτίρια,
- τα κλαδιά ελιάς στην κυπριακή σημαία αντικατασταθούν με τριφύλλια.

Μάρτης
- Ξεκινούν διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. στο Σαν Τρόπε της Γαλλίας για επίλυση του Κυπριακού. Η Ελληνο/Κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, τον ακαδημαϊκό Νιαζί Γκιζίλγιουρεκ, το δημοσιογράφο Ιμπραχίμ Αζίζ και τη λογοτέχνη Νεσιέ Γιασίν, ενώ την Τουρκο/Κυπριακή ομάδα απαρτίζουν ο ψευδό-πρόεδρος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο ψευδό-υπουργός εξωτερικών Σερντάρ Ντενκτάς, ο ψευδό-επιχειρηματίας Ασίλ Ναδίρ και ο ψευδό-ελληνοκύπριος Κώστας Θεμιστοκλέους.

Απρίλης
- Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Σωτήρης Καϊάφας εγκαινιάζει το πρώτο ρωσσόφωνο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης της Κύπρου, το «Πανεπιστήμιο Πολιτικών Επιστημών Εζεκίας Παπαϊωάννου».
- O Aρχιεπίσκοπος Κύπρου παρουσιάζει σχέδιο λύσης του Κυπριακού το οποίο προνοεί την απόσυρση ολων των Τουρκικών στρατευμάτων, εποίκων και το 50% των Τουρκοκυπριων, την κάθοδο Ελληνικής μεραρχίας και την κατεδάφιση όλων των μουσουλμανικών τεμένων / μιναρεδων .

Μάιος
- Ο Υπουργός Οικονομικών Πάμπης Κυρίτσης ανακοινώνει τα ακόλουθα μέτρα στήριξης της οικονομίας: υποχρεωτική συνταξιοδότηση στα 55 και εθελοντική στα 50, πλήρη κρατικοποίηση όλων των ημικρατικων οργανισμών, καταβολή κοινωνικών ασφαλίσεων μόνο από τους εργοδότες, απέλαση όλων των ξένων εργατών (εξαιρούνται οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Κούβα, Κίνα, Βιετνάμ, Λάος, Βόρειος Κορέα), μισθολογικές αυξήσεις δεκαπλάσιες της παραγωγικότητας, αφορόλογητο εισόδημα μέχρι 100,000 ευρώ (267.000 ρούβλια) και απαγόρευση των ξένων επενδύσεων στην Κύπρο (εξαιρουνται οι πιο πανω χωρες). Επίσης όσοι Τουρκο/Κύπριοι συμπατριώτες μας είναι μέλη της ΠΕΟ, θα έχουν δικαίωμα λήψης ανεριακού επιδόματος για 15 χρόνια, σε ένδειξη των προσπαθειών τερματισμού της απομόνωσης των Τουρκο/Κυπρίων.
- Η Ομόνοια, με προπονητή τον Ιονσο Αρσωφ, με αντεπίθεση διαρκείας κατακτά το πρωτάθλημα και η Θύρα 9 αποθεώνει τον Δώρο Σεραφείμ από τον οποίο ζητά να παραμείνει για πάντα στην προεδρία.

Ιούνιος
- Η Κύπρος καταλαμβάνει την 1η θέση σηo διαγωνισμό Eurovision με το τραγούδι «Αίγια η Κότσιηνη» (La eya rouge) που ερμήνευσε στα Γαλλικά η Κυριακού Πελαγία
- Ο Γιώργος Απέγητος αναλαμβάνει την προεδρία της εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Λτδ και φέρνει στην ομάδα τους Βραζιλιάνους Ρονάλντο και Αντριάνο.
- Ο Ζε Ηλίας προσλαμβανεται ως προπονητής φυσικής κατάστασης στην Ομόνοια και νέος χορηγός του τριφυλλιού ειναι τα McDonalds.

Δεν υπάρχουν σχόλια: