4 Ιαν 2008

Καζαμίας (Κύπρος 2008) – Β’ Μέρος


Συνεχίζουμε σήμερα τις συγκλονιστηκές προβλέψεις - αποκαλύψεις της διεθνούς φήμης αστρολόγου - μελλοντολόγου για το δεύτερο εξάμηνο του 2008:

Ιούλιος
- Φθαρμένο ηλεκτρικό καλώδιο της ΑΗΚ προκαλεί πυρκαγιά στην περιοχή Δευτερας με αποτέλεσμα να καταστραφεί η «Στράκα». Ο πρόεδρος της ΑΗΚ Ανδρέας Μουσκαλλης παραιτείται επικαλούμενος λόγους κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικό-ιδεολογικής ευθιξίας.
- Η Ελλάδα κατακτά για 2η συνεχή φορά το EURO νικώντας στον τελικό την Τουρκία 1-0 με κεφάλια του Κυργιάκου στο 120'. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγιπ Ερντογάν διαμαρτύρεται έντονα ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση off-side και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Στην αθλητική εκπομπή Replay του ΑΝΤ1, ο Μάριος Αβρααμίδης διαπληκτίζεται έντονα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ ισχυριζόμενος ότι ο Ερντογάν είχε δίκαιο.
- Η Μαντόνα πραγματοποιεί συναυλία στο θέατρο της Σαλαμίνας στην Αμμόχωστο.

Αύγουστος
- Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου ο Κυριάκος Ιωάννου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος με επίδοση 2.85 που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Μάρκος Παγδατής αποκλείεται στον πρώτο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά από αθλητή του Τιμπουκτού, νούμερο 4879 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο σκοπευτής Γιώργος Αχιλλέως κάνει για ακόμα μια φορά περήφανη ολόκληρη την Κύπρο κτυπώντας στον τελικό του σκητ: 2 λαγούς, 5 περδίκια 3 τρασιήλες και μια φραγκολίνα ξεπερνώντας το παγκόσμιο quota.
- Ο Γιαννάκης Ομήρου περνά τα σκαλιά της εκκλησίας με τη γνωστή δημοσιογράφο Αιμιλία Κενεβεζου, με κουμπάρους το Γιάννη Καρεκλά και την Καίτη Κληρίδου-Σιαμμά.
- Ο κυβερνητικος εκπροσωπος Σωκράτης Χάσικος ανακοινώνει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 48 μήνες.

Σεπτέμβρης
- Επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό αφού πρώτα η UEFA με προτροπές του ΟΗΕ παραχώρησε στην Τουρκία την διοργάνωση του ΕURO 2016 για να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού. Στη διαπραγματευτική ομάδα της Κύπρου προστίθενται ο Γλαύκος Κληρίδης, ο Τιμούρ Κετσπάγια και ο Τσου-Λι.
- Μεγάλης ισχύς βόμβα καταστρέφει τα γραφεία της ΑΕΛ στη Λεμεσό και συλλαμβάνεται ως ύποπτος ο Πήτερ Θήο Βασιλείου.
- Στην περιοχή Βασιλικού ξεκινούν οι εργασίες για κτίσιμο της πρώτης πλωτής πυρηνικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου στην Κύπρο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
- Η Ελληνική εφημερίδα «Εσπρεσο» αποκαλύπτει ότι ο Κυριάκος Ιωάννου αγωνίστηκε ντοπαρισμένος στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο προπονητής του Χριστός Τζεκος δηλώνει ότι πρόκειται περί σκευωρίας διότι κάποιοι έβαλαν απαγορευμένες ουσίες στο αϊράνι του αθλητή.

Οκτώβριος
- Στη στρατιωτική παρέλαση παρουσιάζονται οι νέοι ρώσικοι πύραυλοι S 400 που εξασφάλισε με προσωπική της παρέμβαση η Υπουργός Άμυνας Ντίνα Ακκελίδου. Η Τουρκία αντιδρά και τελικά οι πύραυλοι μεταφέρονται στην Λιβύη με ενέργειες του Λυσσαρίδη όμως μετά από αντιδράσεις των ΗΠΑ μεταφέρονται στις Σεϋχέλλες. (το μέγιστο βεληνεκές των πυραύλων είναι 300km)
- Η Εθνική Κύπρου στο ποδόσφαιρο νικά την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία με 1-0. Ο Άγγελος Αναστασιαδης μεταφέρει όλη την ομάδα στο Άγιο Όρος για προσκύνημα.
- Πάρτη οργίων συγκλονίζει την Κύπρο με πρωταγωνιστές τους δυο Βραζιλιάνους του ΑΠΟΕΛ Αντριανο και Ροναλτο καθώς και γνωστά ονόματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής όπως Βαλεντινα Τσιγκη, Ελένη Μαύρου, Ζαχαρίας Κουλιας, Γιαγκος Μικελλιδης και Ραμονα Φιλιπ.
- Ο Γιώργος Λιλληκας επανεντάσσεται στο ΑΚΕΛ και αναλαμβάνει χρέη Γενικού Γραμματέα.

Νοέμβριος
- Συμφωνείται το τελικό σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού το οποίο θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Το σχέδιο είναι στη βάση τετραζωνικης τετρακοινοτικης ομοσπονδίας λαμβάνοντας υπόψη τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αρχές της ΕΕ και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου Μακαρίου-Ντενκτάς. Το νέο κράτος αποτελείται από τέσσερα συνιστώντα κρατίδια το Ε/Κ, Τ/Κ, Ασιατικό και Ποντιακό. Επίσης γίνεται συμφωνία για εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, Ισραήλ, Ρωσίας, Κίνας και Κουρδιστάν στο έδαφος της Ομόσπονδης Δημοκρατίας of Kibris.
- Ο Αβέρωφ και η Μαρία Νεοφύτου αποκτούν ένα πανέμορφο αγοράκι. Νονός του μικρού Κουλλη ο Νίκος Πιττοκοπίτης.

Δεκέμβριος
- Σταματούν τα παράνομα δρομολόγια Αμμοχώστου - Μυκόνου και Αμμοχώστου - Ιμπιζας με έντονα διαβήματα του Υπουργού Εξωτερικών Πρόδρομου Προδρόμου στην πρόεδρο των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον.
- Τίθεται σε δημοψήφισμα το σχέδιο για επίλυση του Κυπριακού. ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ απορρίπτουν το σχέδιο ενώ ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ καλούν τον Κυπριακο λαό να υπερψηφίσει το σχέδιο. Ο λαός απορρίπτει τελικά το σχέδιο και την επόμενη μέρα ο 6ος Αμερικανικός στόλος βομβαρδίζει την Κύπρο. Τα μαχητικά ελικόπτερα της Ε.Φ. μένουν καθηλωμένα στο έδαφος καθότι οι πρόσφορες για την αγορά τους είχαν κηρυχτεί άκυρες από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών ενώ οι έφεδροι δεν μπορούν να παρουσιαστούν έγκαιρα στις μονάδες τους λόγω κλεισίματος βασικών οδικών αρτηριών από τα εγκαίνια του “The Mall of Trashipedoula”.
- Η Τουρκία επικαλούμενη τις συνθήκες Λονδίνου - Ζυρίχης επεμβαίνει ως εγγυήτρια δύναμη για να αποκαταστήσει την τάξη και καταλαμβάνει τις επαρχίες Πάφου και Λάρνακας καθως και τη μισή Λεμεσό.
- Ο Τουρκικός στρατός παρελαυνει νικητής στις Φοινικουδες.
- Ο Χριστόφιας με ένα συγκλονιστικό διάγγελμα του από το «Ράδιο Μοναγρουλη» δηλώνει ότι είναι ζωντανός και καλεί τον λαό σε αγώνα.
- Λόγω των τραγικών γεγονότων η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αναστέλλει το πρωτάθλημα και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Θωμάς Κυριάκου διαμαρτύρεται για το παρασκήνιο καθότι η ομάδα του ήταν πρώτη στη βαθμολογία.

1 σχόλιο:

SKonte είπε...

vlepo s aresei kai se sena i valentina ;)