28 Ιαν 2008

Έτσι ξοδεύουν τα λεφτά μας τα κόμματα


Τα εκλογικά επιτελεία των υποψηφίων προέδρων έχουν προβεί σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ψηφοθηρίας ξεπερνώντας κάθε επιτρεπτό όριο. Αφού περάσαμε από τις κακόγουστες αφίσες, αυτοκόλλητα και πανό της δεκαετίας του 80 και 90, φθάσαμε στον "ηλεκτρονικό πόλεμο".

Τα επιτελεία μεταξύ άλλων αποστέλλουν κατά χιλιάδες ηλεκτρονικα μηνύματα (sms) στα κινητά τηλέφωνα πολιτών χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την εκ των προτέρων έγκριση τους για το συγκεκριμένο σκοπό, όπως προνοεί η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα (http://www.dataprotection.gov.cy/).

Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δύο περιστατικά που αξίζουν αναφοράς. Το επιτελείο Κασουλίδη απέστειλε sms στην ίδια την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήτα Γούλλα Φράγκου. 'Οπως η ίδια η Επίτροπος δήλωσε, το μήνημα αφορούσε προεκλογική συνάντηση του Κασουλίδη για τους συνταξιούχους. Επίσης το επιτελείο Χριστόφια απέστειλε sms σε στρατιώτες, χωρίς φυσικά να εξασφαλίσουν την άδεια τους και έγινε χαμός.

Οι υποθέσεις εξετάζονται αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, θα έχουν ήδη περάσει οι εκλογές σύμφωνα με την Επίτροπο. Παράβαση της νομοθεσίας προνοεί πρόστιμο, το οποίο και πάλι εμείς θα πληρώσουμε.

Υπενθυμίζουμε ότι τα πολιτικά κόμματα λαμβάνουν τεράστια χρηματικά ποσά από το κράτος, δηλαδή από εμάς τους φορολογούμενους, για την διαφημιστική τους εκστρατεία, ποσά τα οποία όπως φαίνεται και από τα γεγονότα ξοδεύουν κατά τρόπο παράνομο και ανήθικο. Το κράτος στις 3 Ιανουαρίου 2008 παραχώρησε χορηγία ύψους 4.1 εκ. λιρών στα κοινοβουλευτικά κόμματα με βάση τη δύναμη τους τα ακόλουθα ποσά: ΑΚΕΛ 1.277.000, ΔΗΣΥ 1.246.000 χιλ. ΔΗΚΟ 759.000, ΕΔΕΚ 405.000, ΕΥΡΩΚΟ 191.000 και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 101.000.

Αυτοί που δεν σέβονται τους θεσμούς και τους νόμους θα μας κυβερνήσουν. Μας τα παίρνουν και μας έχουν και φακελωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: