4 Ιαν 2008

Ευρώ: Τι προτείνουν οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αρκετοί από τους υποψήφιους προέδρους άρχισαν να κάνουν σκέψεις για αλλαγή στην εμφάνιση των κυπριακών νομισμάτων ευρώ. Κάποια από τα σχέδια έχουν διαρρεύσει και τα δημοσιεύουμε σήμερα σε αποκλειστικότητα.

Το επιτελείο του Τάσσου Παπαδόπουλου έχει ετοιμάσει νομίσματα ευρώ τα οποία στην εθνική όψη τους θα φέρουν την μορφή του Εθνάρχη Μακαρίου. Με τον τρόπο αυτό το ΔΗΚΟ θέλει να τιμήσει τη μνήμη του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (ο οποίος ανέδειξε πολιτικά τους πρώην προέδρους του ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο). Απορρίφθηκε την υστάτη εισήγηση για εμφάνιση στα νομίσματα της μορφή του Τάσσου αφού το σχήμα του νομίσματος ήταν δυσανάλογο (λόγω των φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών του Προέδρου).

Το επιτελείο Ιωάννη Κασουλίδη προτείνει όπως στα νέα ευρώ εμφανίζεται ο αρχηγός της ΕΟΚΑ Γεώργιος Γρίβας ο οποίος ηγήθηκε της λαϊκής εξέγερσης του 1955-1959. Επίσης το επιτελείο Κασουλίδη εισηγείται όπως οι υποδιαιρέσεις του ευρώ μετονομασθούν από σεντ σε λεπτά όπως συμβαίνει και στη Μητέρα Πατρίδα. Απορρίφθηκε πρόταση για υιοθέτηση των Ελληνικών νομισμάτων ευρώ.

Παροξυσμός επικρατεί στο επιτελείο Χριστόφια για την προδιαγραφόμενη νίκη στις εκλογές. Το ΑΚΕΛ ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την εγκαθίδρυση της πρώτης κομμουνιστικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την έκδοση νομισμάτων ευρώ που θα φέρουν το σφυροδρέπανο. Έγκυρες πηγές από την οδό Εζεκία Παπαϊωάννου αναφέρουν ότι ήδη άρχισε η κοπή αριθμού κερμάτων των €2 και €1 τα οποία θα δοθούν σαν δώρο στο λαό μετά την εκλογή Χριστόφια. Απορρίφθηκε η εισήγηση για κοπή νομισμάτων με τη μορφή του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και του Μάο Τσε Τουνγκ.

Όσον αφορά το επιτελείο του κύριου Θεμιστοκλέους, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λούης Ηγουμενίδης μετά από ταξίδι-αστραπή στην Άγκυρα (μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου), ήρθε σε συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση για τη δημιουργία νομισμάτων ευρώ που στη μια πλευρά θα απεικονίζουν το πρόσωπο του ευεργέτη του τουρκικού έθνους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Η κίνηση αυτή αναμένεται ότι θα συμβάλει στην άρση της απομόνωσης των καταπιεσμένων Τ/Κ αδερφών μας. Απορρίφθηκε πρόταση για υιοθέτηση της τουρκικής λίρας.

Καταβάλλονται προσπάθειες για συλλογή πληροφοριών για τα νομίσματα των κυρίων Ματσάκη, Ευστρατίου και Ούτοπου. Μόλις έχουμε νεώτερα δεσμευόμαστε ότι θα σας ενημερώσουμε.

2 σχόλια:

ctrl-alt-backspace είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ctrl-alt-backspace είπε...

Χαχα, σούπερ. συνεχίστε!!