17 Ιαν 2008

Κόντρα Μάκη - Θέμου

Σε συνεχεία του ροζ σκανδάλου «Ζαχοπουλου» που συγκλονίζει την Ελλάδα, αναδημοσιεύουμε τις δηλωσεις του Μάκη Τριανταφυλλοπουλου σε σχεση με τη διαμαχη με το Θεμο Αναστασιαδη καθώς και την ανακοίνωση της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Το Θέμα».

Εξώδικο στο Θ. Αναστασιάδη απέστειλε ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος ζητώντας του να αποχωρήσει από την εφημερίδα. "Το πρώτο θέμα ουσιαστικά είμαι εγώ, το καθαρό θέμα. Εκείνοι είναι το δεύτερο θέμα ή αν θέλετε έχουν γίνει το θέμα των ημερών", απάντησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, εκ των εκδοτών της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα", όταν ρωτήθηκε, μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή, εάν προτίθεται να αποχωρήσει από την εφημερίδα. Για να αισθάνεσαι, ως ευφυής άνθρωπος, ότι δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο να σε ελέγξουν, σημαίνει ότι από κάπου προέρχονται αυτά τα χρήματα, που δεν θα τολμούσαν να ελέγξουν, σχολίασε για την υπόθεση των 5 εκ. ευρώ στο λογαριασμό του Θ. Αναστασιάδη."

Ακόμα κι αυτήν την τελευταία στιγμή, λίγο πριν το μοιραίο τέλος, περιμένω να μην ακούσω αυτό το όνομα", σχολίασε αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του Θ. Αναστασιάδη στη διαδρομή του DVD προς το Μέγαρο Μαξίμου. Αν ωστόσο ακουστεί το όνομα του Θ. Αναστασιάδη, είπε, "αυτό που κάνω για όλους τους άλλους θα γίνει και γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστώ, να συμβιβαστώ, να υπάρχει Πρώτο Θέμα και Θέμος Αναστασιάδης αν το όνομά του έχει εμπλακεί σ’ αυτήν την ιστορία". Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος έκανε λόγο για αλιτήριους που ακόμα και αυτήν την ώρα της κρίσης προσπαθούν να συνδέσουν το όνομά του με ποσά, χρήματα και ανοησίες, όπως είπε. «Θέλω να τους πω πως ο δημοσιογράφος που τα’ αρπάζει φαίνεται, και ο δημοσιογράφος ο οποίος δεν υπολογίζει ούτε περιουσιακά στοιχεία ούτε επιχειρήσεις ούτε εφημερίδες, επίσης φαίνεται»Ανακοίνωση από «Το Πρώτο Θέμα».


Το απόγευμα εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα", στην οποία τονίζεται πως η συμπεριφορά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου πλήττει την εφημερίδα. Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας καλεί τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο να πουλήσει τις μετοχές του στο προσωπικό, και να επιστρέψει ποσό 7 εκατ. Ευρώ τα οποία εισέπραξε πριν ένα μήνα ως μέρος δανείου για την ανάπτυξη της εφημερίδας.Επίσης κάλεσε τους δύο έτερους συνεκδότες της εφημερίδας Θέμο Αναστασιάδη και Αναστάση Καραμήτσο να μην ασκήσουν το δικαίωμα πρώτης προτίμησης που έχουν για τις μετοχές του 40% που κατέχει ο κ.Τριανταφυλλόπουλος, προκειμένου να πάρουν οι δημοσιογράφοι τις μετοχές.

Ταυτόχρονα, αναφέρει η συντακτική ομάδα, τους καλούμε να καλύψουν το κόστος της εξαγοράς των μετοχών του κ.Τριανταφυλλόπουλου, ώστε να διατεθούν στους εργαζόμενους. Στην πρόσκλήση της συντακτικής ομάδας προς τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αναφέρονται επίσης τα εξής:"Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας ζητώντας για την διάθεση των μετοχών του, ένα εύλογο τίμημα.

Ζητούμε από την γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με το νόμο για να υλοποιηθούν τα παραπάνω. Σημειώνουμε ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εισέπραξε στον προσωπικό του λογαριασμό το ποσό των 7 εκατ. ευρώ ως μέρος ενός δανείου,το οποίο εν μέρει προορίζεται για την ανάπτυξη της εφημερίδας, καθώς και άλλων δραστηριοτήτων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης που έχει η εταιρεία "Πρώτο Θέμα". Για να συμβεί αυτό μάλιστα, ο κ.Τριανταφυλλόπουλος συνέστησε και νέα εταιρεία με τους συνέταιρους του και συνεκδότες της εφημερίδας,στην οποία και κατέχει τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εκφράζουμε την απορία μας γιατί ο κ.Τριανταφυλλόπουλος προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση - ίδρυση κοινής εταιρείας με τον κ.Αναστασιάδη - τον οποίο, όπως ισχυρίζεται τώρα, ερευνούσε δημοσιογραφικά για τις καταθέσις του από τον Ιούλιο.Ταυτοχρόνως μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα από δελτίο ειδήσεων χθες το βράδυ ότι ετοιμάζει εφημερίδα με άλλους γνωστούς τηλεοπτικούς δημοσιογράφους - πράγμα, που ο ίδιος δεν έχει διαψεύσει. Καλούμε λοιπόν τον κ. Τριανταφυλλόπουλο να ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία μας, επιστρέφοντας στο ταμείο της εταιρείας τα 7 εκατ. ευρώ, ποσό που προορίζεται για την ανάπτυξη των σκοπών της".

Πηγη: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=22313

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ithiko didagma.
i gineka ine pio epikindini apo tin koufi.